Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Tiwanlil Dátum 2021. Június 12. 20:44:57 »


A főzőtudományom elég gyakorlatias, de ezt majd megtudják akkor, amikor kell. A fűszerekre könnyen mondom a választ:
/abrín/- Só, boróka, kömény és kapor. Kettőből szeszt is isznak.

Furákat állít Kiina, már ami Arcantis uralmát illeti. Lanra sandítok, ő mindig többnek - testet öltött szellemnek, öntörvényű jelenésnek, titokzatos teremtésnek - látta a nador lányt, mint aminek én. Vajon töpreng a hovatartozásán még, vagy elengedte ezt a kérdést, esetleg meghozta a döntését? Alkalomadtám megkérdezem tőle.

Edzetlenségem eredménye az izomláz. Először meglepődöm rajta, aztán felnevetek. Hát ezt is megéltem, most kell formába jönnöm, később más késő lesz. Egy várandós nőtől még elnézik, ha kopik a készültsége, de tőlem senki nem fogja.

Mondjon Kiina bármit, nehezen fogadom el, külön kell válnunk. Gondterhelten veszem át az útmutatóul szént követ, számítok rá, hogy Lan támogatásával zöld ágra vergődünk.
A kő vezet is, idilli vadonban és baljós tisztáson egyaránt. Aztán a kő jelez, hangosan kifújom a levegőt.
/abrín/- Valamit mutat - közlöm Lannal halkan.
Döntéshelyzetbe kerülünk, azaz kerülök, mert mind engem bámulnak. Ezen meglepődöm, de helyette kérdezek:
/abrín/- Lan, érzel bármi, ami az ellen szólna, folytassuk az utunkat ebbe az irányba?
Végül Hajnal is bekapcsolódik, és erről eszembe jut, aki törvényen kívül nevelkedett vagy él, annak másképp élesednek ki az érzékei, és nem kel ahhoz szellemnézőnek lennie, hogy ,megérezze a veszélyt.
A másik ösvény választása ígéretesnek tűnik, elememben haladok, még ha néha hajolni és kerülni is kell a termetünk miatt. Fél füllel Kaelt hallgatom, ahogy a jelzés hátterét igyekszik kibogozni Lannal.
A folyónál felélénkülök, látványra otthoni folyónak tűnik, közelebbről azért kiderül, nem olyan tiszta. Belemártom a kezem, fogrepesztően hideg, és erős sodrású.
Eltöprengek.
/abrín/- Tudtok úszni? - teszem fel a magától értetődő kérdést. Mert én ugyan tudok, az viszont álló vizű tóban rendjén is van, ide könnyen elégséges lehet.


2
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2021. Június 12. 17:43:13 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – Folyó
Időpont: nyárelő
Esemény: átjutás
Résztvevők: mindenki


A kérdésedre Hajnal válaszol, Vaninát megelőzve
/Abrín/ Szerintem forduljunk vissza! Csak egy piactérnyi távolságot tehettünk meg eddig ezen az ösvényen - véli. Vanina sem valószínű, hogy szívesen szembenézne valami ismeretlen mágikus dologgal, mert bólint Hajnal szavaira.
/Abrín/ A túlzott óvatoskodva haladás is időveszteség, ahogy az is, ha kiderül - az sem volt elég, és meg kell küzdenünk valami láthatatlan vagy szellemnézős körülménnyel is - jelenti ki, rövid mérlegelés után.

Így aztán megfordul a menet, és immár Kael vezetésével visszasétáltok a közeli elágazásig, hogy próbát tegyetek a másik úttal is. Ez is nagyjából ugyanabba az irányba vezet, és annyi elég hamar kiderül, hogy itt Vanina kezében nem kezd el derengeni a kő nagyjából ugyanolyan távolságra az elágazástól. Út közben Kael tűnődve megszólítja Lant

/Abrín/ A rúnák egy részét ismerem csak, de azt bizton állíthatom, hogy el lehet őket rontani. Nem lehet, hogy a fény rúnája is ilyen sérült darab, ami csak akkor működik, ha az Erők Síkjáról folyamatosan táplálják? - kérdi mintegy csevegésképp. A vadcsapás tovább tekergőzik, melyet Vanina olyan rutinosan tud követni, mint városi polgár a sülő cipó illatát a pékig. Igaz, néha olyan helyeken vág át a csapás, mely nem igazán veszi figyelembe, hogy ti egy vaddisznónál is termetesebbek vagytok - így pár ligetesebb résznél a bokrok és cserjések sűrűje bizony szinte falként kapaszkodik össze, amit egyszerűbb megkerülni, mint átvágni rajta magatokat. A hegyoldalban ereszkedés aztán meredekebbé válik, de ez legalább egyértelmű jelzés még a laikusoknak is, hogy jó irányba haladtok. Bő két órával később Fifi már jelzi, hogy szerinte lassan elértek a völgy aljába - és nem sokkal később már ti is halljátok a távolban rohanó víz hangját.Bő fertályóra múlva már érzitek is a víz illatát, és nem sokkal később pedig végre kiértek a fák közül, és a hegyek mögött lassan elbújó nap fényében megpillantjátok a hegyi folyót, amely feltehetőleg a távoli lápvidéket táplálja.
Hajnal megáll egy pillanatra, hogy elgyönyörködjön a vízen játszó fény látványában, aztán megszólal
/Abrín/ Szép, szép, de hogy megyünk át rajta? - kérdezi, és a folyó lentebbi és fentebbi szakaszára mutat.Azok a részek tele vannak zúgókkal, ez a rész tűnik a legnyugodtabbnak. Vaninának elég egy pillantás, hogy megállapítsa, ez a nyolc-tíz lándzsányi széles folyó nem olyan kristálytiszta, mint Miracleában - de annyira jéghideg. Kael is nézi egy ideig a vizet, és megosztja veletek a meglátását:
/Abrín/ Legfeljebb egy alak mély lehet, de cserébe még így is erős a sodrása. Szóval lehetőleg a zúgókról leérkező vízeséshez közel kell elindulni, hogy a víz ne sodorjon el minket a következő zúgóhoz...
Ha át akarjátok úszni, akkor egy úszás próbát kérek, 30% nehézség ellen.
Ha még az irányt is tartani akarjátok a sodrás ellenében, akkor 40% a nehézség, de ezt előre tessék eldönteni! (alapból mindkét esetben átértek, de ha menteni kell a karaktert, az időveszteség miatt ez fontos tényezővé válik)
Viszont a dobást +5%-os képzettség-bónusszal dobjátok ez alkalommal, kivéve Vaninát, mert neki összesen +10% jár (Fifi vele van).
3
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2021. Június 12. 17:35:17 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – Folyó
Időpont: nyárelő
Esemény: átjutás
Résztvevők: Lan


A
mit Hajnal ösztönösen művel, azt te mint tanult készséget, magasabb fokon és sokkal eredményesebben éred el. Ráadásul sokkal diszkrétebben. Amúgy is kellemetlen érzés fog el, amikor rápillantasz a derengő rúnára - s nincs kétséged afelől, hogy a társaság többi tagja is hasonlóan érezhet Kiina szavai után. Az összpontosításnak hála - és talán a sytisi "gyakorlat" is segít kissé - de az az érzésed, hogy védőszellemed/megérzésed éppen megpróbál lebeszélni az út folytatásáról. Főleg, hogy úgy érzed, mintha picit megváltozott, baljóslatúbbá vált volna a hely hangulata. Eltart egy darabig, míg rá nem jössz, hogy valamilyen aura legszélén tartózkodhattok.
4
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2021. Június 12. 17:33:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – Folyó
Időpont: nyárelő
Esemény: átjutás
Résztvevők: mindenki


A
hogy a vadcsapáson haladva feldereng Vanina kezében a Halott ember köve, egyből megtorpan az eddig vezetőszáron lévő Fifivel együtt. Deion testvér ugyan javaslatot tesz arra, hogy esetleg takarja el a követ, nehogy meglássák, de ezt Hajnal nem tartja annyira fontosnak jelen helyzetben. Kael türelmesen vár a libasor végén, hogy elöl döntésre jussatok, hogy mégis merre, vagy hogy módosul az útiterv. Hajnal gyanakodva nézelődik, az erdő mélye felé szinte napnyugati módra kikerekedett szemmel meresztgetve a szemét, hátha megpillantja a rúna felfénylésének okát.
5
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2021. Június 12. 17:30:29 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – Folyó
Időpont: nyárelő
Esemény: átjutás
Résztvevők: Deion testvér


H
ajnal egyetértően bólint
/Abrín/ Ez igaz! Feltéve ha kiderül, hogy a te vérvonalad is eredendően alkalmatlan a főzésre - mert akkor a te főzőtudományoddal fogunk viccelődni a nador hegyek lábáig - mosolyog, és biztos, hogy ezt az ígéretét be is tartaná.

Kiina a kérdésedre széttárja a karját.
/Abrín/ Természetesen! Nem hagyom veszni a sérült prédát! - válaszolja - De ha egy mód van rá, legközelebb nem próbálom meg megenni - jelenti ki - ami akár azt is jelentheti, hogy annyira nem volt finom falat, mint amennyire küzdelmes.

A pókoknál ugyan eszedbe jut, hogy mi van akkor ha a minap kiutált pók beelőzött titeket, és pont ide tartott - de szerencsére ez ma nem derült ki. Pedig nem nehéz elképzeli a bosszúra és a cseppfolyósított belső szerveidre szomjas pókok támadását. Csakhogy ezek a pókok nem akartak megfelelni ennek a képnek - inkább csak türelmesen vártak, hogy hátha belesétálsz valamelyik hálóba...

/Abrín/ Ha ezt az apró és halovány derengést meglátják, akkor szerintem már minket is látnak - véli Hajnal, és idegesen pillog a Vanina kezében lévő kő fele.

6
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Sol Dátum 2021. Június 08. 22:07:47 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Teázás a konyhateraszon – Első délután - este
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno*Mmhhmm.*
Hümmög helybenhagyólag. Valóban furcsa ez a külső megjelenésében és hanglejtésében déli származású fiatalember tiadlani öltözetben.

- Leedar Maelindor. - viszonozza a bemutatkozást. - Nagyon örvendek.

Udvariasan végighallgatja a csillagjegyekről és a hozzájuk kapcsolódó személyiségekről szőtt eszmefuttatást.
- Ha hinnék az ilyesmiben, roppant baljóslatúnak találnám. Szeretem azt gondolni, hogy igenis van ráhatásunk a jövőnk alakulására és sorsunk nem vésődött kőbe születésünkkor. Máskülönben minden erőfeszítésünk hasztalan lenne, csupán bábok lennénk nálunk hatalmasabb teremtmények sakktábláján.

Azonban nem az számít, hogy ő hisz-e az asztrológiában, hanem hogy szemmel láthatóan Inoru nagyúr (vagy aki ténylegesen megszervezte az ünnepséget) nagyon is.
Vagy pusztán véletlen lenne?

*Nem hiszek a véletlenekben.*

- Úgy látszik Shi no Kage, Ön jól ismeri a Shosuro családot. Ha már szó esett a család férfi ágáról, mi a helyzet a hölgyekkel? Ők melyik csillagképben születtek?
7
Fejesugrás / Re:Biogene adatbázis
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2021. Június 08. 07:17:56 »
A Coronado Állomás


Catherina Hames - hálózattechnikus (módosított ember) NJK
8
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Filio Mortale Dátum 2021. Június 07. 15:31:04 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Teázás a konyhateraszon – Első délután - este
Résztvevők: Leedar MaelindorLeedar Maelindor Tiadlan – (Shiro Tochi – 10. pont )

Hellyel kínálod a fiatal férfit amit elfogad és a helyi szokásoknak megfelelően foglal helyet az alacsony teázó asztalka mellet, miközben letelepszik elméd határán érzékeled Raadel töprengő dudorászását *Furcsa. . . Igazán furcsa, nem inkább nagyon furcsa. . . *

- Köszönöm a lehetőséget, hogy csatlakozhatom önhöz ebben a pompás időben engedje meg, hogy bemutatkozzam a nevem Shi no Kage és igen mindenki reménykedik benne, hogy az ifjú Shosuro Atsuki édesatyja és anyai nagyapja nyomdokaiba lép, hiszen a Kyrek annyira idegenek, annyira mások igazán nagy tett felettük győzelmet venni. Inoru nagyúr Rusenor koronájának jegyében született így a csillagok állása alapján várható volt a szenvedélyes tettek végrehajtása részéről. Inoru nagyúr elsőszülött fia viszont a Lámpásemelő csillagkép ideje alatt látta meg a napvilágot ennek köszönhetően már amennyiben meghatározzák a sorsunkat a születésünkkor uralkodó csillagképek az ifjúúr inkább a Király konok testőrlovagja lesz vagy a kardművészek letisztult ám rideg útját fogja követni, már amennyiben beérik a nemes fa gyümölcse. – elgondolkozva szemez a teájával mielőtt egy aprót kortyolna belőle és folytatná mondandóját, mindeközben Shosuro Atsuki és fiatal társai közt kezd eldurvulni a gyakorló kardvívás egyre nagyobb erővel csapnak össze a gyakorlókardok fa sikolt fán - - Már ha nem veszi tolakodásnak megkérdezhetem, mit gondol arról, hogy Inoru nagyúr a házassági évfordulójának középidejét pont az Elátkozott Utas csillagállás tetőzésének csúcsára időzítette? Ráadásul a mostani csillagkonstelláció a szokásosnál is ritkább, ha kétszáz esztendőnként ha egyszer fordul elő mert most az útitársa a Démon szeme csillagállás a háttérből pedig követi őket a lehanyatló Diss Tüze.
9
Fejesugrás / Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2021. Június 06. 18:34:54 »

Nick Hall
<< Étkező >>
A választ hallva az az érzésem, hogy elég egyértelmű kapcsolat lehet a mendemondák és a jelenlegi helyzet között. Csakhogy a fantáziám mindig is túl élénk volt, és most talán úgy viselkedek, mint az összeesküvés elméletek hívei, akik minden mögött a saját tévképzetük igazolását látják.
/Spanyol/ Nagyon remélem, hogy ha ebből egyszer könyvet írok, akkor az egy felejthető misztikus thriller lesz, és nem egy megtörtént eseten alapuló bestseller - válaszolom vidáman ara, hogy feltehetőleg a történetek nagy része csak fel van fújva.

< -2. szint víz alatti munkahelyek, tengeralattjáró kikötő>>
Angelo válasza kissé lelombozó, de várható volt.
/Angol/ Már ha nincs véletlenül valamelyik érzékelő úgy bekötve, hogy ne érzékelje a nyitást - jegyzem meg halkan magamnak, hiszen erre valóban nincs sok esély. Inkább arról van szó, hogy ne mindig hagyjam szó nélkül megfúrni az ötleteimet.
/Angol/ Arról van adat, hogy az esti fürdőzés alatt megváltozik-e a víz kémiai összetétele? Pl. valamilyen vulkáni gáz koncentrációja megnő a vízben... Pontosabban a fürdőzők és a megbetegedettek közt van-e valamiféle, az átlagosnál nagyobb átfedés? Esetleg fordítva, hogy a fürdőzők közül sokkal kevesebben betegedtek meg? - ötletelek, aztán feltűnik, hogy Angelo is ideért.
/Angol/ Tudsz úszni, vagy csak merülsz, mint egy tégla? - jut eszembe az első kérdés, ami Angelo láttán a stégen eszembe jut. Nem teljesen értem, hogy miért jött le, de nem nagyon gondolom túl.
/Angol/ Ok, lássuk, hogy valóban olyan jó-e Ritter biztonsági rendszere, mint amilyennek tűnik! - indulok meg az ajtók felé, és már emelném a kezem, hogy barátságosan megveregessem Angelo vállát, amikor kényszeredetten abbahagyom a mozdulatot. Ki tudja, hogy mennyire gyorsan hatástalanítaná a mozdulatot, és engem... Igazából  nem nagyon kellett törnöm magamat a teszteléssel, mivel kameráknál még csak-csak találni kisebb vakfoltokat, de az ajtóknál én egyet sem találtam. Ahogy olyan szellőzőjáratot sem, amit elérhetnék, vagy feltűnés nélkül megbonthatnék.
/Angol/ Ezt a csalódást! - sóhajtom a fél tucat sikertelen kísérlet után - De legalább pozitív csalódásról van szó!
- summázom, hogy ezt a besurranós teóriát nyugodtan kihúzhatjuk a listáról. Aztán inkább úgy döntök, hogy több hasznot hoz, ha felmegyek a 4. szintre, hogy a labormodulban jelentkezzek a napi összehasonlító vizsgálatra, mint kísérleti nyúl. Utána úgy tervezem, hogy a személyzet elváltozásainak elemzésével próbálok meg előrébb jutni, hiszen tegnap a boncolási jegyzőkönyvekből semmi újat nem tudtam meg.
10
Take the Lead - Ólomlábakon / Re:Take the Lead
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2021. Június 06. 18:31:26 »
Roxana

Amíg mész West után, van időd eltöprengeni azon, hogy vajon Mia eddig hol  és mit csinálhatott. Bár őt ismerve nem kell sajnálni, mert láthatóan megélt a jég hátán is. Black és Roger ezzel szemben elég szép időt töltött fogdában, ahonnan neked sikerült idő előtt meglépni. Ha nem lett volna szüksége a polgármesternek a szaktudásodra, feltehetőleg te is még mindig az egyik cellában ücsörögtél volna.
A kórházból kilépve az egyik ott parkoló kis kétüléses városi bubiautóba ültök, ami aztán kényelmes kocorászós tempóban elindul az űrkikötő felé. Út közben azért West ismerteti veled a többiek helyzetét

/Angol/ Mindenki sértetlen, és jól van. Miss Mia szabadlábon volt az elmúlt pár napban. Mr. Rogers és Mr. Black másfél órája szabadult a fogdából, ahogyan Miss Rina is. Miss Yeo-Jin pedig szintén szabadlábon volt.
Az Ólommadár alá beparkol az autó két másik társa mellé. A hajó javítása pont úgy áll, ahogy legutóbb láttad - félbehagyva. Felsétálva a rámpán, és belépve a folyosóra, a frissen főzött kávé illata Black sajtos pogácsájának illatával keveredve siet eléd fogadó-bizottságként. A társalgóból zene és  beszélgetés hangjai szűrődnek ki. Belépve látod, hogy az egyik fotelban Roger ücsörög, és a frissen sütött pogácsákkal tömi tele a száját. A fotel karfáján Mia ül a tőle várható kényes-elegáns tartásban, és éppen azzal van elfoglalva, hogy a kanapén a barátnőjét ölelgető Rinát tartja szemmel. Black pedig az italát kortyolgatva az audioegységet nyomogatja.

Ahogy belépsz, mindenki rád néz, s Mia megszólal
/Angol/ Épp időben! Gyere csak, és helyezd magad kényelembe! - int neked - Mint Rina már korábban felhívta rá a figyelmemet, tartozom nektek némi magyarázattal, hogy mi is történt - kezd bele, mire Rina csak annyit morog, hogy jobban teszi, ha megfelelő magyarázattal tud előállni. Black erre megfordul, és az asztalhoz lépve felemel két kávésbögrét, és egyet neked, egyet pedig West kezébe nyom.
/Angol/ Nos, kezdjük az elején! Joe volt kedves, és elvállalt egy fuvart Greenleaf és St. Albans közt. Amit nem tudott, vagy nem érdekelte, hogy az árú veszélyes volt. De mi baj lehetett volna, ha egy polgármester rendeli meg, nem igaz? - Aztán int Westnek
/Angol/ A polgármester ténykedése nem igazán nyerte el a lakosság jókora részének megelégedettségét. Mondhatjuk úgy is, hogy a saját zsebét tömte, a Blue Sun cég kegyeit keresve. Ezt többen is sérelmezték, és a szennyest a Fagyosszentek nevű csoport ki is teregette. Viszont a nyakán volt a szavazás, ami a következő hónapban esedékes. Jó eséllyel elvesztette volna a polgármesteri székét, és ezzel a nyereséges üzleti vállalkozását is. Ezért kitalálta, hogy a lakoknak épített egy parkot, ami meghozza neki a szükséges népszerűség növekedést. S hogy ebben biztos legyen, Dr. Dent elődje kidolgozott egy eljárást amivel nagymértékben befolyásolhatóvá teszi a lakosságot. S ehhez kellettek a növények. Nem untatva senkit, dióhéjban annyit elég erről tudni, hogy a park levegőjébe engedve az ide szállított növények virágillatát, könnyen rá lehetett volna venni a parkot meglátogató lakosokat az újra választására, vagy később bárminek a megszavazására, és az ellenállás teljes megtörésére is alkalmas lett volna. Mivel az Ólommadár megsérült, így a hajó kényelmetlenül sokáig itt ragadt - és nőtt a kockázat, hogy valaki esetleg kikotyog valamit. Főleg, hogy zavaró és érthetetlen módon eltűnt a hajó kapitánya, Joe. Ezért fentről jött az utasítás, hogy alaposan vizsgáljuk ki az esetet.
Mia veszi át a szót
/Angol/ A Fagyosszentek pedig azt hitték, hogy a polgármester emberei vagyunk, ami okozott némi kellemetlenséget, amikor ide látogattak bizonyítékot keresni. A rendőrök először az eltűnt kapitány miatt kezdtek el nyomozni, csakhogy Roxanának az a nehezen megmagyarázható ötlete támadt, hogy álcázza magát az egyik korábbi legénységi tagnak - aki sajnos Greenleafon elhalálozott, és körözés alatt állt.
/Angol/ Jah, igen - innentől kezdve a teljes hajó személyzete egyre gyanúsabbá vált a nyomozók előtt - bólint West - és ez a polgármester kezére játszott, mert ahogy Miss Dent egyre jobban belegabalyodott a meséjébe, egyre több nyomozni való derült ki, és egyre komolyabbnak tűnt az ügy.
/Angol/ Legközelebb inkább ne szólj semmit ilyenkor, és nyugodtan bízd inkább rám! - fordul feléd Roger két falat között.
/Angol/ Én ezt a pillanatot választottam arra, hogy megpattanjak, mielőtt Roger és Back után engem is megtalálnak - szól közbe Mia.
/Angol/ Pár napig eltartott, míg beszereztük Greenleafról a szükséges információkat - de ennyi idő elég volt Miss Miának, hogy a város legtehetségesebb ügyvédeit felfogadja a letartóztatottak védelmében.
/Angol/ Furcsa is volt, hogy túl puccos egy kirendelt ügyvédhez képest - jegyzi meg Black.
/Angol/ Közben a polgármester terve jól haladt - a legénység nagy része már rács mögött - igaz, voltak akik eltűntek, illetve nem adtak okot arra, hogy letartóztassák - pillant Rinára West - De aztán sajnos kiderült, hogy megpróbálod a magad kezébe venni az ügyet - és beszerveztek, hogy okozz zavart a rendőrségen.
/Angol/ Rina egész jól boldogult, és úgy tűnt, hogy Yeo-Jinen kívül túl sok minden nem érdekli. Aztán egyszer csak szóltak, hogy Rina gyanús alakokkal találkozik, akik feltehetőleg csőbe akarják húzni. Próbáltam neki szólni, hogy baj van, de nem igazán adott lehetőséget kifej...
/Angol/ Nem csak feltehetőleg akarták csőbe húzni - szól közbe West - A polgármester privát kommandós csapata a Fagyosszenteknek adta ki magát, és rávették Rinát, hogy a rendőrségre vigyen be egy robbanószeres csomagot. A rendőrség pedig kapott egy névtelen telefont, amiben feldobták, hogy mire készül. Így már csak Miss Miát kellett volna begyűjteni, hogy teljes legyen a csapat, és elvarrják a szálakat. Közben Miss Mia Rinának is kerített ügyvédet. Ellenben Rina tevékenysége arra tökéletes volt, hogy feledte előttünk a polgármester katonai alakulatának a rejtekhelyét. Aztán jött a meglepetés, hogy ejtik a vádakat Dr. Dent esetében, és felveszik a kórház kutatási osztályára osztályvezetőnek. Hiába, a polgármester felismerte, hogy a terve nem kivitelezhető Miss Dent szaktudása nélkül, és túl korán szabadult meg a doktornő elődjétől.
/Angol/ Pedig egész szépen haladtunk az ügyvéddel, hogy tisztázzunk magunkat! - szúrja közbe Roger - Sikerült bizonyítanom, hogy a hajót én örököltem, és hogy Joe-t fegyveres lázadása és apám lelövése miatt az én utasításomra zsilipelték ki. Szerencsére Black is ezt állította - mivel több héttel korábban egy esetleges vizsgálat eshetőségről már beszéltünk. A növényszállítmányt pedig nem szép dolog, de a polgármester mögé bújva tudtam kimagyarázni. Hogy a polgármester biztos nem rendelt volna, vagy fizetett volna ki veszélyes növényeket.
/Angol/ Végül a sajtótájékoztató a parkban volt az ideális helyszín arra, hogy lecsapjunk a polgármesterre, aki azt hitte, hogy már nyeregben van - és sikerült elrabolnunk - vallja be West. Próbáltuk szóra bírni, de arra nem számítottunk, hogy a titkára már egy ideje nagyobb léptékben gondolkozott. Míg a polgármester a parkot akarta csak virágillattal elárasztani, addig a titkár a teljes város kulcsfontosságú részeit. Azaz a bevásárló központot, kórházat, hivatali és rendőrségi épületet, és nagyobb lakóházakat is el akart gázosítani. Csengékkel már több hete ezt a tervet készítette elő, és amikor értesült arról hogy eltűnt a polgármester - azonnal nekilátott az utolsó átalakítások elvégzéséhez. Szerencsére Csengék már egy ideje próbálták szabotálni, és készültek az összecsapásra, de végül Dr. Dent segítségével sikerült megállítaniuk az őrült tervet - fordul feléd, aztán megtapsol, amihez Mia és Roger is társul, akárcsak Black - Erről mi is utólag értesültünk, szóval ha Dr. Dent nem áll a helyzet magaslatán, akkor az egész tervünk valószínűleg kudarcba fulladt volna...
/Angol/ Hát, ez történt nagy vonalakban - zárja Mia a beszámolót.
/Angol/ Szóval most ejtettek minden vádat ellenünk? - kérdezi Black, mire West bólint.
/Angol/ Igen, ez volt Miss Mia egyik kitétele, amikor megkeresett minket azzal, hogy tudja - mire készül a polgármester, és segít elkapni.
/Angol/ A rendőrségnek? - kérdez vissza Black
/Angol/ Nem, a Fagyosszenteknek - válaszolja West.
/Angol/ Szóval te olyan kettős ügynök vagy? - kérdezi Yeo-Jin
/Angol/ Igen, így is lehet mondani. Ezért volt kellemetlen, hogy Rina engem is megemlített egy kihallgatásnál, és felhívta rám a figyelmet.
/Angol/ De mint látjuk nem lett baj - vonja meg a vállát Rina - Te pedig ne hidd azt, hogy azzal, hogy ügyvédet fogadtál, minden meg van neked bocsájtva - szól oda Miának.
/Angol/ Van még kérdés? - kérdezi West.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10