RPGenerations

Yggdrasil, a Világok Fája => Ars Magica => Magyariak Mezején => A témát indította: wolftern - 2020. Június 12. 21:01:48

Cím: Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 12. 21:01:48
Ennek az üzemnek, szolgáltatásnak a szerepe több évszázad során számottevően formálódott. Alapvető funkciója változatlan, a betérők szabadon véleményt nyilváníthatnak, Ám! bűn lenne ezeket a mai kricsmikkel azonosítani.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 17. 18:20:51
Wolftern kérésének megfelelően ide válaszolok:

No egy karakter ötletem van, két féle kidolgozással:
Keresztes Johannita lovag, ki magyarként kint volt és küldetésként kapta, hogy itthon toborozzon a következő nagy keresztes hadjáratra embereket vagy valami ilyesmi, vagy tegyen kisérletet a rend megalapítására itthon.

Másik, egy frank vagy norman lovag, aki Felícia királynő kíséretéhez tartozott (szicíliai normann királynő).

Vélemények?

Szerintem a magyar Johannita lovag kedvezőbb lehet, mint a külhoni, aki épp gazdátlan lett.

A Johannita esetén az itthoni rendalapítás, mint cél jól illeszkedhet a coventus találáshoz olyan szempontból, hogy ha például találunk egy romos kolostort, akkor ott lehet a rend bázisa. Oda gyűlnek szépen mindenféle népek. ... Aztán eccercsak találnak egy mágust a toronyszobában. :) Vagy bekopogtat a kapun, hogy úgy érzi a toronyszoba eléggé mágikus helynek tűnik. :)
Illetve bár külhonban nevelkedett, viszont magyar nemes. Tehát lehet a "csapat arca" a helyi méltóságok körében. (Lássuk be mi többiek eléggé a társadalom peremén vagyunk.  8))

A jelenleg gazdátlan külhoni lovag is érdekes lehet. Viszont vele  már mindhárman kétes társadalmi megbecsülésnek örvendünk. Van az idegen, a lázadó, meg a közparaszt. :P

Mindkettőben vannak lehetőségek. ... Természetesen én is azt mondom: Amihez nagyobb kedved van. ;)
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 17. 18:29:40
Üdv!

Idézet
"a Johanitának túl sok kötelessége lenne hogy "kalandozzon"...bár toborozhat úgy is híveket ha megment pár életet és cserébe elkötelezettséget kér"
Ez alatt mire is gondoltál?


Idézet
Jeruzsálemben kezdte működését valamikor 1080 előtt, keresztény szerzetesek által vezetett ispotályként (kórház-menhelyként), az akkor még muszlim kézben levő városban: beteg és sebesült zarándokokat és a szegény helybelieket ápolta. Miután az első keresztes hadjárat elfoglalta Jeruzsálemet 1099-ben, 1113-ban II. Paszkál pápa jóváhagyta az új rendet és közvetlenül a Szentszék oltalma alá helyezte. A kor szükségleteinek megfelelően, a rend átalakult katonai-betegápolói szerzetesrenddé: a jeruzsálemi királyság egyik legkomolyabb hadierejének számított, a templomos lovagok mellett, de emellett soha nem hanyagolta el ispotályosi hivatását.

Az I. keresztes hadjárat idején a szerzetesrendek mintájára jöttek létre az első egyházi lovagrendek. Létrejöttük egyesek szerint spontán folyamat, mások szerint igenis tudatos vállalkozás volt, ugyanis a lovagrendek tagjai olyan feladatok ellátására is képesek voltak, amire egy átlagos katona nem. A lovagok feladata volt ugyanis
  • a zarándokok lelki gondozása
  • a betegek ápolása, gyógyítása
  • a zarándokok fegyveres védelme.

Mindenesetre ezen hasznosságukra hamar rádöbbent az egyház és a társadalom is és mindkét oldal adományokkal és kiváltságokkal támogatta megerősödésüket. A valódi szerzetesekhez hasonlóan a lovagrendek tagjai is hármas fogadalmat tettek – a (erkölcsi és szexuális) tisztaságra, az engedelmességre, a szegénységre – melyhez esetükben egy negyedik is társult, a katolikus hit és zarándokok védelme. Így tulajdonképpen a szerzetesektől csak a kard használatában különböztek.


Nem értem, miért zárná ki a kötelesség, az elhivatottságot: "...Keresztes Johannita lovag, ki magyarként kint volt és küldetésként kapta, hogy itthon toborozzon a következő nagy keresztes hadjáratra embereket vagy valami ilyesmi, vagy tegyen kisérletet a rend megalapítására itthon..."

Idézet
Az ispotályosok (vagy johanniták, később Szent János lovagok) eleinte kizárólag az általuk fenntartott kórházak betegeinek ápolásával foglalkoztak. Ám hamarosan ők is bekapcsolódtak a zarándokok védelmébe és a muszlimok elleni harcokba. Jeruzsálem keresztény kézre kerülése után sok keresztes katona és lovag lépett be a rendbe: a jeruzsálemi királyságnak szüksége volt harci tudásukra és időnkénti bevetésükre, így a 12-ik század közepére kialakult a rend kettős betegápoló és katonai jellege, katonai gyakorlatai és hierarchikus szervezete, amelyet egy 1155 táján szerkesztett új rendi regula rögzített. Hamarosan a templomos lovagok mellett a Szent János lovagok lettek a jeruzsálemi királyság legfélelmetesebb harcosai: jellemző, hogy a hattíni csata után Szaladin megkegyelmezett az elfogott keresztény harcosoknak, kivéve a templomosokat és az ispotályosokat, akiket egy szálig lemészároltatott.
vagyis még, ha ígéretemhez híven tartom magam, a regulák rögzítésére még minimum 30 évnek kell elmúlnia (1120-1155=-35) Jó ott van az első mondatban, hogy kizárólag VISZONT mint néhány beszélgetéssel ezelőtt írtam ne ragaszkodjatok annyira, mert én nem akarok történelem órát mesélni. A sok idézetet meg azért írtam, h a cáfolatra próbáljak rámutatni, mert zavar hogy egy ilyen világban még fingani sem lehet, mert az tuti nem így van, legalábbis a történelem nem ezt írja elő. Megértem a nézetet, de a kivétel mindig erősíti a szabályt. S mivel Con nem egy elhanyagolható ötletet dobott fel, és szerintem bármelyik rend díjazná, ha nézeteit terjesztenék, főleg a keresztényországokban, ezért akár... Az már más kérdés h a johanniták miért épp Magyarországon akarnának rendet alapítani, mikor nekik ott a Szentföld, ahol minden hit-testvérre szükség van.


SZERK: igen-igen Quatorral egyetértek, ám a jelenlegi uralkodó II.István és annak anyja Felícia királyné, szicíliai normann hercegnő, még jobban beilleszthető a történetembe. Azonban az tény hogy ez időtájt nem igazán kedvelik a külföldi lovagokat. Részemről egyik karakternek sincs akadálya, és a kaland is nagyon képlékeny még.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 17. 19:20:03
Nem értem mire a hirtelen nagy harciasság....
Egy szóval nem említettem hogy NEM LEHET...és nem is akarok beleszólni ki mivel akar jönni...Volt egy kérdés hogy "ki mit gondol?"
Én annyit fűztem a Johanitához hogy rendházat alapítani meg tagokat toborozni nem feltétlenül egyszerű dolog és sok idejét leköti
a lovagnak....ÉS PONT.Ez egy vélekedés részemről,de ha a km úgy alakítja,mert miért ne alakítaná,mert hát km...akkor bőven van ideje
a kalandban szereplő dolgokra.
A való életben biztos nem úgy volt hogy "hopp,rendház és 100 követő"...de mivel ez nem a valóság,ezért úgy alakul ahogy a km kitalálja.

Szóval,még mindig nem értem a fejleharapást...de lépjünk tovább.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 17. 19:33:47
Mmm. már rájöttem h nem volt jó a megfogalmazás.  :jedi: Nem fejleharapásként akartam előadni,  ;D hanem írtam amit és hát ha volna még ellenvetés... de azt is írtam h megértem a nézeted. Csak azt nem értem, h a legtöbbeknél az ilyen karakternél miért van az h amit leírnak az csak és kizárólag úgy lehet. Az elhivatottság a kötelességével szemben Pl a Johanniták. Ezzel sem mondom, h alkossunk új világot, csak amit múltkor is próbáltam előadni: h azért mert a "Lovag" szó leginkább a 13. századtól volt használatos, az nem jelenti hogy most a 12. század elején nem játszhatnátok efféle karakterrel, mert nem voltak.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 17. 19:35:15
Továbbra sem állítja senki hogy kizárja...
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 17. 19:41:49
OK. Igazad van.  :D Vettem és bocsánat a harciasságért. ;D


A karaktered: Válaszolni akartam, de még nem jutottam a levél írásig. Még nem volt időm igazán ránézni. Viszont a előéletet átnéztem és profi. Viszont a tulajdonság,háttér-ben nem teljesen vagyok elégedett/biztos. Hétvégén megpróbálom figyelmesebben átnézni.  :meditate:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 17. 20:22:32
Idézet
A karaktered: Válaszolni akartam, de még nem jutottam a levél írásig. Még nem volt időm igazán ránézni. Viszont a előéletet átnéztem és profi. Viszont a tulajdonság,háttér-ben nem teljesen vagyok elégedett/biztos. Hétvégén megpróbálom figyelmesebben átnézni.  :meditate:

Idézet
Erények és hibák: Sasszemű +1,hiúzfül +1,Borotvaeszű +1,Művelt +1,Nagytudású +3
Mélyalvó -1,Érzékeny (mocsok) -1,Lágyszívű -1,Gyakori félelem (átlátszatlan mély víz) -2,Fogadalom -2*

Tulajdonságok...egyszerű dobott meghatározás,mivel nem láttam kikötést a módszerre én ezt választottam.

Erény-hiba...7-7 pont.Amiket nem ír le 100% a könyv mert választható részek vannak benne:
-érzékeny:nagy kosz,sár,trágya,bolhák,tetvek stb...ezektől távol tartja magát...a karakter nem erőszakos,ezért nem fog
harcolni ha ezekkel találkozik.

-gyakori félelem: mély víz,főleg ha még nem is lehet az aljára látni.Tehát hídon,vízparton,csónakban parázni fog...ha meg bele is
kerül valszeg simán megfullad... mert úszni nem tud.

Fogadalom: ahogy írva is van...nem gyűjt vagyont,nem fog aranyban bársonyban járni,inkább a közemberekre költi.
Tehát kb annyi cucca lesz ami most nála van +/- más esetleg...

Ha pont nem ezek az említett dolgok,majd jelzed...
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Június 18. 13:05:27
Arra gondoltam, hogy annyira ne legyen kötött a dolog, módosítom a két elképzelést. Vagy egy kóbor "lovag" nehézlovas, vagy egy "rablólovag" - Bandavezér szerűségre gondolok. Ezekhez észrevétel?
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 18. 14:32:23
Con!
Mind2 ötlet jó, és a kóborlovag is megfelel. Azt akarnám h olyan karaktert alkossatok amihez kedv is van. És első kaland inkább harcias lesz, mint intrikálós, varázsos v pl  jussatok ki xy helyről.

Kalidar
Egen. ;D erre gondoltam. Tudom h 2 fajta karakteralkotás van, viszont +4 tulajdonságot soknak látom. Mert a átlag 0. Ill ha felveszed a hátrányt ugyanannyi kell.  De mint írtam nem igazán néztem át.  kics
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 18. 17:57:14
Arra gondoltam, hogy annyira ne legyen kötött a dolog, módosítom a két elképzelést. Vagy egy kóbor "lovag" nehézlovas, vagy egy "rablólovag" - Bandavezér szerűségre gondolok. Ezekhez észrevétel?

Nekem a Johannita jobban átjött. (Illetve kezdtem érdeklődni, hogy ők kik is pontosan. :) )

Illetve Béla - poroszlóként - nem biztos, hogy azonosulni tud a rablóvezér attitűddel. :D  (Bár az ő értelmi képességeivel, ez nagyban függ a tálalástól is.  8))

Ettől függetlenül tényleg azzal legyél, amelyikkel szeretnél. ;)
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 18. 22:18:14
Idézet
Kalidar
Egen. ;D erre gondoltam. Tudom h 2 fajta karakteralkotás van, viszont +4 tulajdonságot soknak látom. Mert a átlag 0. Ill ha felveszed a hátrányt ugyanannyi kell.  De mint írtam nem igazán néztem át.  kics


Ezt adta a kocka.De akkor átdolgozom hogy "átlagos" legyen.


Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 19. 06:35:39
Ne! Nem akarom h átlagos legyen, csak annyit írtam h az érték nagyon elüt a többitől.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 19. 07:22:38
Már mindegy.Átlagos stattal is jót fogok játszani.
Egy kimagasló tulajdonság volt,a karakter arra építettem,mert az alapján lehetett az aki.
Kb az akkori egész Magyarországból egy a tucatnyi közül...nagyjából egy Anonymus kaliberű figura.
Ha nem sikerült volna kihozni más karakter lett volna.Átdolgoztam,fent az új.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 19. 09:47:21
Nagyon gyors vagy. Nincs annyi időm h ilyen gyorsan válaszoljak.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 19. 13:08:08
Éjszakai bagoly vagyok  :typeh:  :work:  :read:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 19. 21:32:09
Most tényleg ennyin múlott/múlik, hogy egy tök jó, "értelmiségi Robin Hood" ötletet átírj egy teljesen sablonos "én vagyok a főpatkány" tucatszélhámosra? :(

Gondolom akkor a játék is ilyen sablon lesz, hogy mindig átveri Bélát, ő meg majd szív miatta. Meg gyorsan sárba rántjuk a lovag becsületét és útonállunk, amíg le nem nyomnak random katonák. :how-stupid:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 19. 23:40:43
Oké...jogos...hagyjuk.
Majd kigondolok egy beleillő valamit...

**De valóban az volt a koncepció lényege hogy Bélát a poroszlót szívatja mint JK-t...  :-\

***Inkább kihagyom,majd legközelebb...
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Június 22. 14:25:19
Sajnálattal olvastam, hogy Kalidar kilépett :(

Nekem végre összeállt a kép. Nemesi család sarja a karakter, édesapja a keresztesek oldalán harcolt Jeruzsálemért. Én már ott születtem, francia nőtől magyar apától. Mivel jó apám meghalt, testét haza hoztam a családi birtokra, hogy hazai földön nyugodjék. Látván a háború dúlta vármegyét, igyekszem kézben tartani birtokainkat a káoszban. Tehát a karakter egy ex keresztes vitéz lenne, kisnemesként. - Még az is lehet, hogy elszegényedett, mert birtokait távollétben kifosztották, vagy java részét. 
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 22. 14:49:12
Én is sajnálom, mert érdekes lett volna. :puppy-eyes-2:

Karakter: Jól hangzik, és lehet hamarosan játszhattok is. Az első (és második?) kaland kezd összeállni,  :rofl: mostmár csak a rendszeren kell átrágnom magam, azonban ez még mindig 200 oldal  :ohmygod:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 22. 16:43:14
Sajnálom én is. Az eredeti trió koncepció nagyon jó lett volna.

Bélával nem tudtam haladni a hétvégén, de azért igyekszem.
Mondjuk a stat szerintem kb össze van állva a fejemben, csak formába kell öntenem. Még az évszámok miatti történelmi utánaolvasás van, hogy tudjam mihez kötni Béla életének nagyobb eseményeit.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 22. 18:34:12
Hi!

Bocsánatot kérek a hisztiért.Sajnos nem mindig tudom a munka hatásait kizárni a fejemből.
Quator sajnos többet tapasztal belőle,mint kellene...vége a karanténos időszaknak és
a turisták mindent elárasztanak és rettentően frusztrálóak :/ (jobban mint valaha)
Ha még megvan a hely újra jelentkeznék,természetesen az eredeti...Quator által "értelmiségi Robin Hood-nak
nevezett karakterrel,a statokat újraalkotnám elosztásos rendszerrel.

Értekezzétek meg,ha valaki ellen szavaz nem erőltetem.
Ave  :give-up:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Június 22. 18:35:50
Én örülnék ha visszatérnél!
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 22. 19:16:08
Én reméltem, hogy el se mész. :)

Természetesen a visszatérésednek ia örülök! ;)

Illetve annak is, hogy visszakanyarodunk az eredeti kicsit fura, de jó fickókhoz. :ahoy:
(Bélát úgyis "irányba kell majd állítani" a legtöbb esetben. :D )
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 22. 20:08:37
 :D Én is örülök ha visszatérsz. Gondolom az sem segített amit írtam. :console: Nem bírtam másképp fogalmazni, viszont úgy gondoltam h leírom a hirtelen meglátásom... mindenféle hátsó szándék, sorok közötti célozgatás nélkül. Az szintén a hibáim egyike, hogy befolyásolni próbálok mindenkit. Egyszerűen jobb -számomra- az olyan karaktereknek mesélni akik egyensúlyban vannak. Statisztikailag, nem pedig egymáshoz képest.

Egyébként: A karaktereddel sem volt gond, mert még épp csak átfutottam, ellenben a +4 zavart... nem kicsit. DE ha megindokoltad volna h erre épül, és enélkül kuka akkor kitanálunk valamit.
Azért is írtam, mert első olvasatra, h a +4-es érték mellé, (tulajdonság bónusz) semmi hátrányt nem adtál, annak ellenére h le vagyon írva amennyi pozitív hatás van ugyanannyi negatívó szükséges.
Könyv 41.oldal VÁSÁRLÁSOS MÓDSZER 2.bekezdés
"...viszont legalább ugyanannyi negatív Tulajdonságpontot kell felvenned, amennyi pozitívat felhasználtál..." 

Mind1, részemről nem haragszom, és szívesen látlak... sőt az eredeti tervek is maradhatnak, -ha meg van még- aztán meglátjuk ;D


UI: nem akarok szabálykodni, csak ha már az elején eldobunk mindent, akkor úgy gondolom mesélhetek amit akarok, aztán vagy elfogadjátok vagy elfogadjátok.  :wtf: Tudom h enélkül is ez van, de én hiszek a közös megegyezésben, nem a demokráciában ;D de a hasonló egyenlőségben
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 22. 20:29:50
Köszönöm az egyöntetű (ami nem mindegy hogy egyöntetű,vagy ön egy tetű...[bocsánat a szóviccért  :give-up: ]) szavazást.

Befolyásolni befolyásolhatsz dolgokat...elvégre a KM (Kis Mészáros...brumm...pöff) mégiscsak KM....

Tulajdonság,tudom mit ír a pontelosztásos módszer,viszont ahogy írtam anno dobtam...ami pedig egy -9 és +9 közti értéket
eredményez,amit lehet osztani a tulajdonságpár között...így lehet nagyon jó (azaz a mérleg mindkét serpenyőjében pozitív)
 és szörnyen tré (azaz a mérleg mindkét serpenyőjében mínusz) vagy épp olyan átlagos. Én épp ezért mindig a dobásos
módszert alkalmaztam.De értem...szereted a kiegyensúlyozott karaktereket,ezért is írtam hogy most elosztással csinálom meg
a statot.

Hamarosan újra felrakom...

Béke porainkra....Dicsértessék!  :meditate:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 23. 17:47:53
Kalidar

A szépen tagolt "karakterlapot" törölted hirtelenből vagy hasonló tagolásban megvan még mentve valahol? :)

Pont most akartam lelopni, hogy elkezdjem legalább a statot pötyögni, de már nincs fent az a hozzászólásod a Szerémség Lakói topicban. (Hivatkozhatnék arra, hogy egységes akartam lenni, de valójában csak lustaság fél egészség. :-[ 8))
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 23. 18:04:48
Este munka után nekikezdek,akkor másolható :)
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 25. 19:21:43
Üdv!

Még mindig sehol nem tartok ugyan, de volt szó valami Conventus felvázolásról. Odébb van még, és meg is kell élni hogy a mese eljussunk addig a pontig, viszont a történet szempontjából igen lényeges:

Quator által javasolt egyedi/saját Conventus -hoz, -hez, -höz, -ba, -be tartoznátok inkább -a történet elején/kezdetén
VAGY
a belépés egy általam kitaált Conventus is megfelel (lásd: mentek, mendegéltek miközben néhány rablót elfogtok. A történet folyamán pedig kiderül h ezek varázsosok -nem a varázslókat fogjátok el, hanem akinek a parancsára teszitek például azok a varázslók. -menet közben lesz Konventus alapítás- ami már meg van alapítva.

Esetleg a 2 keveréke: Quator ötleteivel menetközben szeretnétek elszegődni és a sajátomat hagyjam meg ellenségnek... ha esetleg Quatoron kívül más is szándékozik mágust játszani?  :dumb:

Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Június 25. 19:55:16
Most csak gyorsan egy helyzetjelentés:

Sajnos nem úgy alakult/alakul az időm, ahogy gondoltam. Ezért a Coventust jövő hét végén tudom előre láthatólag megnézegetni, összeírni.

Nekem legjobban a vegyes ötlet tetszik. Ahol megbeszéljük milyen helyet is szeretnénk találni. Aztán a külcsín meg a KM-re van bízva. (Illetve a KM által kitalált coventus, mint ellenséges coventus a környéken engem kíváncsivá tett. :)  Egyrész a találás/bevezetés részeként van ellenségkép. Másrészt valamiért úgy rémlik, hogy ha fiatal coventusként útál minket egy öregebb coventus, az elég negatív és így valamiben akár még előnyös is lehet a mi kis mini-tavasz coventusunk. :D )
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: kalidar - 2020. Június 25. 20:01:47
Számomra is jól hangzik a vegyes rész és akár hogy van egy "nagy gonosz conventus" már valahol...
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Június 25. 21:35:38
 :D

Quator!
Oké, nem sürge


Mindenki!
Épp a konventusoknál járok és azon gondolkodám kell-é ennyire (előre) beleásnom magam. Mivel terveim szerint ez lenne a 3. kaland és háát ugyebár a fórumos játék nem annyira haladós (jut eszembe, remélem a másik játékról sem feledkeztetek meg.  ;D) DE! ha csak random elébetek pottyan egy megbízó -az előbb említett banditákat befogó- úgy nincs szükség semmilyen tervezésre, hiszen általában a játékosok mindig kialakítják a helyzetet :plotting: Azonban kezdőként (legalábbis ezen világon) lereagálni egy alakulóban lévő történetet faramuci helyzethez vezethet, azt pedig nem akarnám hogy menjen a kukába, mert nincs kinek elmesélni.  :pirate:


Vegyes: Ok, többségi szavazat alapján eldőlt.

Van olyan h tavasz conventusként lehet ellenség v barát konventus, viszont ahogy olvasom ez egy lehetőség, igazából rátok hagyom a választást, mert én mindenképp jól járok  :excited:
-Ha nem választotok úgymond ellenséget, akkor nincs mit kidolgozni ezen részről
-Ha ellenfél mellett határoztok, akkor már a VARÁZSOS történethez is van kiindulási alapom. 
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Július 15. 10:02:03
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A jártasságokat, hogyan kell számolnom? Mert kicsit belegabajodtam, s nem értem, a példánál se, hogy miért annyi s miért amannyi egyes képzettségek, ill. mitől függ, hogy mennyi a ráköltött pont értéke?
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Július 15. 18:21:23
Üdv

Először fontos a karakter életkora, amit 2-vel kell megszorozni (kivétel ha mágus, mert akkor semmivel nem szorzunk) Ez lenne a jártasságokra ELKÖLTHETŐ pontok összege.

Ezután van olyan h ALAP jártasságok, amit minden karakter úgymond születéstől kezdve tud. Nem jó a születés megfogalmazás, de lényegében a karakterek akkor születnek amikor a Játékos úgy dönt játszani akar... Valahol olvastam olyat h lehet fiatal/fiatalabb karaktereket is indítani, ám azok a koruk miatt igen gyenge tulajdonságokkal és szerény jártasságokkal indulnak. Mivel ez a középkor, és tervezek harcos jelenéseket, ezért blabla...
Illetve itt emelném még ki, h helyismeretre a szülővárosban nem kell költeni, és elméletileg a karakterek 1-2-3 várost/falut ismernek, ami azt jelenti h ebből 1 ingyen van, mert az a szülőfaluja/ az a hely ahol nevelkedett és tanult

Harmadjára: nem igen találtam külön leírást, de szerintem a Jártasságok legmagasabb szintje 7 lehet... Természetesen ha valaki különc e-fölé is viheti, de az iszonyú sok Tp-t igényel. Könyv 45. oldalán van a táblázat, ami annyit jelent h minden szinthez bizonyos értékű pontot kell rendelni -> Tehát ha mondjuk neked rövidkardra van fegyveres képzettséged (támadás) 2. szint és feljebb akarod emelni 3. szintre, akkor a ebből az életkorból adódó TP-ből le kell vonnod 6 pontot.

Vagyis Csolt az Úr 1105. évében született Pápán, aki most 21 éves. Kasztja/szakmája szerint erdőkerülő. A Fürkészés képzettségét 1-ről 2-re emelné... -ami esetünkben 42 elosztható pontot jelent (21x2)- akkor a 42 tp-ből  három pontot kell levonnia.
Ám az erdőkerülő egy előre alkotott karakter, más néven minta, ezért lehet egy az egyben használni, vagy kukázni és összeválogatni a jártasságokat a saját elképzelésed szerint. Azonban a példámnál maradva, ha a minta jártasságainak a táblázat által mutatott szint pontja meghaladja a eloszthatót, akkor ott csökkenteni kell valamit. -természetesen ha marad pont lehet növelni, vagy újat hozzáírni- LÁSD a könyvben lévő karakternek 25. életév van adva azaz 50 elosztható pont jár hozzá. Pl az éberség képzettség, 3 pontba kerül 2 szintre. Ha minden jártasságnak kiszámítod a pontszükségletét és ezeket összeadogatod akkor az eredmény pontosan 50 lesz.


Végül vannak felvehető erények, amivel további elosztható/szétosztható pontok nyerhetőek már kezdéskor is.


Remélem sikerült segíteni, ha van kérdés nyugodtan írjatok.  :D
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Augusztus 02. 10:17:00
Sziasztok!

Sajnos az élet és az ezzel járó családi kórházjárás az idén se maradhatott el. Most próbálom összeszedni magam a romjaimból. (Ez csak egy kis magyarázat.)

Gondoltam jelzem, hogy továbbra is érdekel a dolog és sokat gondoltam rá, hogy majd jól nekiállok, de nem jutottam még el odáig. Azért ne mondjatok le rólam teljesen.  :-[
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Augusztus 02. 15:43:52
OK. Természetesen megértem, meghát amúgy is nyár van :D Viszont neked és Kalidarnak van másik játék is, amit szeretném ha előtérbe helyeznétek. Annak rovására nem fogok új történetbe... persze ezt is megígértem, és részemről nincs akadály a kezdéshez, de számomra a MAGUS élvez elsőbbséget.
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Augusztus 02. 18:20:07
Természetesen a MAGUS sincs elfelejtve és ugyan azok a körülmények állnak fent ott is.

Azért ide írtam, mert oda "csak" reaggal tartozok. Ide meg ígértem egy Coventus vázlatot június vége körülre.
Az volt a benyomásom, hogy a MAGUS-ban nem csak rám várunk. Itt viszont rám várunk csak. :give-up:

Szerk.: Hirtelen felindulásból írtam is Dirin-nel. :) Köszi mindenhol a türelmet!
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Augusztus 07. 08:56:51
Üdv!

A napokban most már tényleg befejezem én is a karaktert!
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Augusztus 08. 13:11:49
Amit végigpörgetve a csevegést valahogy nem találtam meg: Mikor is játszunk?

Hány éves kellene legyen Béla minimum, hogy elmondhassa "a múlt század szülötte"?

Valamiért nekem a 1126-os vagy 1127-es kezdő dátum rémlik és ekkor Béla 28 vagy 29 éves kellene legyen, ugye?

Szerk.: Még annyi, hogy ígérni már nem merek semmilyen időt sem. Maradjunk annyiban, hogy ma már kinyitottam a könyvet és megakadtam az évszám felidézésén.  :give-up: :read:
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: Quator - 2020. Augusztus 08. 17:12:06
Ezt inkább külön hozzászólásba írom:

Béla szerintem kész van, nézhető.
Felszerelést és vagyont azért nem írtam, mert ez szerintem nagyban függ attól is, hogy kezdésnél épp hol vannak a karakterek és ki kihez tartozik. (Azt nem éreztem reálisnak, hogy írok "kalandozófelszerelést", meg dobok random pénzt.)


Illetve, ami nekem fontosabb és nagy kő esik le a szívemről:
Köszönöm a kb 2 hónap türelmet! Összeírtam a coventus vázlatot, amivel adósotok voltam.
Igyekeztem reális egyensúlyt tartani és egy alapvetően "nulláról építkező közösséget" összepárosítani "masszív alapokkal".
Valamint beépíteni Wolftern "beléptek a fa belsejébe az erődben" elképzelését is.


Szerémség Kincse Coventus

Téma: Rejtély – A coventus rejtett, még a helybéliek sem tudnak a létezéséről. Egy ősi, mára lepusztult coventus romjai vannak a környéken, melynek „falai” közt sok titok lappang.

Évszak: Tavasz – Jelenleg még teljesen „üres” a coventus. Gyakorlatilag az alapításra vár.

Az Alapok
Elhelyezkedés: Egy régi coventus romjaira épül, melynek pusztulásának körülményei ismeretlenek. /+/

Mágikus Aura: Erős aurával rendelkezik. (Nem a Tavasz oszlopra dobunk, hanem mondjuk a Télre vagy amilyen évszakban elpusztult az előd.) /+/

Erődítés: A régi coventus romjai tágasabbak, szinte minden ki van építve, de minden romos, elhanyagolt. /+/

A lakók
Belső politika: Még nincs kialakult hierarchia. Formálódnak a dolgok. A tanácskozások inkább baráti megbeszélések. (Nyilván az árnyalja a képet, hogy társadalmilag ki milyen rangban van.)

Csatlósok: A csatlósok még nem érkeztek meg, de általában a fiatal és tapasztalatlan, máshol már nem kívánatos csatlósok jönnek majd. Ezt kissé ellensúlyozza, hogy van egy tapasztalt csatlós, aki valószínűleg rendet tud tartani. (Béla a „pozitívum”. A többi csatlós csak életkornyi jártasságot oszthat majd el és csak olcsó felszerelése lehet, mint máshonnan menesztett „egyéb népek”.)

Lakók általában: Nincsenek. Semmilyen kiegészítő személyzet nincs, mindent a környékbeli emberektől kell beszerezni. /-/

Mágikus tulajdonságok
Könyvtár: A mágikus iratok sokfélék lehetnek. Az előfordulás esélye „amolyan átlagos”. (Tehát normál módon dobunk.)

Műhely: Gyakorlatilag megsemmisült minden. Bár helyiség van, ami műhely volt, de nincs semmi ép berendezés. /-/

Varázstárgyak: Kisebb, természetes varázslat védi a coventust. (Kívülről erdőnek vga yhasonló természetes dolognak néz ki.) /+/

Vis-Források: Nincs álladó Vis forrás. Vagy van, csak senki nem tudja, hogy hol. Mindenképp menet közben kell majd rálelni. /-/

Aegis: Erős a coventus Aegis-e: +20 /+/

Világi tulajdonságok
Világi könyvtár: Hasonlóan a mágikus könyvtárhoz, teljesen változó, hogy mire bukkanunk. (Tehát itt is normál dobásra gondoltam.)

Felszereltség: Gyenge felszereltség. Vannak használati tárgyak, de minden régi és avult. Indulásnak megteszi, de hamarosan cserélni kell szinte mindent. /-/

Jövedelemforrások: A coventus szegény, mint a templom egere. Gyakorlatilag a belépő tagok összedobják, amijük van és reménykednek, hogy valami fix jövedelmet sikerül szerezniük, mielőtt felkopik az álluk. /-/

A Külvilág
Kapcsolatok: Már indulásnál jó a kapcsolat a külvilággal. A nemesség és a pórnép egyaránt kapcsolatban áll több taggal is. (3 JK koncepciója alapján.) /+/

Hírnév: Egy nem túl távoli coventus riválist lát bennünk. (KM által ellenségnek szánt coventus.) Egyelőre csak annyit tud, hogy nem valami fényes a társaság, viszont a hely sok „kincset” rejt. /-/

Kötelezettségek: Évente legalább egy évszakot el kell látni a bíráskodás, illetve büntetés végrehajtás feladatát. (Ez Béla mellett lehet a hazatért lovag, mint Bíra.) Valamint a helyi nemes úrnál írnokoskodás, házitanítóskodás.

Pozitívumok és negatívumok aránya: 6 – 6
Cím: Re:Az Úr csapszéke (OFF)
Írta: wolftern - 2020. Augusztus 08. 18:16:35
Őszintén szólva, elakadtam. (nem láttam érdeklődést, ezért sem kedvem, sem erőm nem volt a továbbiakhoz) Most viszont, hogy végre "készen állnak a karakterek" -szinte.  :D folytatom a munkát... márcsak néhány dolog van hátra, azután írok.

Az időpont 1126 volt, de kérnék egy kevéske türelmet -még- a véglegesítéshez... plusz,mínusz 10 év lehet a változás.