RPGenerations

Colosseum => Koncepciók tárháza => A témát indította: Thyriel - 2015. Április 28. 08:15:23

Cím: Ötletek és elképzelések
Írta: Thyriel - 2015. Április 28. 08:15:23
Tisztelt Fórumtagok!

Szeretném, ha mindenki maga tenné fel milyen koncepciókat tud elképzelni a közeljövőben, hogy mind a KM-ek, mind más játékosok elképzeléseit megértve és jobban összehangolva könnyebben kerülhessen sor, bármilyen történet megszületésére. Igényeiben, mélységeiben a lehető legbővebben kérném, hogy aztán valóban csak egy pillantás kelljen bárkinek és a leendő KM elképzelései tovább léphessenek egy Kaland (születése) meghirdetése felé!
Cím: Re:Ötletek és elképzelések
Írta: Thyriel - 2015. Április 28. 08:17:38
QQcs

A legfontosabb számomra függetlenül attól, hogy milyen világot hódítok meg, hogy az adott világ AUTENTIKUS! a HANGULAT legalább olyan fontos, mint a JELLEM. Ennél fontosabbat nem tudnék elképzelni, ezt követheti más egysége a kalandnak, mint a DRÁMA, például a hősies küzdelmek, szövődő barátságok és ellenségek és külön ízt adhat a REJTÉLY mindezek mellett olykor némi ROMÁNC is fűszerezze a történetet.
Alapvetően a hosszú, (testi/szellemi/jellemi) fejlődési lehetőségekkel teli-tűzdelt történeteket kedvelem.
Illetve nálam a Role -ra és nem Roll -ra helyeződik a hangsúly mesélőként és játékosként egyaránt.

Ezen értékeket osztó Fórumiták/Játékosokkal bizonyosan megtaláljuk a közös hangot, míg mesélőként eme sorrend a mérvadó kalandjaimban (ettől eltérhetek adott esetben, de nem jellemző)

Alapvetően számtalan koncepcióval tudok azonosulni, de az alábbiak amik most jelenleg foglalkoztatnak. Ettől eltérőekre is nyitott vagyok, keressetek bátran!(http://rpgenerations.hu/RPGenerations/Pictures/starwars.gif)
(d6)

Hosszú ideig a legkedvesebb volt, de '99 után elszomorodtam...
Végül 2015-ben a Disney végleg megölte ezt a világot, de...

Erőhasználó, de más is megfelel
Igazodom a csapathoz, a rendszer mindegy(http://atgn.com.au/wp-content/sp-resources/forum-custom-icons/L5RLogo.png)
(4th ed.)

Utaku Unikornis
Bayushi Skorpió(http://doushite.co.uk/7s/lib/exe/fetch.php?media=wiki:logo.png)

Osszor Alakváltó
Vodeccai Sorsboszorkány
Kasztíliai kalózÉrdekel még, de eddig nem találkoztam senkivel akit érdekelt volna
Babylon 5

Érdekel még, de nem tudok hozzá rendszert (vagy amit találtam nem tűnt elég bíztatónak)
Mass Effect

A következőkben pedig felsorolás szerűen azon világok, ahol nem kívánok kalandozni (nem kőbevésett)

A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), Call of Cthulhu (CoC), Codex, M.A.G.U.S., MERP, Shadowrun (SR), Warhammer (W40k)
Cím: Re:Ötletek és elképzelések
Írta: Nasirius - 2015. Április 29. 21:10:01
Számomra az alábbi rendszerek jöhetnek szóba:

Elsődlegesen (mert ezen tanultam meg szerepjátékozni, és mivel már lassan 19 éve szinte folyamatosan játszom asztaliban és a fórumon is):

1. Mágus ETK. Ezen belül bármi. Szívesen mesélek és játszom is, bármilyen karakterrel, bármilyen szinten.

Ehhez képes csak másodlagos - ha más (=ETK) nincs -:

2. Mágus UTK. Párszor már játszottam, és ha kell játékosként beszállok, bár inkább az ETK-t preferálom, mert azt szoktam meg, de lassan ezt is szokogatom.

Harmadlagosan, mert már egy párszor próbálgattam, és tetszik, de még amatőr vagyok benne:

3. DnD 3. kiadás.

Továbbá már néhányszor játszottam Star Wars D6-ot, és esetlegesen benne lennék, de sokszor nincs igazán energiám már új rendszereket megismerni, betanulni.

Alapvetően a pörgős, akár rövid reagokat tartalmazó, de haladós kalandokat preferálom. Magam heti 1-2 reagot tudok ígérni átlagosan. A fórumos tapasztalatok alapján nem hiszek a sok játékos kalandokban. 2-3 (nagyon max. 4) fő az, aki biztosan, stabilan tud haladni.
Cím: Re:Ötletek és elképzelések
Írta: Az Ezüst Utazó - 2015. Április 30. 08:20:54
Sziasztok!


 ÚTK kalandomat mindenképpen be akarom fejezni és továbbvinni. Ebből nem engedek.
neked is ott ragadt a karid az Elistion (vagy hogy hívták) örökségében, az enyém szintén, ott kóvályog Erenben... és ennyi!
Bár igazából bármi érdekel ami ETK!

Star Wars (d6): Egy SW D6 engem is érdekelne, de csak a Mald féle játékosok kézikönyve 2. magyar kiadás van meg, és csak mint JK!
ÚTK: Játszottam vele, igaz tény hogy sokkal egyszerűbb mint az ETK. Majd meglátjuk melyik válik be jobban.
Stargate: Miért is ne?!

Warhammer 40000: Nincs azaz Isten!

A többieknél nincs szabálykönyvem, de egyenlőre ennyi kaland nekem bőven elég kezdésnek...

Üdv Az EU! Klári!
Cím: Re:Ötletek és elképzelések
Írta: Pappskalle - 2015. Május 31. 02:20:15
Az ötletet kiválónak tartom, hogy a tagok ösztönözve vannak rá, hogy megosszák mi az, ami szóba jöhet náluk akár játék, akár mesélés szempontjából. Sok újat nem tudnék írni a preferenciáimról attól függetlenül, hogy új vagyok itt, hisz elég sok téren egyezik ez Thyriel preferenciáival, sose gondoltam volna, hogy ilyesmit valaha le fogok írni, hisz annyi mindenben eltér a véleményünk. :D ;)

A világ valóságossága nálam is fontos szempont, nagyon szeretem a terjengős történeteket, minél több részletet ismerek meg a világból, egy adott szituációból, annál jobban örülök. A rejtélyeket, a nem szokványos dolgokat, sőt a szürrealitást is pártolom. A világban megjelenő alakok terén is roppant mód kedvelem, ha azok valóságosan vannak megjelenítve, mintha csak odakint sétálnék az utcán, és az egész kaland a valóságban folyna le. A mesélők és játékosok oldaláról is örülök az önmaguk által leírtakhoz való konzisztenciának, ha valamit A módon írtunk le, akkor az maradjon is úgy, hogy követhető legyen. A Role Playing Game-ek kedvelője, és nem a Roll Playing Game-ek kedvelője vagyok, ha valami megoldható dobálózás nélkül, például egy szociális interakció, akkor kiváltképp örülök neki, ha nem kényszerítenek dobálózásra, ezt mindkét szerep részéről fenntartom.Mage The Ascension: örök favorit játék, szerintem soha sem fogok tudni eleget kapni vagy adni belőle.

Orpheus: szintén cWoD, méghozzá 2004-ben a legutolsó megjelent játék, mely a Wraith The Oblivion-ra épül, de a játékosok halandók, és át-átlépnek néha a Szemfedőn túlra. Akár szimpla halandót is szívesen alakítanék.KULT:
sokszor kezdtem már bele ebbe a játékba, de sosem jutottam a végére, a mesélő mindig felmondta a szolgálatot idő előtt, így mindig megpróbálom újra és újra a szerencsémet e játékkal kapcsolatban.Call of Cthulhu: azért is szerettem mindig ezt a játékot, mert mindig úgy tudták mesélni az aktuális kalandmesterek, hogy a szituációkban lévő tudattól, a háttérvilág ismereteitől parázott a játékos, és sosem egy megjelenő szörnytől, harci szituáció sem volt benne soha, csak az örökös kutatás és a vállunkra nehezedő sötétség tudata. Nem vagyok egy félős ember, de e játék miatt volt már, hogy egy abban felmerülő csatornafedelet követően a valóságban is elkerültem hónapokig a csatornafedeleket. :)Star Wars: maga a világ érdekel, főleg a kiterjesztett, ami a regényeken és a képregényeken alapszik, és leginkább a Régi Köztársaság és a Legacy Éra, de ha valaki a klasszikus 6 film alatt játszódó korban kíván mesélni, akkor értelemszerűen azt is elfogadom. Az egyik legjobb és legegyszerűbb (d20) rendszer hozzá a SAGA Edition, ezért ezt részesítem előnyben.FATE Core: kiváló, ingyenes és iszonyatosan egyszerű rendszer, melyet bármely világhoz hozzá lehet kapcsolni, és mivel a narratívát, és nem a kockacsörgést részesíti előnyben, így a Role Playerek jobban élvezhetik a Roll Playereknél.E rendszerben érdekelnek a következő játékok: The Longest Journey, Stargate, Mass Effect (http://web.archive.org/web/20150629183718/https://s3.amazonaws.com/MassEffect/Mass+Effect+Fate+RPG.pdf), esetleg valami latexmentes, túlzottan jófiú mentes szuperhősös játék.Két barátommal fejlesztünk egy nem elszállt biopunk/cyberpunk világot a 2080-as évszámmal, melyben a jelenkori társadalmi, politikai és technológiai témákból indulunk ki, amikor kész lesz, akkor ha van érdekeltség, szívesen mesélnék egy kalandot az oldalon.Világok és rendszerek, amikre soha sem leszek kapható (legfőképpen játékosként): 7th Sea; MAGUS; Legend of the Five Rings; Shadowrun; DnD high fantasy; Codex; MERP; Warhammer 40K (nem civil játék).
Cím: Re:Ötletek és elképzelések
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Június 08. 08:17:30
Mágus ETK: Ezzel kezdtem. Örök favorit. Nincs túlbonyolítva egyszerű és szerethető.

Mágus ÚT: Ezzel is sokat játszottam. Tetszik. Talán itt lehet a legjobban formálni színesíteni a karaktert.

Mágus ÚTK: Egyenlőre ismerkedek vele. Ezzel csak keveset játszottam. Kicsit vissza az alapokhoz de keverjük az ÚT-vel.

Mágus D20: Sose próbáltam.

Star Wars D6: Sokat játszottam vele anno. Tetszett s egyszerű ez is. - Ennek a rendszer alapján játszottam már Alien vs Predator-t és Fallout-t.

Vampire the masquerade: Talán párszor ha próbáltam. Érdekes s érdekel is.

Requiem: Keveset játszottunk, de valahogy bejött nekem. A rendszerre magára már nem emlékszem.

Amit kipróbálnék:

Ars magica: Nagyon kíváncsi vagyok rá. Nagyon szeretem a történelmi témájú dolgokat és a középkort.

Dark Ages: Vampire: Vampire csak középkorban. Fent már elmondtam az érveket. :)

ADnD/DnD: Kipróbálnám egyszer.

Warhammer Fantasy: Szintén kíváncsi vagyok. Szeretem a Warhammer világát.

Warhammer 40k: Szintén zenész, annyi, hogy folyamatban a kipróbálás :)

Nyitott vagyok mindenre. PC adaptációkat nem igazán kedvelem (most magam ellen beszéltem /Fallout és AvP/), de persze meggyőzhető vagyok.