Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
ANTIK QUIRONEIA / Re:Hetedkori Értekezletek
« Utolsó üzenet: írta Con Angilo Guerdo Dátum Ma - 15:26:27 »
Intelligencia:
Rolled 2d6+6 : 6, 3 + 6, total 15
2
ANTIK QUIRONEIA / Re:Hetedkori Értekezletek
« Utolsó üzenet: írta Con Angilo Guerdo Dátum Ma - 15:22:45 »
Asztrált véletlen 3x dobta érzékelést elgépeltem:
Asztrál:
Rolled 3d6 : 4, 6, 4, total 14

Rolled 3d6 : 1, 6, 4, total 11


Érzékelés:
Rolled 1d6+12 : 6 + 12, total 18
3
ANTIK QUIRONEIA / Re:Hetedkori Értekezletek
« Utolsó üzenet: írta Con Angilo Guerdo Dátum Ma - 15:21:10 »
Srácok!

Én most már totálisan belezavarodtam... Egyszerüen már nem látom át, mit miért stb. Mivel nincs kockadobálos rész itt kidobálom e bejegyzés alatt, amit kell azt kész.

Erő:
Rolled 3d6 : 2, 6, 1, total 9

Rolled 3d6 : 6, 4, 6, total 16

Állóképesség:
Rolled 3d6 : 1, 1, 2, total 4

Rolled 3d6 : 5, 6, 3, total 14

Gyorsaság:
Rolled 1d10+8 : 8 + 8, total 16

Ügyesség:
Rolled 1d6+12 : 2 + 12, total 14

Egészség:
Rolled 3d6 : 6, 6, 2, total 14

Rolled 3d6 : 3, 6, 4, total 13

Szépség:
Rolled 2d6+6 : 5, 5 + 6, total 16

Akaraterő:
Rolled 3d6 : 4, 4, 3, total 11

Asztrál:
Rolled 3d6 : 6, 5, 5, total 16

Rolled 3d6 : 6, 6, 2, total 14

Rolled 3d6 : 4, 1, 5, total 10

Érzékelés:
[roll]1d6[+12/roll]
FP/szint:
Rolled 1d6+3 : 4 + 3, total 7
4
Egy Erioni Krónika / Re:A Kalandozók Paradicsoma
« Utolsó üzenet: írta wolftern Dátum Ma - 10:14:03 »
Mesélő: Wolftren
Helyszín: Erion, Fogadónegyed, Torozon Tavernája, Valahol a föld alatt
Időpont: Maszkok Ünnepe
Esemény: Kutatás
Résztvevők: Matsuma Serseriane Shami (Sham), Redgar con C'auge


*Miután kitudódik hogy a lovag mégsem tart a társasággal, Lamia a barlangban elvezeti az ajtóhoz a harcművészt, ám Redgar hiányában azon át nem jutnak.


- Van ötleted? A társam bizonyára képes lenne áttörni az ajtót, azonban a félelme nagyobb, mint az elszántsága. -közli kissé idegesen, majd halk sóhajtást hallat, s int hogy menjetek vissza- A nehezebb úton kell mennünk. Ismerek valakit, aki segíthet...

A medence mellett feszülten várakozik Redgar, s mikor mindkét nő kiszáll a vízből, kétségbeesése csak akkor hagy alább.
- Nem mondtad hogy félsz a víztől!? ...Más utat kell találnunk! Odalent egy ajtó zárja el utunk. -fordul Lamia a lovag irányában, miközben hosszú haját szárítja. Hangjából inkább a csalódottság érezhető, mint a megrovásé. Habár a "más" szót elég élcesen ejti.
Amikor mindenki megszárítkozott visszatértek a fogadóba, ahol ilyenkorra már több üres asztal is akad. Lévén hogy az idő átlépett a másnapba, és a vendégek jókedve is alábbhagyott. Lamia a személyzettől társaságotoknak rendel egy italt, mindenkinek a saját ízléséhez mérten (a felszolgáló lány, megvárja hogy elmondjátok rendelésetek, senkire nem erőltetnek semmit ;) )
- Ismerek egy Genragurbd nevű tolvajt az Örömnegyedből. A probléma csak az, hogy arrafelé nem szívesen látnak. A fickó az Andalítók és Aranyak környékén lebzsel. Alacsony akár egy gnóm, a bal szemét pedig egy fekete sállal takargatja, mintha nem látna. -fintorodik el, miközben a rendelèsetek a csinos felszolgáló az asztalra helyezi.


5
ANTIK QUIRONEIA / Re:Hetedkori Értekezletek
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2022. Szeptember 29. 18:58:55 »
Itt sehova nem sietünk :kacsint: Amúgy is kíváncsi vagyok, hogy a többiek hogyan indulnak el :)
6
Take the Lead - Ólomlábakon / Re:Take the Lead
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2022. Szeptember 29. 18:56:55 »
Roxana

A teszt nem mondhatni, hogy sikeres volt. De ugye ez a teszt lényege, hogy felmérd az állapotot. Ami nem túl rózsás, de figyelembe véve, hogy ez volt az első, nem is nagyon várhattál mást. Az összefoglalódra Rina csak megvonja a vállát
/Angol/ Ebből is láthatod, hogy nem akarjuk elvenni a munkádat! - válaszolja, és utána elindul az ajtó felé az ágymelegítőjével a sarkában.
/Angol/ Ezek szerint csak Blacknek nem kell korrepetálásra járnia? - kérdezi Roger, de aztán elhallgat, amikor Miára pillant.
/Angol/ Ha nem tűnt volna fel, Black az egyetlen, aki különórákat vesz a Szöszitől!
/Angol/ Marha vicces! Hess! - válaszolja Black Rinának.Miután Black kihozta a csajokat a szobából, kipróbálhatod élesben is az értékelési rendszert. S ráadásként pont azzal a döntéssel szembesülsz, amit korábban feltettek neked. Mit is kezdjél kettő olyan sérülttel, akiket egyértelműen kiérdemelték az 5-ös kategóriát, és igencsak iparkodnod kell, hogy ne kapjanak hamarosan 0-t... Égési sérülések, kihűlés, fagyási sérülések, oxigénhiány, és egy kevés mérgező gáz okozta komplex sokk. Két hét legalább, pulsz a bőr regenerálódása... Amíg Black foltozza a hajót Rináék szobájában, addig Roger próbálja helyrepofozni a hajó elektronikáját - de legalább Mia ott áll melletted. Mia kissé idegesen nézi Rinát és Yeo-Jint, végül csak feltalálja magát.
/Angol/ Hozom a hordágyat! - szól, és megindul az orvosi felé. Amíg te injekciókkal teletűzdeled a sérülteket, addig Mia is visszaér, és ketten felpakoljátok őket a mágneseken lebegő hordágyra, majd betoljátok őket az orvosiba. Mia segít neked, hogy a megfelelő érzékelőket felhelyezzétek rájuk, és hogy a fagyási és égési sérüléseket fertőtlenítsétek. Ezeket mind el kell végezni - de a kijelzőket látva hamar ráébredsz, hogy kifuttok az időből, ha így folytatjátok. Ahhoz, hogy időt nyerjetek, kénytelenek lesztek elővenni a kirotartályokat, és lehibernálni őket. Miután mély-altatásba helyezted őket, már lesz időd meggyógyítani őket. Igaz, ami az előnye - az a hátránya is - mivel lelassulnak az életfunkciók, lassabban romlik az állapotuk, és ezért több időd van a gyógyításra - de maga a gyógyulás is több időbe telik emiatt.
7
ANTIK QUIRONEIA / Re:Hetedkori Értekezletek
« Utolsó üzenet: írta wolftern Dátum 2022. Szeptember 29. 18:56:15 »
Okè. Ez így jó.   ;D mivel Rigornak van mèg tartozásom, ès a másik mesèben is èn következem, jövőhèt ilyenkor lesz válasz... Vèletlenek folytán lehet hamarabb, de nem valószínű  :read:
8
ANTIK QUIRONEIA / Re:Hetedkori Értekezletek
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2022. Szeptember 29. 18:15:19 »
No, megszületett az első reag - azért nem írtam tovább, mert fogalmam sincs, hogy milyen körülmények fogadják a shuluri ingatlannál.
9
ANTIK QUIRONEIA / Re:Második Fejezet – Ayers
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2022. Szeptember 29. 18:12:35 »
Erissir

Amikor először tudomására jutott, hogy a Khalabassys Ház kezdeményezésére vizsgálat indul - hamar felmérte, hogy nem a büntetés, hanem annak mértéke kérdéses egyedül. Az elmúlt időszak bizonytalansága után szinte megkönnyebbült, amikor ma beidézték a lavartaghom elé. Hazudna, ha azt állítaná, hogy nem fordult meg a fejében az elszökés gondolata - de nem azért hozott ennyi áldozatot, hogy most csak úgy eldobja magától mindazt amit megszerzett, és megtagadva vérét - valahol elbujdosva próbáljon meg elvegyülni a túlélés reményében. Egyszerűen nem lenne méltó a rangjához, nevéhez, sőt milyen gyávának kell lenni ahhoz, hogy ne nézzünk szembe tetteink következményével?
Mielőbb le kívánta zárni ezt a kellemetlen, és létbizonytalanságot okozó kérdést - ezért amikor végre döntésre jutott a gyűlés - határozott léptekkel indult a nagy csarnok felé. A szolgálókra, őrökre ügyet sem vetve határozottan vonult végig azokon a folyosókon és termeken - melyeket máskor ráérősebben számtalanszor megcsodált már. Pontosan tudja, hogy a jelenlegi tárgyalásnak hála napokig róla, és a most tanúsított viselkedéséről fognak beszélni - akár megéri a hajnalt, akár nem. Magabiztos és kemény tekintete mögött erősen az esélyeit latolgatja - és bár a helyzet nem rózsás - de messze nem tűnik olyan reménytelennek. Ugyanis nem az ólom (tettek súlya), vagy az óezüst (igazság/vég) órájában hirdetnek ítéletet - ami kedvező előjel. Helyette most nagyjából a fehérarany órájára lehet, ami jelen esetben talán a Házakhoz köthető. Ráadásul még a gadhass is megmentheti némi szerencsével...

A terembe lépve a szokásoknak megfelelően az uralkodó képviselőjének adja meg a kiemelt tiszteletet és némán köszönti az egybegyűlteket. Aztán kénytelen átértékelni a helyzetét, amikor megpillantja a számos fegyverest - de valahol meg is sértődik, hiszen egyrészt nem szándékozik megszökni - másrészt pedig nem pietorokra, hanem holmi jöttment navorokra bízták a feladatot, hogy szükség esetén fellépjenek ellene. Ezt a sértést azért a megszólítása kompenzálja. Messir... Büszkén kihúzza magát, és elégedett szikrák gyúlnak a szemében.
A megállapítás, hogy bűnős nem okozott neki nagy meglepetést. Közben próbálja magát megkeményíteni, hogy az ítélet közben lehetőleg meg se rezzenjen. Ennek ellenére amikor bejelentik az ítéletet, azt már visszafogott lélegzettel várja. Ahogy végigvisszhangoznak a szavak a teremben, komoran pillant a beszélő felé. Tényleg volt képük kihagyni a gadhassra vonatkozó indítványát?! De szerencsére a nagymester nem húzza feleslegesen tovább az időt. S pontosítva enyhít a büntetésen. Ayers kissé megkönnyebbülten hallgatja, és lassan kifújja a levegőt. Mégsem tévedett - az esete hetekig biztos, hogy beszédtéma lesz - nem is emlékszik, hogy utoljára mikor száműztek nemest Shulurból... De a legfontosabb, hogy haladékot kapott. Igaz, azt nem teljesen érti még, hogy egy centarior mi hasznát veszi majd a társaságának - de érzi, hogy nem most jött el a tiltakozás ideje. Főképp, hogy ez a döntés feltehetőleg szintén hosszas mérlegelés és viták után született. Inkább nem is szól bele, mert jelenleg csak rontana a helyzetén - és még bőven volna hova... csak kézmozdulattal jelzi, hogy elfogadja a döntést, és nem kíván ellenkezni.
A folytatásnál keserű pirulának hat a synkhoór elvesztése, de hallván a rá terhelt egyéb költségeket, ráeszmél, hogy így talán még jobban is járt. Pontosan tudja, hogy éves szinten mibe kerül a fenntartása - és ha évekig nem térhet vissza Shulurba - az csak ablakon kiöntött pénz. De a hétszáz arany így is tekintélyes summa. Ha volna ezer aranya, abból talán további ötszázat egy dekád alatt tudna fialtatni. Persze, ha volna ezer aranya - akkor ugyebár a hétszáz arany sem okozna problémát. Úgy tűnik, hogy még sokaknak el kell haláloznia, mire összeszedi ezt az összeget. De ez nem lehet akadály...


-Az Erissir Ház elfogadja az ítéletet! - jelenti ki hangosan és határozottan, mintha volna bármi értelme ellenkezni, de a formaságok szükségesek. Úgy néz körbe, mintha épp kitüntették volna - és valahol úgy érzi, hogy jó üzletet kötött. Hét famor halála után hétszáz aranyat kell kifizetnie, ami igazán kedvezményesnek mondható. Mások már egy famor halála miatt is kínhalállal szembesülnek - hóhéraik pedig azzal, hogy csak egyszer lehet őket kivégezni...

Kifelé menet még eltűnődik az ítélet pénzügyi vonatkozásán. Jelenleg a hideg logika alapján a Khalabassys Ház érdeke az, hogy amíg meg nem téríti számukra az ötszáz aranyat - addig neki a haja szála se görbüljön meg. A secodom pedig szintén abban érdekelt, hogy beljebb legyen a neki ítélt kettőszáz arannyal - azaz az életben maradása pénzügyileg igencsak kifizetődő a két érintett félnek. Az is biztos, hogy szoros megfigyelés alatt tartják amíg Shulurban tartózkodik. Ezek szerint talán soha nem volt ilyen biztos felügyelet alatt Shulurban.

A töprengése azzal ér véget, hogy találkozik a kapuban a nagymesterrel. Ezt most nem is bánja, mert az ítélet még némi kiegészítésre szorul. A nagymesternek kijáró tisztelettel meg is szólítja

- Primagitor Jarn Khilil -on Jasyl! Megzavarnám a magányát egy rövid időre! - kezd bele udvariasan, mert lehet, hogy a nagymester születése okán nem famor - de nem elhanyagolható hatalommal rendelkező szervezet első embere. S most a legkevésbé hiányzik neki egy méregkeverő rosszakaró.
- Remélem felvilágosít arról pár szóban, hogy Cynthar Asseryon centariort hol találom, és hogy mi lenne a szerepem mellette - aztán türelmesen várja a választ, miközben hűvös tekintettel méregeti a primagitort. Nem neheztel rá azért, mert ő volt az egyik szószóló az imént. Pontosan tudja, hogy ha igazán alá akartak volna tenni - abban az estben most nem beszélhetne vele ilyen kellemes körülmények között.  A választ hallva elégedetten biccent, aztán elköszönve a primagitortól elindul vissza a shynkhoórba - ha lehet kocsin - hogy mihamarabb összeszedje az utazáshoz szükséges felszerelését.
10
Domvik nyolcadik arca / Re:Berrana – roda mólóinál
« Utolsó üzenet: írta Alaric Dátum 2022. Szeptember 29. 10:21:20 »
Köszönöm a választ, jelentem kiegészítettem a reagot.

Nagyjából - ha Hald megosztja a karakterrel a teljes "látomást" - le lehetne határolni hol lehetnek a rejtélyes arcok pár tízezer négyzetkilométeres területen belülre?

Az elméletem az lenne, hogy a Földhöz hasonlóan működik Ynev világa is. (Persze ha nem, akkor felejtős  ;D ) Tehát az égtájakból, a nap állásából és a domborzatból lehet következtetni, hol vagyunk a világban. Illetve, hogyha valaki átmegy egy térkapun, akkor az azonnal történik. Ez lehet máshogy van, de a karakterem erre következtet, mint mondtam, lehet hibásan.

Elsőnek északot kéne meghatározni, ami a növényzet segítségével megtörténhet. A mohák északra zöldebbek és dúsabbak, míg délre sárgásak és foltosak. Madártávlatból jól látszódnak, hogy a hegység melyik oldalán nőnek a fák. Délre terebélyesebbek a nap miatt.

Ha meg van észak, a nap állásából lehet látni hány óra van nagyjából. Ha hamarabb van, mint a jelen időben, akkor nyugatra vannak tőlünk. Ha később, akkor keletre. (Persze ez leegyszerúsített változat és függ a távolságoktól, időzónáktól, de csak szemléltetésnek szánom.)

Aztán a domborzat be tudja határolni az éghajlatot, ami a szélességi fokra utal, tehát milyen messze van az Egyenlítőhöz északra és délre. Illetve az égtájak következtében lehet látni milyen domborzati viszonyok vannak egy referencia ponthoz képest. Pl. egy folyó van keletre a hegységtől, utána pusztaság.

Persze lehet nem számít és úgy ítéled ez badarság, hiszen nem lehet párhuzamot vonni a mi világunk és Ynev között. De azért hátha. És nyilván kell eneegy domborzati térkép Ynevről a karakternek... :D
Oldalak: [1] 2 3 ... 10