Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Take the Lead - Ólomlábakon / Re:Take the Lead
« Utolsó üzenet: írta Thyriel Dátum 2018. December 18. 19:13:09 »
Rina

Elnézve a Szöszit, egyre inkább érzem a késztetést, hogy pótoljam az elmaradt leckéket suhogós-csattogósból. Mindesetre a fennmaradó időben azt csinál… csinálnak, amit csak akarnak. Mindegy is miről beszélnek, sokkal fontosabb az, hogy lesz finom süti! A testsúlyra tett megjegyzést mellőzve távozunk kis tanítványommal, hogy tűnődve nézzek rá amikor közli, hogy az unalom nevű halálos ellenséggel sem bírt megvívni, akkor mit is várhatnék tőle. Ez némileg bosszantó, mert kreatívan is elüthette volna az időt, de akkor legyen úgy, hogy most… sincs késő. Ezt erősítendő, közli, hogy fogalma sem sincsen amúgy de semmiről aminek kicsit is túlélés szaga van.

/Angol/ A mai nappal hátat fordítasz ennek a rémálomnak, amit eddig életnek hívtál és végre valóban elkezdesz élni. Belekóstoltál… most kezdjük a fűszerezést! – s már mehet is a bemelegítés és az edzés! – Most, hogy bemelegítettél – a huszadiknál – elkezdhetjük a komolyabb edzést! – érdekel, mit reagál, attól függ, hogy a seggére csapok e vagy hagyom lemászni.

Mivel úgy tűnik, hogy kellően motivált általam, kisajtolok belőle annyit, hogy ne halljon bele, de érezze milyen gyenge. Ahogyan majd az izomlázat is eléggé ahhoz, hogy adott esetben motivált legyen arra, ennyitől ne akarjon vallásos lenni! Végül hagyom lemászni és segítek neki a lazításban, levezetésben, hogy az egyik gyakorlóbábuhoz vezessem. Úgy döntöttem, hogy mindenféle komolyabb képzés nélkül is akad egy-két fogás, amit megtanulhat, hogy ha minden kötél szakad, legyen esélye elszaladni! Ezért a kiszabadulást és az ellenfél lassításának módjait mutogatom.

/Angol/ Szóval, ha ideütsz két ujjal… ha ott megrúgod… és persze a hímeken továbbra is működik a megfelelően elhelyezett rúgás!

Amikor már tényleg össze akar esni, akkor elküldöm fürödni és magam is elvégzek egy sor gyakorlatot minden különösebb megerőltetés elkerülésével, hogy végül azon tűnődjek mikor láttam a kis vöröst utoljára és mit is tudok arról, hogy merre ment. Azt se tudom vitt e magával bármit amin elérhetem, így maradok annál, hogy tovább várok, csak visszatalál. Mindenki a városban szédeleg, így enyém az egész hajó és minden ami benne-rajta van! A kis plüssömet hagyom heverészni, még kaphat valami krémet is ha úgy érzi kell neki, míg magam kissé unottan és a testvéremre gondolva dőlök le a pilótakabinban, hogy azon tűnődjek…

Mikor húzunk már el innen?
2
Take the Lead - Ólomlábakon / Re:Deadwood Saloon
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2018. December 18. 16:26:59 »
No, megvan a válasz. Hogy a hajón mi fogad az majd Thyrieltől függ :)
3
Take the Lead - Ólomlábakon / Re:Take the Lead
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2018. December 18. 16:25:21 »
Roxana

/Angol/ Nem értem, hogy miért vagy ennyire feszült ettől a témától! - válaszolja Black, mielőtt elindulnál a szobád felé.

Az is mutatja, hogy egyáltalán nem tulajdonít a Rogeres témának nagy jelentőséget, hogy az áruházban sem duzzog. Sőt, elég lelkes ami a vásárlást illeti. A kivetítő képnek bírálására szó szerint alaposan megnézi a rólad készült képet.

/Angol/ Hát, ha a fej nélküli lovasnak is ilyen megjelenése lett volna - szerintem sokkal nagyobb sikert aratott volna a film...
Látván a türelmetlenségedet, rád csodálkozik
/Angol/ Hova sietsz? - tudakolja - Jobb, ha tőlem tudod, hogy az ideális összeállítás megtalálása és megtervezése ugyan bár időigényes, de az a garancia arra, hogy mindig szívdöglesztően nézzél ki! - utal arra, hogy ő bizony sok időt szánna erre. Szinte látod magad előtt, ahogy azzal van hosszú percekig elfoglalva, hogy a szemed vagy a hajad színéhez passzoljon-e jobban egy-egy adott ruhadarab.
/Angol/ A cipő miatt nem kell aggódni - az majd kiválasztja magát, ha már összeszedtünk minden mást! - tudatja, hogy amiatt aggódik a legkevésbé.

Mire visszaérsz a mosdóból látod, hogy már nem a cipő miatt kell leginkább aggódni! Úgy tűnik, hogy Roger igencsak elfoglalt lehetett mióta bejött a városba. Szerencsére az eladó pont annyira szereti a rendőröket, mint a vásárlókat - vagyis egyáltalán nem. Így aztán legalább téged nem dobott fel. Ha most meggondolja magát, és a mellékhelyiség felé int - hogy ott a másik! - akkor téged is ugyanúgy elkapnak, és még csak segíteni sem tudsz! Szerencsére ez nem történik meg, de nem feltétlenül érzed könnyebbnek a helyzetedet.

A rendőrök távozása után inkább te is gyorsan lelépsz a boltból, ahol mindössze az eladó szól utánad

/Angol/ A viszont látására!
A plázában a ráérősen lézengő emberek közt alaposan beöltözve indulsz meg a kijárat felé. Bár nincs túl messze az ajtó, addig jól leizzadsz a benti húsz fok körüli melegben, no meg az idegességtől - mert úgy érzed, mindenki téged figyel. De végül sikerül kijutnod, és a kinti hideg levegő megnyugtatólag csap az arcodba. Eddig megcsináltad! Most már csak bő húsz perces séta választ el a hajótól, aminek neki is vágsz.
Ha Roger áll a dolog mögött, akkor lehet, hogy Miát is elkapták - mert ő is bejött a városba, és Mia nem az a tömegbe olvadós fajta. Az egyedüli szerencse az, hogy eddig mindent készpénzzel fizettetek, és nincs nálatok semmiféle eszköz, amit be lehetne nálatok mérni. Pontosabban nálad nincs, mert Miánál és Rinánál van egy-egy hajón belüli komm. De azt tudod, hogy az csak a hajón belül működik, illetve a hajón kívül csak abban az esetben, ha hatvan méteren belül vagytok egymáshoz képest.
De az biztos, hogy Roger ezzel a húzásával új szintre lépett - már csak az a kérdés, hogy mire is megy ki pontosan a játék...
Út közben egy alkalommal kénytelen voltál egy kapualjba húzódni, mert egy rendőrkocsi araszolt el lassan az úton, mintha keresne valakit...
De szerencsére nem vettek észre, így épségben eljutsz a hajóig. Ahol a munkások még mindig nincsenek sehol, és látszólag minden úgy van, ahogy azt itt hagytátok pár órával ezelőtt.
4
Sztázis / Re:Történet
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2018. December 18. 12:52:24 »
Helyszín: Téverdő
Időpont: 1. nap; késő délután


Cujó relatív méreteit hallgatva picit hümmentek
-Igen, és amikor már csak akkora, mint egy macska vagy még kisebb, akkor kell eltenni a hátizsákba... - válaszolom
-Ez is olyan lehet, mint amit az egyik szemfényvesztő mondott. Mégpedig, hogy az érméket és más apróságokat napközben a nap, éjjel pedig a hold mögé szokta eldugni. Mert az olyan fényes, hogy nem látni, mit dugtak mögé. Igaz, ebben a magyarázatban kissé kételkedek... teszem még hozzá. Ellenben amikor az erdőt javasolja búvóhelynek, egy ujjal a tarkómra tolom a kalapot. Ott akar elbújni, ahova a falusiak be sem mernek mostanában lépni? Képtelenül zseniális és veszélyes ötlet! Persze ha nincs szerencsénk, akkor csak a többiek risztára szopogatott csontjai várnak minket az erdőben, mire visszaérünk a faluból.
-Ulhra kisasszony szeret erőszakhoz folyamodni? - érdeklődök, hogy jól értettem-e? Egyre inkább az a gyanúm, hogy Ulhra olyan gyógyító, aki maga teremti meg a keresletet a szolgáltatásai iránt...

Amikor Szerinától érdeklődik a falu fegyveresei és védelme után, én sértődök meg. Elvégre segíteni megyünk, de ezek a kérdések inkább olyanok, mintha a maradék szerencsétleneket le akarnánk rohanni és kifosztani! Jobb lesz szemmel tartani, nehogy igazam legyen! Azért próbálja megmagyarázni - de akkor is minimum udvariatlan volt! Ám az legalább kiderült, hogy az átlagos család hat főt számlál.


A fárasztó séta után megpillantjuk a Téverdő bejáratát. Ez végre izgalommal tölt el - annyira, hogy még a kényszeres ruhaporolgatást is elfelejtem. Valamiért ugyan fákat vártam, de ez - ez sokkal izgalmasabbnak és érdekesebbnek ígérkezik!
-A kígyók mit szimbolizálnak? - érdeklődőm kíváncsian Szerinától. Elvégre ha nem is a népe faragta, de magyarázat biztos tartozik hozzá. A falu pedig a másik fele. Az is látszólag a kígyókhoz hasonlóan öreg település, megannyi izgalmas, és talán veszélyes titokkal tele!
-Hát ez a látvány megérte a sétát! - lelkendezek a falura pillantva. Alig várom, hogy közelebbről is megszemléljem a faragásokat!
-Ti faragtátok ki, vagy így találtatok a helyre? - kérdezem továbbra is Szerinát. Próbálok elvonatkoztatni, hogy a lemenő napfény baljóslatúvá festette a helyet. Elvégre a lemenő nap fényének színébe még nem halt bele senki nem igaz? S bár lehet, hogy a hatás szándékos, de egy ilyen helyen talán nyújt némi védelmet az, ha a települést megpillantó fosztogatók kissé elbizonytalanodnak...

-Alig várom, hogy közelebbről is lássam! - tudatom a többiekkel.
-Ulhra kisasszonynak igaza van azért - nem árt, ha kipuhatoljuk a helyiek vendégszeretetét, mielőtt mind besétálunk. Ezért javaslom, hogy pár fő menjen előre - és ha békésen fogadják őket, akkor jöhetnek a többiek. Főleg, hogy ha elsőre kevesen megyünk be, azt a falusiak nem veszik akkora fenyegetésnek, mintha mind bemasíroznánk. Ha pedig valami rosszul sül el, akkor még megfordulhattok. A magam részéről vállalom, hogy besétálok, és beszélek a falusiakkal. Egyrészt mert én vettelek rá titeket erre a sétára, másrészt mert megbízom Szerina kisasszony jó szándékaiban. Vélemény?
érdeklődök tőlük, és ha nincs lényegi ellenvetés, akkor megindulok a falu fele.
5
Take the Lead - Ólomlábakon / Re:Take the Lead
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2018. December 18. 07:44:04 »
Lehet hogy látszik rajtam de kezdek dühös arcot vágni. Nem emelem fel a hangom de attól még dühös vagyok.
-Igen rengeteget dolgozik, mivel velem egyáltalán nem beszél joggal, majd ha visszatér beszélgess el vele te. A kicsit kevesebb munka több szabad foglakozás kategóriában.-A miért is sokkal könnyebb a fiúknak most nincs kedvem kitérni, ők legfeljebb bénáznak. A lányok viszont teljesen más kategória. Lehet ettől lettem dühös. Inkább ledobom a kabátom felszerelkezem megfázás elleni gyógyszerrel, papír zsebkendővel, és bevágódom a szobámba. Nem sokkal később sokkal jobb hangulatban frissen mosva és megállapítva, mégsem vagyok beteg. Már ott van Rina Legújabb kis szerzeménye. Nem szentelek neki túl sok figyelmet bemutatkozik. Pillanatok alatt felejtem el a nevét, csak egy lány a sorban, kap egy rövid "Csá"-t aztán le is lépek de még elkapom Black rosszalló nézését meg Rina beszólását, de tényleg értékelem.
Az áruházban már nincs rossz kedve szerintem még nálam is lelkesebb. Egy kis kóválygás után megtaláljuk a megfelelő boltot. Szabadon variálható, de úgy se lesz sokáig rajtam ha Blacken múlik. Black megoldja. Mindent úgy teszek ahogy mond felállok, lelépek, elé állok. Már kezdem az egészet piszkosul megbánni. Magam is megnézem a kivetítőt.
-Mint egy jó kis Zsé kategóriás klasszikus horrorfilm valahonnan a régmúltból például a Fej nélküli lovas, egyik szereplője. -Szerintem vicces. Elnevetem magam.
Black morog mert ez a tavalyi kollekció, én a szemem forgatom megállapítva ő ezt tényleg jobban élvezi
nálam.
-Haladjunk már! Nem kötelező nekem az utolsó divat szerint öltözködni. Még cipőt is akarok venni! Nem nagy élmény az előző doktornő cipőiben mászkálni!-Sziszegem oda neki.
Black kimegy a mosdóba a fenébe nekem is kell. Persze, hogy tovább tart, már visszafelé tartok de ott maradok az egyik árnyékban, viszont mindent hallok. Felfigyelek arra hogy a rendőr többesszámban beszélt, illetve megkérdezte van e vele valaki. Valaki bemártott minket az első tippem Roger nyuszi. Ha most bepánikolok akkor annyi.
Kussban nézem ahogy Blacket megbilincselik, és elviszik. Most "miazistent" csináljak? Ne pánikoljak! Ez pipa mert már pánikolok! Van pár gondolatom de azokat gyorsan el is vetem. A legegyszerűbb és gyorsabb  ha visszamegyek a hajóra, lehetőleg még a zsaruk előtt szólok Rinának hogy lépjen le fegyverestől új csajostól és kaparja elő Rogert, az a kis hülye mindenkit beárult. Szerintem legalábbis. Kimegyek a boltból és remélem a tömegben el tudok vegyülni kikerülni a plázából, jó mélyen magamra húzom a sapkám körbetekerem a sálam, és áldom a sorsom hogy mindenütt dollárral fizettem. Nem hagyva magam után semmilyen nyomot, nincs mobilom se pedig venni akartam. Nincs nyomkövető karkötőm, a hajón mindenkinek van. Nekem nincs. A legnagyobb hülyeség visszamenni oda de senkit nem ismerek,  a furadokit igen de ő a pecséten kívül semmilyen elérhetőset nem hagyott hátra. Jobb elébe menni a dolgoknak  mint futni előle.
6
Domvik nyolcadik arca / Re:Berrana – roda mólóinál
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2018. December 17. 15:43:07 »
Hali!

Ha jól értettem a történéseket és a rajzot ezelőtt, akkor a vámpír végig a földön állt. Eleinte Primusz is látta, úgy babonázta meg, én pedig ott dulakodtam vele, ahol eredetileg Priusz helyezkedett. Tehát ha nem mozgott el nagyon nekem is kellett volna észlelnem a nőt, legalább is a körvonalait. Most pedig meglepődve tapasztalom hogy a fejem fölött lebeg?  :pirate: Értem én, hogy a szárnysuhogás azért lehetett már felszállt, de akkor ezt nem kellett volna látni, ráadásul Sid eddig az ajtóból kúszott kifelé, tehát valahogyan elragadta?

Üdv!

Jut eszembe Alaric mester a tisztánlátás végett az okfejtésedben ott van a hiba, hogy Prímusz nem a valódi látásával látta meg de ti ezt nem tudjátok.. (Prímusz ott követte el a hibát, hogy megriadt az apród furcsa viselkedése kapcsán és úgy gondolta abszulult látás + jól leíjjazuk távolról kombó jó lesz csak így automatikusan benyalta a szemkontaktust  :u-rock: :devil: )
Szóval valójában ti bent a malomban sohasem láttátok közvetlenül sőt a dulakodásban nem is volt időtök felé pislogni aki meg kint látta az nem önmagaként tért be hozzátok :)
7
Ékszerész akció / Re:Az Ékszerész akció - A kaland 2020.02.15.
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2018. December 17. 15:10:15 »
<<Az Ékszerész akció>>
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: End of Line>>
<<”Helyi erők” – Night City Police Department (NCPD) B2B és Fenrir A1A>>
<<Biztonsági besorolás: B-B2C-2 >>
<<B- Társasági biztonsági egységek, társasági testőrök (céglegények) és tapasztalt szólók.>>
<< B- Tapasztalt: (8 pts. fegyveres képzettségekre) + (8 REF) = 16 + 1D10, 2- Automata fegyverek>>
<< C- Könnyű páncéldzsekitől a nehézpáncélzatig (SP 10-20),2- Társasági standart biztonság: Zárak: öszetett elektronikus zárak és csapdák (25) , Csapdák: riasztók (25) , Kamerák / szenzorok: ellenőrzött kamerák (minden öt percben ellenőrzés, holtidő négy perc) , Őrség: B Tip Őrség és kutyák (Tapasztalt: (8 pts. fegyveres képzettségekre) + (8 REF) = 16 + 1D10) , Őrjárat mérete: 2-6, Jármű: járőrautók és autogyros>>
<<Esemény: „End of Line”>>
<<Résztvevők: Amaterasu >>
<<Időpont: 2020.02.15. 10:05 - >>


2020 február 15 faxlap: A faxlapért katt ide


End of Line

10:05 –
<<Résztvevők: Amaterasu >>

A D.J. szoba csöndes kisugárzása teljesen megnyugtat és miközben kivitelezed a ugrassuk ki a nyulat a bokorból hadműveletet újra szemügyre veszed a tárgyaló társaságot, de semmi kirívó további jelre nem lelsz ha csak az nem, hogy a apródfrizurás sötét hajú keleti nő csuklóját egy ízléses „Platina” TraumaTeam egyedi biztonsági karperec övezi.
A klubbot betöltik a kezdeti traktusok ám nem látsz senkit aki a várt érdeklődéssel fordulna a olajozott bejelentéseddel felkonferált szám irányába, a továbbiakon gondolkodsz amikor felhangzik a hátad mögött az érces visszafogott férfihang.A Duo

<<Szlengszótár>>
Szótár:

A
Ablak, ablak valamire: (zsoldos duma) Rövid lehetőség valamire. 
ABS: (Orvosi.) autóbaleset (pl. Volt egy ABS-ünk!) 
Acélgalléros melósok: Automatizált gépsor. Robotok. 
Adatfúrás: Fontos infók előbányászása hatalmas, értéktelen szeméttel teleszórt adatbázisból. 
Agriplex: Központi (céges) irányítással rendelkező farmok közössége. 
Alef, LF: (OrvTech) létfenntartó felszerelés 
Alfa Csákó: A legmenőbb, legnagyobb technikai szaktudással vagy tapasztalattal rendelkező fickó egy irodában vagy munkacsoportban. (Pl. "Kérdezd Larry-t, ő itten az Alfa Csákó!") 
Alumínium eső: égből alápotyogó repülőgéproncsok. 
Angyal: támogató, pártfogó. Rendszerint ismeretlen személy. 
ARG: Atmoszféra, Radioaktivitás, Gravitáció. A három létfontosságú dolog amire figyelni kell az űrben. 
Arko: kupolaváros. Önellátó, a külvilágtól elszigetelt környezet, rendszerint piramis vagy kupola alakú. Általában cégek, kormányügynökségek vagy alapítványok tulajdonában áll. 
Ász: 1) szakértő valamiben. 2) haver, pajtás. 
Ászos: a legtutibb 
Ászt húzni: (zsoldos duma) Meghalni harc közben, kipurcanni 
AV : az aerodyne-rendszerű légijárművek közhasználatú rövidítése.

B
B&K: Betörni és kirámolni. 
Bádogfej: teljesen felcuccolt személy - full `Borg. 
Bádogosok: Szervó-páncéllal felszerelt zsoldosok. 
Balerina: felcuccuolt reflexű, céges bérgyilkosnő 
Bambi: (média) azokra mondják, aki lámpalázas lesz a kamera előtt, leblokkol és bénán bámul, mint a szarvas a reflektorfényben. 
Bandacsaj/bandasrác: bandatag 
Basztatni a csótányokat: Időt vesztegetni, agyonütni. Apróbb, de annál bosszantóbb hibák keresgélése programokban. 
Bechipezés: Először vásárolni cybercuccot. Pénzt dobni a közösbe. Összekapcsolódni egy géppel. 
Bedobni a kurvát: hirtelen 180-fokos fordulót csináni a járgánnyyal. 
Bedrótozott: módosíthatatlan, megpiszkálhatatlan. 
Bekajolni: Intravénás táplálást kapni. 
Bérrabszolga: jól/rosszul fizetett cégalkalmazott, akivel a szerződése alapján a cége gyakorlatilag bármit megcsinálhat. 
Béta: megbízhatatlan, tesztelés alatt álló szoftver. 
Betonfejes: nagyot (végezeteset) taknyolni igen magasról, ereszkedőkötél vagy hám nélkül. 
Betömni: szexuális kapcsolatot létesíteni. Leszállni valakiről vagy valamiről, kussolni. (Pl. "Elég ebből az abajgásból! Tömjétek be!") 
Betty: görkoris csaj, gördeszkás bandacsaj. 
Biosoft: 1) kibernetikus "szoftvercsippek", amik organikus alkotóelemeket is tartalmaznak. Sokkal durvábbak a mesterséges chipeknél. 2) Általános fogalom bármilyen cyber-info chipre, amit ha egy neurális processzorba dugunk, új képzettségek és tudás birtokába juthatunk. 
Bio-szünet: (Tech/zsoké) kiruccanás a mellékhelyslégbe. 
Bitfejű: adatháborító vagy komputerbuzi. 
Bitfordulás: (zsoké duma) 180-fokos változás valakinek a viselkedésében. 
Bitzsoké: programozó. 
Biznisz, Biz': balhé, bűncselekmény. 
Boa: vastag kábel, amely mindig a saját akarata szerint próbál tekeredni - különösen amikor megpróbálod lefektetni valahova. 
Bolha: A konzolcowboyyal tartó túrista. 
Bolondperc: (zsoldos duma) rövid, ám annál hevesebb tűzpárbaj automata fegyverekkel. 
Booster ('búszter'): cyberware-rel alaposan felcuccolt, erőszakot éltető bandatag. 
Bordói: véres vizelet. 
Borg: Cyborg, kiborg. 
Borotvalány/fiú: alaposan feldrótozott szamuráj. Testőr vagy bérgyilkos. 
Boszozoku: (Jap.) Motorosbanda; a Jakuza legalsó rétege. 
Bőrszkafander: szorosan a testre simuló, vékony (és igen szexi) űröltözék.
Bravo 12-es: ágyútöltelék. ("Küldjünk be még pár Bravo 12-est!") 
Braindance ('bréndensz'): teljes érzékszimuláció. Szimstim. 
Brill: brilliáns, szuper (gyakran gúnyos). Pl. (Ez aztan brill volt, seggfej!) 
Britva: (Ruszki) Borotva. Harci cyberware. 
Bronzos: (gúnyos) rendőr, rendőrtiszt 
Bumm-bummolni: szeretkezni. 
Búracsere:  (OrvTech) fejlövés. 
   
 
C
Cementmérgezés: magasról lezuhanva szörnyethalni (Trauma Team) 
Chipezett: cybercuccal felspécizett. 
Cipész: Hamis ID-kártyákra, okmányokra specializálódott figura. 
Cipő: új (hamis) személyiség, iratok. 
Cowboy: Nagymenő, profi konzolzsoké. 
Cowboykodás: Becsatlakozni a Hálózatba és számítógépes rendszerek feltörésére használni. 
Coyote: csempész 
Csépes, deszkás: elhivatott gördeszkás, görkoris. Olyan muksó, akinek ez nem sport, hanem életstílus. 
Cseri: (Mil.) Zöldfülü zsoldos. 
Csípős gyümölcssaláta: agyoncsicsázott, ezer színben pompázó interfész felület. 
Csórizseb: az öltözéken kívül elhelyezkedő, kiválóan lenyúlható zsebek. 
Csótányirtó: nem túl fontos, de jól működő program. 
CSU: szlengszó a szintetikus meta-alkohol üzemanyagra (CHOOH-2). 
Csub: fura alak, güzü, balfék. 
Csumba: (Bantu) Haver, pajtás. 
Csúzlizni: nagy távolságot sztratoszférában közlekedő repülőgéppel (vagy űrsiklóval) percek alatt megtenni. 
C-SWAT: Különleges Fegyverzetű Taktikai és Kibernetikai Osztag, a rendőrség elit rohamosztaga. 
Cyberbringa: cyber-vezérlésű, felpiszkált teljesítményű motorkerékpár. 
Cyberdeck: kibernetikus interfésszel rendelkező számítógép a Hálózatban szörfölésre. 
Cyberfűrész: kibernetikus interfésszel felcuccolt hangszer, rendszerint gitár. 
Cyberpszichózis: pszichikai aberráció, mentális betegség, mely a cybercuccokat gátlástalanul használók közül szedi az áldozatait. 
Cyberspace: 1) Mátrix, Hálózat, Internet, virtuális tér. 2) Az a virtuális közeg, melyben a komputerek az információcserét folytatják. 
Cyberware, cybercucc: mesterségesen előállított szerves/szervetlen implant.


DataTerm infopult: képernyővel, Hálózat csatlakozással és billentyűzettel felszerelt utcasarki információ szolgáltató automata. 
Deck: lásd. Cyberdeck. 
Decker: hacker, adatháborító, konzolkalóz, zsoké, stb. 
Delta: felspécizett sugárhajtású csempész repülőgép. 
Deltázni: valahonnan nagyon gyorsan elhúzni. 
Deltazsoké: csempészpilóta. 
De-Rezz: 1) Lezárni, hazavágni egy programot. 2) Kinyírni valakit. 
Derma: bőrön át felszívódó gyógyszerrel, droggal átitatott tapasz. 
Detkord: vékony, huzalszerű robbanóanyag. Ajtók, falak átvágására használják. 
Disznószekér: rendőrautó. 
Dizájner drog: szintetikus, "mellkékhatások nélküli" kábítószer. Méregdrága. 
DNI: Digitális Neurális Interfész. Nagysebességű digitális kapcsolat közvetlenül az aggyal, neurális csatlakozókon keresztül. 
DOA: Korházba érkezéskor már hulla. (dead on arrival) 
Dokkolni: szeretkezni. 
Dokumentálatlan extra: bosszantó programhiba. 
Dorph: endorfinszármazék, bikaerős fájdalomcsillapító. Kábszer. 
Drek: átokszó (Jiddish eredetű, "szart" jelent) 
Drekkes: szaros, pocsék, tré 
Drót, Drótozott: felcyberezett, felcuccolt, felturbózótt reflexekkel rendelkező személy 
Drótcadillac: a hajléktalanok kerekes bevásárlókocsija, amiben az összes cuccukat tologatják. 
Drótfejű: 1) komputerbuzi (aki kajálás és szeretkezés helyett is inkább hackerkedik) 2) Az agy gyönyörreceptorait közvetlenül stimuláláló cuccoktól függőségben szenvedő személy. 
Dundi: agyonpáncélozott személy. 
Durrantani: 1) zajos mulatozás 2) Nyaktörő iramban- és pályán repülni.

E
Eddie: Euródollár 
Efgyé: Faszagyerek 
Egerészni: feltünés nélkül, óvatosan körbeszaglászni. 
Egérfejés: sok pénzt, fáradtságot ölni valamibe, csekélyke eredményért. 
Ego-szörf: saját magadról infót keresni a hálózaton. 
Egylövetű polimer: Olcsó, pocsék minőségű, általában 5-6mm-es műanyag pisztoly. 
Egzotik: állatszerű-szervekkel, implantokkal rendelkező személy (karmok, agyarak, bunda, stb.). 
Elásni a bárdot: (OrvTech) Véletlenül a páciensben felejteni egy sebészeti eszközt. 
Etetni a téglát: (Média) Nagy órmótlan elemeket újratölteni a hordozható video-cuccokhoz. (Pl. "Etesd má' meg a téglákat, holnap forgatunk!") 
Euro: Euródollár.


Faxlap: fax-szerű papírra nyomtatott, utcai automatákból hozzáféthető filléres hírlap. 
Fehér holló: Szimpatikus zsaru. 
Fekete jég: Illegális behatolásgátló szoftver, mely a behatoló fizikai károsodását vagy halálát okozza. 
Fekete ló: illegálisan tevékenykedő céges ügynök. 
Felcuccolni: Bedilizés nélkül a lehető legtöbb kibernetikát magadba ültetni. 
Feles' apró: (OrvTech) amputálásra váró, tehetetlenül csüngő végtag. 
Felhangolni: Alapos veréssel vallomásra bírni valakit. 
Feldrótozni: valamelyik érzékszervet, különösen az idegrendszert kibernatikával felpörgetni. 
Felhasználó-ellenes: Idegesítő vagy nehezen használható program. 
Festék alá hasalni: A cyberbringa benzintankjára lapulni a légellenállás csökkentése végett. 
Fiúk Feketében: Arasaka biztonságiak 
Fixer: seftes, feketéző, csempész, ügynök, info-bróker. 
FKN: Fénykibocsátó Neuron. Konzolcowboy duma arra, amikor valaki kipurcan vagy befuccsol. (Pl. "Aztán a Lich elkapta Fredet. Bang! Tele lett minden FKN-nel!") 
Forró nadrágfék: gyors landolás ellenséges tűz alatt vagy megrongálódott légijárművel. 
Frag: 1) átokszó 2) repeszgránát 3) Nagy disznóólat csinálva kinyírni valakit (pl. repeszgránáttal).


Gány: gúnyos megjegyzés egzotikkal (állati szervekkel) telepakolt emberekre. 
Gáto: főnév (Mex.) menő fazon, passzer, Fixer. 
Gépfejű: Járgánybuzi vagy szerelő 
Gibson: 1) Jós, látnok. 2) Megmagyarázhatatlan jelenség a Hálózatban. ("Nem stimmel nekem ez a rendszer! A múltkor is csinált egy Gibsont!") 
Giri: (Jap.) lekötelezettség, erkölcsi adósság, kötelesség. 
Golyó: Egy év a dutyiban (pl. "Hány golyót húztál le?") 
Golyófogó: testőr, gorilla. 
Golyós: bandában nyomuló drognepper. 
Gomi: (Jap.) hulladék, szemét 
Gyalogzsaru: alacsony beosztású utcai vagy közlekedési zsaru. 
Gyík, gyíkfej: hideg, számító érzéketlen személy. 
Gyógytapasz: lásd. Derma. 
Gyurmázni: Plasztik robbanóanyagot használni. 
Gyro: rendőrségi feladatokra és cégek csapásmérő akcióira vagy csempészésre használt, egy- vagy kétüléses helikopterek.


Hackware: amatőrök által írt, de igen profin működő software. Kicsit instabil, csomó mindennel nem kompatibilis, de két évvel megelőzi a piacon lévő legmodernebb programokat.
Háló: Cybertér, mátrix.   
Halott bébi: hamis személyazonosság.   
Halott Elnökök: Összeomlás előtti USA papírpénz.   
Hangyafarm: Hatalmas, acél és üveg mozi-komplexum, óriási vetítőfelületekkel. Lehet Gigaplex vagy Mallplex is.   
Harapás: (szóló duma) a lövedék optimális becsapódási szöge. Profi orvlövész nem pörköl oda, amikor rossz a harapás, mert a lövedék csak csekély rombolóerőt fog kifejteni vagy gellert kaphat.   
Harcinyúl: fegyverekkel agyonpakolt helikopter. Esetleg a legénység.   
Harcizóna: nagyvárosi gettónagyed.   
Harctéri kábítószerek: Gyorsaság, állóképesség és reflexek növelésére   
Hardware: fegyvert.   
Harry: 1) heroin-származék. 2) Különösen veszélyes cucc.   
Heisen-bogár: változékony, nehezen kiszúrható softwarehiba.   
Hentesbazár: fekete klinika   
Hidro: hidrogén üzemanyag.   
Hitelchip, kreditchip: a hitelkártya 21. Századi, miniatűrizált változata.   
HK: Hülye Kölyök, Hülye Kurva.   
Holdkórchip, JMV Chip: "Jobb, Mint a Valóság" chip. Az agy különböző központjainak közvetlen stimulálásával hamis valóságot generáló illegális chipware. Előre beprogramozott, hallucinációszerű látomásokat okoz. A chipek egyetlen használat után kiégnek, hogy a kábszerekhez hasonlóan függőségbe kerülő balekoknak egyre újabbakat kelljen vásárolniuk. Hosszas használata agykárosodást okoz.   
Horgony: dögnehéz, használhatatlan hardware.   
Hús: test, a valós világban. Pl. "találkozzunk a húsban", annyit tesz, hogy találkozzunk   
Húsbaba: olyan prostituált, akinek kikapcsolják/törlik a memóriáját és az érzékeit, amíg dolgozik.   
Húspénz: Illegálisan elpasszolt szervekből szerzett pénz 


IV: Intravénás.   
Ívfény, Ívfényezés: (katonai szleng) a kifejezés a vietnámi háború idejéből származik, ez volt a kódneve a B-52-esek masszív szőnyegbombázásainak. Jelenleg olyan akciókra aggatják, amiknél nagymennyiségű robbanóanyagot vetnek be, vagy jókora területet tesznek a földdel egyenlővé. A háború idején a detonációk még 10 mérföld távolságban is megrengették a földet.   
Íróasztal-zsoké: (zsaru duma)  céges, értelmiségi. 


Jake: 1) homoszexuális (férfi) prosti. 2)  Strici.   
Játékos: bűnöző, alvilági figura.   
Jeges: Mátrix-zsaru. Igazságszolgáltatásnál melózó konzolcowboy.   
Jég: 1) biztonsági software vagy hardware. Jogosultság Ellenőrző Gátelektronika. 2)  methamphetamine kábszer.   
Jégtörő: JÉG feltörésére használt illegális szoftver.   
Jono: (Kor.) Csóró, csöves, csavargó   
Jubicume: (Jap.) A Jakuzák rituális ujjlevágási szertartása. 


Kádmeló: 1) rakás cyberware-rel telerakott muksó. 2) Sejtnövesző kádakban előállított szövetek vagy izomzat beültetése.   
Kaparék: pénz, zseton.   
Kapaszkodni a lefolyóba: (OrvTech) Haldokló páciens, aki az istennek sem akarja beadni a kulcsot.   
Kávé (KV): A "Kibasztott Varázslat" rövidítése. Csúcstechnológia. Főleg olyan cucc, amiről fogalmad sincs, hogyan működik. (Pl. "Nagyon kávé ez a chip!")   
Keirecu: kartel vagy konglomerátum, ahol a nyersanyagszállítók is a csoport tulajdonában állnak. A keirecu mindig zaibacu, de a zaibacu nem mindig keirecu.   
Kékfüst: zárlatos, befuccsolt hardware, felszerelés.   
Kenni a majmot: heteket, hónapokat tölteni mondjuk egy aprócska (pár mikorszekundumos) videobejátszás szépítgetésével. Valamire aránytalanul sok időt fordítani.   
Kérgibomba: apró, koponyába ültetett, időzítővel felszerelt vagy távezérléssel is detonálhat robbanótöltet. Általában zsarolásra használják. Ha piszkálják, frankón felrobban.   
Kibble kártya: kormány által kiutalt élelmiszer-fejadag.   
Kikapcs: kussolni (pl. "Hé, seggfej, kikapcs! ")   
Kilences: bandaszleng a 9mm-es automata stukkerekre.   
Kínai konyha, kínai meló: rettentő zűrös vagy mocskos dolog. (pl. "Frankón kínai konyhát csinált a mellkasából az a smasszerpuska!")   
Klepto, Kleptoid: tolvaj, zsebes.   
Kobun: Jakuza-klántag, csatlós.   
Kódot fújni: programozni.   
Kóla, hó: kokain-származék   
Köpni a madárra: adást továbbítani egy szatelitre. Pl. ĆMikor köpünk a madárra?"   
Kopogtatni: belelőni valakibe. (Pl. "Szóval, fogtam magam, és kettőt kopogtattam a szeme közé".)   
Kóros lassulás: lásd. Cementmérgezés (pl. ĆKóros lassulása volt a mókusnak!")   
Kranstont csinálni: súlyos űrbetegséget (SAS-t)  kapni. (SAS = világűr adoptációs szindróma). Pl. ("Alighogy LEO-ra mentünk, ez a balfék azonnal csinált egy Kranstont!")   
Kriptás: kriptográfus, kódtörő. Lehet program is.   
Króm: 1) csillogás, glamúr 2) király, tuti, frankó, állat 3) cybercucc   
Krómdöngetők: C-SWAT rohamosztag.   
Kromatik Rock: a heavy-metal zene egyik vállfaja; egyszerű ritmikával és erőszakos dalszövegekkel.   
Krómer: kromatik (erőszakos) rock rajongó.   
KSZK: "Komputer Szabotázs Konzultáns." Hangzatos céges név a konzolcowboyra.   
Kultúrdög: média 


Légi átszálló: a légiközlekedés-irányítók szlengje a frontális ütközésre. A légi átszállót rendszerint alumínimum eső követi.   
LEO:  Alacsony Orbitális Pálya.   
LEO-ra menni: kiruccanni földközeli, orbitális létesítményekre.   
Levegőgitározni: (zsoldos duma) Csípőből tüzelni rohampuskával, de a nagy büdös semmit eltalálni.   
Likvidátor: az emberi test már-már obszcén mértékű roncsolódását okozó fegyver. Pl. automata smasszerpuskák, repeszpuskák.   
Lökni: Betörni valahova és feltúrni a helyet. (pl. "Fellöktük Nicks kéglijét, de nem találtunk anyagot.")   
Lo-Tek: lecsúszott, csóró emberek. Elavult technológia.   
LP: Legális Prostituált.   
Lyukat kapni a lyukba: (Med.) lövést kapni valamilyen testnyílásba. 


Maglev: mágneses lebegővasút.   
Majom: feláldozható személy, ágyútöltelék   
Mákos: Drogfüggő, mentálisan instabil.   
Mátrix: másik szó a Hálózatra, a Cybertérre.   
MAX-TAC: Maximális Taktikai Rohamosztag. Nehézfegyverzetű, hírhedten agresszív rendőrségi elitalakulat. Lásd még: C-SWAT.   
McMeló: általános fogalom a rosszul fizető, agyatlan, kilátástalan munkákra, melyeket a frissen végzett, általában túlképzett fiatal munkaerő kénytelen elvállalni.   
Mega, Megacorp: oriáscég, korporáció.   
MI: Mesterséges Intelligencia. Öntudattal rendelkező számítógép- vagy hálózatfüggő entitás, melyet eredetileg komplex problémák megoldására létre. Legtöbbször óriáscégek, kormányok szigorú irányítása alatt áll.   
Mil-Spec: speckó katonai cucc.   
Mozambiki tripla: két gyors lövés a testbe, egy a fejbe (arra az esetre ha az áldozat kevlár-mellényt viselne). 


Nagyvas: Nehéz, órmótlan rendszergép.   
Nanopihenő: 1.2 miliszekundum.   
Narancs-szerkó: légmentesen zárt biohazárd/vegyvédelmi öltözék, önálló levegőforrással.   
Ne? Neh?: (Japán.) "igaz?" vagy "Nyesed?"   
Nedves meló: Bérgyilkosság, gyilkosság.   
Nudi: (zsoldos duma) védtelen, rosszul felszerelt ellenfél, civil. Ellenség szervópáncél nélkül.   
Nuki, nukizni: Hazavágni egy rendszert a perifériákkal együtt.   
Nullás: ÁRTAT-lan személy.   
Nyugati Parti Forduló: Benzedrin, Speed. A nevét arról a szóbeszédről kapta, miszerint, ha beszeded őket, képes leszel az Államok keleti-parjától a nyugatiig egyhuzamban elhajtani és vissza.   
Nyútek: csúcstechnológia. 


OD: túladagolás (overdose)   
Ojabun: Jakuza-klánfő.   
Ólomzóna: ahol mindenki, mindenkire gondolkodás nélkül lő.   
Öltönyös: cégalkalmazott.   
OrvTeki: orvos, orvostechnikus, paramedikus   
Öszvér: csempész, aki a saját testében szállítja, rejti el az árut.   
Ötlethörcsög: Olyan fickó, akinek állandóan jár az agya, állandóan újabbnál-újabb ötletekkel áll elő, függetlenül attól, hogy mennyire hülyeség az egész.   
Output: barát, bizalmas. 


Pánik-kereskedők: mesterségesen pánikot keltő, és ebből hasznot húzó cégek.   
Pánik-szervíz: pszichiáter.   
Panzer (`pancer'): szárazföldön (is) közlekedni képes harcijármű.   
Panzer-zsoké: profi Panzer-pilóta.   
Papírnehezék: tökrementapró hardware.   
Paranoid: valaki, aki minden háttérinfót tud.   
Patkánylabor: olyan börtön, ahol a foglyokat kísérletekre használják fel. Sokak szerint ez egyenlő a halálbüntetéssel.   
Penge: 1) profi zsoldos, késbuzi 2) sebész, doki   
Phreaking (`fríking'): profi telefonbetyárkodás.   
PKT: (OrvTech) Pozitron Kibocsátásos Tomográfia. Az agy elektromos aktivitásának 3D-s modellezésére alkalmas készülék.   
Plex: metropolisz, metroplex, városkomplexum.   
Plug-and-Play: (céges) Új alkalmazott, akinek nem kell elmagyarázni, hogy mit csináljon. (Pl. "Az a John nevű új mókus nagyon frankó. Teljesen plug-and-play.")   
Pók: aki abnormálisan sokat lóg a Hálózaton.   
Póni: piti seftes, a szociális ranglétrán lejjebb van a Fixernél.   
Popper: cybervégtagban elrejthető (pop-up) fegyver.   
Póráz: céges biztonsági cuccok, amiket a fontos alkalmazottakba ültetnek.   
Pózerbanda: ugyanazt a stílust, divatot, halott sztárt vagy pofaszabászatot majmoló punkok csoportja.   
Prioritás Interrupt: (zsoké duma) valami történés a valós világban, ami megzavar téged az adatháborításban, pl. tűzpárbaj tör ki melletted, felgyújtják az épületet, stb.   
Pucér fém: programok, ill. oprendszer nélküli számítógép.  Ide jutsz el, ha átrágtad magad a sok software-n. 


Rágyújtani: tüzet nyitni. (Pl. "Bazzeg!! Zsaruk!! Gyújtsunk rá!")   
Rekonfig: igen gusztustalan módon kinyírni valakit, általában valamilyen szúró- vagy vágószerszámmal. ("Hmm, nem tett jót neki a rekonfig azzal a monopengével!")   
Rigger: profi sofőr, pilóta vagy járművezető, aki teljesen bele van zúgva a járgányába. Többségük cyber-interfészen keresztül közvetlenül összekapcsolódik a gépével.   
Rimbo: fegyverekkel hadonászó cicababa (rambo bimbo).   
Ripperdoki: Illegális cybercuccok beültetésére specializálódott zugsebész.   
Rockersrác/csaj: zenész vagy előadó, aki szociális és politikai nézeteit dalaival fejezi ki. A Rockerek nem egyenlőek a rocksztárokkal, akiket áltálában egy kiadócég "birtokol", és közük sincs a politikához.   
Ronin: szabadúszó bérgyilkos vagy zsoldos. Nem túl megbízható.   
Rúgóművész: verőember. 

S-Sz 
Sár: a Föld.   
Saras: aki csak ritkán járt vagy, még sosem volt az űrben.   
Sarascsaj/saras srác: földlakó.   
Sátorozni menni: (Orv Tech) intenzívre, oxigénsátorba kerülni.   
Seggfej Faktor: az ellenszenv, az idegesség vagy a félelem mértékét jelzik vele. (Pl. "Hogy tetszik nekem a pasas? Kettes Seggfej Faktor!")   
Skillsoft: lásd. Biosoft.   
Slag, slaugolni: 1) Elbaltázni, elrontani valamit. 2) Megszórni valakit valamilyen fegyverből.   
Smasszerszék: anyósülés, vezető melletti ülés.   
SMG: géppisztoly.   
Sprawl (`szpról'): Egymásba olvadt metropoliszok láncolatából álló hatlamas urbánus övezet.  Pl. Boston-Atlanta-Metropolisz-Tengely (BAMT).   
Svájcos: drága.   
Szamuráj: Zsoldos.   
Szappan: a szodium-pentothal nevű igazságszérum utcai neve. Meg úgy általában az igazságdrogoké.   
Száraz meló: csak ülni, amíg a többiek összeszedik az infót, aztán megírni a jelentést anélkül, hogy felállnál az íróasztal mellől.   
Szecska: miniágyú vagy gépágyú   
személyesen.   
Szimstim: Az emberi érzékek totális szimulációja, rendeszerint visszajátszott DNI felvétellel.   
SzitRep: helyzetjelentés   
Szóló: az Utcán melózó zsoldos. Bérelhető harci Ćspecialista". Testőr, bérgyilkos, katona.   
Szombat Esti Speckó: Filléres és rosszul megírt program.   
Szőnyeg: elektronikus hadviselés, zavarókészülék.   
Szoros interfész: szeretkezés.   
Szumimaszen: (Jap.) "Bocs!" or "Elnézést!" 

T
Takarító: bérgyilkos, aki az akció minden nyomát eltünteti, még a cinkostársait is.   
Talajgyakorlat: fedezékbe húzódni (rendszerint későn) a golyózápor elől.   
Teki: technikus.   
Term: Ćterminál" vagy Ćkomputer terminál" röviden.   
Testszobrászat: a test kozmetikai vagy komolyabb sebészeti beavatkozással átalakítása, pl. sejtkádakban növesztett szövetek beültetésével.   
Tigris: katonai konzolcowboy.   
Tigriscsapat: Profik, akik legálisan próbálnak különböző létesítményekbe betörni, hogy teszteljék a védelmi rendszerek megbízhatóságát.   
Tintás: (zsaru duma) értelmiségi.   
Tizenkettes: bandaszleng a sörétes smasszerpuskára   
TLK: (medikus duma) Továbbfejlesztett Létfenntartó Készülék   
Toccsantani, eltoccsantani: elbaltázni valamit. Pl. lelőni egy poént "Ezt eltoccsantottad, faszfej!"   
Tocsogós meló: hulla, mocskos. Ágyútölteléknek szánt emberekre is használják   
Trollok: Fiatal húsra utazó öreg homokosok.   
Túrista: Idegen, betolakodó, bárki akit nem ismernek a környéken.   
TV-parkolás: pont az előtt az épület előtt találni parkolóhelyet, ahova igyekszel. Ilyesmi csak a TV-ben történik meg. 

U
Utca: ahol éjszakai életet élsz. A Szubkultúra; az Alvilág.   
Újrafeldolgozni: környezetbarát módon kinyiffantani valakit és a hulláját egy szervbankba hurcolni.   
Üveghúzás: (Tech) száloptikai kábel lefektetése. 

V-W
Valkűr: harci helikopter vagy légpárnás.   
Vidióta: Videojáték buzi.   
Virtuálarkád: VR, Braindance, és/vagy videojáték szalon.   
Vissza az adófizetőknek: gallyra vágni valamit.   
VNY: vérnyomás   
Wetware: 1) az emberi képességek biokémiai úton fejlesztése. Pl. biokémiai processzorok, génsebészet, mesterségesen előállított organikus szövetek, implantokkal növelt hatású, az elmét és a testet megváltoztató kábszerek. 2) cybercuccokkal felpörgetett képességek vagy egyéb mentális tulajdonságok. 3) Az emberi agy.   
Wilson: Konzolcowboy szlengszó az eltaknyolásra, befuccsolásra. (pl. "Micsoda wilsont csinált ez a pasi!") 


Zaibacu: (Jap.) Kereskedőcsaládok irányította, hatalmas politikai és gazdasági potenciállal rendelkező konglomerátum, óriáscégek szövetsége.   
Zéró, Zérózni, Lenullázni: 1) üres, nagy büdös semmi 2) szoftvert hazavágni vagy letörölni. 3) kinyírni valakit. 4) éjfél   
Zóna: Combat Zone, Harcizóna, Gettó   
Zónatánc: erőszakos dominanciatánc.   
Zsákolva és felcédulázva: kipurcant, meghalt.   
Zsákos: Fixer   
Zsé: zseton, pénz, suska (pl. "Ide a Zsé-t, csumba!")   
Zsebparszek: (zsoké duma) kb. 3 centiméter   
Zsírozni a görényt: feltűnösködni, szerepelni, magadra terelni a figyelmet, bulikon-partikon.   
Zsírozni: kinyírni, eltenni láb alól. ("Na, ezt lezsíroztuk haver!")   
Zsivány: "elszabadult", önakaratából cselekvő MI.   
Zsoké: valamiben nagymenő (pl. deltazsoké, deckzsoké, panzerzsoké). Konzolcowboy.

8
Ékszerész akció / Re:Hálózat csapdájában - Kockadobó
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2018. December 17. 15:01:16 »

<<Résztvevő: Amaterasu End of Line>>
HIDV+Rejtőzködés+1D10:
Dobás 1d10+17: ( 8 )+17: Össz = 25

9
Ékszerész akció / Re:Az Ékszerész akció - A kaland 2020.02.15.
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2018. December 17. 14:37:14 »


Harc 4. kör eseményei

10:30:16 - 10:30:20
<<Résztvevők: Winnie Trike, Lev Anderson „Pestisdoki”, Sakai Osamu „Po” (NJK-státusz), Dan Bailey „Séro” (NJK-státusz)>>

A génmanipulált farkas mint a villám kap Winnie torka felé ám az utolsó pillanatban csak a páncéldzseki kar részébe tud belemarni ami áldásosan megakasztja a karbon szálakkal megerősített fogak és álkapocs roncsoló hatását.
A következő pillanatban Po csípőből tüzelve egy hármas sorozatot enged a Winniet sanyargató harci eb fejébe a koponya szinte teljesen szétrobban a becsapódó lövedékek hidrosztatikai hatásától a dög vérmocskot szórva maga köré lehanyatlik.
Winnie letaszítja magáról a tetemet és a motorban elhelyezett rohampuska elővételével foglalkozik pillanatnyi közvetlen fenyegetés megszűnésével.
Pestisdoki felmászik a láda halom tetejére miközben a háta mögé megereszt még egy lövést az időközben kimúlt harci eb tetemébe.
Séró tovább dulakodik az ajtóban egyenlőre patthelyzet alakult ki a kint lévőnek nem sikerül betörnie a raktárba.

//OFF Dobásokat kérnék és SZERENCSE mindig használható ELŐRE bejelentve a dobás előtt OFF//
<<Winnie Trike: REF + 1D10 (kezdeményezés)>>
<<Lev Anderson: REF + 1D10 (kezdeményezés)>>
<<OFF kérlek mindkettőtöket, hogy nagyjából vázolja fel mit szeretne tenni az elkövetkezendő 1-2 körben azaz 4-8 másodpercben OFF>>
10
Domvik nyolcadik arca / Re:Berrana – roda mólóinál
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2018. December 17. 13:50:05 »
Hali!

Ha jól értettem a történéseket és a rajzot ezelőtt, akkor a vámpír végig a földön állt. Eleinte Primusz is látta, úgy babonázta meg, én pedig ott dulakodtam vele, ahol eredetileg Priusz helyezkedett. Tehát ha nem mozgott el nagyon nekem is kellett volna észlelnem a nőt, legalább is a körvonalait. Most pedig meglepődve tapasztalom hogy a fejem fölött lebeg?  :pirate: Értem én, hogy a szárnysuhogás azért lehetett már felszállt, de akkor ezt nem kellett volna látni, ráadásul Sid eddig az ajtóból kúszott kifelé, tehát valahogyan elragadta?

Jól érted valahogy magához ragadta a földről Sidet :) De téged most nem lát :) legalábbis ez az érzése a karakterednek :)
Oldalak: [1] 2 3 ... 10