Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
A háború folyománya / Re:Fogadó a Névtelen Katonához
« Utolsó üzenet: írta Kirvano Kien Dátum 2022. Május 23. 20:36:10 »
Szia! Jó újra itt látni! Részemről semmi baj nincs. Azt mondtad hogy visszajössz és úgy is lett. A lényeg hogy rendbe legyél te, mi megvárunk!
2
A háború folyománya / Re:Fogadó a Névtelen Katonához
« Utolsó üzenet: írta Haldirien Dátum 2022. Május 23. 03:10:46 »
Sziasztok!

Ne haragudjatok az eltűnésért, többször is akartam már írni, de végül ma sikerültrávennem magamat, sajnos mindenféle házi miatt eléggé lefáradta, sajnos majdnem teljes életváltással történt ez a kiutazás és münchenben tanulás.
3
A háború folyománya / Re:Első Felvonás - Az Ünnepség
« Utolsó üzenet: írta Haldirien Dátum 2022. Május 23. 03:06:51 »
Felicia, Innon, Ut Saeva (és Temmo Nogara)
A közös ismerkedést követően mind a barbár, mind pedig a fiatal italoslány elhatározták, hogy mindketten meglátogatják a célbalövő versenyt.
A falu a céllövő versenyét az egyik ugaron hagyott szántóföldjén szervezték meg, habár a versenyen a nemesúr őrei által felajánlott íjakkal lőttek, van lehetőség a saját eszköz használatára is.
Az íjászversenyen közel egy tucat ember indult, köztük egy két gyerek akik egy két közelebbi célpontra lövöldöztek, a többség a falu lakosai voltak, köztük a fogadós egyik „leánya”, Felicia, egy két bányász a hegyvidékekről, egy kicsit beteges külsejű, csuklyás alak és egy igazán megtermett medvére hasonlító ember. Továbbá a nézőközönségben még kitűnőek voltak a toroni követség tagjai, valamint pedig az egyik törp a fogadóból, akik élvezettel nézik a versenyt, és az egyes nagyon megmosolyogtató  elfuserált lövés után halkan megbeszélik a dolgokat, vagy a törp esetében megkuncogták a résztvevőket.

Lien, a fogadóban megismert kislánynak nem sikerül kilőnie a nyílvesszőjét, amaz megpattan az íján és egy pár lábbal odébb a földre zuhan, és kicsit csalódottan figyeli a többi versenyzőt, de amikor Felicia lő, árgus szemekkel figyeli, és láthatóan izgul a lány sikeréért. Lemásolva Felicia mozdulatait, a második és harmadik lövése roppant jól sikerült, az egyik a bála közvetlen közepébe mélyesztette a nyílvesszőt.
Az egyik megtermett bányász egészen ügyesen lőtt, az egyik távolabbi bálába tűzi a nyílvesszejét. Mindegyik lövése eltalálta a bálákat, azonban a pontosságán még kellett valamit finomítania.
A molnár fia inkább elkullogott, miután a kislányhoz hasonlóan neki sem talál be az első két lövése, nem sokára a helyi szabó is követi, akik inkább abbahagyják a versenyen való részvétet. Úgy tűnik Felicia, a csuklyás és a medve mellett csupán a kislány, két bányász és egy földműves férfi maradnak az utolsó lövésekig.
((Öt lövésre van lehetőség, egy egyszerűbb célszámot kell megdobni a sikeres találatokhoz, tetszőleges fegyverrel is lehet.))

Temmo Nogara
A piacon sokféle áru található, egy két idegen földről érkező kereskedő is tábort vert, hogy különlegesebb tárgyakat, elsősorban ételt, eszközöket és egykét egyszerűbb faragott ékszert áruló árus portékái mellett sétál el a harcművész. Az íjászverseny mellett is elsétál, ahol láthatja, hogy a falusiak mellett egy két idegen, köztük a fogadóban látott megtermett alak és egy csuklyás alak, aki egy számszeríjat emel a célokra.
Nem messze egy kisebb csoportot vél felfedezni Temmo Nogara, akik az egyik ház udvarán kezdtek el jókedvűen birkózni az emberek.
A tömegben sétálva megtudja a harcművész, hogy Larkon úr lovasai az erdőket járták, valamilyen banditafélékre vadászva, akik az erdőségben vethették meg magukat. További beszélgetés foszlány épp egy csodaszép nőt dicsér, amiről két középidős földművelő napszámosnak tűnő ember beszélget. Aztán megüti a fülét, hogy egy másik harcművész iskola tervez bemutatót, akik a levegő és az ég tanításait követik és az ő mentalitását szeretnék elsajátítani. Az idős falusi szerint a falutól délre fekvő kis erdőségben gyakorolnak tegnap reggel óta, mert meglepetés lesz a megjelenésük a falunak.
A vásárban sétálva egy pillanatra egy furcsa szerzetre lett figyelmes. Egy fekete maszkot viselő nő alakjára, akinek a hajában egy mély lila virág van fűzve. Egy pillanatra a tekintetük összeért.

Saito
A kártyatársaid rendkívül örülnek a társalkodásnak és az azonos véleményhez pedig még inkább, arra feltevésre, hogy az erdőben táborozók a toroni csatlósai lennének, a legtöbb kártyás ingerülten felhördül, míg az egyik csupán mélyen Saito szemébe pillant, majd utána a kártyáira vetül a tekintete.
„Azt hiszik magukról, hogy ők a világ urai, bárhová bemehetnek, engedély és kérelem nélkül!” – morogja az egyik, amire megvonja a vállát a másik.
„De lehetne rosszabb is. Niiro Larhon úr ha nem észleli meg időben bajt lehet a falusiak most toroniul. És valószínűleg megöltek volna minket.”
Az egyik kártyás erre csak prüszköl egyet, majd továbbra is a lapjaiba mélyed.

A tárnát jókedvűen magyarázzák el, hogy egykor volt ott egy régi bánya, ám többen is megbetegedtek azok közül, akik a tárnában dolgoztak,  de őket szerencsére nem bántota a betegség, legalább is eddig minden jó, így lehet valami más miatt kellett végül elmenniük és csupán ürügyként hivatkoztak arra, hogy nemesúrnak könnyebben érthető módon üzenjék meg, hogy elhagyják az adott tárnát az emberek. Volt több olyan tárna is, ahol az emberek megbetegedtek egy pár nappal ezelőtt.

A kártyázás közben feltűnik Saitonak, hogy

A fogadóban Borisz egy apró likőrt tölt a kardművésznek, majd egy bólintás kíséretében megszólal.
„A nemesúr ha minden igaz lovasokat küldött az erdejébe valamilyn tábortüzek miatt, amely egy bandita tábor lehetett, így biztosan örülne annak, ha a király kardját úgy hiszem szívesen fogadná Larkon úr, de ő pontosan nem tudja a részleteket, de Larkon úr a falu elöljárójának az épületébe vette be magát, hogy eltöltsenek egy pár vendéggel egy két szép percet és elfogyasszák a szívélyesen elkészített ételt.

4
Nadír könnyei / Re:Nadír Könnyei
« Utolsó üzenet: írta Dierol Dátum 2022. Május 22. 17:12:52 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: érkezés a faluba
Résztvevők:  „Kékprém" Keelut


M
int már annyiszor, most is van idő merengeni azon, hogy mi is történhetett apáddal. Az biztos, hogy nem csak úgy lelépett, hanem nagyon is komoly oka volt a távolmaradásra. Hogy ez éppenséggel a halálát, vagy mennydörgésszellemé válást jelenti - az mindeddig az ismeretlen ködébe veszett. Most lett volna lehetőséged rákérdezni, tisztázni, hogy mi is történt vele - de talán mert magad is tartottál egy kiábrándító választól, végül mégsem kérdeztél rá. Így ugyan az igazságra nem derült fény, de így a mennydörgésszellemes történet is biztosan veletek maradhat a továbbiakban.

A falu mindennapjainak nagy része pont ugyanúgy telik, mint bármely más falué a királyságban. Az idősebbek a gyerekeket felügyelik - hol hangos szóval, hol egy-egy fülessel, hol pedig tanúságos történetekkel terelgetve őket. S mindezt főzés vagy épp valamiféle rákcsapda vagy háló javítgatása közben. A munkaképes korúak nagy része a falun kívül tartózkodik - gyógynövényeket gyűjtve, vagy épp rákászni, esetleg halat fogni. A nőknek maradt a vízhordás, mosás, vagy épp kosárfonás, és egyéb ház körüli munkák.

Végül úgy döntesz, hogy a megérkező utazók nem jelenthetnek túl nagy veszélyt, ha egyszer Lan is velük utazik. Az első benyomásod az, hogy mint minden esetben, ha idegen síkságiak pillantanak meg - az izgatott érdeklődés. A második benyomásod pedig az, hogy még mintha örülnének is neked, de ez az érzés szinte azonnal tovaszáll, és utána némi csalódottságot vélsz felfedezni a sáros nő arcán, míg a papszerűség csak nyugodt egykedvűséggel szemlél téged. Az az érzésed, mintha mást vártak volna. Pontosabban más nadort.

Lan hamar tudatja veled, hogy mi lett a két korábbi útitárssal, de azt nem fejtette ki, hogy a jelenlegi csapat új tagjai milyen okból vannak az oldalán. Talán nem is bízik meg annyira bennük? Mert feltehetőleg nem holmi udvariasságból vált az anyanyelvedre. De legalább további információkkal szolgál, mely szerint az ősi erdőirtók leszármazottai vannak a nyomukban.
5
Kétes hozomány / Re:Sarokasztal egy füstös ivóban - Csevegő
« Utolsó üzenet: írta Cyrgaan KheaLorn Dátum 2022. Május 19. 10:44:14 »
Üdv!

Nyugodtan merd kimondani, ez egy közös projekt. :) Most rajtam a sor, hogy átböngésszem, ha időm engedi, meg is teszem majd.

Amúgy közérdekű információként közlöm, hogy a bemesélő reagokon dolgozok :)
Most kicsit feltorlódtak a munkahelyi dolgok, de reményeim szerint rövidesen tudunk kezdeni.

CKL
6
Kétes hozomány / Re:Sarokasztal egy füstös ivóban - Csevegő
« Utolsó üzenet: írta Caroline Azurre Dátum 2022. Május 19. 02:35:56 »
Sziasztok :)
Átírtam az ET és kiegészítettem. Nem merem már kimondani, de talán már elkészültem a javított verzióval.
7
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Cyrgaan KheaLorn Dátum 2022. Május 16. 14:40:12 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Első délután - este
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri LannoNem, az albínó nem értette meg mindazt, ami a harcművészlányban végigfutott a kérdés előtt. Hogy szándékosan hagyta figyelmen kívül a mögöttes tartalmat, vagy csak mást jelent számára az elmúlt időszak, az talán nem is lényeges.
Kita kíváncsiságát azért felkelti az ódon temető képzeletbeli képe - vajon a férfi követte a pokolfajzat nyomait, ha vannak neki olyanok egyáltalán, a temetőig? Vagy keresgélés közben bukkant rá, és nem is kapcsolódik az entitás jelenlétéhez? Előbb vagy utóbb ezek a kérdésekre is kiderülnek a válaszok.


- Délvidéki sztyeppék nomádjai? - visszhangozza kissé meglepetten. - Jó pár ezer mérföld választ el minket tőlük, nem gondoltam volna, hogy ilyen egzotikus itallal találkozok majd ezen az ünnepségen. Reito uraságnak remek ízlése van.

Az utolsó mondatnál picit el is pirul - tényleg erős ez az ital, és amúgy sem bírja jól az alkoholt -, és Reito felé pillant.
Tekintete a félelfről a ház magiszterrel beszélgető úrnőjére rebben, ahogy a legyező mozgása a látása perifériáján felkelti a figyelmét. Vajon miről folyik a szó kettejük között? A férfi arcáról lehetetlen leolvasni bármi érzelmet, és az Úrnő is - nem megepő módon - kiválóan uralkodik a vonásain. Az est hátralevő részén többször is arra pillant, mígnem az elf végül a ház urával elegyedik beszélgetésbe...
8
Rokonlátogatás / Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Utolsó üzenet: írta Sol Dátum 2022. Május 15. 18:49:00 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Első kora este, vacsora
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno
A vacsora végeztével dicsérő szavakkal illeti az úrnőt, mint vendéglátót és köszönetét fejezi ki a lakoma miatt.
Majd az első adandó alkalmat megragadja, hogy szót váltson a házigazdával.
Udvariasan neki is megköszöni a vacsorát, türelmesen végighallgatja amaz szóvirágait, mielőtt a lényegre térne.
- Nagytiszeletű, minden bizonnyal már tájékoztatták a baljós eseményekről. Szeretném a felhatalmazását kérni, hogy vizsgálódhassak az ügyben. A felelőst kézre kell keríteni, az entitást meg kell fékezni a kastély biztonsága érdekében.
Amennyiben Inoru nagyúr mit sem tud a történtekről, úgy röviden összefoglalja a tudnivalókat.
- Shosi Imoro mesterrel úgy véljük, hogy a megboldogult Tábornok úr nászajándéka, a Bambuszkard, mely jelenleg a hitvese birtokában van, nagy segítség lenne a lény elleni küzdelemben, tekintve hogy az efféle förtelmek ellen a közönséges acél hasztalan. Megkaphatnánk ezt a kardot, Nagyuram?

A három emberből, akinek kulcsa van a könyvtárhoz Nakiro bácsikával már beszélt. Ő az úrnőt nevezte meg, mint legutóbbi "látogatót".
Imoro mesterrel majd később értekezik. Úgyhogy most a nagyúr van soron.

- Szeretném meglátogatni a kastély fóliánstárát, amennyiben nincs ellenére. Ha jól tudom, mindössze három embernek van hozzá kulcsa. Történetesen Ön az egyik. - halványan elmosolyodik - Feltételezem, hogy a ház urához nem sokan szoktak fordulni ilyen ügyben. Igazam van?
9
Kötetlen / Re:Általános csevegő
« Utolsó üzenet: írta Rigor Mortis Dátum 2022. Május 13. 16:27:43 »
Idézet
Írta: Az Ezüst Utazó
« Dátum: Ma - 06:08:40 »Idézet beszúrása
Bocsánat Tibor a hibajavító belekontárkodot


Meg van bocsájtva :)
10
Kötetlen / Re:Általános csevegő
« Utolsó üzenet: írta Az Ezüst Utazó Dátum 2022. Május 13. 06:08:40 »
Bocsánat Tibor a hibajavító belekontárkodott
Oldalak: [1] 2 3 ... 10