Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 6994 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Dátum: 2016. Július 24. 15:12:58 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: helyszín

Az emberek többsége azt hiszi, hogy a gonosz csak éjfélkor, cikázó villámok fényénél, vagy ódón várfalak kazamatáiban munkálkodik. Ám tudod jól, hogy ez nem igaz – a legtöbb elvetemült gazember fényes nappal is képes arra, amire a horrorfilmek szereplői csak alkonyat után vetemednek... Neked jutott a „megtiszteltetés”, hogy kiszállj, és megnézd az áldozatot. Úgy fogalmaztak, hogy te jobban értesz hozzá – biztos láttál már hasonlót. Tudod, hogy ez mit jelent – a többieknek nincs hozzá gyomra. Azért nehéz sorsodban még osztozik pár ember, köztük Jefferson, a halottkém. A dögmelegben egy fa alatt ül a táskáján, és a telefonját nyomkodja ráérősen, a többiek pedig az elkerített területen kívül a kocsijaikban gubbasztanak. Az áldozat pár méterrel odébb hever egy fa tövében. Ez utóbbi tény nem túl meglepő, mivel itt, a Mission Valleyban, a San Diego folyó töltése mellett azért sokkal több fa él meg, mint a város más részein. A töltésút viszonylag népszerű a biciklizők és kocogók körében, és az egyikük vette észre a fa tövében heverő hullát. Innen messziről is elég egy pillantás, hogy lásd – feltehetőleg az egyik errefelé kocogó volt az áldozat. Legalábbis a neonsárga fényvisszaverő csíkokkal díszített vérmocskos futócipő, a fehér rövidnadrág, melyen szintén feketére szárad a vér, a fekete izompóló, és a csuklóján a lépés vagy pulzusszámláló óra mind erre utal. Az áldozat egy talán harmincas éveiben járó, latino férfi volt, de ezt majd a nyilvántartás úgyis megmondja. Jefferson felnéz a telefonjából, és unott hangon megszólít
-Helló Duce! Látom, megint belenyúltál a tutiba... Nemrég szóltak, hogy kiugrasz megnézni a  tagot, szóval tiéd a pálya, mehetsz tunkolni. Én már befejeztem, tiéd a terep! Ha kinézelődted magad, szólj, és végre elkezdhetünk becuccolni – teszi még hozzá.

Ha közelebbről is megnézed a tagot, látod, hogy miért a te nyakadba varrták. Nem csak az arcát zúzták szét valamilyen tárggyal (vasrúd, baseball ütő az amire először gondolnál) de valaki felvágta a gerince mellett kétoldalt a derekát is, és elég mocskos módon nagyobb darabokat is kivágott belőle.  Feltehetőleg ennek a műveletnek köszönhető, hogy igencsak nagy, megfeketedett vértócsa közepén fekszik az áldozat. Ahogy közelebb lépsz, egy tucat zöldes hátú légy rebben fel a testről, hogy aztán némi zümmögés után újra leszálljanak a vérbe fagyott arcra, s tovább korzózzanak rajta, be-be kukkantva a félig nyitott szájába. A zsebéből kilógó fülhallgató zsinórja és a karján maradt óra is azt támasztja alá, hogy ez nem egy félresikerült szimpla rablás volt. Ráadásul az alkarjába talán késsel, de pár szót vágtak, mely a rászáradt vér miatt igencsak nehezen olvasható – s neked nem is mond sokat, de a szavak feltételezésed szerint latinul lehetnek:

Nulla poena sine lege
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #1 Dátum: 2016. Július 25. 14:13:08 »
Benito D’angello

<<... Szuper... Már megint én.... tököm tele van az egésszel... Legyen már este haza érek bontok is egy sört...>> - morgolódok magamban. Kedvtelenül szállok ki a kocsiból. Szép komótosan bicegek a tetthelyhez.

<<... Na nézzük, mit kaptam....>>

- Szevasz Jefferson! Ígérem, igyekezlek nem föltartani... - válaszolok Jeffersonnak.

Közelebb hajolok és jobban szemügyre veszem a hullát.

- Valaki szép munkát végzett... Mit mondasz? Baseball ütő vagy vascső? Mi a véleményed a látottakról? - Teszem fel a költői kérdést. Telefonommal csinálok pár képet az áldozatról. Közelieket is. Karját is lefotózom. Majd jegyzetelek egyet, amit látok vagy megállapítok.

- Te, figyi Jeff! Van nálad gumikesztyű illetve tasak? Elfelejtettem bepakolni... - Megvárom, hogy lesz olyan szíves és ad nekem pár zacskót meg kesztyűt.

Ha ez megtörtént, Belenézek a szájába, markába hátha van valami benne / beletömve. Körmeit megnézem aztán átnézem a zsebeit. A kütyüket (telefon, pénztárca, pulzus számláló órát, stb-t) átnézem, majd bezacskózom. A pulzusszámlálónál megnézem mikor változott / mért utoljára. Telefonomra beírom az áldozat kezére vágott szöveget, majd mobilinternettel rákeresek a mondat jelentésére.

- Te tudsz latinul ugyebár? Mit jelenthet ez a Nulla vagy Nilla poeama sine lege vagy mi a fene? - kérdezem a halottkémtől. - Remélem nem valami okkult hülyeség lesz, mint a múltkor... Fene egye meg, hogy mindig én kapom ki a legidiótább eseteket... Az ember így maradjon katolikus... Mio Dio!

<<... Undorító állatok, akik ezt művelték... Égjenek a pokol tűzén...>> - mérgelődök tovább magamban.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #2 Dátum: 2016. Július 29. 20:27:47 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: helyszín

Jefferson felpillant a mobil nyomkodásából, amikor köszönsz neki
-Munkaidőben vagyok, én ráérek – válaszol ara, hogy nem akarod feltartani. A kérdésedre az áldozat fele néz
-Csőre tippelek, egy ütőhöz képest túl kicsi az átmérője. Nem lettem volna a fickó helyében. De nem az arcára mért ütés végzett vele, hanem a későbbi vérveszteség. Ha nem ájult el, akkor a következő pár percét a vérmocskos haláltusájával tölthette. Ennyire tetszik? - kérdi, amikor elkezdesz fotózni – hiszen a hivatalos képeket is meg fogod kapni. A mintavételező felszerelés kérésére felsóhajt, majd halk nyögéssel feláll a kopottas aluminium táskájáról, és felnyitva azt, átadja a kért tárgyakat. Utána a táskát még nyitva hagyja, hátha szükség lesz még valamire, s érdeklődve figyeli a ténykedésedet. Bekukkantva az áldozat szájába, csak egy megriasztott légy repül ki belőle, de a hamuszürke ajkak mögött nem találsz semmi szokatlant. Ahogy a kezében is csak fűszálakat találsz, s a körme alatt is csak alvad vérrel kevert port, vagy homokot? A szórakoztató elektronika úgy tűnik, hogy hiánytalanul megvan – és picit többet árul el egykori tulajdonosukról.  A telefon tucat darab – sem ócskaságával sem minőségével nem rí ki a tömegből – sajnos, mivel a kódját nem tudod, ennél többet nem fogsz itt megtudni tőle. A pénztárca már egy fokkal beszédesebb – a vezetői engedély bár kissé véres, elárulja, hogy tulajdonosa Peter Sferra, egy harminchat éves férfi, aki a Presidio Drive 12-ben lakik, innen kocsival kb. öt percre. Az engedély mellett még van benne nyolcvan dollár készpénz, és egy American Express bankkártya. A pulzusszámláló az egyetlen megbízható tanúd – készségesen elárulja, hogy a napi távból még két mérföld hátravan, s hogy a tulajdonosa másfél órája hagyta abba a táv teljesítését – 10 óra 37 perckor.
A karjába vágott szövegre Jefferson rád néz, és felsóhajt.
-Büntetőjog alapjai... tényleg nem dereng? - kérdezi, aztán feltartja mind a két kezét, jelezve, hogy nem piszkál tovább
-Jól, van, a fordítás az, hogy nincs büntetés törvény nélkül. Azt a jogelvet jelenti, hogy az elkövetőre csak olyan büntetés szabható ki, amelyet a bűncselekmény elkövetése előtt a törvény lehetővé tesz. Hogy ez hogy jön ide, azt szerencsére nem nekem kell kitalálnom.
Amikor Jefferson megosztja veled a fordítást, már te is képbe kerülsz- igazából a netre sem kell felmenned hogy rákeressél. Ezt a jogelvet gyakorlatilag minden alkotmányos állam büntetőjoga elfogadja és fenntartja. Szorosan kapcsolódik a "Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali" jogelvéhez, amely szerint csak az ítélhető el, aki olyat követ el, amelyet az elkövetésekor hatályos törvények büntetendőnek nyilvánítanak. Jefferson azért folytatja, amikor az orrod alatt mérgelődsz.
-Viszont nem ez a legbizarrabb rész... kezd bele, s kissé elhallgat, hogy felkeltse az érdeklődésedet - A csóringernek miután leütötték, igencsak amatőr módon kivágták mindkét veséjét – teszi hozzá
-S ha nem ájult el, akkor ez igencsak fájhatott, mert a vasrúdon kívül egyéb érzéstelenítést nem kapott...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #3 Dátum: 2016. Július 30. 05:18:37 »
Benito D’angello

<<...Akkor vascső nekem édes mindegy...>>

Figyelemre sem méltatom a tetszikes kérdést.

<<...Mire megkapom a képeket... áhh... mindegy hagyjuk is csak felcseszem az agyamat ezen...>> - Zsörtölődöm magamban. -  <<...Hihetetlen ez az ember...ekkora egy kényelmes lusta disznót...Pár szaros kesztyűről és zacskóról van szó...>>

Ahogy nézelődve a körméhez jutok feljegyzem, hogy a körme alatti dolgot elemezzék ki, hogy mi is az. Ha homok,
akkor talán egész más a felállás, mint ahogy elsőre tűnik. Körbe kémlelek, mennyire homokkal teli a környezete a hullának.
Telefonhoz érve, megjegyzem, hogy bent ezt is fel kell oldani. 

- Az áldozat Peter Sferra. Presidio Drive 12-ben lakik. Körme alatt vagy homok, vagy por van.
Telefont meg nézem olyan oldalról, hogy a fénybe ha látszik az ujjról a zsírfolt, hátha látszik, milyen kódot használtak, ha nem akkor hagyom a bentieknek.

<<... Presidio Drive 12... Itt van a közelben... Miután itt végeztem, körbe nézhetnék...>>

- 10:37-kor támadták meg a pulzus számláló szerint...

<<...még egy kérdés amire nem kívánok válaszolni...>>

Figyelmesen végig hallgatom Jeffersont.

<<...Utálom a rémbuszokat és a talányokat...Ezek nem emberek... Ezek állatok....>>

- Minek kellhet a vese? Mihez kezdenek vele? - teszem fel a költői kérdést, közben elkezdek ezen agyalni. - Ezek állatok...

Míg agyalok közben körbe nézek a tetthely körül, hátha találok valami nyomot. Ha nincs más odamegyek a kocsimhoz és beszólok a rádión a felettesemnek.

- Főnök! Kint vagyok az áldozatnál még. Megnéztem... Peter Sferra az áldozat. Feltehetőleg 10:37-kor támadták meg. A Presidio Drive 12-ben lakott. Brutálisan meggyilkolták: fejbeverték vascsővel,és kivágták a veséjét és ha ez nem elég a karjára ezt vésték késsel: Nulla poena sine lege. Kellene nekem minta a körme alol, és kérném a telefonjának a feloldását. Kérnék engedélyt a lakásának az átnézésére, itt van 5 percre.

Ezután előveszem a cigarettámat és rágyújtok. Pár másodperc gondolkodás után nyújtom Jeffersonnak a dobozt.

- Jeff?
   

//OFF: Ha találnék még valamit a tetthelyen jelentem azt is.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #4 Dátum: 2016. Augusztus 07. 17:21:01 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: helyszín

Valójában a homok itt San Diegóban a város legfőbb jellemzője. Más sincs, csak sárgás-vöröses por és homok. Köszönhetően annak, hogy erősen félsivatagos, dombos puszta közepére épült a város. Ha az ember nem locsol intenzíven, és nem gondozza a kertjét, akkor a barna, szúrós gazon és néhány törpekaktuszon kívül csak a porban gyönyörködhet a büszke tulajdonos. S vizet igencsak drágán mérik, így a legtöbben legjobb esetben is csak térköveznek – ami ugyan rendezettebb, de a port nem fogja meg. Úgyhogy a hulla körme alatt talált szemcsék jó eséllyel a töltés oldalából származnak, ahogy fájdalmában belevájta az ujjait a szerencsétlen. De ugye soha nem lehet tudni...
A telefon továbbra is féltékenyen őrzi a titkát – bár össze van fogdosva, de hogy mi a kód, azt nem árulja el. Mindössze annyit, hogy a fülhallgatóval felszerelt mobil éppen a Bad Blood-ot játssza a Ministrytől.

Ez utóbbi sem sokat segít, legfeljebb betekintést enged a néhai előnevet nemrég felvevő ízlésébe.
Jefferson a költői kérdésre, hogy minek kellhet egy vese megvonja a vállát

–Honnan tudjam? Fekete piacra viszik, vagy elfogyott otthon a hűtőből, esetleg heccből. Vagy valami laborban kell tesztre. Ha sikeresen lezárod a nyomozást, majd többet fogunk tudni – teszi még hozzá, s a zsebéből egy zsebkendőt kivéve megtörölgeti izzadó arcát.
A tetthelyen ezen kívül még nem sok mindent találsz – az egyetlen valamit is érő töredékes lábnyomot Jeff már körbe kerítette, és úgy néz ki, hogy fel is táblázta, le is fotózta. A minta valamiféle sportcipőt feltételez.

A rádió túlfelén egy kis ideig eltart, míg előkerül a főnököd – Végighallgatja az összefoglalódat, aztán válaszol.
-Amint beérkeznek a dolgok, akkor a laborosok nekilátnak átvizsgálni a bizonyítékokat – nyugtat meg a szükséges háttérmunkával kapcsolatban -A névnek utána nézünk – így első hallásra nem ismerős. A lakáshoz odamehet, de tartsa észben a következőt – az viszonylag jó környék, ám még nem tudunk semmit az áldozatról, szóval legyen óvatos! Ráadásul a házkutatási engedély még legalább egy óra, amíg lezongorázzuk. Úgyhogy addig vagy vár, vagy legfeljebb udvarias látogatást tehet a címen.

Jefferson a cigire megrázza a fejét
-Kösz, nem – három hónapja leszoktam – válaszolja, de érezni a hangjából, hogy méltányolja a gesztust.

Miután kocsiba szálltál, pár perc alatt eléred a címet.

A pasasnak jól ment – legalábbis jobban, mint neked – meg tudta fizetni a zöld kertet, s ráadásul a környék is jónak tűnik. Bármivel is foglalkozott, úgy tűnik, hogy jól megélt belőle. Milliomos azért nem lett belőle, mert sem a ház, sem a kert mérete nem eget rengető, de azért látszólag nem panaszkodhatott. A házon semmi szokatlant nem látsz – első ránézésre úgy tűnik, hogy nincs itthon senki.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 07. 17:22:43 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #5 Dátum: 2016. Augusztus 11. 17:07:19 »
Benito D’angello

<<...Hahahaha egész jó zenét hallgatott ez az ember...>> - Mosolyodok el.

- Na igen.. - válaszolom Jeffersonnak - <<...Paraszt!...>> - Teszem hozzá gondolatban. Nem tetszik Jeff flegmázása. Igaz ennek nem is adok hangot, elég az a tudat, hogy velem együtt szenved ebben a hőségben...

A fél cipőnyomot látva megpróbálom megjegyezni a nyomatot. Miután végig hallgattam a fönököt pár másodpercre gondolkodóba esek.

<<...Na most mit csináljak?...>>

- Rendben. A címre megyek körbe nézek, de semmi hülyeséget nem csinálok. Szóljon, ha meg van az engedély! - vissza teszem a rádiót a helyére majd oda megyek Jeffhez:

- Figy Jeff! Én kimegyek a címre, ne kelljen furikázni fölöslegesen, légyszíves, vidd be az illetékeseknek ezeket. - Odaadom neki a dolgokat amiket találtam és bezacskóztam.  Majd beszállok a kocsiba. Intek Jeffnek, majd elindulok a címre.

<<...Na ez igen. Szép kis takaros ház...>> - állapítom meg miután leállítottam a háznál a kocsit. Nem pontosan a ház előtt parkolok, hanem kicsit távolabb, de úgy, hogy láthassak mindent. Kicsit várok olyan húsz percet. Ha nem történik semmi, kiszállok a kocsiból és körbejárom a házat, de addig, ameddig csak a törvény engedi. Majd ha semmit nem találok veszek észre vissza ülök a kocsiba és várom, hogy szóljanak, s amint szóltak már megyek is be a házba.

A körül járásnál figyelem a földet, füvet, hátha van ismerős cipő nyom.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #6 Dátum: 2016. Augusztus 25. 21:20:07 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: a háznál

Jeff úgy tűnik, hogy ebben a dög melegben nem rezonál meglátásod szerint eléggé a problémádra, s mint megállapítottad, ezen a téren nem túl hasznavehető. Bár az is igaz, hogy a szorosan munkájához kötődő feladatokat normálisan ellátja.

A cipő nyoma számodra sajnos egy a tucat közül – de mered remélni, hogy a laborosoknak odabent megvan az összes kereskedelmi forgalomban kapható cipő lenyomata – így legalább a márkáját és talán még a gyártási évet is meg tudják majd mondani. Ami mondjuk nem sok, kivéve, ha valami ritkaság hagyta a nyomot. Azért megpróbálod megjegyezni a sokfele, látszólag összevissza tagolt talp lenyomatát, s a főnököddel is megpróbálsz dűlőre jutni.
Meghallgatja a tervedet, s szinte hallod, ahogy a szekrény méretű, kétszer hármas irodában hátra dől a párnázott székében, és úgy válaszol:

-Rendben, de vigyázzon magára! Nem tilosban parkolás miatt kezdtünk el nyomozni – teszi még hozzá kissé karcos hangján, de teljességgel feleslegesen – a hulla látványa erre folyamatosan emlékeztet.

Jeff átveszi a bizonyítékokat
-Meglesz. A laborosok majd kiokoskodnak belőle valamit – süllyeszti el a tasakokat a táskája mélyére.
-Hé! Aztán ne hozzád kelljen kiszállnom délután! - szól még utánad, afféle vigyázz a seggedre felhívásként.

A kocsiba szállva pár perc alatt odaérsz a címre – valóban nincs messze – így már érted, hogy miért oda ment ki futni. A mellékutca viszonylag kihalt – nem sokkal odébb az egyik háznál éppen klímát szerelnek – pontosabban takarítanak. A trópusi kültérit nagynyomású vizes mosóval takarítja a szaki kék pólóban, és rövid nadrágban. A várakozás ideje alatt csak két gyerek és feltehetőleg az anyjuk sétál el, jókora gombócos fagylaltokat nyalogatva.
A kocsiból kiszállva a házhoz sétálsz, de csak az előkertbe tudsz bóklászni, mivel ember magas fehér, szorosan egymás mellé illesztett lécekből készített fakerítés választja el a hátsó fonttól – még a kocsibeálló kapujánál is.
A fű pár napja lehetett nyírva, mivel nem tűnik túl hosszúnak. A kutya sem szólt hozzád, hogy mit csinálsz, miközben az előkertben nézelődsz, de hiába – lábnyomot egyet sem találsz. Úgy tűnik, hogy nincs itthon senki. Ellenben elég hamar jön egy telefonhívás – hogy megvan a házkutatási parancs – így nem kell tovább kint aszalódnod a napon. Az ajtóhoz lépve új problémával szembesülsz – zárva van...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #7 Dátum: 2016. Szeptember 03. 12:33:27 »
Benito D’angello

Nem vagyok boldog, hogy eddig nem sok nyomot találtam, de volt már rosszabb is, nehezebben kezdődő nyomozásom is. Viszont, most hogy megkaptam az engedélyt a házkutatásra örülök, bár nem hagyhatom figyelmen kívül a figyelmeztetését.

<<... Bízom benne, hamar meg lesz a labor is, és találnak valamit, plusz az erősítés se jönne rosszul, de lesz ami lesz, minél forróbb nyomot találok, annál jobb...>> -  fejtem ki gondolataimat magamban, majd érzékelem, hogy zárva az ajtó.

- A francba! - mondom. Becsengetek.  Majd ha nem jön válasz perceken belül a csengetésre, tüzetesen megvizsgálom az ajtót. Ha túl erősnek vagy nem ablakosnak ítélem meg kénytelen vagyok beugrani a kerítésen, persze ha tudok. Ha már bent vagyok körülnézek a garázstól a pincén át a padlásig mindent. Minden gyanúsra figyelek.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #8 Dátum: 2016. Szeptember 06. 20:04:17 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: a házban

Azt már megtanultad, hogy egyedül a kitartás és szerencse az, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen lezárj egy ügyet – s ez ettől még elég távol van. De legalább most nem a személyazonosság keresésével szalad az idő – s van egy lehetséges nyomokkal tömött lakás is egyből az elején. Igaz, hogy zárva van – s a csengetésre sem rezzen senki – pedig a dallamcsengő hangja halkan kiszűrődik   a házból. Várakozás közben van alkalmad szemügyre venni a téged akadályozó építészeti elemet. Fényes fehérre festett bejárati ajtó, foncsorozott üvegbetéttel középen. Ez azért nem a vállal benyomod típus, de egy-két rúgás a zár alá, vagy az üveget betörve, és benyúlva kinyitható az ajtó. Legalábbis feltételezhető, mert mindössze egy kulcslyuk van ajtón – azaz láthatólag nem szerelt fel extra zárakat.
Bármelyik módszert is válaszd a bejutásra, odabent kellemes levegő fogad – a kinti fonnyasztó meleg után kész felüdülés a hűvösebb, vanília illatú levegő. A pasas úgy tűnik, hogy vagy frissen takarított, vagy pedáns volt, mert egy használt poháron és a kanapén egy összehajtogatott ingen kívül kívül nincs más, ami rendetlenségre utalna. Az amerikai konyhás lakás stílusa kicsit szögletes, letisztult vonalú, és modern. A nappaliban van lehetőséged megszemlélni az arcát is – amit az itteni fotókon nem torzít el a vascső nyoma. Ahogy a barátnőjét? is meg tudod nézni – legalábbis több fotón is együtt szerepel – néhol ölelkezve egy csinosnak mondható nővel, akinek a felmenői közt több rassz is képviseltette magát. A legtöbb fotó vízen, vagy hajón készült – úgy tűnik, hogy szerettek vitorlázni és kirándulni.
Aztán elnézel még a hálószoba fele, s hamar belátod, hogy ez egy másfél személyes háztartás – a nő még vagy már nem lakik itt folyamatosan – de a rendszeres látogatásnak vannak jelei – például a fürdőszobában külön szekrénye van. A rövidke folyosón kifele tartva a nappali fele meghallod azt a súrlódó hangot, mely tudatja veled – nem vagy egyedül. Még időben befordulsz a konyhába, így mindössze a mögötted hagyott folyosó végén az ajtóba üt öklömnyi lyukat egy mély dördülés keretében az, amit te sörétes puskának véltél – s egy talán negyvenes, strandpapucsos, rövid pólós férfi kezében láttál megvillanni. Szerencsére nem talált el, de ez nem rajta múlt. A hűtőnek támaszkodva hallod, ahogy a nappaliban álló férfi halkan elkáromkodja magát. A jó hír az, hogy a konyhapult nincs messze, s te a hűtő mögött találtál fedezéket – de rossz hír az, hogy két irányból is várhatod – már ha megpróbál a hátadba kerülni.

-Csak dugd ki az orrod onnan, és ellövöm azt az enyves kezed, te rohadék! Most végre elkaptunk! - fenyegetőzik.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #9 Dátum: 2016. Szeptember 07. 22:33:15 »
Benito D’angello

Mérlegelve a helyzetet igazából mindegy melyik "stílus" mellett döntök, mert mindkettő elég hangos. Végül az ajtó berúgás mellett voksolok. Azzal a lendülettel rá is rúgok az ajtóra, annyit, amennyit kell, hogy beszakadjon. Körbe járva és meglátva a fotót, megállapítom, hogy így már máris máshogy fest az áldozat. Majd mosolyodok a saját morbid s groteszk "humoromon".

<<.. Vitorlázunk, Vitorlázunk?...>> - mondom magamban. A barátnő jelenségét tudomásul veszem, nem kötnek le a vegyes házasságból születettek. Nappali fele véve az irányt tudatosul bennem a tény, hogy nem vagyok egyedül, de hiába az óvatosság, hiába minden elővigyázatosság csak a szerencsének köszönhetem, hogy nem lett belőlem szita. Nincs mese gyors döntésre lesz szükségem. A pultra nézek, s ha van rajta vagy a fiókjában kés akkor a következőt teszem.

- Állj! Itt a rendőrség! Tegye le a fegyvert! Adja fel magát! - mondom a rám lövőnek, majd ha van a közelembe valami vacak amit el tudok az pulttal ellentétes irányba hajítani, akkor élek a lehetőséggel, majd kiugrok a pulthoz és ha van kés vagy valami üveg felkapom és fedezékbe ugrok. Ha ez nem kivitelezhető gyorsan hívok erősítést telefonon, de előtte felszólítom. a fentiek módján. Sajnos a fegyvereim a kocsiban maradtak. Nem voltam elég elővigyázatos.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #10 Dátum: 2016. Szeptember 15. 19:08:24 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: a házban

A bejárati ajtó egy halk reccsenéssel adja meg magát, aztán hangos csattanással becsapódik az ajtószárny kilincse a rúgásod erejétől a falba, majd valamivel kisebb, de még így is tekintélyes lendülettel visszapattan. A lábaddal gyorsan kitámasztod, aztán mehetsz is be - az egész nem tartott pár másodpercnél tovább.
A fotót elnézve valóban jobban fest itt, mint a jogosítványképen. Hiába no, a státuszszimbólumok - ami jelen esetben  a háttérben látható vitorlás, sokat javít az áldozat sármján, megítélésén. Lehet, hogy még ezen gondolkozol, s talán emiatt nem vetted észre előbb, hogy bizony társaságod akadt - és ez majdnem tönkre tette a te napodat is.


A pult teteje csiszolt gránit - a napfény megcsúszva tükröződik rajta. A makulátlan felületet nem csúfítja el semmi - csak középen vagy egy kerek fa alátét a forró edények számára. Szemben vele a falon - mely most akár a Marson is lehetne, egy mágnescsíkról lógnak le a különféle vágó és hirigelő szerszámok precízen nagyság szerint rendezve. A hűtő, aminek támaszkodsz már egy fokkal hasznosabb - van rajta pár hűtőmágnes, amely szinte belesimul az ember kezébe, amikor ráfog, hogy eldobja.
Ahogy eldobod a hűtőmágnest a folyosóra, ahonnan jöttél, az kopogva gurul el a kövön, s szinte egy időben vele ismét öblös hangon dörren a puska. A sörétek csúf csíkokat vájnak a folyosó falába deréktájon, de te nem ezzel foglalkozol, hanem a mágnescsíkról lekapod a legszimpatikusabb gyilkolóeszközt, és a hűtőnél masszívabb pult mögé vetődsz. Ahogy lekuporodsz mögötte, még hallod azt a jellegzetes hangot, mely a puskacsőbe juttatta a következő töltényt. Úgy tűnik, hogy a koma nem kétcsövű, hanem félautomata puskával van felszerelve. Ilyenkor számodra mindig különös megvilágításba kerül a fegyvertartási törvény, amely lehetővé teszi, hogy valaki ha akarja, akár egy M16-ossal is megvédhesse magát a betolakodókkal szemben. Isten áldja Amerikát!
A felszólításodra félig meddig talán megnyugtató válasz érkezik

-Akkor nem gond, mert mi is kihívtuk őket. Szépen ott maradsz, de ha ugrálsz, akkor is ott maradsz néhány csinos lyukkal - a helyszínelők nagy örömére.
Aztán kissé hangosabban elkiáltja magát - mintha a fegyverdörgés nem lett volna elég feltűnő
-Hé, Brad! Elkaptam a konyhában!
Talán fél perc múlva kintről, a konyhaablak felől bekiabál egy mélyebb férfihang
-Ok, itt vagyok az ablaknál - erre nem szökik meg! - biztosít titeket. A jó hír az, hogy a nappaliból a fegyveres nem mozdul, és nem akar becserkészni - feltehetőleg megelégszik azzal, hogy a puskát a pultra fogja, és vár.

Csigalassúsággal telik el öt perc, mire meghallod a közeledő szirénák hangját. A nappaliból hallod a kommentet

-Na, szép öcsém, mindjárt kiderül, hogy igazat mondtál-e?
S valóban - a hangokból ítélve legalább négyen érkezhetek
-Óvatosan tegye le a fegyvert! - hallod a bejárati ajtó felől
-Hé, D’angello, maga az?
- érkezik a kérdés. Amikor elárulod, hogy igen, megnyugtatnak, hogy most már előjöhetsz. A kissé durcás strandpapucsos pasas immár fegyver nélkül - az a dohányzó asztalon pihen - áll a nappali közepén, és a kollégákkal beszélget. Igazából azért csalódott, mert azt hitte, hogy a környéket járó betörőt sikerült elfognia. Szemüveges, kopaszodó társa is most kerül elő a hátsó udvarból - tőle egy szigonypuskát szedtek el.
"Megmentőid" közül ketten kimennek, és elkezdik sárga szalaggal lezárni a kertet, a másik kettő pedig a nappaliban marad - nehogy további atrocitás érjen.
-Uram, ha gondolja, folytathatja a nyomozást - mondja neked az egyik.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 15. 19:10:33 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #11 Dátum: 2016. Szeptember 16. 04:50:09 »
Benito D’angello

<<...Hál' Istennek ezt is túléltem.... Ezt a két szerencsétlent.. Majdnem kicsináltak... Ha nem figyelek oda..>> - Mérgelődök magamban jogosan, hiszen majdnem sikerült itt hagyni a fogamat és csak a Mindenhatónak köszönhetem, hogy élek. - <<...Eléggé ideges vagyok így is. Nem elég, hogy ebben a melegben ki kellett jönnöm még itt van ez is. Amúgy is most jól összepiszkolták a helyszínt ezzel nehezítve a dolgomat.... Amúgy is mi a fenét kerestek itt, hol jöttek be?...>>

- Igen én vagyok az! Ez a két szerencsétlen majdnem kicsinált! Ráadásul jól összepiszkoltak mindent! - majd az órákig tartó öt perc után, hogy megjött az erősítés és konstatálom, hogy már nincs veszély kijövök a pult mögül. Kollegáimhoz odamegyek és üdvözlöm őket.
- Egyenlőre ne engedjétek el őket. Elvégre akadályoztatták a rendőri munkát, nem utolsó sorban kérdés nélkül rám lőttek. Majd kikérdezem őket. - szólok a kartársaimnak. - Van gumikesztyűtök, meg valami zacskótok? Mindent bent hagytam, annyira hirtelen jönni kellett...

Ha kapok ha nem (ha nem akkor biztos van valami papírtörlő vagy konyharuha, amivel tudok kutakodni) elkezdek körbe járni átnézek minden zeg zúgot és mindent feljegyzetelek, ami bármilyen nemű információt kapok. Ha van gyanús dolog, akkor megvizslatom és elteszem. Ha van számítógép, laptop, tablet stb, akkor átnézem azokat is. Miután esetleg végeztem a két jó képességű civilhez megyek és kikérdezem őket. Kik ők, mik ők? Hogy kerültek ide? Hogy jöttek be, miért voltak bent? stb.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #12 Dátum: 2016. Szeptember 28. 19:10:45 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: szomszédok

A mérgelődésed a kialakult helyzet miatt lehet, hogy bár jogos, de abban biztos vagy, hogy a központban híre fog menni – van aki jó példának fogja tartani, hogy miért kell bevárni a többieket, s lesz olyan is, aki csak annyit fog kiemelni, hogy mekkora marha vagy. A rendőröket ugyan szűrik fizikai és mentális vizsgálatokon felvételkor – nem úgy a politikusokat – de a közönséges parasztok simán átcsúsznak rajta. Hiszen tapasztaltad, hogy elég sok szolgál belőlük.

A pult mögött megszólító rendőr a válaszodra megnyugtatóan reflektál
-Most már nincs gond uram, már csak nálunk van fegyver – szól, s ahogy előbukkansz, a kezében tartott pisztolyt éppen visszatolja a tokjába. Az utasításodra bólint, és hátrafordul a társaihoz
-Hallottátok a nyomozót! - szól nekik, de feltehetőleg fölöslegesen, mert enélkül is megértették. Ám a gumikesztyűs kérdésre picit tanácstalanul néznek össze
-Sajnálom uram, de nem helyszínelők vagyunk. Nincs nálunk ilyesmi – válaszolja az ajtóban álló kissé köpcös rendőr, aki egy fél literes üdítős flakon tetejéről csavarja le éppen a kupakot. Az oldalára lecsapódott pára lapján nemrég kerülhetett ki a hűtőből.
A konyhában találsz papírtörlőt – ezzel hiba nincs. A lakásban a civil által okozott pusztítást leszámítva semmiféle különös dologra nem bukkansz. De sok pia, se drog, se más egyéb. A laptop ellenben már más tészta – az valóban egy felső kategóriás darab – legalább kétezer dollárt érhet. S nem csak a laptop, hanem a rajta lévő adatok is nagy becsben állhatnak, mert bekapcsoláskor egyből egy fekete képernyő fogad – amelynek a kurzora várakozólag villog. Jelszót kér...

Némi nézelődés után sort kerítesz a civilekre is. Bemutatkoznak – a strandpapucsos, aki majdnem elintézte neked, hogy személyesen is kihallgathasd az áldozatot, Derreck Walton névre hallgat, míg társa Darius Dunn. Derreck elég öntudatos – elárulja, hogy ők a szomszédok. Egy néma riasztó küldött nekik sms-t, hogy betörtek ide a szomszédba. Meg is mutatja neked a telefonján


<<12:14:23
Rendszerüzenet: Illetéktelen behatolás a Presidio Drive 12 szám alatt.
Főbejárat>>


Mivel van írásos engedélye a tulajdonostól, hogy ilyen esetben átjöjjön, és a tulajdonos nevében, helyett minden törvényes eszközzel eljárjon, és megakadályozza a bűncselekményt, így ők fogták magukat, és átjöttek megvédeni Mr. Sferra tulajdonát, miközben az asszony otthon hívta a rendőrséget. Egyébként  Mr. Sferra is rendelkezik hasonló felhatalmazással a másik két ingatlanra. Derreck elmondja, hogy amikor meglátta, hogy az ajtót felfeszítették, már tudta, hogy tényleg rablás történik. Így amikor odabent találkoztatok, teljesen abban a hiszemben tüzelt, hogy illetéktelen behatolás történt – pláne, hogy semmiféle hivatalos szervre utaló ruhadarabot nem viselsz.
Amikor pedig rákérdezel, hogy mivel tengetik munkás napjaikat, kiderül, hogy Derreck Walton egy ügyvédi iroda alkalmazottja, Darius Dunn pedig helikopter pilóta. A kollégáknak közben átadják a fegyvertartási engedélyüket – ami rövid ellenőrzés után kiderül, hogy szintén rendben van – mivel egyik sem automata, és a papírok is stimmelnek. Darius egy kicsit idegesebb a helyzet miatt, de Derreck jól bírja a strapát – ő feltehetőleg jobban képben van a szabályokat és a jogait illetőleg. Azért megemlíti, hogy örül, hogy nem talált el, mert akkor sokkal tovább itt kéne maradnia. Úgy tűnik, hogy még nem tudják - a szomszédjuk nem fog egyhamar hazajönni
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 28. 19:15:16 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 748
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #13 Dátum: 2016. Október 07. 14:25:04 »
Benito D’angello

<<...Rohadt állatok.... ezek miatt fogok az őrsön szívni.... a büdös qrva életbe....>> - mérgelődök jogosan továbbra is magamban. Közben a rendőrökkel való beszélgetésben ismét rá kellett jönnöm, hogy akármennyire is tetszik nem tetszik ez rohadtul nem az én napom. Ehhez már csak hozzá kell, hogy szokjak, hiszen az ilyen napokon hiába akar az ember változtatni, vagy nem tud, vagy csak rosszabb lesz. A pusztítás közepedte csak a laptopot látom érdemesnek bevinni megvizsgálni az ügy szempontjából és így is fogok tenni, beteszem a kocsimba. Kicsit közelebbről megismerkedve merénylőimmel, már érthetőbbé válik a szituáció számomra. Így elgondolkozok azon, hogy bevitessem őket, de marad az eredeti opció. Ki kell őket kérdezni úgy is. Végül, ha minden papír rendben találtunk ennek nagyon örülök.

- Tisztelt uraim! Mr. Sferra a reggel meghalt. Én nyomozom az ügyben és kérném a segítségüket. A szomszédjukról érdeklődnék, hogyan jellemeznék? Mit tudnak róla, mivel foglalkozik? Kivel élt? Volt-e családja? Legközelebbi hozzátartozó, rokon stb.? - Közben hangfelvételt készítek a telefonommal és miután mindent elmondtak és alaposan kikérdeztem őket a következőket mondom - Kérném ezt a jellemzést papír formában az őrsön is tegyék meg, így kérem fáradjanak be, miután megtették természetesen elhagyhatják az őrsöt.

Ezek után szólók a kolegáknak, ha valamit találnak hívjanak fel bementem a bázisra. Így be is ülök a kocsimba és elindulok a őrs fele. Közben egyet ebédelnék is.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3575
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #14 Dátum: 2016. Október 17. 19:42:24 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 44-es
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: ebédszünet

Útban az őrs fele megállsz a 44-es mexikói étteremnél. Átvitt értelemben a kalibert jelenti, mert a tányérok átmérője ekkora - igaz csak abban a hülye európai méretben - centiben vagy miben, és nem a hagyományos collban. Ettől függetlenül így sem lehet panaszod az étel adagra - ha meg tudod enni a teljes púpozott tányérral - akkor ingyen ettél. Nem olyan puccos hely, de jól főznek a latinók - normális áron. Miközben a tányérodon tornyosuló étellel vívsz harcot, van időd újra átgondolni, hogy is sikerült a két szomszéd előzetes kihallgatása. Láthatólag meglepte őket a halálhír - döbbent csend volt a válasz, melyet végül a most már együttműködőbb hangot megütő Derreck tört meg.
-Ez... ez biztos? - kérdezi, mint aki rossz tréfát sejt. Végül aztán ránéz Dariusra, mintha valamiféle támogatást várna - aki aztán feléd fordul
-Nem is tudom, hogy hol is kellene kezdenünk... ööö... szóval Peter, izé Mr. Sferra foglalkozása építész, és van egy barátnője. Pontosabban volt. Vagyis van, de mivel meghalt, így ööö... már nincs. Mármint hogy Peter halt meg, nem pedig Lucy. Nem tudom, hogy érti? - kérdezi zavartan, s végül Derreck veszi át a szót.
-Jól van, inkább szorítkozzunk a tényekre. Peter foglalkozása építész. Barátnője Lucy. Peter bár magának való, de megbízható rendes pasas. Két éve költözött ide - azóta semmi különös nem történt - nem jártak hozzá fura emberek mielőtt megkérdezné. Se utcai punkok, se fegyveres gengszterek, se prostik. Néha a rokonai - évente talán egyszer - a születésnapján - de ők New Yorkban laknak. Lucyval még nem bútorozott össze - kábé fél éve járnak. Hét közben eljárt dolgozni, a mázlista kilenctől ötig melózott.
Darius ekkor szólt közbe
-Ja, de pénteken csak kettőig. Az volt a rövid napja.
Derreck erre bólogatott, hogy valóban úgy volt.
-Ráadásul elég jól keresett - tellett neki a házra, kocsira, barátnőre, hajókirándulásokra.
-Nagyon jó kis kirándulás volt a legutóbbi is - Santa Catalinára, Avalonba hajóztunk, fürödtünk, búvárkodtunk. Mind a három család együtt, a gyerekekkel.
-Ja, az tényleg jó volt! - erősítette meg Darius.
Derreck folytatta
-De hogy ki vagy miért ölhette meg, azt nem tudom. Tudtommal nem állt perben senkivel, és haragosairól sem tudok.
-Én sem tudok ilyesmiről - tette hozzá Darius.

A kérésedre, hogy az őrsön is tegyék meg ezt a vallomást, Derreck bólintott
-Természetesen. Azt ugye megengedik, hogy saját kocsival menjünk be - hogy a visszaútnál ne kelljen taxiznunk? - kérdezte érdeklődve.

Végül csak kifog rajtad az emberes adag - az étel negyede megmaradt. A pincér udvariasan megkérdezi, hogy elcsomagolja-e a maradékot? Miután fizettél, folytatod az utad a központ fele. A perzselő nap kíméletlenül tűz a szélvédőn keresztül - s a városi tötymörgős forgalomnak hála van lehetőséged végiggondolni, hogy mi mindent tudsz erről az ügyről - de meg kell, hogy állapítsad - még nem sokat.
Beérve a központhoz, a mélygarázsban leparkolsz, és lifttel mész fel a második emeletre. Itt a klímázott irodákban nyugodt irodai munka folyik - a kihallgató szobák és az összes többi zajos tevékenység a földszinten kaptak helyet. A laptopot leadod a technikusoknál, hogy törjék fel - mire azt ígérték, hogy feltehetőleg pár óra múlva készen vannak - majd jelentkeznek. Az asztalodnál csak pár új cetli vár a monitor szélére ragasztva - a kollégák szoktak így tájékoztatni a kevésbé fontos részeredményekről.

"Az áldozat büntetlen előéletű, és soha nem tett feljelentést"
"Nem volt adóssága"
"Derreck Walton és Darius Dunn megérkeztek"
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"