Damos "Villámkéz" RodwalAz Égi Fény 3692. évének tavaszán, Alborne második havának 14. napján
Magrastól délre, a Dwyll Unió és Toron mezsgyéjének közelében
Az utánpótlást szállító szekérkaravánnál, a második támadás után, déli pihenőnél, a tábortűznél
Miközben a társaság nagyobb része megbeszélésbe, addig a boszorkánymester kotyvasztásba kezd. Méretes bográcsban zsírt olvaszt fel, majd műértő gondossággal sorjában gyógynövényeket rakosgat, olykor morzsolgat bele. A tábor felett hamarosan fűszeres illat kezd terjengeni, szinte étvágygerjesztően. Közben félhangosan mintegy magának is megjegyezve sorolja az összetevőket...
Nadragulya, ez ugyan megfelelő módon használva gyógyszer, de most...kuncog fel halkan, majd óvatosan egy rongyból előcsomagol egy különleges virágot.
Egy igazi gyilkos, az Angyaltrombita...csak finoman adagolva, mert most nem kell hogy meghaljon a célpont...de mint tudjuk az én fajtám ellen lesz...legyen csak jó erős. Na teszünk még ebből is, csak az ize kedvéért...Gyengéden kevergeti a lassan kenhető sűrűségűvé összeálló ragacsos löttyöt. Kerül bele még némi tiszta alkohol, ez segít kioldani a hatóanyagokat a növényekből, valamint egy jó félmarék só is....Alig fertályórányi kevergetés után a bogrács lekerül a tűzről, és miközben a keverék hül Damos a bogrács fölé tartva jobbját, baljával rúnákat kezd rajzolni a levegőbe. Szinte érződik ahogy egy szempillantás alatt összesűrűsödik körülötte a levegő, s ahogy varázsszavakat is ki ejt, azonnal megremeg a manaháló, és még a járatlanok is tudják valami készül. Damos baljának újjai sebesen rójják a zöldes fénnyel felragyogó rúnákat, melyek mintha csak belehullanának a bográcsba oldódnak fel a levegőben.
Sitarha, so Nadia!- szinte mormogásként kezdődik a litánia, majd minden pillanattal erősödik
-Kattah To Vitala- végül szinte parancsolónak hangzik.
RATHA DIABOLÓ! Az egész bogrács mintha belülről zöldes fénnyel felragyogna, aztán a fény kihuny, a manaháló megnyugszik, és Damos elégedetten vigyorog. Körbe pillant, majd felkiált a körülötte forgolódó kevesek felé, akik még nem húzodtak hátra a vajákos munkálkodását látva.
Hé legények, van olyan, aki igazán férfi a gáton, és egy ezüstért nameg az út hátralévő részén teljes ellátásért cserébe, ki mer állni egy próbát? A többség gyanakodva nézi, vannak akik egymás közt tanakodnak, mígnem egy nagy darab, erős katona büszkén kiáll.
-Én vállalom! Mit kell tennem?- Szívja teli hordó mellkasát, míg a kevésbé bátrak hátúlról biztatják.
-Könnyű dolgod lesz Cimbora,-mondja vigyorogva az ork vajákos, és akik ismerik már tudják, ez a vigyor legalább olyan veszélyes mint egy cápa mosolya.
-csak tartsd ide nekem az egyik kezedet...-A katona előre nyújtja jobbját, Damos pedig baljával ráfog, majd a jobb kezében eddig megbújó a főzettel megkent tűvel megböki a kinyújtott kezet. Eltelik négy vagy öt másodperc is, a nézelődök azt hiszik talán nem is lesz semmi, amikor a katona jobbja meg megrándul, majd minden előjel nélkül a nagydarab férfi, mint egy zsinorját vesztett báb, összeroskad, és iszonyatos görcsök között vergődni kezd a földön. A bámészok felhördülnek, de Damos nyitott tenyere, és kiáltása megállítja a kitörni készülő káoszt.
-Megállj!- Letérdel a katona mellé, és nyugtatólag mondja neki...
-Ne félj pajtás nem halsz meg,- Damos tudja, hogy a katona tudata ép, csak az izmai tagadták meg az engedelmességet.
-a görcs elmúlik pár peeee, óra múlva. De ahogy ígértem, tiéd az ezüst és persze a teljes ellátás az út hátralévő részére...persze azt lehet hogy elfelejtettem mondani, az ellátás a felcserkocsin fog történni.- Vigyorog megint kissé kárörvendően, majd feláll, és a többi katonának jelzi, hogy a bátor önkéntest tegyék fel a felcser kocsira. Ezután odaintve társainak vidáman kiált is feléjük.
-Hahó barátaim, azt hiszem jó lesz a kence, ki kéri az elsőt?-