Szerző Téma: Harmadik prológus - Hajnali ütközet  (Megtekintve 7503 alkalommal)

Nem elérhető Sol

• Veterán
  • Aktivitás:
    0%
  • Karma 0
Re:Harmadik prológus - Hajnali ütközet
« Válasz #105 Dátum: 2025. December 20. 13:40:39 »
Gromk, a "Csótány"

Az Égi Fény 3692. évének tavaszán, Alborne második havának 14. napján

Magrastól délre, a Dwyll Unió és Toron mezsgyéjének közelében

Az utánpótlást szállító szekérkaraván déli pihenőhelyén, készülődés Gokka táborába

Az ork szavai nyomán feláll minden szőr Gromk hátán. Ugyan nem értette azok jelentését, de szinte a tarkóján érezte a síron túli világ leheletét.
- Naszóval azt mondja, hogy Gokka, olyan mint az orkok. De aztán a rühes banyája megváltoztatta. Amikor az istenek nyelvén szól, akkor megváltozik a hangja. Olyankor nem nagy harcos.

A rajtaütés tervezése közben bal mutatóujjával szedi ki a fülzsírt a füléből és elegáns mozdulattal elpöcköli.
- Nem is tudom... Ez mind nagyon jól hangzik. Tudom, hogy ti szeretitek az efféle csihi-puhit. De nem lehetne kicsit több ésszel, mint nyers erővel? Úgy értem, hogy van egy tábor. Nekik is kell enni, hacsak nem fénnyel táplálkoznak ... Akkor viszont valami kondérban főznek valamit. Én ugyan nem értek ezekhez a hókusz-pókuszokhoz, de valamelyikőtök - itt Damosra és Tecurasra villantja sárga szemeit - nem tudná megmachinálni az egyik goblin agyát, hogy azt tegye, amit mi mondunk neki? A kondérba beletenne valamit, amitől kidől mind ...

Nem elérhető Medve

• Moderator
  • Újonc
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
« Válasz #106 Dátum: 2025. December 20. 21:00:39 »
Damos "Villámkéz" Rodwal

Az utánpótlást szállító szekérkaraván déli pihenőhelyén, készülődés Gokka táborába

Noha Damos az ork vajákos az elmúlt percekben főleg a goblin fogollyal, nameg a másik goblinnal Gromkkal foglalta le magát, a többiek tettei, és beszélgetése is eljutottak a tudatáig. Ahogy Csótány, Farkasölő Gromk tolmácsolja Nitta válaszát a kérdéseire, valamint a saját gondolatait is hozzá teszi, bizony a boszorkánymester fejében már is forgásba lendülnek a kis fogaskerekek.
-Ha lenne egy goblinunk mi?- gondolja az ork, és most már más tekintettel néz végig a két goblinon, arcára pedig kiül egy cápamosoly.
Hirtelen lendülettel fordul a többek felé, és szinte vidám hangon szólal meg.
-Testvér, -kiált oda bajtársának - várjunk még azzal a kiiktatással! Ennek a kis zöld tesónak több sütnivalója van mint elsőre látszik. Amit mond nem is annyire elvetemült ötlet. Én meg tudom keverni azt a mérget, csak némi idő kell hozzá. Goblinunk meg hát éppen akad, - vigyorodik el újra az ork, miközben Nittára veti az iménti varázslat hatására még sötéten izzó tekintetét. - és én rá is tudom venni hogy megtegye amit kérek, abban biztosak lehettek.- Kinyitja féltve őrzött oldaltáskáját, és már is elkezd a nővény gyűjteménye között matatni. -Azt nem ígérem, hogy aludni fognak mint egy csecsszopó kisded,- miközben egymás után veszi elő a megfelelőnek tartott szárított, őrölt, vagy épp fonnyasztott gyógynövényeket. -de hogy olyan kábák lesznek mint Szirán meg én egy háromnapos iszogatós ünneplés után...- A kellemes emlékek hatására Damos elvigyorodik, és szomjasan nyel is egyet. - Hallod Cimbora,- teszi hozzá Szirán felé - ha ezen túl leszünk fel kell ezt a jó szokást elevenítenünk, s talán új cimboráink is velünk tartanak...már ameddig bírnak!- Nevet fel hangosan most az ork.
-Hanem komolyan szólva, - komolyodik el a hangja - megkeverem azt a mérget, Nittát ráveszem hogy jutassa be az ételükbe és még hallgasson az egészről. Ha a goblinok is esznek belőle azokat tuti kiüti, a bajnokokat is elkábítja abban biztos vagyok, ám hogy ez a Gokka...- vakarja meg szakállas állát-lehet, hogy rá nem lesz nagyobb hatása. Ja és ha már Gokka,- emeli fel az ujját -abból amit ez a kis varangy mondott, gyanítom az a mocsok egy szeráfi alkut kötött.- Köp egy hegyeset a tűzbe. - A banya valami gyatra démont plántált a testébe, és az olykor egy kis anyagi síkon való mókáért cserébe, mágiát ad a féregnek.- mellkasa előtt összefonja vaskos karjait -Ez a rossz hír de, ez még előnyünkre is lehet...- folytatja komolyan - mert ahogy kivettem a kis randaság szövegéből, ha a démoné a test, az harcolni annyira tud csak mint a volt gazdánk lepedőt gyűrni az asszonyával. - kacsint Sziránra a vajákos - Úgyhogy ha szembe kerültök Gokkával azt kell elérni, hogy a démon írányítson, és akkor már csak gyorsnak kell lenni, és mielőtt varázsolni tudna...- elhúzza a torka előtt az ujját -De ilyen jó harcosoknak ez gyerekjáték nemde? - ér megint fülig a vigyora a vajákosnak.
« Utoljára szerkesztve: 2025. December 20. 21:05:15 írta Medve »
Medve

Nem elérhető kyrfattyú

• Újonc
  • *
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
« Válasz #107 Dátum: 2026. Január 07. 09:18:27 »
"Szirán", a gladiátor

A Császári Korona 3522. éve, Igere harmadik, Levelek havának 29. napján, amely az Égi Fény 3692. éve, Alborne második havának 14. napja

Szirán meghallgatja Odar beszámolójának kiegészítését, és bólint a felderítőnek.
-Jómagam sem veszélyeztettem volna a lebukást. Egyet értek, hogy sokkal jobban figyelmeznünk kell a táborba vezető útra, az őrszemek miatt.
Utóbb a csapat mágiahasználóihoz fordul.
-Nincs arra valami lehetőségetek, hogy madártávlatból is megnézzétek azt a fránya tábort?

A kyrvérű már régen megtanulta viadorévei alatt, hogy fajtájának felsőbbrendűségi tudata sokszor vesztüket okozta, főleg, amikor általuk alantasabb rasszba tartozókkal kerültek kapcsolatba és épp azok tanácsait kellett volna megfogadni. Ezért most is értő füllel hallgatja végig Gromk és Damos beszélgetését és végül biccent.
-Teljesen igazatok van. Nem a halált keressük, hanem a győzelmet! Megvan a hősies küzdelemnek is az ideje, ez most nem az! Hisz’ feladatunk van, amit épp ezek a Gokkáék akarnak megakadályozni!
Azután a gladiátor félrebillentett fejjel és mellkasa előtt karba font kézzel folytatja mondandóját:
-Azonban azt hadd jegyezzem meg, hogy Gokka már tisztában van szerintem a kis Nitta elfogásával…emiatt nem tudom, hogy mennyi az esélye, hogy, úgymond visszaengedje a táboruk közelébe….  - nyújtja ki a nőstényre jobb mutatóujját, a mellkasa vonalából.
-Gromk, Te pedig mennyire tudnád hitelesen eladni magad, mint „vad goblin”? Ezekre a dolgokra is figyelnünk kell, nehogy túlságosan elbizakodottá válva induljunk neki. Amit pedig a csalétek szerepéről mondta, tettem azért, mert Nitta szerint ez a lény valami miatt engem akar…ha jól vettem ki a foglyunk szavaiból.
Még mielőtt Davos furcsálni kezdené, hogy Szirán elengedte a füle mellett a duhajkodásra vonatkozó invitálást, elvigyorodik az orkra nézve:
-Abban biztos lehetsz, Drága Barátom, hogy a következő állomáson, legyen az bármilyen kicsiny sátortábor, megkeressük a boroshordók helyét és csapraverünk jópárat! Jön, aki jön, iszik, aki iszik, mi mindenkit szívesen látunk majd a társaságunkban! - neveti el magát végül harsányan, és végig hordozza mosolygó tekintetét a harcba indulókon.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Január 07. 09:24:44 írta kyrfattyú »

Nem elérhető Mikaela Solaria

• Újonc
  • *
  • Aktivitás:
    2%
  • Karma 0
« Válasz #108 Dátum: 2026. Január 09. 23:19:53 »
Erea     

Egyre romló, késő télies, fagyos, hegyvidéki időjárás, közelgő hófúvás vagy hóvihar

A pap visszatér, a totem szóba kerül, a gladiátor vizsgálódást kér

Teucras visszaérkezik és elkezd mesélni.
Erea arcán némi elégedettség látszik végre a papot hallgatva.
Végre... de ennyi vizsgálódás így megviselte? - elgondolkozva méregeti az adronitát. A pap aztán beszél végre valamiféle isteni látomásáról is, amire Ereának felszalad a szemöldöke és egy levegővétel után a nő szája is kinyílik.
Már éppen kifejezné értetlenségét a feltételezett tervvel kapcsolatban, amikor Szirán szinte azonnal a paphoz fordul és Teucras pillanatnyi állapotára is kitérve beszélni kezd.
Erea egyelőre úgy dönt, hogy most még felesleges megszólalnia.
Lova és Odar között állva súlypontját a hátsó lábára helyezi, Teraal felőli tenyere pedig a lova nyakán pihen.
Ujjaival -pillanatnyilag nyugtatva magát- a ló sörényében játszik.
Aztán Odar rendezi fejben a gondolatait és válaszol az amazon által neki szegezett kérdésre.
Erea egy -köszönömmel felérő- bólintással letudja a félelf felderítő felé, hogy hallotta a beszámolót, majd Teucras felé fordul:
- Szerintem nem jó ötlet a nyakadba venni azt - bök fejével a totemes szütyő felé.
- Azt mondtad, hogy akkor aktív, ha valaki viseli. - elnéz Damos felé, aki közben Gromk segítségével Nittából próbál újabb információkat kihúzni, majd visszafordul a pap felé.
- Ha számolunk azzal, hogy nem tudni milyen, amikor aktív a kötelék... akkor is vagy Nitta nyakába tegyük vissza, ez a kisebbik kockázat, vagy add ide és felveszem én. - mosolyodik el, bár nem teljesen őszinte a mosolya. - ... már ha tényleg tovább szeretnéd vizsgálni. Elvégre azt mondta Gromk tolmácsolásában Nitta, hogy a totemeken keresztül Gokka -vagy a banya- láthatott, hallhatott mindent és Nittának is bátorságot adott, amíg aktívan a nyakában volt. Az ennyiből nem derül ki, hogy tud-e a totemeken keresztül hatni is a viselőre.

Szirán közben valamit súg Teucras fülébe, amivel Erea most egyáltalán nem foglalkozik.
Damos is kérdez Nittától, melyet megtámogat némi baljóslatú varázslással, amit hallva Erea hátán végigfut a hideg.
Rámarkol a kanca kantárszárára, ösztönösen hátrébb lép pár lépést, aztán visszalép a korábbi helyére és a lándzsája markolatára simul a tenyere. Készenlétbe helyezkedik és a többieken is végignézve futólag felméri az udvari ork szavai által kiváltott hatást.
Szóval két állapot. Harcos vagy varázsló. Erea nyel egyet, majd visszafordul Teucras felé és továbbra is vár a pap válaszára.

A fogolyról döntés kérdése, az amazon nem robban, a többiek terveznek 

Amikor Villámkéz végre választ kap Gromk tolmácsolásában, akkor pedig ismét megszólal a gladiátor is.
Az amazonhoz idézi a szavait, arcán mosollyal:
-Kedves Erea, vidd is minél messzebb ezt a varangyot tőlünk. Sőt! Ha indítványozhatom, iktassuk is ki akként, hogy ne tudjon megszökni és felhívni társai figyelmét a közeledtünkre. Semmiképpen nem visszük magunkkal a rajtaütésre...
Az emreali arcán először értetlenség suhan át a megszólítást hallva, majd az elhangzottakat felfogva látványosan meg is rándul egy arcizma.           
Pár másodpercig Sziránra mered, majd a társaság többi tagjára pillant várakozón, végül elnéz a goblin fogoly felé.
Mérlegel és kivár pár újabb elnyújtott pillanatig, aztán -mielőtt Szirán a már másoknak is szóló mondandóját folytatná- Erea szótlanul, félig hátulról az ülő fogolyhoz lép.
Féltérdre ereszkedik Nitta mellett, hogy aztán a tőrével a kezében, annak markolatgombjával éppen csak akkora ütést mérjen a nőstény tarkójára, hogy amaz egyelőre eszméletlenül zuhanjon össze.
Ezután maga elé forgatja az ájult fogolyt, a tőrt tartó keze most még csak az oldala mellett lóg.
Érződik rajta, hogy feszült, de visszafogja magát. Talán ezért sem Sziránt figyeli, hanem inkább a társaság tagjait.

Eközben a volt famor az általa kitalált taktikáról kezd beszélni.
Az amazon az elhangzottakra enyhén lehajtja a fejét, hogy kevésbé látszódjanak a lassan kitáguló orrcimpái. Nagy levegőt véve fújtat egyet, de még nem szólal meg.
Szirán közben felajánlja Teucras szolgálatait és ismételten nyomatékosítja a szavait.         
Erea arcán megrándul ismét egy izom és ajkai mostanra vékony csíkká keskenyülnek.

Amikor viszont a férfi felajánlja, hogy akár ő is eljátszhatja néminemű csali szerepét, akkor az amazon erre már akaratlanul horkant egyet, majd felnéz végre a gladiátor felé.
A tőr és az azt tartó keze eddigre már Nitta mellkasára nehezedve pihen és a markolatot fogó ujjak mintha némileg fehérebbek lennének az időközben erősebbé vált szorítás miatt.
Szóval burkoltan két csapatra bontasz. Mi - itt Odarra és Gromkra pillant - és Ti.
A továbbiakat hallva aztán az amazon arca kisimul, az ujjak szorítása a markolaton enyhül és újra felvonja az egyik szemöldökét. A mellkasa lassan megemelkedik, nagy levegőt vesz, de még mindig nem szólal meg.
Nem sokkal később, csak akkor fújja ki lassan az orrán a levegőt, amikor már az "egyesített csapat" részletnél tart a mondandója végén elégedetten vigyorgó gladiátor.
Erea arcán az izom rövid időre megfeszül, majd komótosan megfigyeli Szirán arcán az elégedett vigyort.

Gromk kérdését hallva először a "Farkasölő" felvetésére rácsodálkozva -az utóbbi percekben már sokadjára- felvonja a szemöldökét és elfordítja ugyan a nemesített goblin felé a fejét, ám végül Nittára pillant, hogy később mindenkit megnézzen magának mialatt érdeklődés jelenik meg az arcán.
Gromk pedig kifejti jobban az ork-tábort ételmérgezéssel semlegesítős ötletét.
A papot méregeti elgondolkozva, majd a "Csótány" felé siklik a tekintete és akaratlanul el is mosolyodik.

Damos aztán úgy tűnik rákap a "Kis Zöld Tesó" szavaira és -azt felkarolva- innentől a fogoly életben maradásának ötlete már két támogatót is szerez, annak használhatóvá válhatóságával.
Legalább leveszitek végre ezzel a gondot a nyakamból, de azt elfelejtetted, hogy Szirán az én kezembe adta a döntés jogát. Most te is levegőnek akarsz nézni? Nem lesz ez így jó... - erre viszont megvillan az amazon tekintete, amint Damos Sziránnak címzi a kiiktatás visszavonásával kapcsolatos felvetést és az elhangzottakra mintegy válaszul a tőr pengéje anélkül kerül később már Nitta nyakához, hogy ezt a nő tudatosan felfogná.
A korábbi, még higgadt kivárásos tartáshoz képest most feszes, a markolatra újra ráfeszült ujjakkal fogja a tőrt Erea és szinte érezhetően nekifeszül a penge a nőstény zöldes színű bőrét érintve.

Az amazon is végre megszólal 

Aztán az udvari ork hosszas ecsetelésbe kezd, amiből kiderül, hogy ennek a tervnek a végrehajtásához további idő szükségeltetik. Erea feszültsége csitul.
Amikor aztán ismét a gladiátor is látszólag befejezte a mondandóját, akkor az amazon először a felderítőhöz, majd inkább a nemrég harsányan nevető gladiátor felé fordul.
- Kedves Szirán! - a nő szeme szinte mosolyog, a hangja már fojtottan feszült. - Gyere, kérlek foglalkozz a kis Nittával, mert ha tényleg rám erőltetitek, akkor itt és most...- tart némi szünetet -  amit nem feltétlenül szeretnék... - ismét megáll mielőtt folytatná - ...mindenki helyett és indulatból döntök.
Ezt a frusztráltságot érzékeltetve ugyan Nitta nyakától elveszi közben a pengét, de cserébe akkorát lök rajta, hogy amaz nagyot nyekkenve elterüljön a földön, mint egy pofára esett kis béka.
Aztán mégis feláll, elteszi a tőrét a tokjába és -egy havasabb rész felé- hátrébb lép a fogolytól.
Lehajol, felmarkol némi havat és megdörgöli vele az arcát, majd lassú levegővételekkel és kifújásokkal rendezi a légzését.

Miután érzésre lenyugodott, akkor fordul ismét Szirán felé:
- Gokka téged nézett ki magának Nitta szerint, de a banyája viszont mindenkit kivétel nélkül problémának talál. - jegyzi meg, de közben közelebb sétál Damoshoz.
- Elhangzott az is, hogy a goblinokat az ork bajnokok semmibe véve kezelik. Vajon a jelenlegi körülményeket is figyelembe véve Nitta mennyire tud hatni a sajátjaira és Gromk ebben mennyire tudhat majd a kis békával összedolgozni? Már ha szeretne. - mosolyog rá a "Farkasölőre". Közben a boszorkánymester mellé lép és leguggol, hogy szavait a goblin felé fordulva folytassa:
- Gromk... ha van egy fél perced... szeretném, ha idejönnél hozzám. - maga felé is int a kezével.
"Nem ismertek félelmet, bajnokok.
Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége.
Talán csodálnom kellene."
/Arval d'Incarra/

Evelyn May, Mikaela Solaria, Amelia Engels, Eydís Bjergstörm, Maraeya, Grak Ursus, Lisa con Dardaam ... és még sorolhatnám.

Nem elérhető Kirvano Kien

• Újonc
  • *
  • Aktivitás:
    2%
  • Karma 0
« Válasz #109 Dátum: 2026. Január 11. 10:14:55 »
Teucras vil Dein-Laur

Egyre romló, késő télies, fagyos, hegyvidéki időjárás, közelgő hófúvás vagy hóvihar

A megtudtak hatására mindenki felélénkül. A helyzet hadi tanáccsá kovácsolja a hangulatot. Amikor szeme sarkából észreveszi, hogy Damos a fiolájáért nyúl, már fintorra húzódik az orra. Ahogy a manahálót megcsapolva fekélyes varázshatalomra tesz ismét szert, köhögéssel próbálja leplezni a rátörő hányingert Teucras. Szirán kérdése legalább eltereli a gondolatait.
- A harcban nekem akkor se veszitek a hasznom, ha nem vagyok ájult. Tudom, tőlem várjátok a vezető szerepét, de beláthatjátok, a harcban én leszek az aki titeket fog követni és a ti utasításaitokat figyeli. - Köhhent még egy utolsót, majd kihúzza magát. - Nincs semmi bajom. -
A vizsgálat kérésére pedig nem késlekedik többet. Elméje pillantása átsiklik az anyagi síkról a mentális, majd az asztrális síkra. A godoni módszer alapos bizonyosságot alapoz meg, ha csapata nincs kitéve veszélynek. Erre elég pár szívdobbanásnyi idő.

Elég tudás esett az ölünkbe, hogy összeállhasson egy kezdetleges terv, amin legalább el tudnak indulni. A harcosok már a közelgő csata mámorát érzik, Gromk ötlete is kecsegtető, Teucrast azonban a banya gondolata foglalkoztatja.
- A totem még hasznunkra válhat, igen, de nem adnám ki a kezeim közül. Az én tudatom védve van, ellenben a tietekkel. És be tudok vetni még jó néhány trükköt én is, csak sajnos közelebb kell ahhoz jutnom.-

Ezután elgondolkodik a hallottakon. A nyílt támadás a víziójábn látottak szerint nem bíztatják sok sikerrel. Ő maga is inkább csellel próbálkozna, ezért Gromk ötletét is átgondolja. Ennek csak egy hátulütőjét érzi veszélyesnek. Az amulett. Ha felveszi, az nekünk nem jó, ha a nélkül látnák meg, gyanakodni kezdenének. Persze lehet erre is tudnék megoldást...
Nem túl sokat tud az orkokról és a goblinokról, de Damos miatt elolvasta a rendelkezésre álló írásokat. A szaglásukról és a szívósságukról mindenhol azt lehetett olvasni, hogy kivételesen kiemelkedő eme tulajdonságuk. A mérgezés így nem biztos, hogy olyan eredményt hoz, amire számítunk. Gromk pedig a szaga alapján is lebukhat, nem kell hozzá az amulett. Növekvő borostáját vakargatva kanyarodott gondolataival ismét vissza a banyához. Hozzá kéne eljutni és lehet, hogy Gokka erejét is elvennénk. Talán ha elterelnénk a figyelmüket valahogy... 

Nitta leütésére figyel fel ekkor. Arca még mindig a szokásos rezzenéstelen kifejezéssel figyeli a többieket. Ideje lenne készülődniük, hiszen az ellenségeik tudják hol vannak. Jobb lenne tovább állni innen.