Szerző Téma: Second Skin - SentinelWex játéktere  (Megtekintve 4781 alkalommal)

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #45 Dátum: 2015. November 30. 10:22:45 »
Minden adott a ma estéhez, hogy jól sikerüljön. Tökéletesen kivasalt ing, az alakjához kiválóan passzoló öltöny és az a dezodor, amit legutóbb Lisa "bugyileráncigálónak" nevezett.
A Towerhez taxival érkezik és mivel jó kedve van, ad egy extra ötöst a taxisofőrnek borravalóképp.
Az ajtót kinyitó alakra rávillantja mosolyát, majd belép az aulába, de ettől több időt nem veszteget valakire, aki odáig jutott csak, hogy ajtókat nyitogasson meg hajbókoljon.
A liftből kilépő férfira szánakozóan tekint. Mennyi ilyen libát látott már, aki semmire sem jó. Talán ezért is szerette meg Lisát, mert azon túl, hogy kiváló információkkal látta el, forró szeretőnek és szórakoztató személyiségnek bizonyult. Ráadásul kreatív is volt, ami gyakran jól jön, ha egy bomba sztorit kell kiszimatolni vagy tálalni.

A lift tükrében mégegyszer ellenőrzi a ruházatát és simít egyet a frizuráján is. Minden tökéletes. Pofátlanul megbámulja a kosztümös nőt és azzal a "bizakodj csak szivi, ha elég jól tepersz, megkaphatsz egy éjszakára" kacsintásával reagál a szívélyes köszöntésre, majd hagyja, hogy az asztalhoz vezessék. Hiába, ilyen ez, ha híres vagy.
Az öböl nyújtotta kilátást - imádja, ahogyan a mesterséges világítás fénye megtörik és visszaverődik a hullámokon - az öltönyös férfi zavarja meg monológjával. Pimasz mosollyal az arcán hallgatja végig, majd amikor azt ecseteli, hogy mekkora kárt okozott a cégnek, közbeszúr egy megjegyzést:

- Mindig örömmel tölt el, ha a riportjaim hatásosnak bizonyulnak és az is, ha a nevemen szólítanak. - villantja ki önelégülten a fogsorát.
- Ezek a nem hivatalos látogatások pedig a kedvenceim. Köszönöm a cég nagylelkűségét és tudja mit Mr. Gyomorfekélyes? Megfogadom a tanácsát és 24 órán belül újabb cikk jelenik meg helyreigazító tartalommal. Kérem támogassa a kiadót azzal, hogy legalább két példányban megveszik majd. Kellemes estét, a viszont látásra! - búcsúzik a megbízottól, majd lábait kinyújtóztatva kényelembe helyezi magát.

"Adok én nektek olyan helyreigazítást, hogy attól kódultok. Ha eddig hat százalékot esett a béna vállalkozásotok, most majd fog tízet! Még van pofád idejönni és személyesen megfenyegetni..." - törnek felszínre Danny gondolatai, de amint az egó csillapodni kezd, a józan ész is utat talál.
"Mindenesetre jobb lesz, ha a vacsora után beszélek Barnessal. Várjunk csak? Egyáltalán honnan tudta a tag, hogy itt leszek megtalálható ma este?"
Lisa látványa egyetlen szempillantás alatt elűzi a homlokára telepedett ráncokat. Vigyorogva fogadja a puszikat, majd kihúzza a nőnek a széket és miután leült, ő is helyet foglal.

- Hú basszus, ebben a ruhában is elragadó vagy. - engedi útjára az este első bókját.
- Úgy gondoltam, hogy választhatnánk valamit közösen ezúttal, szóval még nem rendeltem. Mihez lenne kedved? - veszi kezébe előbb az itallapot, majd az étlapot.
Még nem döntötte el, hogy beszél e a nőnek a korábbi fenyegetésekről vagy csak hagyja, hogy az este kellemesen teljen.


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #46 Dátum: 2015. December 07. 19:30:17 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Tower étterem
Időpont: Nyár, hét közben, este
Esemény: Lisa

A vizslatásod nem marad észrevétlen, mivel a nő mintha jobban kihúzná magát, ezzel még jobban kihangsúlyozva domborulatait, mielőtt ringó csípővel megindulna előtted.

A férfi a közbeszúrásodra biccent.

-A találkozásunkat csak magának köszönheti. S ne aggódjon, a kiadóját sem felejtjük el támogatni -Ígéri, aztán mivel jelenleg mindent megbeszéltetek - nem tart fel - hanem távozik is.

Lisa egy mosollyal jutalmazza az udvariasságodat – bár ahogy ismered, azon sem esne kétségbe ha egyedül kellene leülnie. A bókra illedelmesen elpirul, aztán fellapozza az itallapot

-Akkor lássuk! - fut át a kínálaton. Rövid töprengés után egy üveg új zélandi Sauvignon Blanc fehérbort javasol, melyet grapefruittal és trópusi gyümölcsökkel bolondítottak meg, mellé roston sült tőkehalfilét fenyőmagos jázmin rizzsel, zsenge zöldséggel és sáfrány mártással, végül desszertnek csokoládé pitetortát karamellizált alma kosárral. Közben magyarázza, hogy mit is kerestek itt
-Megkaptam az öt éves szolgálati viszony utáni prémiumomat, és úgy gondoltam, hogy így lenne a legjobb elszórni a talált pénzt – mosolyodik el.
-Node ha jól láttam, neked mozgalmasabb heted volt. Gyilkossági ügy vidéken, és egy riport a Diamonds őreinek túlkapásáról. Én meg azt hittem, hogy pihenni és csajozni tűntél el egy hétre... néz rád - hátha kiegészíted valamivel, aztán könnyedebb témára vált.
A vacsorát már nem zavarja meg újabb felbukkanó alak – így Lisával kellemesen telik az idő. Újabb pletykát nem tudsz meg tőle – állítása szerint jelenleg nincs érdekesebb ügy, amiről mesélhetne, hacsak nem gerjedsz a közönséges betörésekre. Ráadásul a vacsora folyamán egyre többször ér „véletlenül” a lábadhoz, kezedhez – jelezve, hogy a desszert után másba is belekóstolna.
A kellemesen eltöltött vacsora végeztével Lisa beléd karolva hagyja el az éttermet – amit a liftajtónál álló szépség a tekintetével követ végig.
A hazafele tartó taxiúton Lisa hozzád simulva hol a nyakadat csókolgatja, hol pedig libidójától hajtva a füledbe suttogja úrinőhöz méltatlan szavait, hogy még mi vár rátok ma éjjel – melyet a házba érve szenvedélyesen neki is áll megvalósítani.

Az ébredés a franciaágyban nem ér egyedül – Lisa hozzád bújva alszik, jobb kezével átkarolva. A szobában szétdobált ruhadarabok elmékeztetnek a tegnap estére. Mocorgásodra Lisa is felébred – álmos mosollyal csókot lehel az ajkaidra

- Reggelt, kedves uram! - Szól, aztán felülve beletúr zilált frizurájába, miközben a takaró lecsúszik az ölébe, felfedve formás melleit. Futó nézelődés után elhatározásra jut, mert kicsusszan az ágyból, és figyelő tekinteteddel nem törődve a fürdőszobába megy, ahonnan hamarosan vízcsobogás hagjai szűrődnek ki. Negyed óra múlva bukkan újra elő az egyik bolyhos köntösödben illatosan, „megfésülködve”.
-A reggeli nem készíti el magát, igaz? - kérdi, s a konyhádba lépve feltúrja a hűtődet.

-Hát ez nem sok... - vesz ki négy tojást és egy ki tudja mikori csomagolt, szeletelt sonkát. -Beújíthatnál valami műfogsoros mamókát, aki telepakolja a hűtődet kajával  :giggle: – jegyzi meg, miközben a serpenyő alatt bekapcsolja a lapot, majd tíz perc múlva már tálalja is a sonkás tojást.
Reggeli után összevadássza a széthagyott ruhadarabjait, majd felöltözve kiadja az utasítást:

-Danny, vigyél be a Golden Plázához! - adja meg az egyik belvárosi bevásárlóközpont nevét.
-Anyuékat szülinapra befizetem egy wellness hétvégére Los Angelesbe – már egy ideje gondolkoznak azon, hogy elmenjenek-e oda...
Hogy aztán taxit hívsz-e neki, vagy beviszed a városba, az rajtad áll. Lisa búcsúcsókja után ismét belevetheted magad az események sűrűjébe.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #47 Dátum: 2016. Január 27. 11:06:21 »
Amikor Lisával van, mindig minden olyan normális, ugyanakkor őrült. Az intrikák és hátbaszúrások világában mint ha ő lenne az egyetlen fényesen ragyogó pont Danny életében, holott ezt nem merné bevallani magának. Önfeledten tölti az estét a lánnyal - minden játékába belemegy - és nem rontja a hangulatot azzal, hogy az elmúlt napok tapasztalatait részletesebben is megossza vele, pedig erős késztetést érez rá. Először a vacsora alatt akart beszélni erről, aztán a taxiban hazafelé, végül pedig otthon, ám valahogy sosem sikerült alkalmat találni rá. Bár csak a nagymenő milliomosok életét élhetné és akkor minden napjuk így telne Lisával. Vacsorák menő éttermekben, forró éjszakák és közös ébredés...

Amíg a lány a konyhában készíti elő a reggelit, ő kihasználja az alkalmat és ír egy sms-t Barnesnak a feltöltőkártyás telefonjáról.

- Tegnap meglátogatott a Diamonds egyik öltönyöse. Azt akarják, hogy még ma adjunk ki egy korrigáló cikket. Írhatok esetleg valamit, hogy még rosszabb színben tűnjenek fel...

A küldés gomb megnyomása után elteszi a telefont és magára kap valamit, majd kimegy a konyhába és magához öleli a lányt.

- Még csak negyed órája keltél fel és máris átvetted az irányítást a házban.
- szúrja oda csípősen, na nem mintha ellenére lenne a dolog.

A reggelit jó hangulatban, hasonló apró csipkelődésekkel töltik. Lisa kérdésére kivillantja ötszáz dolláros vigyorát.
- Nahát micsoda véletlen! Pont a Golden Plázáról írtam egy hónapja cikket. Biztos emlékszel rá. Teljesen átvette a Kanyon szerepét. Öt éve mindenki a Kanyonba járt vásárolni, most meg olyan a hely, mint egy kísértetváros. Szívesen elviszlek, majd megiszok egy kávét amíg intézed a dolgodat, de aztán be kellene mennem a szerkesztőségbe.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #48 Dátum: 2016. Február 06. 20:47:43 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: városban
Időpont: Nyár, hét közben, reggel
Esemény: délelőtt

Az elküldött SMS-re nem sokkal később érkezik a válasz:
-A Diamonds minket még nem keresett meg. Talán csak rád akartak ijeszteni – de neked kell tudni, hogy csak blöffölnek vagy tényleg van-e valami a kezükben – ad szabad kezet Barnes.

Lisa elmosolyodik, amikor az irányításról esik szó
-Ez családi vonás. Anyám még sárkányosabb, neki két perc sem kellene ehhez a mutatványhoz – válaszolja jókedvűen – Addig jó neked, amíg ide nem költözök! ;D

Lisa magához veszi retikülét
-Helyes! Akkor induljunk! Minél többet tökölünk itt, annál melegebb lesz kint! - teszi még hozzá, és egy napszemüveget felvéve kisiet az ajtón. Kint valóban kezd melegedni az idő – az autórádió szerint 35-38 fok várható a mai napon – és most van huszonhárom fok.
Lisával elmentek a Golden Plázába, és amíg ő egy utazási irodában intézi a dolgokat, addig kényelmesen megkávézol. Lisa ilyen helyeken ha elsőnek megy ki, akkor is utolsóként távozik – hihetetlen érzéke van hozzá, hogy elnyújtsa a vásárlásokat. Most sincs ez másképp – ha tipplened kell, legalább még fél órán át fog érdeklődni, mire döntés születik, és eljutnak a fizetésig. Javára legyen mondva, ismeri ezt a hibáját – és most sem véletlenül mondta, hogy ha sietsz, nyugodtan hagyd itt.


A légkondicionált szerkesztőségben most viszonylagos nyugalom honol – páran ebédszünetelnek, és még legalább fél nap van a következő hajrá kezdetéig – hogy este tízig be tudják fejezni a holnap reggeli újság anyagát. Barnes éppen sajtót figyel pár kollégával együtt – mindenki a helyén ülve a konkurens lapokat olvassa – hogy lássák – nem maradtak le semmiről. Barnes ez érkezésedre int neked, hogy menj csak be hozzá az irodájába.
-Mi a helyzet Aranyom? - kérdi barátságosan – A Diamonds még nem jelentkezett – jegyzi meg, és a hangsúlyából érezhető, hogy azért nem is hiányzik neki.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #49 Dátum: 2016. Március 02. 10:57:55 »
Türelmesen megvárja, míg Lisa befejezi a vásárlást. A kávéját kortyolgatva addig is a Diamonds-on gondolkodik, illetve azon, hogy mit is kellene csinálnia. Milyen érdekes, hogy hetekkel korábban nem is tudott erről a cégről, most meg mint ha ez lenne az élete középpontjában. Mint ha mindenhol ott lennének.
Amikor a lány végez, még beszalad a büfébe, ahonnan vesz két üveg ásványvizet - ezúttal tudatosan elkerüli a márkát - és az egyiket odaadja neki.

- Azt mondják, forró napunk lesz, nem árt, ha van nálad víz. - kacsint rá pajkosan.

A másik üveget becsúsztatja a táskájába, majd a szerkesztőség felé veszi az irányt, de persze csak azután, hogy Lisát kitette a városban.

- Imádtam az estét, feltétlenül szólj, ha holnap is kapsz bónuszt. - mondja neki pajkos hangnemben, majd a búcsúcsókot követően csatlakozik a város forgalmához és meg sem áll a szerkesztőség parkolójáig.
Barnes irodájába belépve becsukja maga mögött az ajtót.

- Az van, hogy nem tudom, hogy mi legyen. Általában azt mondanám, hogy fulladjanak meg, ahol vannak és hozzákanyarítok még valamit a cikkhez, ami még több olvasót hoz nekünk a konyhára. A lapnak se jó, ha előhozakodunk egy korrigáló cikkel. Más lapok mennyire szellőztették meg a sztorit?

Danny csak ezt követően lép el az ajtótól, hogy az iroda egyik foteljében leüljön. Táskáját maga mellé teszi és kíváncsian várja Barnes válaszát.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #50 Dátum: 2016. Március 06. 15:13:41 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: városban
Időpont: Nyár, hét közben, dél körül
Esemény: a döntés

Lisa nem hazudott – most is jó ideig eltartott, míg végül végez a wellness utazás kiválasztásával és kifizetésével. A kávézást bár elnyújtottad, azért így is volt némi holt idő, amit tétlen várakozással tölthettél. Most, hogy van időd átgondolni a dolgokat, egy dologra mérget vennél – a Diamonds körül valami nem stimmel, de hogy mi... azt talán neked kell kideríteni!
Az ásványvizet kedves mosollyal veszi át, mely tovább szélesedik, ahogy rákacsintasz. Nem messze a szerkesztőségtől teszed ki Lisát

-Miből gondolod, hogy ma nem érdemlem meg? - kérdezi vidáman, majd búcsút intve ellép a kocsidtól, és elindul a kerültei kapitányság épülete fele.

A szerkesztőségben Barnes hátradől a székében, és kaján vigyorral az arcán végigmér

-Csak nem bizonytalan a nagy Danny? - kérdezi, aztán kicsit komolyabb arccal folytatja
-Jól látod, a helyreigazítás nem tesz jót sem a lap sem a te renomédnak – pláne, ha nincs rá ok. A többi újság még csak most kezdi el ostrom alá venni a Diamonds sajtóosztályát – amely tudomásom szerint még nem kívánja sem cáfolni, sem megerősíteni az értesüléseinket. A cég azt mondja, hogy a ma délutáni igazgatótanács megtartása után fognak kiadni egy nyilatkozatot. Ez ugye ezt jelenti, hogy húzzák az időt, és megvizsgálják, hogy mit mondjanak, amivel csökkenteni tudják a veszteségeket, és megnyugtatják a befektetőiket. Meg hátha te is lefosod a bokádat egy figyelmeztetéstől, és magadtól korrigálsz az általuk jónak vélt irányba – véli Barnes.
-Szóval három lehetőség van előtted, már amennyire én látom – kezdi el sorolni az ujjain
-Egy. Kiadsz egy korrigáló cikket, hogy tegnap tévedtél, vagy meghamisítottad a felvételt, esetleg elhallgattál valamit. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban a Diamonds üggyel kapcsolatos anyagaidat nem vesszük át – vázolja az első opciót, és érzed, Barnes nem viccel.
-Kettő – bök a következő ujjára – Nem írsz semmit, csak ülsz a babérjaidon, és várod, hogy mi történik, miközben a többi lapnál beérnek a kollégák, és elvész a kezdeti előnyöd.
-Három – bízol magadban, és tovább halászol a zavarosban – ezzel megőrizve vezető pozicíódat a piacon – hiszen fogadni mernél rá, hogy nincs a Diamonds kezében semmi, amivel sarokba állíthatna. Szóval a döntés a tiéd!
- fejezi be Barnes, és kíváncsian várja a válaszodat.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #51 Dátum: 2016. Március 17. 11:40:29 »
A fotel kényelmét élvezve hallgatja végig Barnes összefoglalóját. Amikor a főszerkesztő az első opciónál jár, gúnyos mosoly jelenik meg az arcán, s fejét enyhén megcsóválja, ezzel jelezve, hogy nem fog korrigáló cikket írni. Soha nem tett ilyet és ezután sem fog. A Diamonds nyelje le amit főzött. Kissé sértőnek is érzi, hogy a cég a megfélemlítés kártyájával próbálkozott a lefizetés helyett.
A második opció hallatán a mosoly eltűnik az arcáról, hiszen a javaslat semmit nem mozgatott meg benne. Nem is olyan régen megpróbálkozott már a lapítással és annak is mi lett az eredménye. Nem, a második opció sem jöhet szóba. Így marad az utolsó lehetőség. Addig üsd a vasat, ameddig forró. Neki kell a szálakat a kezében tartani és nem szabad hagynia, hogy ő függjön mások szálain, mint valami nyomorék marionettbábu.

- Tudod mit Barnes? Bekaphatják. Nem fogok olyan korrigáló cikket írni, amiben bocsánatot kérek az ő hülyeségeikért. Szóval az első opció felejtős. Ami a másodikat illeti - vigyorodik el - amikor legutóbb meglapultam, takarítókat kellett hívnom a nyaralódhoz. Azt most inkább kihagynám, bár tudom, hogy imádnád, ha én fizetném a nagytakarításos számláidat.

A fotelben kissé előre dőlve folytatja.

- Én azt mondom, hogy emeljük a tétet és szorongassuk még őket. Ha limonádét akarsz, kénytelen vagy addig facsarni a citromot, míg van benne szufla nem? Tudom, hogy te is ezt várod tőlem, azért hagytad ezt a lehetőséget utoljára.

Már csak azt kellene kitalálnia, hogy mivel lehetne mégjobban megszorongatni őket. Hú mit nem adna, ha láthatatlanul beülhetne egy diktafonnal arra a bizonyos tanácsülésre. Az mekkora lendületet adna a sztorinak. A huszonegyedik században számos eszközt be lehet vetni egy kis információszerzésre.

- Te Barnes. Nem tudod véletlenül, hogy mi lesz a helyszíne ennek a tanácsülésnek?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #52 Dátum: 2016. Március 26. 18:46:17 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: városban
Időpont: Nyár, hét közben, nem sokkal dél után
Esemény: az irodaház

Barnes arra, hogy te fizeted a nagytakarításos számláit, csak bólint.
-Jó is lenne, ha úgy emlegetnének téged a médiában, mint a Halál Írnoka. Minden héten legalább egy esetről tudósíthatnál, aminél éppen ott voltál. Később akár a vádemeléseknél is adhatnál magadnak exkluzív interjúkat. Aztán, ha elítélnek, akkor még a halálsoron írt szösszeneteidet is megvennénk. A népek csak úgy kajálnák... - fűzi tovább a lehetőségeket – s félig meddig komolyan is gondolja.
-Akkor előre a limonádé fele! - summázza Barnes az irányt. Ám a következő kérdésedre meglepetten  felvonja a szemöldökét.
-Szerinted? - kérdez vissza – Feltehetőleg a cég központjában, ami a Kettner Boulevardon található. A földszinten a cégtől függetlenül van egy magazin terjesztő, és egy galéria, ahol a kortárs művészek állítják ki a cuccaikat. Az épület egyébként irodaház, és a 32. emeletet felét bérli a Diamond. A többi cégről pedig semmit nem tudok. De ne feledd, hogy ez nem az én nyaralóm – nincs hozzá kulcsom... - teszi még hozzá.
Miután leléptél Barnestól, utánanézel az épületnek – jelenleg 100-15000nm-ig vannak kiadó irodáik. Ez azt jelenti, hogy összesen kb. két szintnyi terület állhat üresen, és a bérlők száma meghaladja a 60 céget. Minden cég eleve kap kettő darab parkolóhelyet a teremgarázsban, és dolgozónként egy mágneses beléptetőkártyát, amely a porta és a bérelt irodába történő bejutásra alkalmas. Úgy döntesz, ha abból még nem lehet túl nagy baj, ha arrafelé autózva kívülről is megnézed magadnak a helyet. Röpke Fél órányi autózás után érsz el a Colorado Bridge kerületbe, ahol elgurulsz az épület előtt.
Az irodaház

Most már rajtad áll, hogyan is akarod megvalósítani a terveidet...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #53 Dátum: 2016. Április 08. 13:20:24 »
- A Halál Írnoka mi? - kérdez vissza Danny egy szemöldökfelvonást követően.

- Meg exkluzív interjú a halálsorról? Meg gondolom üljek is bele a villamosszékbe és teszteljem az ellenállását nem? Barnes néha komolyan aggódok miattad. Voltál már orvosnál ezzel? Tudod mit, inkább ne is mondd el. Mi lenne, ha ma estére fognál magadnak egy csajt és kikapcsolódnál? Kezd megvízkövesedni az agyad. - vágja hozzá vigyorogva.

- Nyugi, kézben tartom a dolgokat, már tudom is, hogy mit fogok csinálni. Ma délután van az igazgatótanács, ami azt jelenti, hogy neked estére lesz egy cikked tőlem. Most pedig ha nem haragszol, rohanok, be kell juttatnom egy poloskát vizesékhez.
- azzal felkapja a táskáját és elindul az ajtó felé, de ott visszafordul.

- Oh jut eszembe! Meg van még az a rossz szokásod, hogy megrendeled a konkurrens magazinokat terepszemle címen? Mert abból felmarkolnék egy párat az akcióhoz.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #54 Dátum: 2016. Április 15. 19:45:06 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: városban
Időpont: Nyár, hét közben, nem sokkal dél után
Esemény: a Nagyi

-Pedig jó ötlet! Sajtótörténelmet írhatnál! Ám azt nem hiszem, hogy a villamosszék tesztelése után nagyon tudnál írni – de azt Bob megtenné – utal az egyik beosztottjára
- Én a helyedben inkább mély interjút készítenék a kezelőszemélyzettel – töpreng el egy pillanatra, hogy aztán megrázza a fejét.
-De mivel tudom, hogy túl beszari vagy egy ilyen áldozatokat kívánó munkához, kénytelen leszek valami középszerűbbel is beérni – válaszolja félig vigyorogva.
A kérdésedre, hogy van-e a többi magazinból, bólint.

-Van. Hét napra visszamenőleg a harminc legkelendőbb magazin ott áll kint hegyekben – int a kinti iroda egyik asztala felé, ahol pedáns kupacokban gyűlnek a lapok
A régebbieket pedig oldalanként digitalizált, és kereshető formában tároljuk, mert különben belefulladnánk ebbe a sok szarba. Szóval vihetsz belőle, csak írd össze, hogy mit vittél el, hogy tudjuk pótolni – teszi még hozzá, hogy aztán a falra szerelt TV fele forduljon, és hangot adjon az időjárás jelentésre – amely döglesztő hőséget ígér holnapra is.

Az asztalnál összeszeded a magazinokat, és Steve, az iroda titkára melletted állva feljegyzi, hogy mire is tartasz igényt. Átlagos külsejű, fura fazon, de Barnes azért alkalmazza, mert ő nem kap sírógörcsöt, amikor üvöltöznek vele – mint az előtte foglalkoztatott titkárnőcskék. Valójában még senki nem tudott a lelkébe gázolni – talán mert nincs is neki, mint ahogy gyanúd szerint személyisége sem. Szóval fapofával jegyzetel, majd miután felpakoltál, csak ennyit kérdez:

-Más nem lesz? - kérdezi, majd amikor nemet intesz, sarkon fordul, és köszönés nélkül távozik. Kiválóan illik Barnes stílusához.

Lefele a sok napilappal azon gondolkozol, hogy legalább egy szatyrot adhatott volna, mert a csúszós borítók miatt nem egyszerű összefogni a paksamétát. A kocsidhoz érve bepakolsz, majd felhívod Nagyit. Nagyi egy nyugdíjas hölgy, aki éltes kora ellenére igencsak vonzódik a modern technikához, és mindenféle kütyüt tart otthon. Az öreglány megveszi őket, játszik velük, majd ha megunta, eladja, hogy valami újat vegyen helyette. Fő érdeklődési területe a mini, vezeték nélküli eszközök. Legyen az kamera, telefon, projektor, mozgásérzékelő, lehallgató készülék, konyhai robotgép, vagy akár számítógép. Egy műszaki boltban találkoztatok – te ott tipródtál az eladóval, hogy hogyan is kell pontosan összekötni a laptopot a kameráddal, és hogy milyen kábel kell hozzá. A Nagyi pedig ekkor érkezett oda. Egy ideig várt, hogy hátha előrébb juttok a kérdésben, de aztán amikor belátta, hogy egy hamar nem oldódik meg a probléma, s te lefoglalod az egy szem eladót – vagyis nem tud fizetni, amíg sorra nem kerül, csak közbeszólt:
-Fiatalember, ha ki kell várnom, mire történik valami, én azt már nem érem meg. Szóval javaslom, vegye meg a USB+AV kábelt, ha két évnél nem régebbi a kamerája, vagy az audió-videó RCA adatkábelt, és töltse le a gyártó honlapjáról a hozzá tartozó drivert. De ha JVC gyártmány, akkor inkább javaslom a Yamada által kiadott általános drivert, mert a JVC programja hibás, és rendszeresen dobálja a kapcsolatot, miközben menti a felvételeit. S ne hallgasson az eladóra, mert az S-videó kimenetre csak egy szakbarbár kötne rá egy kamerát. Pláne, hogy az nem fogja a hangot is továbbítani. Csak azt nem értem, hogy ha valaki nem ért hozzá, az miért ezzel foglalkozik – oltotta az eladót. Ennek már két éve, és azóta már többé-kevésbé összebarátkoztál az igencsak kocka hölggyel, akinek a keresztneve Helena, és beosztása, mint megtudtad rádiós volt – először a parton, később a USS. Midway repülőgép-hordozón, hogy aztán a hajóval együtt nyugdíjba vonuljon. Megismerted azt a szokását, hogy nála majdnem mindig található pár tartalék eszköz. Az ötödik csengésre veszi fel.
-Helló szívecském! - szól bele -Eszedbe jutottam? Mi történt? Megint tönkre vágtad a laptopodat? - kérdezi érdeklődve. A háttérzajok alapján valami boltban lehet. Amikor elárulod neki, hogy mire is volna szükséged, a remélt választ hallod
-Sajnos csak két régi modellem van a vevőegységgel együtt – a drágáim már kilenc hónapja a piacon vannak – s még pár hónap múlva jön ki az új széria. Nem tudom, hogy mi tart ennyi ideig – még egy gyereket is gyorsabban világra lehet hozni, nem egy nyamvadt poloskát! Ha kell, megveheted őket – és olcsóbban is adom kissé, mert használtak. A készlet két Grx-48-as poloskából, és egy vevőegységből áll. Hatótáv 100m, épületben 20m. Egyik fele öntapadós, és világos színű, a másik pedig mágneses, és sötét. S a legfontosabb, hogy nem zavarja be a mobilokat, és lapos kialakítású. Azt az darabot kérném, és darálja le! -szúrja közbe – feltehetőleg valaki másnak.
-Szóval ha érdekel, gyere át, egy fél óra múlva. Addigra én is hazaérek! Csáó! - teszi le a telefont.

Bő fél óra alatt érsz el hozzá – Az Atascadero Drive-on lakik, a Point Loma Heights-en. A környék egész jó – a sikeres középosztálybeliek környéke – a nagy villákat nem itt  találod, ahogy a lepukkadt házakat sem. A Nagyi háza sem rí ki a többi közül – egy földszintes, három szobás tágas házban lakik. Leparkolsz a ház előtt a (természetesen) tűzvörös cabriója mellett, és besétálsz a házig, ahol szinte azonnal nyílik is az ajtó, mielőtt még megnyomnád a csengőt.
A Nagyi mosolyt villant rád, és beinvitál a légkondicionált házba. Belépve az otthonos és világos házba, ahogy majdnem mindig, sülő sütemény illata fogad. A krémszín bőr ülőgarnitúra körbeöleli az üveg dohányzó asztalt, amire most is több kütyü van kipakolva – pár mobil és néhány videó mátrix switch, de elkülönítve a többitől, megpillantod a két apró poloskát és a vevőegységet.
-Mi újság, Danny? - kérdezi vidáman, miközben a garnitúra fele terel. Ahogy leültél, a közeli mini hűtőhöz lép
-Mit iszol? - ásványvizet, vagy herélt sört, esetleg valami lónyálat? - kérdezi, s a válasznak megfelelő dobozzal tér vissza, s odaadja. A maga részéről egy üveg Diamonds ásványvízzel tér vissza, és leül ő is veled szemben az asztal túloldalán.
-A jó hír az, hogy elég egyszerűen kezelhető eszközökről van szó, még neked is fog menni  ;) – szúr oda egyet finoman, de tudod, hogy nem kell megsértődnöd – ő sem szokott fordított esetben, amikor esetleg a korára teszel utalást, vagy henyélő nyugdíjasnak nevezed. Röviden bemutatja, hogy kell bekapcsolni, használni, és kikapcsolni az eszközöket, és hogy lehet a vevőt összekötni egy laptoppal, hogy az elhangzott beszélgetéseket lementsd róla. A felénél viszont a konyhából pittyegés szűrődik ki, mire elnézést kérve odasiet, és kiveszi a tepsi sajtos pogácsát.
-Kérsz, Danny? - kérdezi, és egy tányérra szed pár szemet, és odaadja.
-Ne aggódj, nem kevertem bele semmit. Azt a töltött cukorkába szoktam :)
Aztán folytatja tovább a bemutatót, s miután befejezte, megkér rá, hogy most te próbáld meg – hogy lássa, megjegyezted-e? Közben futólag érdeklődik, hogy mi a helyzet barátnő és család alapítási fronton, ő pedig arról mesél, hogy egy új kamerarendszert akar összepakolni úgy, hogy a 16-os multiplex szintén laptopra fut ki, ahol kijelölve a megfelelő zónákat az egyes kameráknál automatikus felvételt indítson el – ha a mzogó tárgy tömege meghaladja a tíz kilót, és... egy-két percig élénken beszél róla, aztán inkább rátér arra, hogy milyen terepen akarod használni a poloskákat. Az érkezésed után fél óra múlva már megegyeztél vele, hogy négyszáz dollárért elviheted a boltban most hatszáz dollárért kapható készletet. Mikor távozol, még kapsz egy-két szem „útravaló” pogácsát, és egy üveg ásványvizet – ami mivel kint lassan negyven fok körüli hőmérséklet van, igencsak jól fog jönni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 15. 19:49:04 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #55 Dátum: 2016. Június 28. 21:48:41 »
Danny kedélyesen elbeszélget nagyival és nem felejtkezik meg arról sem, hogy célirányos bókokkal puhítson egy kicsit a nőn.
Helena a titkodat még sosem árultad el nekem, szóval igazán megmondhatnád, hogy a fenébe tudsz ilyen bomba lenni. Fiatal pasik vére mi? - viccelődik kedélyesen.
A barátnő kérdésre csak legyint és valami olyasmit vág oda, hogy nem nagyon van idő rá, de azért akad valaki, akit épp lehet barátnőnek nevezni. Első számú szabály: ha valakit le akarsz venni a lábáról, ne tudasd vele, hogy van nála jobb is.

A nagyival való beszélgetést egyébként rettentően élvezi, igazán elemében érzi magát, amikor efféle játékokat játszhat. És mint látható volt, teljesen megérte, hiszen a kereskedelmi ár kétharmadáért jutott hozzá valamihez, amiről biztosan tudhatja, hogy nem hagyja majd cserben.

- Te vagy a legjobb. Most nincs nálam ennyi dodó, de ha ráér holnapig, beszaladok vele. Akkor legalább újra láthatom azt az elbűvölő mosolyodat.
- bókol ismét. Valahol sajnálja, hogy nem avathatja be a nőt, pedig kíváncsi lenne rá, mit szólna. De nem, mindenkinek jobb az, ha Barnes-on kívül más nem nagyon tud arról, hogy mire készül.

- Persze ha nem bízol bennem vagy azt tervezed, hogy az éjjel Mexikóba szöksz valami modell pasival, akkor elszaladok egy automatához és leveszem a megbeszélt összeget.
- kacsint pajkosan.

Távozás előtt még egy sütit nyom a szájába, amit ásványvízzel öblít le. Ha a nő még ma szeretné megkapni a pénzét, akkor elszalad egy automatához és kifizeti, de ha ráér a fizetség holnap is, akkor egyenesen a bevetés helyszínéhez tart.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #56 Dátum: 2016. Június 30. 20:04:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: városban
Időpont: Nyár, hét közben, dél után
Esemény: a lapterjesztőnél

A Nagyi rád hunyorít, amikor a fiatalosságáról kérdezed.
-Majdnem eltaláltad – mosolyodik el – de nincs benne semmi titok – követem az korodbéli pasik jelmondatát – tíz évvel legyen fiatalabb! - tölt a poharába egy kevés ásványvizet.
-Ennek a jelmondatnak az okára te is rá fogsz jönni, ha olyan idős leszel, mint én – mert a te barátnődnek sem lesz annyi elég, ha csak szépen lóg... - emeli meg feléd a poharát, és beleiszik.
Viszont az elkent barátnő kérdésre megrázza a fejét.

-Nagy baj, ha nincs rá elég időd – a végén azt veszed majd észre, hogy valaki másnak volt... de ez a te dolgod – zárja le a témát.

-A pénz miatt ne aggódj, Danny – válaszolja mosolyogva – én sem teszem, mert megbízom benned. Ha fiatalabb lennék, akkor viszont biztos, hogy  egy szavadat sem volna szabad elhinnem -teszi hozzá csipkelődve.

Kilépve a házból, durván arcon csap a meleg, s amíg eljutsz a kocsihoz, a házban szerzett komfortérzeted igencsak leromlik. A csomagtartót kinyitva kiveszed a viseletes baseball sapkádat – melyet feltehetőelg a ritka esős alkalmakra tartogatsz, és az ugyan csak kiszolgált tartalék „munkásingedet”. Felöltöd a fenti két ruhadarabot, és a felforrósodott kocsiba ülve elindulsz a magazinterjesztő felé. A kocsi pár perc alatt normalizálja a hőmérséletet, hála a bivaly klímának, így a fél órás utazás fizikailag nem megterhelő. A kocsival leparkolsz az épülettől nem messze, s megeteted a pofátlanul magas díjazású parkolóórát, mely mindössze két órára ad ki jegyet. Ezután a magazinokkal felszerelkezve megindulsz a magazinterjesztő fele -  az üvegajtón átlépve ismét egy másik, jóval hűvösebb univerzumba érsz. Az épülethez képest ez egy viszonylag aprócska iroda – talán 70-80 négyzetméter lehet. Balra a márványmintás padlón egy asztal körül két kanapé és két fotel várja a pihenni vágyókat – egy hidegvízes automatával karöltve. Jobbra pedig állványokon a legfrissebb heti és havilapok várják, hogy valaki magával vigyen párat. A falakon pedig a különféle újságok poszter méretű reklámai virítanak bekeretezve, üveg mögött – ezzel is megerősítve azt az érzést – itt kérem minden a vevőkről szól. Az ajtóval szemben két íróasztal áll, melyek mögött egy-egy csinos ügyintéző nő ül. Egyikük éppen telefonál – ha jól hallod, éppen a hadikikötő melletti újságosstandok feltöltéséről tárgyal valakivel – hogy még ma vigyék ki az új Playboyt, mert holnap két romboló is állítólag visszaérkezik két hetes távollét után.
A másik hölgy – az asztalon álló névtálba szerint Ann - rád mosolyog, és az íróasztala előtt pihenő fotelra mutat, hogy foglalj helyet.

-Üdvözlöm! - néz végig rajtad – Miben segíthetünk? - kérdezi, s a kezedben pihenő lapokra pillant.
Ahogy előadod, hogy mi is a gondod, bólint, s odasétál az újságos állványokhoz

-Kérem, mondja, hogy mely kiadványokban vett észre hibát! - szól, s ahogy sorolod, úgy veszi el egy-egy példányt, majd a stóccal felszerelkezve visszasétál az asztalhoz.
-Kérem az első darabot! - szól, s nyújtja manikűrözött kezét, hogy elvegye tőled a kifogásolt újságot. Fellapozza, és kijegyzeteli belőle a nyomdai azonosítót, majd megkér rá, hogy keresd meg benne a hibás részt, hogy össze tudja hasonlítani az itteniekkel. Közben felajánlja, hogy amennyiben az itteniek már mentesek a hibától – akkor természetesen kicseréli őket. De magára a hibára tényleg kíváncsi – hogy tudja – az újság lektora vagy a nyomda hibázott – és fel tudja hívni az illetékeseket az ügyben. Miközben az újságokat bújjátok, újabb ügyfél érkezik – udvariasan köszön, és magassarkúján bekopog a melletted lévő asztalig. Mivel a hangszíne ismerős volt, egy gyors pillantás elég hozzá, hogy lásd – nem tévedtél – ez tényleg Amanda Hays... Látszólag nem először lehet itt, mert a telefonálást nemrég befejező ügyintéző elmosolyodik
-Szia Amanda! - köszönti a tőled négy méterrel odébb éppen fotelba ülő Hayst, aki csak most néz körbe. Ha nem fordítasz neki hátat, felismerés csillan a szemében. Mosolyogva feléd biccent, aztán visszafordul az ügyintézője fele
-Szia! Hallom voltál nyaralni!
-Ó, igen, Ted elvitt a Yellowstone parkba! Béreltünk egy rönkházat, de nem olyat, mint amit elsőre egy erdő közepén elképzelsz! Tudod, volt az a cikk a Travellben – ott láttam meg. Saját hőforrásból jött a meleg víz a jakuzziba, és a ház is hatalmas – kétszáz négyzetméter luxus az erdő közepén! - lelkendezik Amandával szemben, aki mosolyogva és bólogatva hallgatja.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"