Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum Ma - 17:00:47 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Mindenki


K
i kell kényszeríteni a megszállt testből. Ennek két módja is van. Az egyszerűbb, és végleges megoldás az, hogy a megszállt testet használhatatlanná teszik. Igaz, ennek nem elhanyagolható hátrányai vannak - főleg Hajnal szempontjából - válaszolja Kael Lannak, majd így folytatja - a másik megoldáshoz nem hideg acélra, hanem komoly szellemi felkészültségre van szükség. Egyszerűen fogalmazva elnyomva a megszálló egóját ki lehet szorítani a testből. Amely így kénytelen új áldozatot keresni - pillant Deion és Vanina felé - már ha nem készülünk fel erre a valószínű lehetőségre...
Vaninán látszik, hogy ez a lehetőség egyáltalán nincs az ínyére, de mielőtt kifejtené az álláspontját, a távoli hegyoldalra mutat, ahonnan ti is jöttetek még tegnap. A hegyoldalon apró halovány fények tűnnek elő időről-időre, mint szentjános-bogarak, de valójában távoli fáklyák fénye szűrődik ki néhol a fák közül.
/Abrín/ A baj sosem jár egyedül - jegyzi meg - Kitartóak, meg kell hagyni - mormogja - ha nem találunk ki valamit, három-négy nap alatt ismét beérnek minket - méri fel a helyzetet. Kékprém hosszú idő után ismét érdemesnek tartja a helyzetet arra, hogy megszólaljon.
/Abrín/ Még messze vannak - most törődjünk a sáros lánnyal! - int Hajnal felé - utána ráérünk megoldani a másik problémát! - tanácsolja. Kael bólint.
/Abrín/ Valóban - majd Deion felé fordulva - Ebben ketten is biztosak vagyunk. Pihenjetek vissza, mert hajnalban kelve hosszú út vár ránk. Én addig felügyelem Hajnalt, és elkészítek több szelleműző amulettet, majd a kelő nap fényében elvégzem indulás előtt a megfelelő szertartást. De most nekem is idő kell a felkészüléshez! - ezzel a hátizskjából több színes szalagot húz elő, és a felpiszkált tábortűz parazsának fénye mellett elkezdi komplikált formákba rendezni és csomózni.

Közben Deion leül Hajnal mellé, hogy bátorítsa kissé. Eleinte Hajnal nem törődik vele, egészen addig, amíg Deion a vállához nem ér. Ekkor finoman Deion felé dől egy kicsit, hogy Deion kezére hajtsa a fejét. Ám az idill nem tart sokáig, mert egy-két szívdobbanás után kihasználja, hogy Deion elérhető közelségbe került, és fogaival keményen belemar Deion kezébe. Bár a csuklót célozta, de azt elvétette, mert Deion azért gyanakodott - ám így is sikerült vért fakasztania. Hajnalnak utána olyan groteszk mosoly jelenik meg a vérmaszatos arcán, amitől könnyedén végigfut az ember hátán a hideg. Deion tenyeréből és kézhátából pedig vérpatak indul meg a fogak szakította sebből. Vanina talpra ugrik, és rövid ideges hezitálás után - hogy mit is csináljon - némi kötszert kerít a hátizsákokból, majd Lan kezébe adja.
/Abrín/ Jobban értesz ehhez - jelenti ki.
 
Reggelig sikerül bekötözni Deion kezét, és Kael is elkészült kettő darab amulettel, melyből az egyiket Hajnal csuklójára, a másikat pedig Deion csuklójára kötöz fel halk kántálás közben.
Mindezt azzal magyarázza, hogy Hajnalnak és Deionnak van a legnagyobb szüksége rá. Vanina viszont azért bizalmatlan a beígért szelleműzéssel kapcsolatban, így annak kezdete előtt Lan elé áll Kékprémmel az oldalán.

/Abrín/ Kimondom kerek-perec, hogy nem szívesen maradnék a varázslat ideje alatt a közelben. Mert nem abban kételkedek, hogy nem sikerül kiűzni a szellemet, hanem az nem tetszik, hogy megpróbál másba költözni. Azt mondom jobb megelőzni a bajt, és Kékprémmel messzebb megyünk. Amúgy is volna dolog. Kékprémnek van egy terve. Ismeri a mocsarat - én meg ismerem Chianwa nagyurat - köp ki - időt kell nyerni, és több ésszel, ügyesebben mint Kiina - ha nem akarjuk, hogy beérjenek minket - fújtat nagyot, mintegy megkönnyebbülve, hogy ezt így mind elmondta egy szusszra. Aztán még hozzá teszi, felemelt ujjal - Nincs idő vitára - jelenti ki, majd Fifire felszállva, Kékprémmel az oldalán elindulnak visszafelé. Nagyon nincs időtök, mert közben Kael hakan kántálva több füstölőt is meggyújtott, és a horizonton felbukkanó nap első sugarai lassan elérik a táborhelyeteket...
2
Nadír könnyei / Re:Ahol a kockák gurulnak...
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum Ma - 16:06:06 »
 :pumpkin: Dobás 1d100: ( 28 ): Össz = 28
3
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Haldirien Dátum 2024. Április 20. 22:44:03 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Lan, Deion


A küzdelem során Deion testvér botorkált Hajnal előtt, és a hangosan felszisszent minden olyan csapást követően amit Hajnal fegyverére irányított, remegő kézzel és bizonytalan léptekkel állt Hajnallal szemben aki teljesen önkívületi állapotnak örvendett, de szerencsére Lan nagyobb magabiztossággal és harci - és talán bűbájos - tapasztalattal rendelkezve sikeresebben lép fel az éjszakai támadás ellen.
Deion testvér hangosan dobogó szívvel és akadozó lélegzettel áll egy helyben egy darabig, Kaelre, Lanra, majd Hajnalra pillantva, majd lerakja a kardot a zsák mellé.
Egyelőre figyeli mit mondanak azok akik jobban értenek a szellemekhez vagy mikhez, mert ő eddig azt hitte Kael valami hozzá hű élccel magára haragította Hajnalt.
"Biztosan szellemről van szó?"
Közben miután kifújta magát lehuppan Hajnal mellé.
"Hé... kölyök. Minden rendben lesz." - finoman megszorongatja Hajnal vállát. Amíg a többiek valami okosságon gondolkoznak, ő marad a lánnyal, fél szemét azon tartva hogy min mesterkedik, nehogy megint valami badarságot csináljon.
4
Nadír könnyei / Re:Dún Medve Fogadó
« Utolsó üzenet: írta Haldirien Dátum 2024. Április 19. 09:24:08 »
Szia Tiwa
Köszi a játékot!
5
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Sol Dátum 2024. Április 13. 15:08:48 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar Maelindor
Leedar egy rövid varázzsal elemi erőből fon maga köré aurát, amely így távol tartja a zölden kavargó köd káros érintését, miközben az tovább csapolja mindenki életerejét, akivel csak érintkezik.

Látva, hogy a katonák benyomulnak a kapun át a temetőbe Leedar a mellette álló fivéréhez fordul:
- Távol álljon tőlem, hogy harcászati tanácsokkal lássam el a nagyurat, de miért nem várták meg, hogy Hórókáék jöjjenek ki a fal innenső oldalára? A kapu beszűkítette volna az élőhalottak mozgásterét, nem egyszerre kellene megküzdeni mindahánnyal.

Teljesen váratlanul a jobb oldali katonákat kékes energianyaláb üti meg, amely egyik emberről a másikra "ugrik át".

*Villámvarázs!*

Kellemetlen emlékeket ébreszt a varázslóban. A nagy északi háborúban találkozott hasonlóval, a toroni boszorkánymesterek láncvillámnak vagy villámláncnak hívták az effajta ... "varázslatot". Bár a mágiát alacsonyabb szinten használják ezek a kontárok, annak igazi mélységének megértése nélkül, mégis némely próbálkozásuk elég hatásos. Például ez a villámidézés. Ezt el kell ismerni.

- Várható volt, hogy egy nekromantába botlunk, tekintve az élőhalottakat ... de ez a villám megerősíti a jelenlétét. - hadarja gyorsan Reitonak. - Valahol arrafele kell lennie. - mutat jobbra a sebesült katonák irányába.

*Szólj, ha érzékeled valahol az átokfajtatot!* - üzeni Radeelnek, miközben maga is megpróbálja felfedezni a másik mágiahasználót.

[Előbb szabad szemmel, majd infralátással - 50m-s távolság]

6
V. RPG Találkozó / Re:Megbeszélős
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2024. Április 09. 19:39:59 »
CKl de jó események hívod. Ez vicces, ez inkább mindenki 'eleresztem magaml és a hajam egy évben egyszer k...a jól.'  Ééééssss mint minden évben Hófehérke az utolsó pillanatban jelenti be jövök vagy nem. De amúgy nagyon jó buli lesz.
7
Fejesugrás / Re:Krimo
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2024. Április 07. 18:37:28 »
Akkor dobhatnál egy Pszichológia (6) próbát (kimagasló vagy benne) szóval 3D10 és 6 vagy alá

Dobás 3d10: ( 5+9+4 ): Össz = 18
8
Fejesugrás / Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2024. Április 07. 16:57:57 »

Nick Hall
<< 3. nap Délután >>

<< Coronado Állomás-t övező óceán, Pacifica szigetvilág-Neptunusz áramlat közelében>>


Kifelé menet igencsak örülök, hogy végre magam mögött hagyhatom a hasadékot - noha az, hogy a hátam mögött ásítozik - továbbra sem a kedvenc gondolataim egyike. Az itteni időkapszula feltérképezése több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol - de azért valahol fenyegető is a maga bizarr módján. Egyszóval tökéletes regény-alapanyag lesz...
Catherina hangja ránt vissza a mindennapi feladatok, így az indulásra felkészüléshez is. Úgy tűnik, hogy ez a hely neki sem lesz a kedvence - de az biztos, hogy később jó történetté forrja majd ki magát, ha egy társaságban valami kalandos történettel akar majd villogni.
Kissé kételkedem abban, hogy olyan egyszerű lesz meglépni innen - de merülés közben felötlik, hogy a nagy sebességgel érkező víznek valahol, valamerre távoznia is kell.
Ahogy elkap a korábban felemlegetett áramlat, egy afféle megvilágosodó

/Angol/ ohhh! Tudtam, csak nem sejtettem! -el reagálok, ami hamarosan egyre kevésbé tűnik viccesnek, ahogy azzal küzdök, hogy ne az oldalalakat végigszántva tegyem meg az utat. Miután kiértünk a lassabb vizekre, Catherina akkor sem lassít, és megpróbál takarásban haladni. A pár órával korábbi böszmére való tekintettel ez nem meglepő - noha kétlem, hogy még itt lenne. Hiszen Catherina feltehetőleg ezen a környéken nem először jár, és akkor még nem volt itt. Igaz, jobb nem kockáztatni.
Megkönnyebbülés volt visszaértni a tengeralattjáróhoz, és a megszokott környezethez. Ahogy Catherina elindítja hazafelé a hajót, a sisakot levéve körbenézek, hogy milyen üdítő vár minket. Egyet Catherinanak adok, egyet pedig magam kortyolgatva ülök le a másik ülésbe. A véleményére hümmentek egyet.

/Angol/ Ez a veszély engem eddig is fenyegetett - értem a gumiszobát, hiszen folyamatosan ellenőrzés alatt tartanak - viszont elvileg rengeteg fényképet készítettem, szóval van alibink - nyugtatom meg - Az a nagydarab izé inkább tűnik újdonságnak - de kérdés, hogy a búvárhajó szonárképén látszott-e, és hogy van-e archívum, vagy fekete doboz, ahova letárolja az elmúlt órák begyűjtött adatait. Rossz esetben Elvin Verrill és Edra Maille eltűnéséhez is lehet köze... De nézzük meg, hogy milyen bizonyítékok vannak a birtokunkban - aztán annak birtokában eldöntjük, hogy mit mondunk. Viszont van egy olyan érzésem, hogy a nyilvános nagyközönség előtti publikálással a vizsgálatok végéig várnunk kell majd, illetve a könyvről szóló részeket érdemes lehet bizalmasan kezelni...
Ezzel előveszem a fényképező gépet, hogy a fotókat visszanézve, és egy biztonsági másolatot készítve eldöntsük hogy mennyire használhatóak a képek. De mivel elég profi vagyok benne, ezért annyira nem aggódom, hogy a képek használhatatlanok lennének.
/Angol/ Talán az MHD-k is rögzítettek valamit. Ha képet nem is, de a koordinátákat, sebességet, és a többit - reménykedem. Közben próbálom összeszedni a kirándulás egyéb bizonyítékait, hogy egy csomagban át tudjam majd adni Angelo számára. Ruizban és Ritterben nem bízom, így minden adatról másolatot készítek, és a végén az adathordozót a cipőmbe rejtem. Így ha el is "kobozzák" a készülékeimet, akkor is megvannak a csapat számára az adatok. Közben - bár nem ez a szakterületem, megpróbálom beszélgetés közben kissé csökkenteni Catherina stressz szintjét. (pszichológia:6)
9
Nadír könnyei / Re:Dún Medve Fogadó
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2024. Április 06. 19:01:23 »
Idézet
"Szép napot mindenkinek!

Gondoltam jelzem a díszes kompániának, hogy lassan jubilálunk Aranypennájú Kalandmesterünk kitartásának köszönhetően  ;)

Dierol elso KM-i postja kelt. 2010.03.20. 22:06 "

Üdv!

Közben megnéztem megint jubiláltunk immár 14 éves a mese :D
10
Nadír könnyei / Re:Dún Medve Fogadó
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2024. Április 06. 16:20:51 »
Sziasztok! Ennyi év után végül eljött az idő, elengedem a karakterem kezét és elbúcsúzom a Codex világától. Köszönöm az eddigieket, az igényes élményt, a többieknek további jó játékot kívánok!

Nagyon sajnálom  :puppy-eyes-2:, és mellette köszönöm, hogy ennyi ideig kitartottál!  :)
Oldalak: [1] 2 3 ... 10