Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Sztázis / Re:Csevegő
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum Ma - 11:38:12 »
Kénytelen vagyok a gyógyító érintést bevállalni,  a gyógyító jártasság naponta csak egyszer használható és még csak hajnal van ki tudja mi történik még. A hapsi vérzik,sérült ez tiszta, a csaj is problémás de lehet hogy magától helyrejön.
2
Kalandhirdető / Re:Kalandhirdető - Kiadó hely
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2018. Október 17. 17:58:18 »
Felszabadult 1 hely a Sztázis című Numenera kalandban - jelentkezni Vafthruthnir-nél tudtok  :phone: Szerintem megér egy próbát!  ;)
3
Egységben az erő / Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2018. Október 17. 17:49:47 »
Corvus Latsonn

/Basic/ Amikben összefutottunk, azt nem kimosni, hanem lassan kidobni kéne - mert több rajta a szakadás, mint a császárban a rosszindulat! - válaszolom, s a többire csak egy futó mosoly a válasz.

/Basic/ Ha hang-vezérelt, akkor majd ráérő üres óráimban megpróbálom ledumálni a pocesszorairól. De valóban nem ez a legsürgetőbb kérdés - értek egyet a Lady ásításával

A hűtő kiábrándító tartalmát egy apró sóhajjal veszem tudomásul.

/Basic/ Legalább nem kell kitakarítani - mormogom. A Lady javaslatára hümmentek
/Basic/ Feltehetőleg a második szinten lehet a kijárat. Bár ha tippelnem kéne, a holomozi beüzemelése után lenne pár kameraképünk ami alapján el tudnánk dönteni, hogy ki akarjuk-e nyitni az kijáratot. Az alattunk lévő szinten meg talán lehet felszerelés, amivel hatékonyabban lehetne vadászni. Mert a zsebtücsök, ami nálam van - nem sok lövésre elegendő - húzom elő, és mutatom fel a tenyérnyi fegyvert.
/Basic/ De látom, már nagyon mehetnéked van - úgyhogy amíg le nem érünk Zirni birodalmába, eldöntheted, hogy melyik szintet lássuk el több energiával! - mondom a Ladynek.
4
Sztázis / Re:Csevegő
« Utolsó üzenet: írta Vafthruthnir Dátum 2018. Október 16. 16:22:09 »
A gyógyításnak a legegyszerűbb módja a "gyógyítás" jártasság használata. Ezt minden személyen naponta egyszer használhatod. A célszám attól függ, hogy hány pontot szeretnél gyógyítani. Pl. ha 3 pontot, akkor a nehézségi szint 3-as, vagyis a célszám 9. A dobás egy Intelligencia próba d20-al. (103. oldal)
Az Intelligencia próba csak annyiban különbözik az Erő vagy Gyorsaság próbától, hogy Erőfeszítés esetén csak az Intelligencia kockatartalékot költheted. (lásd lejjebb a Tippnél).

A te karaktered képzett gyógyításban, mert az Intelligens (descriptor) második előnye, hogy lehetett választani egy területet, amiben képzett, és a gyógyítás lett az (48. oldal). Ez azt jelenti, hogy ezen dobásaid -1 nehézséggel történnek, vagyis -3 célszámra. Pl. ha 3 pontot szeretnél gyógyítani, akkor a nehézség nem 3 lesz, hanem 2 a te esetedben (célszám 6).

Tipp: Ha tovább szeretnéd csökkenteni a nehézséget, akkor Erőfeszítést kell használni, ami annyit jelent, hogy Intelligencia próba esetén az Intelligencia kockatartalékodból el kell használni 3-at, hogy 1-gyel csökkentsd a nehézséget (3-mal a célszámot). Nehézség további csökkentései már csak 2 pontba kerülnek. Pl. ha még 3 szinttel szeretnéd csökkenteni a nehézséget, akkor a költsége 3+2+2=7 pont. Így a jelenlegi 12 kockatartalékod lemenne 5-re.Másik lehetőséged a gyógyító érintés képességed (75. oldal), ami ugyanúgy d20-as dobás.

Gyógyító érintés (1. szint)
Ára: 1 pont az Intelligencia kockatartalékból.
1d6 pontot gyógyítasz célpont valamely kockatartalékán. Nehézség: 2 (célszám: 4). Ha újra, ugyanazon célponton gyógyítasz 10 órán belül, akkor a nehézség nő 1-gyel.

Tipp #2: Másik lényeges dolog a Limit értéke. A karakterednek az Erő és Gyorsaság Limitje 1-es, ami azt jelenti, hogy ha bárhol az előbbi kockatartalékokból (Erő, Gyorsaság) kell költeni, akkor neki annyival kevesebbet kell (1-gyel). Az Intelligencia Limited 0, viszont van 2 db cyphered, amivel 1-re tudod növelni 1 órára. Ezáltal ingyen gyógyítasz 1d6-ot 4-es célszámmal, mert a "Gyógyító érintés" képesség ára 1 INT kockáról 0-ra csökken.
5
Sztázis / Re:Csevegő
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2018. Október 16. 15:10:44 »
Milyen tudás képesség bármi szükséges az idegenek gyógyításához? Kell e dobnom ha igen mit? Most egyenlőre azt tervezem a hozzászólásban hogy csak odamegyek, futok és megnézem, hogy a sebesülés hol van mennyire súlyos. Aztán a nőt nézem mert úgy tippelek neki "belül" fáj. A feje vagy valahol...
A többit meg majd hozzáteszem. Ha nem tetszik kitörlöd.
6
Mocskos meló / Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2018. Október 15. 21:41:44 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: National City,  Rose Drive 425
Időpont: kettő után
Esemény: látogatóban

Miközben beszélsz, látod Zselén, hogy gondjai vannak a szövegértelmezéssel. De nem csak neki, hanem a másik kettőnek is. Az autós újságot lapozgató felpillant, és úgy néz rád, mintha második fejed nőtt volna. Zselé pedig bal kisujjal belenyúl a fülébe, kicsit megmozgatja, és megtekinti a körmére ragadt kibányászott anyagot, hogy vajon emiatt hallotta-e azt amit. Végül rád emeli a tekintetét
/Angol/ Szőlőt? Olyan, amin a szőlő terem? - értetlenkedik. Haverja beleszól hátulról
/Angol/ Biztos valami olyan szénmanipulált izé, amit az a cég is árul... az a Mostadó!
/Angol/ Hm... az inkább Monstanto lesz.
/Angol/ Annak nincs is értelme! - dünnyögi
/Angol/ Ne erőltesd az agyad! Az a baj a gondolkozással, hogy nem értesz hozzá! - szól hátra Zselé, aztán feléd fordul. Rád villant egy magabiztos mosolyt, miközben a pólójába törli a kezét
/Angol/ Ne parázz, fehér főnök! Ha adsz egy címet, egy pickuppal beugrunk a vonakodó spanodhoz, és minden szőlőszerű susnyát felpakolunk neked. És egyet se félj, a diszkréció az alap a mi szakmánkban! Ha pedig nem táblázta volna ki a csávókám az ültetvényt, akkor majd helyben kidolgozzuk a megoldást belőle.
/Angol/ Lehet, hogy füvet is termeszt? - vetődik fel a lehetőség az eddig némán falat támasztó harmadiktól - ami igencsak reményteli lehetőségnek tűnik számukra.
/Angol/ Hát van egy kis esze... - röhögcsélnek rajta
/Angol/ Jól van, nem tűnik vészesnek. De kell egy cím. Kell valami mobil vagy faszom tudja milyen szám, amin elérhetlek. Vagy ha akarod felőlem csinálhatjuk úgy is, hogy majd jössz. De akkor ha későn érsz ide, és lekókad a ződ, mire ide tolod az arcod - az már a te bajod. Ma este már nem érek rá, mert teendőim vannak - emeli meg nadrágon keresztül a tökeit vigyorogva - Majd holnap megütjük a melót, meg esetleg a tagot is. Különben is, inkább délután szoktunk melózni, amikor nem annyira gyanús - aztán töprengve rád néz
/Angol/ Van még számodra olyan része a melónak, ami tisztázásra szorul? - kérdezi - Mert ha nincs, akkor akár hazafele is vehetnéd az irányt! - javasolja, aztán a srácokkal együtt elkísér a lakókocsis telek kerítéséig, és a postaládából kiveszi a telefonodat majd a kezedbe nyomja.
/Angol/ Aztán ne nyírasd ki magad a meló végéig! - jókívánsággal utadra bocsátanak.
7
Kalandozások a Birodalomban / Re:Beszéljük meg...
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2018. Október 15. 19:18:37 »
Halihó Hófehérke!
Szép az az üvegkoporsó de ki kellene már mászni belőle!
Röviden, írjál már!
8
Sztázis / Re:Történet
« Utolsó üzenet: írta Vafthruthnir Dátum 2018. Október 14. 16:43:51 »
Helyszín: Szájhalom. Két napra a Reszkető Ösvénytől.
Időpont: 1. nap; kora hajnal
Szereplő: Eria [Thyriel], Ulhra [Az Ezüst Utazó]

A peréz lábai alig zavarják meg a talaj nyugalmát, mikor elér a félig összepakolt tábor szélére. Teste, mérete ellenére könnyű szerrel kúszik a kisebb-nagyobb sziklák között. A legény nagyjából 25 év körüli lehet, vékony testalkatú, világos barna, kócos hajú. Felsőtestén világos, festetlen vászon inget visel, aminek az oldalán, a bordát fedő részen egy nagyobb vérfolt utal valamilyen sebesülésre. Felteszi mindkét kezét, amikor látja a három rászegeződő íjjat és leugrik feltett kézzel, rögtönzött hátasáról. Földre érkezéskor odakap hirtelen az oldalához egyik karjával, kissé összegörnyed - láthatólag a fájdalomtól - majd hallván Eria üdvözlését, szabad kezével barátságosan int, de szóhoz még nem jut. Lassan kiegyenesedik, arca még enyhe grimaszban a borda körüli nyilalástól. Nagyot fújtat, tekintete kissé ködös, majd így szól:

Üdvözöllek titeket, a nevem Patel. A perézen pedig a húgom, Szeria üldögél. Egy közeli faluból jövünk, innen egy napnyi járóföldre, amit megtámadtak. Szükségem lenne kíséretre a testvérem mellé, hogy eljusson biztonságban Cilion Medrekig. Kevés a vagyonunk, de valamennyit tudunk fizetni. - lassan közli mondandóját, miközben mélyeket lélegzik.

Szeria ránéz bátyjára, majd ajkait megfeszíti és szemöldökét felhúzza, miközben fejét rázza elégedetlenül.
A lány 20 év alatti, félhosszú, barna haja van és hasonló színű szeme. Tekintete komor, időnként halántékához kap, mintha valami fejfájás gyötörné.
9
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2018. Október 14. 11:03:29 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis - erdő
Időpont: nyárelő
Esemény: palazzo - esetbéd
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


Hagyom, hogy a freskó mesterművének hangulata átjárjon és inkább az érzetét próbálom meg elraktározni magamban mint magát a képet, hogy egy esetleges későbbi emlékezésem során fel tudja idézni, igaza volt az öreg Anartÿss házfőnek, hogy kiküldött a nagyvilágba a kezdeti görcsös írányítási kényszer lassan elkopik belőlem és így közelebb kerülök az életet elfogadó és inkább megérteni kívánó emberhez a szellem tisztaságához, bár Vanina továbbra is fekete moradnak vagy lélektelen démonnak tart, ám lassan megbékélek a hibáimmal is meg talán a környezetemmel is összecsiszolódok…. Hosszú percekig csak élvezem a freskó által nyújtott tökéletességet amit egy mester a vászonra vetett aztán megérzem az estebéd hívogató illatát és visszatérek társaimhoz és útitársaimhoz.
A leves fantasztikus egyszerűségében is a harmóniát sugallja fejet hajtok Hajnal felé miközben kanalazom, majd megemelem csészémet.

-   Igazán kitűnő az estebéd mint a „zápor tanítása” köszönöm a lélekmelengető levest ami mind testünket mind szellemünket táplálja.

A teát köszönettel elfogadom Kiina-tól és a lehetőségekhez képest a kolostor nyugalmát idéző teaszertartás kereteihez igazodva kortyolgatom Kiina elmondását követően álmatagon szólalok meg.

-   Éjközép idején nyugodtan ébressz fel álmomból…..

10
Sztázis / Re:Történet
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2018. Október 14. 09:10:43 »
Helyszín: Szájhalom két napra a Reszkető Ösvénytől.
Időpont: Másnap Hajnalban.
Név: Ulhra.

Visszagondolok a tegnap estére, egész jól sikerült. A helybéliek első benyomásom szerint ezt  "Egyszer élünk ne pazaroljuk el" mottót vagy stílust vinni. Nekik van igazuk, miért is tennék? Mind emellett szert tettem két cimborára, egyenlőre még csak így hívom őket. A barát kategória nagyon messze van ettől. El akartam menni a kis hölgy sátrához bemutatkozás céljából, el is indultam aztán ráhagytam majd holnap. Szép volt az írásuk, nem mintha értenék az ilyesmihez csak megjegyeztem nekik. Megkérdeztem milyen magasak hány kilók, leírtam milyen a kinézetük. Érdeke őket miért fontos ez, egyenlőre a tudományom tárgyát titkoltam. Annyit válaszoltam mert csak pálcika embereket tudok rajzolni   is hazudtam ez így van. Be is mutattam, egy gyönyörű pálcikaembert sikerült rajzolni akinek öt darab hajszála mind az ég felé meredt.
A remekműn nem tudom ki röhögött jobban, az is lehet hogy egyszerre nekem még a könnyem is csorgott. Mindez már azután történt, hogy bármi amit tudtak elmondtak nekem a Vasszélről, a víz és élelemforrásokról ahogyan előre haladunk. A Gancs cigaretta, kipróbáltam jobb mint a füstjében ülni. Jó kedvem lett nem szívtam bele csak kettőt ha jól emlékszem. Elfáradtam, annyi energiám maradt hogy betegyem a kardom a párnámnak titulált valami alá. Nagyjából olyan gyorsan aludtam el mint akit fejbe vertek.
Másnap hajnalban: Féltem fájni fog a fejem de semmi, na azért nem fogok ebből rendszert csinálni. A sátram könnyen bontható, lehet mert csak hajigálom össze. A kibontás meg olyan hosszú, mert mi hol van? Az állandó társaim hozzá szoktak a trehányságomhoz fel se tűnik nekik. Az ittenieknek meg  majd hozzászoknak.
Nem vasszél a távoli látvány, akkor már rég halottak lennénk igyekeztem kihámozni Vel és Aseo szóbeli leírásai szerint mi a valóság mi a legenda, ezt éjjelre tartogattam volna de úgy bealudtam, hogy soha azelőtt. Nagyon lassan szinte már túl lassan húzom ki a kardom, miközben pontosan olyan lassan állok be alap állásba. Persze gyűlölöm magam miért nem hoztam el az íjjász felszerelésem. Azzal dolgozom ami van. A kis hölgynek ha jól sejtem vannak olyan képességei amikről a helybéliknek nem beszél. Mert Egyszerűen odamegy ? Ja? Perez! Most már beugrott minden róluk! És az utasaihoz. Köszönteni őket.
-Csak semmi hirtelen mozdulat, szépen lassan megfontoltan! Ha megölitek azt a "dögöt" a többi megérzi és idejönnek az meg nem hiányzik senkinek, rondák de okosak. Amúgy meg érdekel kik ezek. Ha mégis támadó lenne a szándék  célozzatok a férfira!-Nem mozdulok a helyemről pontosan tudom, a nő gondolat átvitellel irányítja a Perezt. Ügyes! Rettentően kíváncsi vagyok kik ezek.


Oldalak: [1] 2 3 ... 10