Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Kötetlen / Re:Általános csevegő
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2023. Október 03. 05:34:52 »
Hello miszter másodpercpekre a haláltól úr ;D! Boldog Születésnapot Filio!
2
Alkonyi Hajnal / Re:Jayr "Enethiel" Eisenberg
« Utolsó üzenet: írta Thyriel Dátum 2023. Október 02. 13:28:46 »


Görögország, Athén
1999. augusztus 1. – 12. nap

Péntek – reggel
A doktornővel szemközt ülve még fel-felsejlik a tegnap és a reggeli események, de elég jól tudsz koncentrálni az „itt és most”-ra még akkor is, ha nehezítésként az itteni utolsó pillanatok komor felhőket hoznak magukkal az amúgy napsütötte kedvedre.

Ilyen például Amynta birtoklási kísérlete és az irántad érzett végtelen hite közti ellentét vagy épp Indira érzelmeinek kusza viharai melyek nyitott könyvként hevernek előtted. Akadnak elképzeléseid az eshetőségekről, de szerencsére nem kezdtél aggódni olyasmi miatt, ami amúgy is rajtad kívül áll még akkor is, ha esetleg tudsz némileg hatni a dolgokra.

Eltelt pár száz vagy ezer év így lehet, hogy az iránytű pontossága idejemúlt vagy azok az értékek változtak meg esetleg valami más áll a dolgok háttérben amire még nem derült egyértelműen fény. S persze nem csak az emberi, de lényed esszenciális része is nagyban befolyásol(hat)ja a dolgok menetét-alakulását még akkor is, ha emberként szeretnél-akarsz reagálni legyen az bárki… különösképp Amnyta.

Emberek szerint is lehetséges – igaz nem mindenki szerint – többeket szeretni. Ott van a poligámia, poliamor és más polip dolog, hiszen megannyi csáppal sok mindent meg lehet fogni időtől és helytől függetlenül legyen az fizikális vagy kevésbé testiségen alapuló.

Nehéz is kizárni a testiséget főleg akkor amikor a reggeli pillanatok kísérnek egy olyan nő társaságában aki másképp vonzó számodra. Az efféle érettség ami nem csak korból fakad igen vonzó lehet és mint a példád is mutatja nem csak lehet. Főleg, hogy szintén ma döbbentél rá arra, hogy a világ többi része mennyire más és különleges: mennyire keveset tudsz erről.

Most belegondolva a reggelbe rájössz, hogy nem fognak szólni olyan triviális dolgok miatt mint a reggeli készítés és ha szeretnél segíteni akkor arra kell figyelned, mert szerintük ez nem várható tőled, sokkal komolyabb és fontosabb feladatok várnak rád. Mint most épp a doktornő tekintete sugall türelmes várakozást, úgy tűnik hosszasabban kalandoztál el mint gondoltad.

Dr. Vardalos /Görög/ Kirké vigyáz Iasonra, nekünk pedig kettőnknek kell dolgoznunk a problémákon és megoldásaikon. – osztja meg veled, hogy nem hívott be senkit őrangyalnak (egy őrangyal ellen)

Egy ilyen megoldás volt Amynta válasza is, aki tréfásan azt mondta, ha valaha eljuttok Indiába akkor személyesen mutatja meg, hogy mi a válasza a feltett kérdésre. Éppen most kezd titokzatoskodni mikor azt hitted mindent elmond. Ez pontosan olyan, hogy te vajon említetted már a doktornőnek az ázsaiai fétisedet? Talán ott rejlik valahol Iason válasza is aki a mangákat és cosplay (-es lányoka) t emelte ki, nem beszélve az anime-ről. Nem biztos, hogy minden értettél, de az igen, hogy Iason nagyon szereti ezeket a dolgokat.

Dr. Vardalos /Görög/ Örülök, hogy időt adsz magadnak és átgondolod a dolgokat! Ha úgy véled kell még pár perc, akkor csak nyugodtan! – szelíd mosoly és türelmes várakozás

Utazás… talán mindenki jót tenne. A tengerpart tuti találat volt és egy családi utazás egy következő lépés lehetne, főleg, ha nem csak ti, de esetleg Indira is veled utazna. Elengedi e Cesariel és vajon maga Indira szeretné e… álmok és bizakodás, pontosan azok a szavak köszönnek vissza, amiket te adtál Iasonnak! S az sem kizárt, hogy tanáccsal a fiatal fiú tudna neked szolgálni, hiszen ő már kétszer is beszélgetett az ikrekkel te pedig csak sóvárogsz ilyesmi után úgy, mint a jelen utánad így felpillantasz a doktornőre.

Dr. Vardalos /Görög/ Köszönöm, hogy odafigyelsz! – mondja most, hogy már látja figyelsz rá majd érkezik is a kérdés – Milyen harcokat kell vívnod magaddal? – őszinte érdeklődést vélsz látni a szemei ragyogásában, minek ékes példája a – Nincs benned feloldhatatlan akadály míg akarod a változást. Utat mutathatok, kulcsokat és más szimbolikus segítséget, de végül te fogod megvívni a magad csatáit. Mindenesetre a teljes alkalmazkodás van ahol az egyetlen lehetőség, itt azért van némi mozgástér. – majd elhallgat, szeretnél e valamit

S aztán belekezdesz…

Dr. Vardalos /Görög/ A változás örök. Állandó és elkerülhetetlen… – mondja és tudod, hogy ezt egy Bukott mondta még a Háború idején. Egyszer már felidéződtek benned ezek a szavak, de most már azt is tudod, hogy egy Lammasu mondta – A rendőr mint olyan mit is tesz? Magad is védelmező lennél és mint ilyen most alapvetően mindössze a terület és személyek száma változik ami egészen más megközelítést igényel. Kérdéseket tehetsz fel magadnak, hogy Jayr beérte e volna járőri feladatokkal vagy… illetve, hogy te mennyire is kell követned az Ő útját. Igaz, hogy az ő testében létezel, hogy örökölted az emlékeit, de te nem Jayr vagy. – hangsúlyozza ki – Illetve, hogy ő ezt vajon önmagáért vagy a Nagyapjáért tette e. Számtalan dolog befolyásolja az emberek életét és most, hogy ti örököltök némi lenyomatot a lelkükből magatok is érzitek annak komplexitását-összetettségét. De vizsgáld meg ezt a másik oldalról is: te mit szeretnél? Ez a döntés mire és kire, kikre van hatással, hogy ha elhagyod az addig járt utat az hogyan segíti a te gyógyulásodat: PTSD nem csak Jayrnak lehetett volna. Elvégre egy háború után tértél vissza közénk. Olykor lehetünk önzőek! Mi a nagyobb önzőség? Ha a múltban ragadsz és egy előre választott úton haladsz vagy éled a saját léted-életed? Kinek az elvárásait akarod magad elé helyezni? Meddig? Miért? Időt kell adnod magadnak, talán félrevonulni, hogy meditálj az eléd került akadályokon és nehézségeken. Esetleg kérj másodvéleményt vagy ülj le a parkban és hallgass meg egy idős athénit arról, hogy mit is bán az életéből… de egy dolog mindenképp foglalkoztasson: a szabad akarat! – mosolyog rád hálásan és tudod, hogy ez neked Enethielnek szól, hiszen te is ezért harcoltál egykor – Adj időt magadnak, hogy számot vess.

Elhallgat, hogy befejezte, de időt is ad ha kell addig mindenképp amíg tölt neked egy pohár vizet.
3
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Haldirien Dátum 2023. Október 01. 14:44:13 »

Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton – Hajló Nádnál
Résztvevők: mindenki


Deion testvér átveszi a krémet tartalmazó tégelyt, és a tisztelet jelét rajzolja a levegőbe.
- /Abrín/ Köszönöm az ajándékát, és ügyelni fogok arra, hogy ne felejtsem el az óva intését. - mondja Deion testvér, majd nekiáll falatozni a többiekkel együtt. Miután befejezett két halat, elindult ő is fürdeni.

Hajnal válaszaira felnevet, majd körbe néz a tavon.
- /Abrín/ Hagyom kicsit, hadd csípjenek meg még a szúnyogok. - mondja, miközben leveszi a ruháit és bemászik a tóba, lehetőleg a kevésbé mocsaras részre. - Ha jól emlékszem, nem voltatok jóban, mégis kicsit fura, hogy Lannal maradtál azóta. Bár... gondolom közös ellenségetek van.

Nem sokkal később Vanina és Lan is csatlakozik a fürdőző társasághoz, amikor beretvát kér, Deion a tópart felé megy, majd megnézi a zsák tartalmát.
- /Abrín/ Kaelnél biztosan van beretva, azzal vágta le a hajamat, viszont ez segíthet továbbiakban. - nyújt egy fém tükröt Vanina felé. - Ha szeretnéd, akkor megtarthatod.

Miután végzett a fürdővel, bekeni magát a csípések helyén a kenőccsel, és elgondolkozik azon, milyen módon lehetne ezt a kis kenőcsöt megetetni a nemesúrral aki majd eltörte a lábát.
- /Abrín/ Ha lenne rá lehetőségetek, ti visszacsapnátok az üldözőtökre? - kérdezi az öltözködő társaságot. - Persze, feltéve, hogy nem karóban vagy bitófán végeznétek.
4
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Sol Dátum 2023. Szeptember 29. 20:29:18 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar Maelindor
Bizonyos értelemben emlékezetes lesz ez a vadászat. Leedar még mindig a látottak értelmezésén gondolkodva figyeli ahogy a harcosok összerendeződve indulnak a "vad" után. Nincs nehéz dolguk, mert jól látható nyomot hagyott maga után a rémség. Továbbra sem ért egyet az effajta hősködéssel, hiszen sem megsebezni, de még csak feltartóztatni sem tudják ezt a pokolfajzatot. Pusztán a "sikolyával" képes a lábukról ledönteni az embereket.

Csend telepedik a kis tisztásra. Mondhatni túl nagy csend.

*Mint vihar előtt...*

Rossz előérzettel kémleli a környezetét, várva, hogy kitörjön "vihar".

*„Takarodj vissza a homályba rémség..." hmm... homály, sötétség ... ez adott egy ötletet.*

Megkeresi a levágott agancs darabot, gondosan ügyel rá, hogy ne érjen hozzá. Levegőbe rajzolja a szükséges rúnákat, majd reménykedve figyeli a hatást.

[Fény teremtése, szőnyeggé formázva, a levágott agancs legyen a közepén, 1 E 2 Mp, bot erősít rajta: +4: összesen 5E, sugár: 1m]
5
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2023. Szeptember 28. 20:22:10 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar Maelindor
Leedar Maelindor, Tiadlan – ( Shiro Tochi - valahol a birtokon a folyó mellett )

Mire visszatérsz elméd birodalmából már csak a távolodó vadászokat látod amint zárt alakzatban benyomulnak az erdőbe a szörnyeteg után aki vágtázása közben egy kisseb csapást hagyott maga mögött, mikor elérik az erdő szélét akkor marad abba az erdőben a törtetés és fatörzsek ropogása mondhatni síri csend üli meg a harcmezőt és annak környékét szinte hallani lehet a szellők táncát és a falevelek hullását ami éles kontraszt a közelmúlt diszharmonikus zajáradatához képest a kivont pengéken megcsillan a napfény a harcosok szeme résnyire van szűkülve az csalóka nyugalom érzete feszül össze a gyanakvással, miközben a fák árnyékába lépnek.


6
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Sol Dátum 2023. Szeptember 26. 21:08:16 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar Maelindor
*Csak gondoltam alkalmad nyílt megfigyelni.* - feleli Radeel érdeklődésére. - *Azonban lehet, hogy van rá mód, hogy mégis kiderítsük ki volt az.*

A tanult módon lecsendesíti elméjét és az emlékek felidézésére koncentrál. Mivel nem gyakran folyamodik efféle praktikához, így kissé gyakorlatlanul korábbra megy vissza az emlékeiben, mint azt szerette volna.

Ismét a csillagok között száguld egy tiszta éjszakán egy vízesés és egy fájdalmasan szép női hang kíséretében...

Másodjára az utazás még mámorítóbb, azonban az érkezés okozta gyomorforgató rándulás emlékezteti a feladatára. Ezúttal már tudja, hogy mire (pontosabban kire) kell figyelnie...

Teljesen váratlanul visszatér az a vízió, amelyben szinte érezni a cseresznyefák virágzásának és egy vízesésnek illatát, hallani az enoszukei imamalmok dallamát ... és ismét ott a kódex a furcsa írásjeleivel, a csillagjegyekkel és a lény leírásával ... Megpróbálja kihasználni az alkalmat, hátha ez alkalommal észrevesz olyasmit is, amit elsőre nem.

Újraélve az emléket néhány válaszhoz jut, azonban minden megválaszolt kérdés számos másikat vet fel.

Ki ez az "apró" alak, aki egyfajta misztikus fátyolba burkolózik? Hova tűnt az eszméletlen katona, akinek a fegyverét magához vette? Talán ő is a kékes derengésen át érkezett a felsőbb síkokról?

„Takarodj vissza a homályba rémség, különben megízleled a csillagok fagyosságát, számodra nincs megváltás, nemlét szülöttje vagy a tartalmatlan üresség”

Visszhangzik elméjében az érdes hang. Ugyanezekkel a szavakkal üldözte el a hang tulajdonosa Ayano rémségét. Akkor működött, vajon most is?

7
Alkonyi Hajnal / Re:Jayr "Enethiel" Eisenberg
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2023. Szeptember 24. 18:11:03 »
Enethiel

Utólag értékelve a helyzetet - az a sejtésem, hogy a kocsiban Indira kifejezetten örült annak, hogy meggondoltam magam - ami kellemes érzésekkel tölt el, no meg reménnyel, hogy ezzel megtettem az első lépést a megismerése felé. Aminek úgy sejtem Amynta azért meghúzná a határait.

Tagadhatatlanul kezd bonyolódni a helyzet, és sok kérdésre nincs konkrét válaszom. Ami így előre vetíti az improvizálás vagy épp az eseményekkel sodródás szükségszerűségét. Ahogy szokták mondani - a hídon akkor kell átkelni, amikor odaértünk - azaz lehet, hogy a kérdések részben maguktól megoldódnak, vagy egyszerűsödnek - de mivel nem vagyok egyedül, ezért még az sem kizárt, hogy nem is én javaslom majd az ideális megoldást...


Eleinte próbáltam tartani magam az elképzeléseimhez - és figyelembe venni hogy mi helyes, vagy hogy kinek mi a hosszú távú érdeke - szerintem. Csakhogy bebizonyosodott, hogy vagy az én belső iránytűm defektes, vagy a világ nem pont az elvárásaimnak megfelelően működik - és hibát hibára halmoztam. Viszont mióta csak arra figyelek, hogy az éppen velem lévők jól érezzék magukat velem - azóta bár egyre több a kedves ismerős - ennek ellenére sokkal kevésbé stresszesebbek a mindennapok, s egyre inkább javul a helyzetem. A felismerés ha nehezen is, de megszületett, miszerint ha mint Bukottként is sikeres akarok lenni - akkor nem minden esetben ragaszkodhatok az emberi szabályokhoz. Viszont ezt azért valahol veszélyesnek is tartom - mert nem odafigyelve igencsak hamar elszaladhat a ló. Indira esetén pedig ha ő (is) szeretné a kapcsolatot intimitással elmélyíteni - akkor vélhetőleg nem az etikával kell foglalkozni. Ahogy szokták mondani szerelemben mindent szabad - és nem én fogok ennek ellentmondani...

Amyntában még mindig van további potenciál, hogy a hite még tisztábban ragyogjon - de sejtem, hogy ezen célom elérése érdekében még sokat kell tennem. De valami azt súgja, hogy az elérése nem lehetetlen - csak az a kérdés, hogy én elég kitartó vagyok-e hozzá?

12. nap

Most sincs kétségem, hogy képes vagyok egyszerre többeket is szeretni - és nem fizikailag értve. Mindenkiben meglátni azt, ami  különlegessé teszi, amitől igazán szerethető, amit csodálni tudok benne - no meg mindazt, ami felehetőleg mindannyijukban ugyanúgy megvan. Inkább az okoz némi bizonytalanságot, hogyan is tudok mindenkivel megfelelő mennyiségű  időt tölteni? Erre a legkézenfekvőbb, és legzűrösebbnek igérkező válasz az, hogy lehetőleg egy helyen...

Amynta válaszára bólintva halkan hümmentek.

/Görög/ Ahogy gondolod - de a közös időtöltésről akkor sem mondok le, és a pirosítást természetes úton csalom elő! - súgom a fülébe hátulról, majd a következő bő tíz percben merész kalandtúrára küldöm az ujjaimat.

Reggeli előtt az Indiáról szóló könyv sok meglepetést tartogat, és hamar rájövök, hogy milyen keveset is tudok erről a kultúráról. Amikor látom, hogy a reggeli nélkülem készült elő, félreteszem a könyvet.

/Görög/ Ilyenkor legközelebb szóljatok rám, hogy segítsek! - csatlakozok be újra a társaságba. Reggelizés közben megosztom velük azt a pár dolgot, amit most olvastam, és amire rácsodálkoztam.

Iason kérdésére megrázom a fejem

/Görög/ Természetesen nem zavarsz - válaszolom neki, aztán elvigyorodom - Tudod, az itthoni teendőknek van egy titka! Mégpedig az, hogy házi-manók vagy bejárónők hiányában bizony mindig megvárnak! Szóval azt javaslom, hogy gyere velem! - oldom meg a kérdést. Amynta azon szavai főpapnőként kissé mulatságosnak tűnnek, hogy nem gyakorló hívő - de tudom, hogy most a "hagyományos" vallásra érti. Ennek ellenére azért halovány mosollyal fogadom szavait. Látszik azért, hogy ő is bizonytalan - de amikor megemlítem Indirát, az eldönti a kérdést. Noha kicsit az a gyanúm, hogy még nem Indirában bízik ennyire, hanem Iasont tette meg felügyelőnek. Ezzel nekem nincs gondom - talán még jól is elsülhet, ha Iason először önállóan alkothat véleményt Indiráról. A könyvre vonatkozó kérdésére bólintok
/Görög/ Mint megtapasztaltam, ez teljességgel igaz. Inkább az érdekelt volna, hogy téged mi lepett meg benne leginkább - válaszolom.

Útközben.

Iason válasza Cesariellel kapcsolatban teljesen helyénvaló.

/Görög/ Semmi akadálya - válaszolom neki - bár az az igazság, hogy még én is csak az első benyomásokon vagyok túl.
Amikor Japánt említi, elgondolkozva hümmentek.
/Görög/ Érdekes és határozott válasz! Japán igencsak egzotikus hely európai szemmel nézve, tele furcsa, érdekes, izgalmas, megismerésre és felfedezésre méltó dolgokkal! Csak azt nem tudom, hogy honnan jött ez az érdeklődés? Talán a japán képregények? - tudakolom, aztán komolyabbra fordítom a szót
/Görög/ Hát, feladtad a leckét! Őszintén szólva nem tudom, hogy mikor és hogy tudnánk eljutni erre a két helyre - válaszolom - az egyetlen halovány remény jelenleg annak tűnik - ha kiderülne, hogy Indira szeret utazni! S amellett, hogy pont ezekre a helyekre megy, még téged is hajlandó elvinni. De ehhez annyi mindennek kellene összejönnie, hogy valóra váljon, hogy csak na! Ezért lemondani az álmodról nem szabad, de beleélni magadat sem! Mert nagy szerencse, türelem és bizakodás kell hozzá, hogy valóra válhasson!

Leszállásnál tudatosul bennem, hogy Iason érdeklődése Japánnal kapcsolatban akár a beszélgetőtársai hatására is fellobbanhatott. Sem a papírlapot, sem a "felismerésemet" nem osztom meg vele, mert akkor még jobban zavarba hoznám. Így csak annyit állapítok meg
/Görög/ Úgy tűnik, hogy ők is rendszeresen utaznak ezen a vonalon - vonom le a következtetést, és ennél jobban nem is erőltetem az ikrek dolgát. Mivel nem egy korosztály, így nem tartom valószínűnek, hogy Iason ledumálta volna őket a lábukról - bár ha tévednék, akkor le a kalappal a fiatalember előtt!

Kirké szokás szerint hozza a - lassan kiszámítható módon - furcsamód pontos formáját. Rövid, tűnődő pillantás a "véletlen" jutalma, de aztán hagyom annyiba a dolgot, és köszönés után Iasont a gondjaira bízom.

Az irodába lépve eszembe jut a múltkori nem túl dicső esemény - így önkéntelenül is kissé bekomorulok egy pillanatra. A füzetet átnyújtva

/Görög/ Neked is! - válaszolom, és valahogy nem tudom zokon venni az óvatosságát. A "korholásra", hogy legközelebb esetleg engedélyt kérhetnék, bólintok.
/Görög/ Jelen esetben az udvariasságot kissé hátrébb soroltam a biztonságod érdekében. Ebben az alakban nem kell a hormonokkal is küzdeni, csak saját magammal - válaszolom, majd a kérdésére megvonom a vállam.
/Görög/ Furcsa kérdés! Ha minden rendben volna velem, és teljes önkontrollt tudnék gyakorolni - ugye nem volna kötelező itt lennem. Ráadásul a minapi példa ékesen bizonyítja, hogy komoly gondok vannak... - hagyok pici szünetet, hogy belássa - eddig igazam van - Így nem ígérhetek olyasmit, hogy minden minden körülmények közt rendben lesz - mert bár erre törekszem, de van esély arra, hogy kicsúszik az irányítás a kezeim közül! Szerintem nem az én feladatom megsaccolni ennek az esélyét, mert ebben a kérdésben egyszer már súlyosan tévedtem. Kettőnk közül te vagy a veszélyeztetett fél - ezért neked kell eldöntened, hogy mennyire érzed magad veszélyben, és a kockázatokat csökkentendő milyen biztonsági intézkedéseket kívánsz hozni! Az én feladatom pedig az alkalmazkodás - fejezem be halkan.

Ha úgy dönt, hogy bízik bennem,  végre van lehetőségem előhozakodni azzal a kérdéssel, ami tegnap óta egyre inkább foglalkoztat.
/Görög/ Tegnap olyasmi történt, amire nem számítottam, és komoly változást hoz... - kezdek bele - Megegyeztem egy Bukottal, hogy az elkövetkezendőkben védelmezek egy halandót. Hogy neki mi benne az üzlet, azt még nem látom. De azt tudom, hogy mind a halandónak, mind nekem kedvemre van az ötlet - és további, engem érdeklő információkkal is kecsegtet a megegyezés... Ugye azt szokták mondani, hogy a változás elkerülhetetlen... Mégis most, itt belül azért rosszul érzem magam miatta. Mint tudod, Jayr elhivatottsága, hogy rendőr legyen olyan erős volt, hogy a szerelem és Lena helyett is ezt választotta - majd meg is halt érte. Most pedig épp arra készülök, hogy felhagyjak ezzel a hivatással - mintegy semmibe véve Jayr áldozatait - talán csalódást okozva Karl nagyapának, cserben hagyva a kerület lakosait és a kollégákat - csak hogy nekem, és pár embernek jobb legyen... Az hogy rendőr vagyok - az egy biztos, megkérdőjelezhetetlen sarokkő volt eddig, amire oly sok minden épült. A mostani döntésem logikusnak tűnik - de nem tartom teljesen helyénvalónak. Úgy érzem, mintha szemen köpném, elárulnám mindazt, amit Jayr képvisel..t... és ez nagyon zavar... Még akkor is, ha most már felelősséggel tartozom másokért, és az ő javukat tartom szem előtt a tágabb közösséggel szemben. Úgy meg főleg zavar, hogy azt gondolom, hogy jól járok ezzel a változással... Mintha harminc ezüstért eladtam volna valami fontosat... A közösség szolgálata helyett hagytam magam megvesztegetni! Beállva a sorba eladtam magam a gazdagoknak, és a hétköznapi emberek ismét vesztettek... és nem tudom, hogyan és mivel fogom tudni ezt a sarokkövet pótolni. Néha az az érzésem, hogy sok esetben nem túlszárnyalom Jayrt, hanem alul múlom, és nem ezt érdemli... Te eléggé ismersz engem, de objektíven látod a helyzetet. Ebben az esetben hol húzódik a határ az önzőség és a jogos önérdek között? - szegezem neki a kérdést.
8
Könyv / Re:Nyomtatott történetek
« Utolsó üzenet: írta Tiwanlil Dátum 2023. Szeptember 21. 20:05:26 »
Puska Veronika - Vétett út: Dedikálás a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Időpont: szeptember 30., szombat, 13:00
Helyszín: Millenáris B. épület B37. pavilon (Akkord-GABO-Talentum)
Új regényem, valamint eddig megjelent novelláimat is dedikáltathatjátok. (https://www.facebook.com/100szonakis)

https://www.facebook.com/events/7427216747305221/

Könyvbemutató a Margó Fesztiválon

Időpont: oktber 13., szombat, 16:30
Helyszín: Millenáris,  Nemzeti Táncszínház, Kamaraterem
Borsos Dóra beszélget majd velem.

https://www.facebook.com/events/863560228525716

***
Bár sikerült elszakadnia betöréses lopásokkal tarkított múltjától, Márk Budapestre költözve sem az átlagos huszonévesek életét éli. A talpraesett srác egy barátjával együtt egy titokban működő varázslórend növendékeként próbálja letenni a szükséges próbákat, hogy aztán belőlük is az emberek védelmére felesküdött garabonciások legyenek, arra azonban egyikük sem készült fel, milyen áldozatokat kénytelenek meghozni a siker érdekében.
Dóra stabil munkahely nélkül, de boldog párkapcsolatban él a fővárosban, és igyekszik nem gondolni vér szerinti családjára, az egészen különleges hagyományokat őrző közösség mellett ugyanis súlyos traumáját is hátra akarja hagyni. Miután azonban barátján különös betegség jeleit látja, és egy tündér felajánlja neki, hogy eltűnt felesége előkerítéséért cserébe segít megtörni a fiúra kivetett átkot, a lány kénytelen-kelletlen belevág egy veszélyekkel teli kalandba.
9
Vérvörös Mars / Re:A szilaj bolygó - kaland
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2023. Szeptember 21. 13:10:03 »
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Chiba - Niigata>>
<<Esemény: Szaporo Gamma arkológia – Klinika>>
<<Résztvevők: Mirugi Sato /Yokusei / , Alexander Parks  /Kölyök - Jack Powell / Nomi /Bolha/>>
<<Időpont: 2092 július>>

A kerti tónál álldogáló nő

A magas sziklák árnyékában üldögélő férfi

A hatalmas bonsai mellet üldögélő nő

Természetesen mindenkin a klinika egyen „pizsamája” van és papucs a tolókocsis férfin nincs papucs mivel mindkét lába tőből hiányzik.

Zene

10
Vérvörös Mars / Re:A szilaj bolygó - kaland
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2023. Szeptember 21. 12:57:33 »
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Chiba - Niigata>>
<<Esemény: Szaporo Gamma arkológia – Klinika>>
<<Résztvevők: Mirugi Sato /Yokusei / , Alexander Parks  /Kölyök - Jack Powell / Nomi /Bolha/>>
<<Időpont: 2092 július>>


«Mirugi Sato /Yokusei /, Nomi /Bolha/»

Nomi nem sokat töpreng mielőtt válaszolna úgy tűnik szeretné a kommunikációt még a kölyök visszaérkezése előtt letudni a „kényes” téma kapcsán.

-   /Japán/ Biztos vagy abban, hogy „valaki ennyire igyekszik eltüntetni a kölyköt a képletből”, ha tényleg el akarták volna tüntetni akkor nem éltük volna túl azt a zuhanást, szerintem engem inkább az aggaszt, hogy egy egészségügyi intézménybe tereltek vagy juttattak minket a kérdés most már csak az, hogy tényleg ott vagyunk ahol akarták vagy Kabata Norobu sempai jóvoltából valahol teljesen máshol, egyik lehetőség sem túl biztató, ha ott vagyunk ahol akarták nos akkor gondolom nem kell elemeznem a következményeket, ha pedig nem vagyunk ott akkor valószínűleg megpróbálják elérni majd, hogy ott legyünk ami nem biztos, hogy ínyűnkre lesz. Abban viszont egyet érthetünk, hogy ebben a játszmában jelenleg csak a járulékos veszteség kategóriájába tartozik becses személyünk. . .

«Mirugi Sato /Yokusei /, Alexander Parks  /Kölyök - Jack Powell /, Nomi /Bolha/»

A kölyök hamarosan visszatér egy formatervezett és kényelmesnek mondható tolószékkel, amibe Nomi óvatosan áthelyezi a súlypontját, majd finoman int, hogy akkor indulhattok de csak amolyan komótos tempóban, nem sokkal később a folyósón és a rámpákon keresztül megérkeztek a relaxációs szintre ami árnyas zen kert mintájára van kialakítva, jelenleg rajtatok kívűl három páciens tartózkodik két nő és egy férfi a férfi lábak nélkül egy Nomiéhoz hasonló tolószékben. A három páciens a relaxációs kertecske három külön pontján helyezkedik el az egyik nő a kis kerti tónál annak élővilágában gyönyörködik, a tolókocsis férfi a magas függőleges sziklák „árnyékában” üldögél, a másik nő pedig a formára vágott cserje mellet ami valójában egy nagyon nagy bonsai egy hordozható terminálon matat. *Képek következő hozzászólásban.

Megjegyzés:
Aki gondolja és szeretne tehet Észlelés próbát vagy ha nincs képzettség akkor simán Elme + 2D6 próbát illetve Alvilág próbát

«/Mindenkinek általános leírás/»
A klinika megegyezik a korábban vázolt leírással:
Klinika

A komplexumban három műtő és 18 db kétágyas szoba (mindegyik saját vizesblokkal) található a recepció és lift mellett

Folyosók ( A, B, C )

A folyosók 3 méter szélesek és valószínűleg az állmennyezett mögött rejtőzködő gépészettel együtt úgy 4 méter magasak lehetnek ebből a látható magasság 2.5 méter. A folyosók hossza 20 méter minden folyosón 6 db korterem található 3 jobbra, 3 balra nyílik, valamint minden folyosó végén található egy klinikai szintű műtő.

Recepció „aknája”

Durván 9 méter átmérőjű és körülbelül 12 méter magas hatszögletű kürtő ami „szinteltolással” három részre oszlik a legnagyobb alapterületű a – 0. szint ehhez kapcsolódik az A Folyosó is és itt található középen a recepciós pult valamint ide érkezik a lift is. A -1 és +1-es szintek területe jóval kisebb szinte csak az I.-es és II.-es rámpák területére korlátozódnak a -0. szintről az I.-es rámpa vezet felfelé a +1-es szinthez és a hozzá kapcsolódó B Folyosóhoz, míg a II.-es rámpa lefelé vezet a -1-es szinthez és a hozzá kapcsolódó a C Folyosóhoz.

+1- es szint B. Folyosó – végén műtő
+0- ás szint A. Folyosó. Recepció, Lift + A. Folyosó végén műtő
-1- es szint C. Folyosó ( Recepció alatti terület pihenő ) – végén műtő


A +0-ás szint és a +1-es szint között nyitott a légtér így a rámpán kívül egy körülbelül 8 méteres magasság alakul ki, míg a +0-ás szint és a -1-es szint között a padlót vastag matt acélüveg biztosítja így lefelé csak a rámpa vezet a recepció alatti területre és az odalenti területeken (ami árnyas pihenőnek van kialakítva) a padló alatt mind fent és lent csak árnyakat látni a korlátozott átláthatóság miatt.


Annyi plusz, hogy a klinikán hat nővér, hat biztonsági és három orvos ténykedik, akiket láttok, a műtőkben lévőkről nincs információtok. A biztonságiak kedvesek és udvariasak, ám nem fogják, hagyni, hogy a 72 óra letelte előtt elhagyjátok a klinikát (telefonálni telefonálhattok, ám itt a mobiltelefonok nem működnek, a klinika hálózatára és vonalaira vagytok utalva) . A -1 szint C folyósó végén a műtő mellett lettetek egymással szembeni szobákban elszállásolva a műtő felé állva jobbra Yokusei és az idős japán férfi míg balra Kölyök és Nomi.

Zene

Oldalak: [1] 2 3 ... 10