Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 6993 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #105 Dátum: 2020. Május 19. 15:38:15 »
Benito


Nincs nagy ínyemre a negyven percnyi kocsikázás, ebben a rothasztó melegben, de az ügy előremenetele most fontosabb a saját komfortérzetem miatti nyavalygásnál... Szemügyre veszem az épületet, miután odaértem s valóban meg kell állapítanom, nem túl nagy... Belépve ezt megkoronázza a fekete amorf alakú "nő" stílusos bemutatkozása, de ezen sem kell meglepődni, mit vár az ember tőlük... Gyorsan átlapozom a megmutatott példányt és már mikor kezdi az ember feladni egy igen érdekes lista válik a szemnek láthatóvá az utolsó lapocskán. Ez sem kecsegtet túl sok bizalommal, hiszen ezen nevek ismerősek, csak már igen csak a "halakkal alszanak"... Viszont ez a cím ez vajon kié lehet? Gyorsan le is fotózom.

Mielőtt Jamiehez mennék, megkérdem, hogy van-e ebből a könyvből több példány, mert azokat is átnézném. Ennek végeztével irány a benzinkút. Itt Jamie igen csak ki tett magáért, a fánkkal s kávéval, de igen csak kellemetlen kérdést tesz fel s mivel nem szándékozom bevezetni a részletekbe, de hazudni se kelljen a munkára fogom, ami való igaz. Ezzel gyorsan hárítok, majd kicsit beszélgetek vele s valahogy belecsúsztatom azt az aprócska kérdést, mely megválaszolásáért jöttem.  Valahogy arra az irányba terelem a szót ügyeskedések közepette.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #106 Dátum: 2020. Június 21. 16:05:01 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: friss nyomon

A könyvtárban lefotózod a listát, no meg a címet - aztán megkérdezed a látványosan szenvedő könyvtárost, hogy vannak-e további példányok ebből a kötetből. Kissé csodálkozva fogadja a kérdést - még a haldoklást is abbahagyja egy pillanatra - aztán sóhajtva válaszol
/Angol/ Sajnos csak egy példány van belőle mucikám! De emiatt ne bánkódj, mert a többiben is pont ugyanazt olvashatnád! - aztán picit elkalandozik a tekintete - Jut eszembe! Volt egyébként egy másik kötet is, de azt két éve nem hozták vissza. Talán még a címet is meg tudom adni! - aztán szemmel láthatólag eszébe jut valami, mert kicsit bizalmasabban közelebb hajol - De ha érdekel, a Zabhegyezőből van nyolc kötetünk... - pillog, és lesi a hatást. Úgy néz ki, hogy ő is látta az Összeesküvés c. filmet.
Ezután úgy döntöttél, hogy nem itt akarod beteljesíteni a társaság iránti vágyaidat - ezért inkább újfent autóba ülsz, és elindulsz Jamie benzinkútja felé. Út közben van lehetőséged eltöprengeni, hogy ki is lehet az utolsó név - de nem tűnik ismerősnek a neve. A feladatod  egyszerű - el kell érned azt, hogy az illető neve a következő pár napban ne kerüljön fel egy patológiai zárójelentésre.  A cím ugyanúgy nem mond semmit - de szerencsére sokkal könnyebb lesz lenyomozni, mint a nevet.

Amikor a munkára fogod a tegnapi túlórát, Jamie együtt-érző pillantással jutalmaz érte, és egy

/Angol/ Szegénykém! -et fűz még hozzá, aztán már nem is foglalkozik vele tovább. A fánk friss és finom - a kávé híg és jellegtelen az olasz espressohoz képest. Közben van lehetőséged kérdezni is Jamie-től aki közben elcsacsogja, hogy gondolkozik valami önvédelmi fegyver beszerzésén - valami félautomata sörétes puskán - mert azzal nem kell annyira jól célozni...
Mindenesetre emellett kiderül az is, hogy az a szám amit legutóbb felírt - egy könyv azonosítószáma - amit szeretne az unokaöccse elolvasni. A Hogfather című könyvet Terry Pratchettől. A jövő héten ki is szállítja a posta. Neked is kell egy példány? - érdeklődik.

Jamie meglátogatása után visszatérsz az őrsre, és elég hamar a végére jársz a címnek. A Hillcresti UC San Diego Orvosi Központé. Szép nagy kórházépület, rengeteg dolgozóval és pácienssel. A név tulajdonosa viszont nem ott dolgozik. De amikor rákeresel, szerencsére van találat! Egyszerre három is csak itt San Diegoban, és van egy negyedik találat is New Yorkban. Az egészségbiztosítási szám alapján feltehetőleg csak egy találatod lehetne - de így a bőség zavarával kell megküzdened.

- Logan Heights, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - konyhai kisegítő - 25 éves
- 1510 Dale St, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - ingatlanközvetítő - 45 éves
- 1880 Titus StSan Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - könyvelő - 32 éves
- 904 Lorimer St, Brooklyn, NY 11222, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - rendőr - 55 éves
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #107 Dátum: 2020. Augusztus 07. 08:39:43 »
Benito

A könyvtárban a hölgyet viszonylag gyorsan le akarom rázni, főleg mikor a Zabhegyezőről kezd el beszélni. Onnantól még jobban felgyorsítom a dolgokat. Szép gyorsan illedelmesen távozom, mely okát a munkámra fogom. Útközben jár az agyam, hogy tovább, majd Jamienél kicsit megállva elbeszélgetek vele miközben falom a potya piát és kaját. A könyv vonal itt nem annyira jön be, de kicsit meghőkölök az önvédelmi fegyver hallatán főleg a típus hallatán. Próbálnám lebeszélni, de az idő sürget. Inkább nyugtázom, hogy majd még visszatérünk rá. Majd "könnyes" búcsút veszek tőle s megköszönöm az ebédet.

Visszafele az őrsre még mindig töprengek, s mikor meglátom a találatok listáját, elfog az érzés, hogy el fogok késni. A négy találat közül, véleményem szerint kettő nem illik bele a képbe. New Yorkot és a konyhai kisegítőt teszem utoljára. Ingatlanos vagy a könyvelő? Ez a nagy kérdés. Gyorsan e kettő háttér információját lekérem, mit találni róluk a rendszerben. Ennek függvényében döntök, de ha semmi érdekes nem lesz akkor a nyomozást az ingatlanossal kezdem.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #108 Dátum: 2020. Augusztus 12. 15:38:36 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Yazhi

A könyvtárat hamar magad mögött hagyod - nem úgy az érzést, hogy késésben vagy! Talán ezért is falod olyan gyorsan a potya ebédet, amit Jamie biztosított. Aki elég hamar tisztázza, hogy az ő könyv beszerzése nem függ össze az ügyeddel. Igaz, ha kicsit hamarabb kapcsolsz, akkor egy nappal beljebb lehetnél.
Jamie sörétes ötlete ellen elsőre azt tudtad felhozni, hogy nehezen fér el a retikülben - de csak annyit érsz el, hogy Jamie egy majd még meggondolom-ot válaszol a felvetésedre. A személyes, és szenvedélyes búcsú csókja még az őrs folyosóján befelé is izzik az ajkaidon, de mégis inkább a munkára próbálsz koncentrálni. Elsőre próbálod csökkenteni a lehetséges áldozatok számát. New York mesze van, így azt élből valószínűtlennek tarthatod. A konyhai kisegítő esetében is úgy érzed, hogy nem pont őt keresed. Így a figyelmedet a maradék két jelöltre áldozhatod.
A könyvelő a Mooby gyorsétterem láncnak dolgozik.
Két gyorshajtás - 12 és 21 mérföld/órával lépte át a megengedett sebességet, illetve három tilos helyen megállás miatt volt eddig ügye a rendőrséggel az elmúlt hat év alatt. Az ingatlan közvetítő pedig a Realtor-nak dolgozik:
Róla is találsz feljegyzést - egy esetben nyilvános helyen alkohol fogyasztás, négy parkolási bírság mellett tavaly betörés áldozata is lett. Vittek tőle 534 dollár készpénzt, egy laptopot, két karórát, egy pár mandzsettát és egy parker tollat további 1773 dollár értékben.
Végül az ingatlan közvetítő mellett teszed le elsőre a voksodat. A rendszerben megvan a címe, telefonszáma is. Amit felhívva akár időpontot is tudsz vele egyeztetni. Csak az a kérdés, hogy mint rendőr, vagy mint potenciális vevő beszéled le vele a találkozót. De amíg ezek végiggondolásával foglalkozol, azt veszed észre, hogy

Yazhi az asztalodhoz lép. Ő az őrs egyik jogi képviselője - és addig jó, amíg nincs közös ügyetek.
/Angol/ Helló Benito! - köszönt dallamos hanglejtéssel. Ha jól tudod, navajo felmenőkkel büszkélkedhet - Találkoztál az anyósoddal? - kérdi
/Angol/ Tudod, hogy mi történt? - kérdezi, s tarthatsz tőle, hogy úgyis megtudod.
/Angol/ Hallottál már a Defender alapítványról? Ez a civilek jogi képviseletét látja el túlkapás gyanús esetekben a San Diegói hatóságokkal szemben. Ők fogják a mobilos punkot képviselni, mert nem volt nála fegyver - és az őt leterítő lövéstől tolókocsiba került - tudatja veled a kellemetlen hírt. Ami azt jelenti, hogy a belső ügyosztály nem csak meghallgat, hanem rád is fog szállni, nehogy azzal vádolják meg a testületet, hogy megpróbálják elkenni egy esetleges túlkapás következményeit.
/Angol/ A srác gyógykezelését és rehabilitációját akarják kifizettetni a rendőrséggel, vagy veled. Mivel nem volt biztosítása - így az életmentő műtét számlája a kórházi kezeléssel együtt jelenleg 212 441 dollár, és napi 3700 dollárral nő, amíg ki nem tehetik a kórházból. Az orvosok szerint a számla feltehetőleg picivel fél milla felett fog megállni. Nem lesz egyszerű a dolog, mert várhatólag összeszedik az összes ismerősüket, hogy ellened valljanak, hogy lelőtted a szegény beteg nagymamájához igyekvő telefonáló srácot. A pénzt az adófizetők  már biztos, hogy bukták. Mert vagy a rendőrség nyeli be - amit az adófizetők tartanak fent, vagy pedig a kórház - amit szintén az adófizetők pénzelnek. A srác pedig nem tűnik olyannak, mint aki meg tud fizetni fél millió dollárt - sorolja a tényeket, melyből kezd kirajzolódni, hogy legjobb esetben is kellemetlen napok várnak rád - még ha a végén tisztázni is tudnak.
/Angol/ Szívás, mi? Gondold át a dolgot, mert majd le kell ülnünk, hogy megbeszéljük - kik támaszthatják alá az állításaidat, és hogy mi is történt! Addig is kitartást! - veregeti meg bátorítólag a vállad, és távozik.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Augusztus 12. 15:45:49 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #109 Dátum: 2020. Augusztus 26. 09:14:29 »
Benito

A potya ebéd után s Jamievel való találkozás után minden jónak tűnik, míg vissza nem térek az őrsre. Lekérve a keresett személyek adatait s a találatokat vizsgálva az ingatlanos mellett döntök. Mindez rendben is van, míg Yazhi meg nem jelenik. Igazából szívesebben képzelném el vele magamat egy jobb s kellemesebb szituációban, mint a mostani. Végig hallgatva nem kecsegtet túl sok jóval a jövőbeli kapcsolatunk körül kialakult bonyodalom. Mikor mondja, hogy beszéljünk össze egy időpontot nem vagyok rest s nem habozok, azonnal lecsapok a lehetőségre s  kérem, hogy jelöljön ki egy időpontot, addig átgondolom a dolgokat.

Visszatérve ezek után az ingatlanoshoz, kicsit gondolkodóba ejt, hogy mit és hogyan kellene kezdenem a vele való történetet. Végül arra a megoldásra jutottam, hogy felkeresem a címen, ami megvan adva, de valószínűleg dolgozik, így csak munka után tudom felkeresni.

Ezek után felhívom Emilyt, hogy rám érne-e mostanában, hiszen van egy kis megbeszélni valónk. /utóbbit persze már nem mondom telefonba/

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #110 Dátum: 2020. Szeptember 14. 18:04:50 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Ingatlanközvetítő

Yazhi csak egy pillanatig gondolkozik az időponton.
/Angol/ Rendben főnök! Akkor legyen holnap délelőtt kilenckor a Fánkoldában! - javasolja az őrssel szembenlévő aprócska pékséget, amit a kollégák előszeretettel látogatnak - Nem kell hoznod semmit, ez egy barátságos helyzetelemzés és válságtanács lesz! - magyarázza, hogy miért nem az egyik rideg rendőrségi tárgyalóban kívánja megejteni a beszélgetést.
/Angol/ Addig is vigyázz magadra, mert a srác bandája nem kizárt, hogy megpróbál megtalálni! - hívja fel a figyelmedet a lehetséges bonyodalmakra, majd szépen távozik is. Nincs kétségem afelől hogy az elhangzottakat szóról-szóra képes volt megjegyezni. Talán még egy ideig követed is tekinteteddel farmernadrágba rejtett formás alakját.

Aztán felhívod Emilyt, aki a a negyedik-ötödik csengésre fel is veszi

/Angol/ Nyomozó? - búgja úgy, hogy nem épp az ügy jut eszedbe elsőre. Végighallgat, aztán két lehetőséget ajánl fel neked
/Angol/ Három és öt között ráérek, vagy pedig este hét után bármikor! - árulja el, hogy miből választhatsz - Szóval hol és mikor találkozzunk? - szegezi neked a kérdést.
Az ingatlanközvetítő feltehetőleg valóban dolgozik, De mivel pontosan tudod hol, és melyik cégnél - így nem okoz gondot a telefonszáma megszerzése. Ennek birtokában felhívva az ingatlanközvetítőt - meg tudtál beszélni vele egy találkozót. Telefonon keresztül egy vidám és energikus férfit ismertél meg, akinek lelkes lendülete akkor sem tört meg, amikor elárulod, hogy ki vagy, és miért keresed. Megegyeztetek egy találkozóban másfél óra múlva Grant Hill kertvárosi részében, Lucy pékségénél. A pékségben elsősorban fánkokat és hamburgereket, szendvicseket, valamint sós és édes süteményeket árusítanak.Az aprócska, frissen sült tészták illatától súlyos boltban csak vásárolni tudsz - s ha enni is akarsz -  azt a bolt előtti műanyag asztaloknál és székeknél tudod megtenni. Mivel te érkeztél előbb oda - a megbeszélthez képest tíz perccel - így kénytelen vagy várakozni. Csak rajtad áll, hogyan töltöd el az időt. Végül a megbeszélt időpont előtt öt perccel befut Alvino is, aki egyből odalép hozzád.
Élénk, fiatalos viselkedésű ázsiai férfi - barátságosan kezet nyújt.

/Angol/ Nyomozó? - kérdezi, és joggal, mert több vendég jelenleg nincs rajtatok kívül. Határozottan megszorítja a kezed
/Angol/ Ne haragudjon, még veszek egy szendvicset, mert ma még nem sikerült ebédhez jutnom! - mondja, aztán besiet a boltba, ahonnan kisvártatva visszatér, és némi szemrevételezése után helyet foglal az egyik székben.
/Angol/ Nos, miben segíthetek? Mert gondolom nem lakást szeretne venni, eladni vagy bérelni - vonja le a konzekvenciákat arról, hogy hivatalos közegként mutatkoztál be neki. Közben nagyot harap a jókora méretű szendvicsébe, és jó étvággyal kezdi el rágni, és kíváncsian várja, hogy előrukkolj valamivel. Amikor a Hillcresti Orvosi Központot említed meg neki, kissé elcsodálkozik.
/Angol/ Igen, jártam ott - ismeri be - Sőt, a számlát is kifizettem - teszi hozzá mentegetőzve - Tavaly voltam bent, úgy fél éve. Otthon éppen átalakítottam a konyhát, és sajnos eldőlt a létra, amin álltam. Bár időben leléptem róla, de rosszul, és bokánál ínszalag szakadás miatt vittek be. Az önrész ötszáz dollár volt, a többit a biztosító fizette. Pár  hét betegszabadság, utána meg bicegve kergettem az ügyfeleket. De most már kutya bajom! - zárja le vidáman, aztán megkérdezi - De miért is került elő ez az eset? Csak nem biztosítási csalás miatt nyomoz? Még a leleteim is megvannak, ha kell! - nyugtat meg, aztán újra beleharap a szendvicsébe.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Szeptember 14. 18:11:14 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #111 Dátum: 2020. Október 14. 11:19:10 »
Benito

Már csak ez kellett nekem, hogy ez a Yazhi is bekavarjon. Eléggé úgy érzem, mintha a fellegek összecsaptak volna a fejem felett vagy, mintha egy bödön ürülék a fejemre zuhant volna. Helyeslően bólintok a megbeszélt találkozóra a lánnyal, majd miután elment s elindulok az ingatlanoshoz, felhívom Emilyt. Közben Yazhi utolsó mondatára gondolok, hogy kellett-e ez nekem? Miután Emilyvel beszéltem megeggyezek vele 3-5 közötti intervallumban s, hogy oda megyek hozzá.

Nem sokkal később az ingatlanossal megbeszélt helyhez érek, s be is megyek rendelek egy innivalót. Kis késéssel, de meg is jelenik az ipse, majd belekezd a mondandójába, de még véletlenül sem érzi a helyzet súlyosságát. Megvárom, míg a szendvicsét megeszi, nem akarom, hogy félre nyeljen s én legyek a hibás, hogy megfulladt, vagy hogy lehánnyon. Miután végzett az evéssel körvonalazom neki a történteket, s a halott személyekről érdeklődöm, mit tud, vagy azon személyek munkájáról, esetleg közös kapocsról, könyvről, egyszerűen mindenről áttekintően, körülményesen végig kérdezem.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #112 Dátum: 2020. November 16. 19:55:00 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Ingatlanközvetítő

Lehet, hogy Yazhi nem épp egy örömteli munkakapcsolat kezdetét lebegtette meg előtted, de legalább segíteni akar neked, és nem még mélyebbre nyomni a nevezett matériában. Nem kizárt, hogy utána a telefonos beszélgetés Emilyvel kissé jobb kedvre derít - noha vele sem épp eseménytelen a kapcsolatod.
/Angol/ Ha így szeretné, akkor nekem is megfelel Benito! - válaszolja lágyan Emily - Várni fogom! - búgja búcsúzóul, s óhatatlanul felötlik benned a kérdés, hogy biztos, hogy csak egy beszélgetést fixáltál-e le?

Elsőre az a benyomásod, hogy az ingatlanos azt hiszi, hogy a megkeresésedet valamilyen távoli, számára jelentéktelen ügyben ejted meg. Ebben valójában nincs semmi meglepő, hiszen átlagos polgári életmódjával eléggé elszeparált, eseménytelen és talán unalmas, de feltehetőleg kellemes mindennapokat tudhat magáénak. Azaz nyomózót látva nem brutális sorozatgyilkosra és utcai bandákra, hanem legfeljebb adócsalásra asszociál. Talán még egy kicsit irigyelni is lehet a naivságáért - hiszen neked évek óta nem adatott meg ilyesmi.
Amikor elkezded finoman ismertetni a helyzet rá vonatkozó részét, látszik a meglepetés és hitetlenkedés az arcán.

/Angol/ Na nem, ezt nem hiszem el! - néz körbe, és láthatóan keres valamit - Ha ez nem valami átverős műsor, akkor mutassa a jelvényét még egyszer! Szeretném jobban megnézni! - ellenkezik kissé, de mikor megtapogathatja a jelvényt, sóhajtva adja vissza.
/Angol/ Kár, hogy nem hamisítvány - jegyzi meg kissé letörten. A kérdéseidre viszont viszonylag kevés sallanggal válaszol - mert amikor felsorolod neki a neveket, egyszerűen csak megrázza a fejét.
/Angol/ Egy kivételével egyik név sem ismerős. Csak az a Peter Sferra nevű alak. Lehet, hogy ügyfél volt - de van esetleg fotó róla? - kérdezi, s közben előveszi a telefonját, és elkezdi böngészni - nem, a kontakt-listában nincs... - aztán előhúz egy zsebnaptárat, s elkezdi végigpörgetni. Két-három percig keresgél, aztán rábök az egyik napra.
/Angol/ Megvan! Peter Ferro! - potenciális vevő volt. Megmutattam neki öt lakást is az egyetem környékén, de végül inkább csak a bérlésnél maradt. Fiatal, egyetemről  nemrég kikerült kissé  túlsúlyos srác - valami távközlési cégnél talált munkát, ha jól emlékszem. De azt mondta, hogy majd pár év múlva ismét megpróbálkozik velem a lakásvásárlással... - meséli, és feléd fordítja a naptárát. Úgy tűnik, hogy csak a névhasonlóság vezette meg az emlékezetét elsőre. Utána a többi kérdésed is látszólag vakvágányra fut, mert sem munkában, sem hobbiban, sem könyvben, sőt, még látogatott vendéglátó helyekben sem látsz átfedést. Egyedül a kórház tűnik kapcsolódási pontnak - de még csak az sem az igazi, mert nem emlékszik, hogy ott bármelyikükkel is találkozott volna. Mondjuk ezzel kapcsolatban kezd motoszkálni valami neked. Joe rendszeresen járt kórházba. S ha ez nem lenne elég, még az építésvezető a Safe Home-nál - Donald említett valami olyasmit, hogy Peternek korábban balesete volt. Torresnak meg leukémiája... Viszont hogy a képbe hogyan illeszkedik a veled szemben ülő ingatlanos - arról most fogalmad nincs...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #113 Dátum: 2020. December 22. 15:33:45 »
Benito

Tipikusan az az érzés fog el, hogy jó nyomon vagyok, de valamiért nem találok nyomot. Tudom, hogy jó az irány, de nem áll össze rendesen a kép. Mindenesetre nagyon laza kapcsolat megvan az ingatlanos fickónál, de ez nagyon kevés. Utána kellene járni a többinek is. Megköszönöm az Alvinonak a segítséget. Felírom neki a telefonszámomat, hátha eszébe jut valami, vagy bármi van akkor csörögjön rám feltétlenül s vigyázzon magára. Folyamatosan jár az agyam, elindulok háromra a megbeszélt találkozóra Emilyvel, hátha ismerősek lesznek nekik ezek a nevek, vagy tud valamit erről a kórházról.

Beszállok az autóba s tervezem a napokat, még a kórházba is be kellene nézni, a másik három fickót is le kellene csekkolni, mert nem hagy nyugodni a dolog, félő, hogy az idő ellenem dolgozik. Nem szeretném, ha lenne egy következő, negyedik áldozat, ebben a szörnyű gyilkosság sorozatban.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #114 Dátum: 2021. Január 25. 20:06:19 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Emilyéknél
Időpont: 15:13
Esemény: forró nyomon

Van az úgy, hogy nem látod a fától az erdőt. S most pont ilyen érzésed van. A gondolat, hogy meg tudnád oldani, csak valami elkerülte a figyelmedet úgy szaladgál a fejedben, mint fél tucat hangya. Nyugtalanító és zavaró érzés. Ám az már kezd világossá válni, hogy a kórház lesz a közös pont. Talán egy dolgozó lesz a gyilkos? Vagy más magyarázat van? Alvino nem elteszi, hanem beírja a telefonszámodat a telefonjába, és cserébe átnyújt neked két névjegykártyát, melyeken a neve és elérhetőségei közt még a fotója is szerepel.
/Angol/ Tessék, nyomozó! Tegye el őket. Egyet tehet az aktába, egyet meg félrerakhat magának arra az időre, ha egyszer ingatlan eladáson vagy vásárláson töri a fejét! - szól barátságosan. Látod, hogy ahogy távozik, alaposabban körülnéz az utcán - mintha keresne valakit, aztán telefonra kap, és elsétál
/Spanyol/ Helló szépségem! Most találkoztam a nyomozóval, és kiderült, hogy egy elég durva ügyben  keresett...

Te is elindulsz a kocsid felé, majd pedig Emilyékhez. Kis szerencsével talán tud valamit, ami korábban nem tűnt fontosnak, de most már a konkrétabb kérdések segítségével rábukkanhatsz. Az órára pillantva látod, hogy van még bő másfél órád, hogy odaérj háromig - és az út csak húsz perc. Azaz van egy órányi szabadidőd, amit vagy a kocsiban, vagy valami vendéglátó helyen vagy máshol tölthetsz el a megszerzett információkat rendszerezve.

Emilyék címéhez érve látod - pontosabban elöször hallod, hogy zajlik az élet.
/Spanyol/ Hogy rohadna le a keze az összes kisköcsögnek! Csak találjam meg, és úgy szétütöm a hülye fejét, hogy az anyja sem fog ráismerni! - hallod már a lépcsőházból Eva közeledő hangját, hogy a lépcsőház aljában találkozzatok. Ő a ház hátsó része felől érkezett, kezében egy kerékkulccsal. Kissé izzadtan, porosan lép be az ajtón. Egy sarun, szűk fehér  toppon, és egy némi jóindulattal egy zsebkendőnél valamivel nagyobb anyagból készült fehér miniszoknyán, és az alóla ki-ki villanó vörös alsóneműn kívül mindössze egy strasszos köldökpiercinget visel. Ez, és temperamentumos fellépése, dühtől szikrázó sötét szemei nem kizárt, hogy a te fantáziádat is beindítja.  Ahogy meglát téged, a kezében tartott kerékkulccsal int neked, és melléd sétál, hogy megnyomja a lift hívógombját.
/Angol/ Helló, nyomozó! - köszönt közben lehiggadófélben - Szakmai vagy privát látogatásra jöttél? - tudakolja - Csak  mert mostanában Emily nagyon a szájára vett téged! - érint meg ujjheggyel öltájon. Aztán megérkezik a lift
/Angol/ Azért az becsülendő, hogy még nem álltál le az üggyel! - jegyzi meg Eva beszállás közben, hiszen ő nem feltétlen tudja, hogy ez nem önálló eset. Felérve az emeletre két suhanc száll be helyettetek a liftbe, és Eva villámló tekintetétől kísérve csak egy bátortalan helló!-ra futja tőlük. Viszont amikor csukódik az ajtó, az egyiknek végül megjön a hangja, és feltehetőleg egy félbeszakadt beszélgetést kezdenek el folytatni
/Angol/ Szóval a tévében láttam, hogy Alulsztráliából, ahol a kloakamackók élnek...
sajnos a többit nem sikerül megtudnod, mert az ajtó becsukódik, és a lift elindul lefelé. Eva picit elhúzza a száját.
/Angol/ Van ám itt színvonal, mi? - kérdezi tőled cinikusan, aztán betessékel a lakásba. Ahol Emily a nappaliban éppen hivatalosnak tűnő iratokat rendezget az asztalon. Emily jelenleg egy frissen vasalt, mély dekoltázsú halványkék blúzt, és egy lazább, de bokánál tenyérnyi szélesen szorosan a lábra tapadó sötét nadrágot visel, szépen kiemelve nőies domborulatait.
/Angol/ Helló Benito! - búgja neked, és Evára pillant, aki ezt kihasználva belekezd
/Angol/ Valami barom kiszúrta a mustang két kerekét! - int a kerékkulccsal az ajtó felé - és nem tudom, hogy a rágós hülyegyerekek, Luigi vagy valami más fasz szórakozik velünk! - Magyarázza, aztán rád néz
/Angol/ Ha most nem kellek, megyek és lezuhanyzok! teszi le a kerékkulcsot az egyik szekrényre, aztán a fürdőszoba felé menet odaszól Emilyhez
/Olasz/ Van negyed órád rosszalkodni! - nevet rá, és eltűnik az ajtó mögött. Úgy tűnik, hogy Eva nem tudja, hogy érted az olaszt is. Emily feléd fordul
/Angol/ Nos, Ben, most hogy így együtt vagyunk, mit is szeretne? - kérdez tőled érdeklődve, és kissé előrébb dől, hogy jobban hallja a válaszodat - vagy hogy egy kissé elvonja a figyelmedet a dekoltázsa.
Emilyt végül kifaggatod, hogy ismeri-e az ügy többi áldozatának nevét - de egyikük sem tűnik neki ismerősnek. Megpróbálkozol még a könyv azonosítóval, de igazából csak azt sejti, hogy valamilyen azonosítószámot lát, de hogy mit, azt nem tudja. Miután elárulod neki, utána sem ugrik be neki semmi a könyvről vagy a címéről. De amikor a kórház kerül szóba, ott a felismerés szikrája csillan a szemében.
/Angol/ Persze, hogy ismerős! Constanzo korábban leukémiás volt, és ott kapott sugárkezelést, majd csontvelő átültetést. Miután felépült, oda járt rehabra is, majd utána kontrollra. Nem rég épült fel. Itt vannak az orvosi papírjai is! - odalép az egyik szekrényhez, és lehajolva kiemel onnan egy igencsak vaskos irattartót.
/Angol/ Tessék! - nyújtja át - De majd kérem vissza, mert mg szükség lehet rájuk! - köti a lelkedre - De ez mégis hogyan illik a képbe? - kérdezi Emily, s közben megcsörren a mobilod. Alvio az. Ahogy felveszed, egyből beleszól - kissé idegesen hadarja
/Angol/ Helló nyomozó, Én vagyok az, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga, az ingatlanos. Azt mondta, hogy hívjam, ha valami eszembe jut, vagy furcsa dolgot tapasztalok! Ööö... nem tudom, az mennyire furcsa, hogy betörték a kocsim ablakát, és elvitték a kesztyűtartóból a bankkártyáimat? - kérdezi ideges hangsúllyal.
« Utoljára szerkesztve: 2021. Január 25. 20:15:12 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #115 Dátum: 2021. Február 06. 15:51:43 »
Benito

A kórház!!! Valóban ez lehet a kapocs, csak mindez valami oknál folyvást elkerülhette a figyelmemet... Nem érdemes azon viszont bosszankodnom, hogy mi lett volna, ha vagy mennyi időt pazaroltam el... Átveszem az ingatlanközvetitőtől a névjegykártyákat s miután elköszöntünk egymástól, a fenmaradó időmben elrendezem saját gondolataimat, hogy s miként tovább. Majd mikor indulnom kell elindulok Emilyék cimére.

A lépcsőházban feltűnik Eva hangja, s hangja után ő maga is a latin temperamentumával. Hát igen, nincs mit tagadni, ő is elég rendben van. Liftben egy kis bájcsevegésre adjuk fejünket mig fel nem érünk. Igyekszem kimeritő válaszokat adni számára.  Viszont meglepődöm, azon amit mond. Épp érdeklődni akarnék, hogy hogy is érti a dolgot, de a helyzet adja magát nem igen lehet félre érteni. Szó szót követ Eva és Emily között. Majd tekintetem ingencsak vonzó Emilyre vált, ahogy közelebb hajol felpezsdül a vérem, nehéz a koncentráció. Végül csak kitudok csikarni némi infót belőle, de az is az ingatlanos hivása zavarja meg. Gyorsan megnyugtatom, hogy nem sokára ott leszek, elkérem a cimet ahol van és kérem várjon meg ott ahol van s ne nyúljon semmihez.

Ismételten Emilyhez fordulok. Elteszem Constanzo orvosi paprjait.
/angol/ - Igérem visszafogom hozni mielőbb. - mondom neki, majd olaszra váltva kicsit huncutan - /olasz/ - Mennyi időnk is maradt? Tiz perc?

Majd várom Emily reakcióját. Annak fejében cselekszem.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #116 Dátum: 2021. Február 24. 19:41:27 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Emilyéknél
Időpont: 15:18
Esemény: forró nyomon

Lehet, hogy eddig elkerülte a figyelmedet a kórház - de most már pontosan tudod, hogy merről kell felgöngyölítened az ügyet. S ha bele gondolsz, nem is rossz a teljesítményed - alig pár nap kellett, hogy össze tudd kötni az ügyeket.
Talán Emilyéknél felmerült benned a gondolat, hogy esetleg félreérted Evát, de a latin leányzó nem sok kétséget hagy, miután alátámasztotta a mondandóját... is. Ebbe a képbe pontosan illik az az olasz mondat is. Hogy Emily mozdulata mennyire volt kiszámított, azt viszont nem tudnád megmondani. Lehetett szándékos, vagy csupán egy, az évek alatt berögzült szokás, mellyel fel tudja hívni magára a figyelmet. Ki tudja? De a figyelmedet mindenképp magára tudta vonni - pontosabban el a munkádról. Ennek ellenére azért további információkat tudsz megszerezni, mely egy másik fontos kérdést próbál megválaszolni - hogy milyen kapcsolat lehet a gyilkos és az áldozatai között. A válasz immár itt is szép alakot vesz fel, mint E... Szóval szépen beleillik a képbe a kórház, mint közös helyszín. Ráadásul legalább száz oldalnyi orvosi papírral lettél gazdagabb - amelyből ki tudja, hogy még milyen további közös pontokat lehet majd kiszűrni? A beszélgetést aztán Alvino zavarja meg, újabb lehetséges nyommal, vagy épp vakvágánnyal. Emily a kérdésedre szándékosan tettetett meglepetéssel kérdez vissza

/Olasz/ Oh, Ben, maga is az ötpercesek közé tartozik? - aztán kacéran megkérdezi - esetleg Mr. Hurrikán a beceneve? - teszi fel a kérdést, hogyan is állsz a témával...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #117 Dátum: 2021. Március 23. 16:45:49 »
Benito

Elég jól összejöttek az információ morzsák, hogy valami most már kialakuljon, mely igen csak csábitóan, hat arra, hogy az ügy mielőbb véget érjen, ehhez az orvosi jelentések is hozzátesznek egy adagal. Viszont, ami nem hagyja lankadni a figyelmemet Emily viselkedése. Viselkedése, mely elég kihivó és egyben igéző. Hamar ki tudja zökkenteni az embert a dolgából, s most, hogy elkinálkozik a lehetőség egy légy ottra, most is jön az összezavarás. Nem várt bekérdezésre, nincs idő hezitálni a válasszal.

/olasz/ - Lehetek akár hurrikán, de ugyanakkor vagyok hosszantartó záporeső, mikor mit kiván a helyzet. - próbálok frappáns válasszal előrukkolni, aztán meglátjuk, mi is sül ki belőle. Igy vagy úgy, egy biztos, hogy dolgom végeztével úticélom Alvino lesz.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #118 Dátum: 2021. Április 17. 20:30:39 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Alvio ügyfelénél
Időpont: 16:12
Esemény: kártyák

Elégedett lehetsz magaddal. Nem elég, hogy az ügy feltehetőleg végre sínen van, de talán még Emilynél is célegyenesben lennél? Az biztos, hogy a figyelmedet (is) kellőképpen felkeltette. Talán a visszakérdezése egy kicsit meglep, de látod, hogy aztán Emily elégedetten bólint
/Olasz/ Azt már látom, hogy az esze gyorsan jár - mosolyodik rád - derítsük ki, hogy mi a helyzet a többi fronton - búgja neked, aztán felállva a kanapéról odalép hozzád,  határozottan megragadja a szövetnadrágod övét, és elkezdi kicsatolni.
/Olasz/ Kissé szűkös a hely, nem igaz? - kérdi huncutul - Sajnálatos, hogy  siet Ben - így csak egy gyors franciára lesz idő, hogy másokkal ne akarjon keménykedni - húzza le a slicced, hogy utána beváltsa az ígéretét. Amiből aztán sok mindent megtudsz - egyrészt azt, hogy természetes adottságai vannak, mind fizikailag, mind pedig szakmailag. Valamint hogy Torres mit is kedvelhetett annyira ebben a szőke ciklonban. Harmadrészt pedig azt, hogy olyan vagy, mint az M&M-s, és Emily kezelésében nem sokáig húzod...
Szerencsére? Eva nem kerül elő ez idő alatt, és nem is toppan be más hívatlan látogató. Végül Emily még elkísér a bejárati ajtóig, aztán búcsút int neked

/Angol/ Viszlát Ben! Az iratok megvannak? Elnézést, de most azt hiszem felsőt kell cserélnem! - int hátra a lakás fele, aztán utadra enged.

Autóba ülve elindulsz Alvino által megadott címre. Bő háromnegyed órás furikázás után érsz oda az öböl feletti negyedbe. Ez már nem az a kimondott csóró környék, de néhány milliomos bizony félve szállna ki a negyed félreeső utcájában. Pedig alapvetően kellemes hely - messze kellemesebb, mint ahol te is laksz. Rendezett házak, takaros kertek - de ennek ellenére te is elhaladsz egy pár helyi dísz-vagány mellett. Az egyik ház előtt az utcán parkol két új típusú lesötétített SUV, és a járdán hat - az autóhoz hasonlóan lesötétített intelligenciájú fiatal srác társalog. Frissen jöhettek a partról, vagy a konditeremből, esetleg a kocsmai kidobók diegoi versenyéről. Nagydarabok, kigyúrtak, és a ruházatuk alapján módosak is - jó ízlés nélkül. Pont az a kategória, akiket az utcai punkok a város rosszabbik felén keresztbe megesznek, mire rájönnek, hogy nem ők az igazán kemény arcok.

Alvino az egyik ház  előtt parkol, melynél az eladó tábla is ki van téve. Egy kerti pavilonban ücsörög az árnyékban, egy behűtött koktél, és egy ázsiai származású fiatal férfi társaságában.


Alvino int neked, amikor kiszállsz a kocsiból, a másik pasas csak érdeklődve figyeli, hogy ki is vagy te. Odaérve hozzájuk Alvino megszólal
/Angol/ Örülök, hogy ideért nyomozó! Ő itt Lu Peng, az egyik ügyfelem, aki el akarja adni ezt a házát - mutat be téged.
/Angol/ Nyomozó! - köszönt téged Peng, aztán megkérdi - Egy pohár jeges Atomic Cat jöhet? - kérdezi a kancsóra mutatva. Ismered - tonik és narancsos dzsúsz egy kevés koktélcseresznyével díszítve. Miután túlestél a nehéz választáson, Alvino megszólal
/Angol/ A kocsim ott van! - mutat a beállóra, melynél valóban a felvázolt eset forog fent. Az anyósülés tele van szórva az oldalablak üvegtörmelékével, és nyitva van a kesztyűtartó, melyből pár apróság, mint elemlámpa, és pár blokk kiszóródott. Nem sokkal odébb a fűre van dobva egy üres bőr pénztárca.
/Angol/ Nos? - kérdi, tőled nem messze topogva Alvino - A kártyákat már letiltattam. De amiatt aggódom, hogy tudja a címemet aki elvitte a pénztárcám tartalmát. Pedig csak kétszáz dollár volt benne, és ennyiért képes volt beverni az ablakot? Ha meg nincs szerencsém, akkor meg a belezős-szemezős engem akar kicsinálni, és valamelyik éjjel engem fog kicsontozni, mert rájött, hogy Alvino steaket akar enni nyersen? - kérdezi idegesen a lehetőségtől. Körbejárod a kocsit, meg a kertet, valamint az utcán is pár háznyi részt, de semmi gyanúsat nem találsz elsőre.
« Utoljára szerkesztve: 2021. Április 17. 20:35:07 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #119 Dátum: 2021. Július 29. 10:45:41 »
Benito


Nagy elégedettséggel tölt el, hogy sikerült Emilyt is befűzni, igaz nem feltétlen úgy ahogy szerettem volna, de félsikert is sikernek könyvelem el. Miután megtörténtek a dolgok, nincs más, mint előre. Elköszönök Emilytől majd autóba szállva elindulok Alvinotól kapott cimre. Közben kémlelem a táj "szépségeit", elgondolkodva, most, hogy is tovább. A házhoz érve megejtjük a bemutatkozást Liu Penggel, de nem élek a lehetőséggel nem kérek semmiféle frissitő koktélt, udvariassan visszautasitom. Körbejárom a környéket, de miután semmi gyanúsat nem észlelek elteszem zacskóba a pénztárcát, hátha találnak majd rajta ujjlenyomatot, ami alapján el tudok indulni. Alvinoval közlöm, hogy lehet itt az ideje egy zárcserének a lakásán, illetve nem árt, ha meghúzza magát máshol egy pár napig. Esetleg van-e ilyen hely, megkérdem tőle. Majd kérem, hogy várjon kicsit. Beszállok az autóba és átfutom az orvosi kartonokat, hátha találok benne valamit. Közben jár az agyam.... Megkérdem, merre lakik, megpróbálok éjjelre valakit odaállitani, ha más nem akkor én leszek ott egy darabig...