RPGenerations

World of Darkness (Sötétség Világa) [18+] => Vampire, the Masquerade => Mocskos meló => A témát indította: Dierol - 2016. Július 24. 15:12:58

Cím: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Július 24. 15:12:58
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: helyszín

Az emberek többsége azt hiszi, hogy a gonosz csak éjfélkor, cikázó villámok fényénél, vagy ódón várfalak kazamatáiban munkálkodik. Ám tudod jól, hogy ez nem igaz – a legtöbb elvetemült gazember fényes nappal is képes arra, amire a horrorfilmek szereplői csak alkonyat után vetemednek... Neked jutott a „megtiszteltetés”, hogy kiszállj, és megnézd az áldozatot. Úgy fogalmaztak, hogy te jobban értesz hozzá – biztos láttál már hasonlót. Tudod, hogy ez mit jelent – a többieknek nincs hozzá gyomra. Azért nehéz sorsodban még osztozik pár ember, köztük Jefferson, a halottkém. A dögmelegben egy fa alatt ül a táskáján, és a telefonját nyomkodja ráérősen, a többiek pedig az elkerített területen kívül a kocsijaikban gubbasztanak. Az áldozat pár méterrel odébb hever egy fa tövében. Ez utóbbi tény nem túl meglepő, mivel itt, a Mission Valleyban, a San Diego folyó töltése mellett azért sokkal több fa él meg, mint a város más részein. A töltésút viszonylag népszerű a biciklizők és kocogók körében, és az egyikük vette észre a fa tövében heverő hullát. Innen messziről is elég egy pillantás, hogy lásd – feltehetőleg az egyik errefelé kocogó volt az áldozat. Legalábbis a neonsárga fényvisszaverő csíkokkal díszített vérmocskos futócipő, a fehér rövidnadrág, melyen szintén feketére szárad a vér, a fekete izompóló, és a csuklóján a lépés vagy pulzusszámláló óra mind erre utal. Az áldozat egy talán harmincas éveiben járó, latino férfi volt, de ezt majd a nyilvántartás úgyis megmondja. Jefferson felnéz a telefonjából, és unott hangon megszólít
-Helló Duce! Látom, megint belenyúltál a tutiba... Nemrég szóltak, hogy kiugrasz megnézni a  tagot, szóval tiéd a pálya, mehetsz tunkolni. Én már befejeztem, tiéd a terep! Ha kinézelődted magad, szólj, és végre elkezdhetünk becuccolni – teszi még hozzá.

Ha közelebbről is megnézed a tagot, látod, hogy miért a te nyakadba varrták. Nem csak az arcát zúzták szét valamilyen tárggyal (vasrúd, baseball ütő az amire először gondolnál) de valaki felvágta a gerince mellett kétoldalt a derekát is, és elég mocskos módon nagyobb darabokat is kivágott belőle.  Feltehetőleg ennek a műveletnek köszönhető, hogy igencsak nagy, megfeketedett vértócsa közepén fekszik az áldozat. Ahogy közelebb lépsz, egy tucat zöldes hátú légy rebben fel a testről, hogy aztán némi zümmögés után újra leszálljanak a vérbe fagyott arcra, s tovább korzózzanak rajta, be-be kukkantva a félig nyitott szájába. A zsebéből kilógó fülhallgató zsinórja és a karján maradt óra is azt támasztja alá, hogy ez nem egy félresikerült szimpla rablás volt. Ráadásul az alkarjába talán késsel, de pár szót vágtak, mely a rászáradt vér miatt igencsak nehezen olvasható – s neked nem is mond sokat, de a szavak feltételezésed szerint latinul lehetnek:

Nulla poena sine lege
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Július 25. 14:13:08
Benito D’angello

<<... Szuper... Már megint én.... tököm tele van az egésszel... Legyen már este haza érek bontok is egy sört...>> - morgolódok magamban. Kedvtelenül szállok ki a kocsiból. Szép komótosan bicegek a tetthelyhez.

<<... Na nézzük, mit kaptam....>>

- Szevasz Jefferson! Ígérem, igyekezlek nem föltartani... - válaszolok Jeffersonnak.

Közelebb hajolok és jobban szemügyre veszem a hullát.

- Valaki szép munkát végzett... Mit mondasz? Baseball ütő vagy vascső? Mi a véleményed a látottakról? - Teszem fel a költői kérdést. Telefonommal csinálok pár képet az áldozatról. Közelieket is. Karját is lefotózom. Majd jegyzetelek egyet, amit látok vagy megállapítok.

- Te, figyi Jeff! Van nálad gumikesztyű illetve tasak? Elfelejtettem bepakolni... - Megvárom, hogy lesz olyan szíves és ad nekem pár zacskót meg kesztyűt.

Ha ez megtörtént, Belenézek a szájába, markába hátha van valami benne / beletömve. Körmeit megnézem aztán átnézem a zsebeit. A kütyüket (telefon, pénztárca, pulzus számláló órát, stb-t) átnézem, majd bezacskózom. A pulzusszámlálónál megnézem mikor változott / mért utoljára. Telefonomra beírom az áldozat kezére vágott szöveget, majd mobilinternettel rákeresek a mondat jelentésére.

- Te tudsz latinul ugyebár? Mit jelenthet ez a Nulla vagy Nilla poeama sine lege vagy mi a fene? - kérdezem a halottkémtől. - Remélem nem valami okkult hülyeség lesz, mint a múltkor... Fene egye meg, hogy mindig én kapom ki a legidiótább eseteket... Az ember így maradjon katolikus... Mio Dio!

<<... Undorító állatok, akik ezt művelték... Égjenek a pokol tűzén...>> - mérgelődök tovább magamban.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Július 29. 20:27:47
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: helyszín

Jefferson felpillant a mobil nyomkodásából, amikor köszönsz neki
-Munkaidőben vagyok, én ráérek – válaszol ara, hogy nem akarod feltartani. A kérdésedre az áldozat fele néz
-Csőre tippelek, egy ütőhöz képest túl kicsi az átmérője. Nem lettem volna a fickó helyében. De nem az arcára mért ütés végzett vele, hanem a későbbi vérveszteség. Ha nem ájult el, akkor a következő pár percét a vérmocskos haláltusájával tölthette. Ennyire tetszik? - kérdi, amikor elkezdesz fotózni – hiszen a hivatalos képeket is meg fogod kapni. A mintavételező felszerelés kérésére felsóhajt, majd halk nyögéssel feláll a kopottas aluminium táskájáról, és felnyitva azt, átadja a kért tárgyakat. Utána a táskát még nyitva hagyja, hátha szükség lesz még valamire, s érdeklődve figyeli a ténykedésedet. Bekukkantva az áldozat szájába, csak egy megriasztott légy repül ki belőle, de a hamuszürke ajkak mögött nem találsz semmi szokatlant. Ahogy a kezében is csak fűszálakat találsz, s a körme alatt is csak alvad vérrel kevert port, vagy homokot? A szórakoztató elektronika úgy tűnik, hogy hiánytalanul megvan – és picit többet árul el egykori tulajdonosukról.  A telefon tucat darab – sem ócskaságával sem minőségével nem rí ki a tömegből – sajnos, mivel a kódját nem tudod, ennél többet nem fogsz itt megtudni tőle. A pénztárca már egy fokkal beszédesebb – a vezetői engedély bár kissé véres, elárulja, hogy tulajdonosa Peter Sferra, egy harminchat éves férfi, aki a Presidio Drive 12-ben lakik, innen kocsival kb. öt percre. Az engedély mellett még van benne nyolcvan dollár készpénz, és egy American Express bankkártya. A pulzusszámláló az egyetlen megbízható tanúd – készségesen elárulja, hogy a napi távból még két mérföld hátravan, s hogy a tulajdonosa másfél órája hagyta abba a táv teljesítését – 10 óra 37 perckor.
A karjába vágott szövegre Jefferson rád néz, és felsóhajt.
-Büntetőjog alapjai... tényleg nem dereng? - kérdezi, aztán feltartja mind a két kezét, jelezve, hogy nem piszkál tovább
-Jól, van, a fordítás az, hogy nincs büntetés törvény nélkül. Azt a jogelvet jelenti, hogy az elkövetőre csak olyan büntetés szabható ki, amelyet a bűncselekmény elkövetése előtt a törvény lehetővé tesz. Hogy ez hogy jön ide, azt szerencsére nem nekem kell kitalálnom.
Amikor Jefferson megosztja veled a fordítást, már te is képbe kerülsz- igazából a netre sem kell felmenned hogy rákeressél. Ezt a jogelvet gyakorlatilag minden alkotmányos állam büntetőjoga elfogadja és fenntartja. Szorosan kapcsolódik a "Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali" jogelvéhez, amely szerint csak az ítélhető el, aki olyat követ el, amelyet az elkövetésekor hatályos törvények büntetendőnek nyilvánítanak. Jefferson azért folytatja, amikor az orrod alatt mérgelődsz.
-Viszont nem ez a legbizarrabb rész... kezd bele, s kissé elhallgat, hogy felkeltse az érdeklődésedet - A csóringernek miután leütötték, igencsak amatőr módon kivágták mindkét veséjét – teszi hozzá
-S ha nem ájult el, akkor ez igencsak fájhatott, mert a vasrúdon kívül egyéb érzéstelenítést nem kapott...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Július 30. 05:18:37
Benito D’angello

<<...Akkor vascső nekem édes mindegy...>>

Figyelemre sem méltatom a tetszikes kérdést.

<<...Mire megkapom a képeket... áhh... mindegy hagyjuk is csak felcseszem az agyamat ezen...>> - Zsörtölődöm magamban. -  <<...Hihetetlen ez az ember...ekkora egy kényelmes lusta disznót...Pár szaros kesztyűről és zacskóról van szó...>>

Ahogy nézelődve a körméhez jutok feljegyzem, hogy a körme alatti dolgot elemezzék ki, hogy mi is az. Ha homok,
akkor talán egész más a felállás, mint ahogy elsőre tűnik. Körbe kémlelek, mennyire homokkal teli a környezete a hullának.
Telefonhoz érve, megjegyzem, hogy bent ezt is fel kell oldani. 

- Az áldozat Peter Sferra. Presidio Drive 12-ben lakik. Körme alatt vagy homok, vagy por van.
Telefont meg nézem olyan oldalról, hogy a fénybe ha látszik az ujjról a zsírfolt, hátha látszik, milyen kódot használtak, ha nem akkor hagyom a bentieknek.

<<... Presidio Drive 12... Itt van a közelben... Miután itt végeztem, körbe nézhetnék...>>

- 10:37-kor támadták meg a pulzus számláló szerint...

<<...még egy kérdés amire nem kívánok válaszolni...>>

Figyelmesen végig hallgatom Jeffersont.

<<...Utálom a rémbuszokat és a talányokat...Ezek nem emberek... Ezek állatok....>>

- Minek kellhet a vese? Mihez kezdenek vele? - teszem fel a költői kérdést, közben elkezdek ezen agyalni. - Ezek állatok...

Míg agyalok közben körbe nézek a tetthely körül, hátha találok valami nyomot. Ha nincs más odamegyek a kocsimhoz és beszólok a rádión a felettesemnek.

- Főnök! Kint vagyok az áldozatnál még. Megnéztem... Peter Sferra az áldozat. Feltehetőleg 10:37-kor támadták meg. A Presidio Drive 12-ben lakott. Brutálisan meggyilkolták: fejbeverték vascsővel,és kivágták a veséjét és ha ez nem elég a karjára ezt vésték késsel: Nulla poena sine lege. Kellene nekem minta a körme alol, és kérném a telefonjának a feloldását. Kérnék engedélyt a lakásának az átnézésére, itt van 5 percre.

Ezután előveszem a cigarettámat és rágyújtok. Pár másodperc gondolkodás után nyújtom Jeffersonnak a dobozt.

- Jeff?
   

//OFF: Ha találnék még valamit a tetthelyen jelentem azt is.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Augusztus 07. 17:21:01
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: helyszín

Valójában a homok itt San Diegóban a város legfőbb jellemzője. Más sincs, csak sárgás-vöröses por és homok. Köszönhetően annak, hogy erősen félsivatagos, dombos puszta közepére épült a város. Ha az ember nem locsol intenzíven, és nem gondozza a kertjét, akkor a barna, szúrós gazon és néhány törpekaktuszon kívül csak a porban gyönyörködhet a büszke tulajdonos. S vizet igencsak drágán mérik, így a legtöbben legjobb esetben is csak térköveznek – ami ugyan rendezettebb, de a port nem fogja meg. Úgyhogy a hulla körme alatt talált szemcsék jó eséllyel a töltés oldalából származnak, ahogy fájdalmában belevájta az ujjait a szerencsétlen. De ugye soha nem lehet tudni...
A telefon továbbra is féltékenyen őrzi a titkát – bár össze van fogdosva, de hogy mi a kód, azt nem árulja el. Mindössze annyit, hogy a fülhallgatóval felszerelt mobil éppen a Bad Blood-ot játssza a Ministrytől. (https://www.youtube.com/watch?v=3DyIIS-jCpE)

Ez utóbbi sem sokat segít, legfeljebb betekintést enged a néhai előnevet nemrég felvevő ízlésébe.
Jefferson a költői kérdésre, hogy minek kellhet egy vese megvonja a vállát

–Honnan tudjam? Fekete piacra viszik, vagy elfogyott otthon a hűtőből, esetleg heccből. Vagy valami laborban kell tesztre. Ha sikeresen lezárod a nyomozást, majd többet fogunk tudni – teszi még hozzá, s a zsebéből egy zsebkendőt kivéve megtörölgeti izzadó arcát.
A tetthelyen ezen kívül még nem sok mindent találsz – az egyetlen valamit is érő töredékes lábnyomot Jeff már körbe kerítette, és úgy néz ki, hogy fel is táblázta, le is fotózta. A minta valamiféle sportcipőt feltételez.

A rádió túlfelén egy kis ideig eltart, míg előkerül a főnököd – Végighallgatja az összefoglalódat, aztán válaszol.
-Amint beérkeznek a dolgok, akkor a laborosok nekilátnak átvizsgálni a bizonyítékokat – nyugtat meg a szükséges háttérmunkával kapcsolatban -A névnek utána nézünk – így első hallásra nem ismerős. A lakáshoz odamehet, de tartsa észben a következőt – az viszonylag jó környék, ám még nem tudunk semmit az áldozatról, szóval legyen óvatos! Ráadásul a házkutatási engedély még legalább egy óra, amíg lezongorázzuk. Úgyhogy addig vagy vár, vagy legfeljebb udvarias látogatást tehet a címen.

Jefferson a cigire megrázza a fejét
-Kösz, nem – három hónapja leszoktam – válaszolja, de érezni a hangjából, hogy méltányolja a gesztust.

Miután kocsiba szálltál, pár perc alatt eléred a címet. (https://www.google.hu/maps/@32.7556385,-117.1930214,3a,75y,36.89h,89.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1snhN_slmwWp7HW45Bnn2ZBQ!2e0!7i13312!8i6656)

A pasasnak jól ment – legalábbis jobban, mint neked – meg tudta fizetni a zöld kertet, s ráadásul a környék is jónak tűnik. Bármivel is foglalkozott, úgy tűnik, hogy jól megélt belőle. Milliomos azért nem lett belőle, mert sem a ház, sem a kert mérete nem eget rengető, de azért látszólag nem panaszkodhatott. A házon semmi szokatlant nem látsz – első ránézésre úgy tűnik, hogy nincs itthon senki.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Augusztus 11. 17:07:19
Benito D’angello

<<...Hahahaha egész jó zenét hallgatott ez az ember...>> - Mosolyodok el.

- Na igen.. - válaszolom Jeffersonnak - <<...Paraszt!...>> - Teszem hozzá gondolatban. Nem tetszik Jeff flegmázása. Igaz ennek nem is adok hangot, elég az a tudat, hogy velem együtt szenved ebben a hőségben...

A fél cipőnyomot látva megpróbálom megjegyezni a nyomatot. Miután végig hallgattam a fönököt pár másodpercre gondolkodóba esek.

<<...Na most mit csináljak?...>>

- Rendben. A címre megyek körbe nézek, de semmi hülyeséget nem csinálok. Szóljon, ha meg van az engedély! - vissza teszem a rádiót a helyére majd oda megyek Jeffhez:

- Figy Jeff! Én kimegyek a címre, ne kelljen furikázni fölöslegesen, légyszíves, vidd be az illetékeseknek ezeket. - Odaadom neki a dolgokat amiket találtam és bezacskóztam.  Majd beszállok a kocsiba. Intek Jeffnek, majd elindulok a címre.

<<...Na ez igen. Szép kis takaros ház...>> - állapítom meg miután leállítottam a háznál a kocsit. Nem pontosan a ház előtt parkolok, hanem kicsit távolabb, de úgy, hogy láthassak mindent. Kicsit várok olyan húsz percet. Ha nem történik semmi, kiszállok a kocsiból és körbejárom a házat, de addig, ameddig csak a törvény engedi. Majd ha semmit nem találok veszek észre vissza ülök a kocsiba és várom, hogy szóljanak, s amint szóltak már megyek is be a házba.

A körül járásnál figyelem a földet, füvet, hátha van ismerős cipő nyom.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Augusztus 25. 21:20:07
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: a háznál

Jeff úgy tűnik, hogy ebben a dög melegben nem rezonál meglátásod szerint eléggé a problémádra, s mint megállapítottad, ezen a téren nem túl hasznavehető. Bár az is igaz, hogy a szorosan munkájához kötődő feladatokat normálisan ellátja.

A cipő nyoma számodra sajnos egy a tucat közül – de mered remélni, hogy a laborosoknak odabent megvan az összes kereskedelmi forgalomban kapható cipő lenyomata – így legalább a márkáját és talán még a gyártási évet is meg tudják majd mondani. Ami mondjuk nem sok, kivéve, ha valami ritkaság hagyta a nyomot. Azért megpróbálod megjegyezni a sokfele, látszólag összevissza tagolt talp lenyomatát, s a főnököddel is megpróbálsz dűlőre jutni.
Meghallgatja a tervedet, s szinte hallod, ahogy a szekrény méretű, kétszer hármas irodában hátra dől a párnázott székében, és úgy válaszol:

-Rendben, de vigyázzon magára! Nem tilosban parkolás miatt kezdtünk el nyomozni – teszi még hozzá kissé karcos hangján, de teljességgel feleslegesen – a hulla látványa erre folyamatosan emlékeztet.

Jeff átveszi a bizonyítékokat
-Meglesz. A laborosok majd kiokoskodnak belőle valamit – süllyeszti el a tasakokat a táskája mélyére.
-Hé! Aztán ne hozzád kelljen kiszállnom délután! - szól még utánad, afféle vigyázz a seggedre felhívásként.

A kocsiba szállva pár perc alatt odaérsz a címre – valóban nincs messze – így már érted, hogy miért oda ment ki futni. A mellékutca viszonylag kihalt – nem sokkal odébb az egyik háznál éppen klímát szerelnek – pontosabban takarítanak. A trópusi kültérit nagynyomású vizes mosóval takarítja a szaki kék pólóban, és rövid nadrágban. A várakozás ideje alatt csak két gyerek és feltehetőleg az anyjuk sétál el, jókora gombócos fagylaltokat nyalogatva.
A kocsiból kiszállva a házhoz sétálsz, de csak az előkertbe tudsz bóklászni, mivel ember magas fehér, szorosan egymás mellé illesztett lécekből készített fakerítés választja el a hátsó fonttól – még a kocsibeálló kapujánál is.
A fű pár napja lehetett nyírva, mivel nem tűnik túl hosszúnak. A kutya sem szólt hozzád, hogy mit csinálsz, miközben az előkertben nézelődsz, de hiába – lábnyomot egyet sem találsz. Úgy tűnik, hogy nincs itthon senki. Ellenben elég hamar jön egy telefonhívás – hogy megvan a házkutatási parancs – így nem kell tovább kint aszalódnod a napon. Az ajtóhoz lépve új problémával szembesülsz – zárva van...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Szeptember 03. 12:33:27
Benito D’angello

Nem vagyok boldog, hogy eddig nem sok nyomot találtam, de volt már rosszabb is, nehezebben kezdődő nyomozásom is. Viszont, most hogy megkaptam az engedélyt a házkutatásra örülök, bár nem hagyhatom figyelmen kívül a figyelmeztetését.

<<... Bízom benne, hamar meg lesz a labor is, és találnak valamit, plusz az erősítés se jönne rosszul, de lesz ami lesz, minél forróbb nyomot találok, annál jobb...>> -  fejtem ki gondolataimat magamban, majd érzékelem, hogy zárva az ajtó.

- A francba! - mondom. Becsengetek.  Majd ha nem jön válasz perceken belül a csengetésre, tüzetesen megvizsgálom az ajtót. Ha túl erősnek vagy nem ablakosnak ítélem meg kénytelen vagyok beugrani a kerítésen, persze ha tudok. Ha már bent vagyok körülnézek a garázstól a pincén át a padlásig mindent. Minden gyanúsra figyelek.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Szeptember 06. 20:04:17
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: a házban

Azt már megtanultad, hogy egyedül a kitartás és szerencse az, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen lezárj egy ügyet – s ez ettől még elég távol van. De legalább most nem a személyazonosság keresésével szalad az idő – s van egy lehetséges nyomokkal tömött lakás is egyből az elején. Igaz, hogy zárva van – s a csengetésre sem rezzen senki – pedig a dallamcsengő hangja halkan kiszűrődik   a házból. Várakozás közben van alkalmad szemügyre venni a téged akadályozó építészeti elemet. Fényes fehérre festett bejárati ajtó, foncsorozott üvegbetéttel középen. Ez azért nem a vállal benyomod típus, de egy-két rúgás a zár alá, vagy az üveget betörve, és benyúlva kinyitható az ajtó. Legalábbis feltételezhető, mert mindössze egy kulcslyuk van ajtón – azaz láthatólag nem szerelt fel extra zárakat.
Bármelyik módszert is válaszd a bejutásra, odabent kellemes levegő fogad – a kinti fonnyasztó meleg után kész felüdülés a hűvösebb, vanília illatú levegő. A pasas úgy tűnik, hogy vagy frissen takarított, vagy pedáns volt, mert egy használt poháron és a kanapén egy összehajtogatott ingen kívül kívül nincs más, ami rendetlenségre utalna. Az amerikai konyhás lakás stílusa kicsit szögletes, letisztult vonalú, és modern. A nappaliban van lehetőséged megszemlélni az arcát is – amit az itteni fotókon nem torzít el a vascső nyoma. Ahogy a barátnőjét? is meg tudod nézni – legalábbis több fotón is együtt szerepel – néhol ölelkezve egy csinosnak mondható nővel, akinek a felmenői közt több rassz is képviseltette magát. A legtöbb fotó vízen, vagy hajón készült – úgy tűnik, hogy szerettek vitorlázni és kirándulni.
Aztán elnézel még a hálószoba fele, s hamar belátod, hogy ez egy másfél személyes háztartás – a nő még vagy már nem lakik itt folyamatosan – de a rendszeres látogatásnak vannak jelei – például a fürdőszobában külön szekrénye van. A rövidke folyosón kifele tartva a nappali fele meghallod azt a súrlódó hangot, mely tudatja veled – nem vagy egyedül. Még időben befordulsz a konyhába, így mindössze a mögötted hagyott folyosó végén az ajtóba üt öklömnyi lyukat egy mély dördülés keretében az, amit te sörétes puskának véltél – s egy talán negyvenes, strandpapucsos, rövid pólós férfi kezében láttál megvillanni. Szerencsére nem talált el, de ez nem rajta múlt. A hűtőnek támaszkodva hallod, ahogy a nappaliban álló férfi halkan elkáromkodja magát. A jó hír az, hogy a konyhapult nincs messze, s te a hűtő mögött találtál fedezéket – de rossz hír az, hogy két irányból is várhatod – már ha megpróbál a hátadba kerülni.

-Csak dugd ki az orrod onnan, és ellövöm azt az enyves kezed, te rohadék! Most végre elkaptunk! - fenyegetőzik.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Szeptember 07. 22:33:15
Benito D’angello

Mérlegelve a helyzetet igazából mindegy melyik "stílus" mellett döntök, mert mindkettő elég hangos. Végül az ajtó berúgás mellett voksolok. Azzal a lendülettel rá is rúgok az ajtóra, annyit, amennyit kell, hogy beszakadjon. Körbe járva és meglátva a fotót, megállapítom, hogy így már máris máshogy fest az áldozat. Majd mosolyodok a saját morbid s groteszk "humoromon".

<<.. Vitorlázunk, Vitorlázunk?...>> - mondom magamban. A barátnő jelenségét tudomásul veszem, nem kötnek le a vegyes házasságból születettek. Nappali fele véve az irányt tudatosul bennem a tény, hogy nem vagyok egyedül, de hiába az óvatosság, hiába minden elővigyázatosság csak a szerencsének köszönhetem, hogy nem lett belőlem szita. Nincs mese gyors döntésre lesz szükségem. A pultra nézek, s ha van rajta vagy a fiókjában kés akkor a következőt teszem.

- Állj! Itt a rendőrség! Tegye le a fegyvert! Adja fel magát! - mondom a rám lövőnek, majd ha van a közelembe valami vacak amit el tudok az pulttal ellentétes irányba hajítani, akkor élek a lehetőséggel, majd kiugrok a pulthoz és ha van kés vagy valami üveg felkapom és fedezékbe ugrok. Ha ez nem kivitelezhető gyorsan hívok erősítést telefonon, de előtte felszólítom. a fentiek módján. Sajnos a fegyvereim a kocsiban maradtak. Nem voltam elég elővigyázatos.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Szeptember 15. 19:08:24
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: a házban

A bejárati ajtó egy halk reccsenéssel adja meg magát, aztán hangos csattanással becsapódik az ajtószárny kilincse a rúgásod erejétől a falba, majd valamivel kisebb, de még így is tekintélyes lendülettel visszapattan. A lábaddal gyorsan kitámasztod, aztán mehetsz is be - az egész nem tartott pár másodpercnél tovább.
A fotót elnézve valóban jobban fest itt, mint a jogosítványképen. Hiába no, a státuszszimbólumok - ami jelen esetben  a háttérben látható vitorlás, sokat javít az áldozat sármján, megítélésén. Lehet, hogy még ezen gondolkozol, s talán emiatt nem vetted észre előbb, hogy bizony társaságod akadt - és ez majdnem tönkre tette a te napodat is.


A pult teteje csiszolt gránit - a napfény megcsúszva tükröződik rajta. A makulátlan felületet nem csúfítja el semmi - csak középen vagy egy kerek fa alátét a forró edények számára. Szemben vele a falon - mely most akár a Marson is lehetne, egy mágnescsíkról lógnak le a különféle vágó és hirigelő szerszámok precízen nagyság szerint rendezve. A hűtő, aminek támaszkodsz már egy fokkal hasznosabb - van rajta pár hűtőmágnes, amely szinte belesimul az ember kezébe, amikor ráfog, hogy eldobja.
Ahogy eldobod a hűtőmágnest a folyosóra, ahonnan jöttél, az kopogva gurul el a kövön, s szinte egy időben vele ismét öblös hangon dörren a puska. A sörétek csúf csíkokat vájnak a folyosó falába deréktájon, de te nem ezzel foglalkozol, hanem a mágnescsíkról lekapod a legszimpatikusabb gyilkolóeszközt, és a hűtőnél masszívabb pult mögé vetődsz. Ahogy lekuporodsz mögötte, még hallod azt a jellegzetes hangot, mely a puskacsőbe juttatta a következő töltényt. Úgy tűnik, hogy a koma nem kétcsövű, hanem félautomata puskával van felszerelve. Ilyenkor számodra mindig különös megvilágításba kerül a fegyvertartási törvény, amely lehetővé teszi, hogy valaki ha akarja, akár egy M16-ossal is megvédhesse magát a betolakodókkal szemben. Isten áldja Amerikát!
A felszólításodra félig meddig talán megnyugtató válasz érkezik

-Akkor nem gond, mert mi is kihívtuk őket. Szépen ott maradsz, de ha ugrálsz, akkor is ott maradsz néhány csinos lyukkal - a helyszínelők nagy örömére.
Aztán kissé hangosabban elkiáltja magát - mintha a fegyverdörgés nem lett volna elég feltűnő
-Hé, Brad! Elkaptam a konyhában!
Talán fél perc múlva kintről, a konyhaablak felől bekiabál egy mélyebb férfihang
-Ok, itt vagyok az ablaknál - erre nem szökik meg! - biztosít titeket. A jó hír az, hogy a nappaliból a fegyveres nem mozdul, és nem akar becserkészni - feltehetőleg megelégszik azzal, hogy a puskát a pultra fogja, és vár.

Csigalassúsággal telik el öt perc, mire meghallod a közeledő szirénák hangját. A nappaliból hallod a kommentet

-Na, szép öcsém, mindjárt kiderül, hogy igazat mondtál-e?
S valóban - a hangokból ítélve legalább négyen érkezhetek
-Óvatosan tegye le a fegyvert! - hallod a bejárati ajtó felől
-Hé, D’angello, maga az? - érkezik a kérdés. Amikor elárulod, hogy igen, megnyugtatnak, hogy most már előjöhetsz. A kissé durcás strandpapucsos pasas immár fegyver nélkül - az a dohányzó asztalon pihen - áll a nappali közepén, és a kollégákkal beszélget. Igazából azért csalódott, mert azt hitte, hogy a környéket járó betörőt sikerült elfognia. Szemüveges, kopaszodó társa is most kerül elő a hátsó udvarból - tőle egy szigonypuskát szedtek el.
"Megmentőid" közül ketten kimennek, és elkezdik sárga szalaggal lezárni a kertet, a másik kettő pedig a nappaliban marad - nehogy további atrocitás érjen.
-Uram, ha gondolja, folytathatja a nyomozást - mondja neked az egyik.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Szeptember 16. 04:50:09
Benito D’angello

<<...Hál' Istennek ezt is túléltem.... Ezt a két szerencsétlent.. Majdnem kicsináltak... Ha nem figyelek oda..>> - Mérgelődök magamban jogosan, hiszen majdnem sikerült itt hagyni a fogamat és csak a Mindenhatónak köszönhetem, hogy élek. - <<...Eléggé ideges vagyok így is. Nem elég, hogy ebben a melegben ki kellett jönnöm még itt van ez is. Amúgy is most jól összepiszkolták a helyszínt ezzel nehezítve a dolgomat.... Amúgy is mi a fenét kerestek itt, hol jöttek be?...>>

- Igen én vagyok az! Ez a két szerencsétlen majdnem kicsinált! Ráadásul jól összepiszkoltak mindent! - majd az órákig tartó öt perc után, hogy megjött az erősítés és konstatálom, hogy már nincs veszély kijövök a pult mögül. Kollegáimhoz odamegyek és üdvözlöm őket.
- Egyenlőre ne engedjétek el őket. Elvégre akadályoztatták a rendőri munkát, nem utolsó sorban kérdés nélkül rám lőttek. Majd kikérdezem őket. - szólok a kartársaimnak. - Van gumikesztyűtök, meg valami zacskótok? Mindent bent hagytam, annyira hirtelen jönni kellett...

Ha kapok ha nem (ha nem akkor biztos van valami papírtörlő vagy konyharuha, amivel tudok kutakodni) elkezdek körbe járni átnézek minden zeg zúgot és mindent feljegyzetelek, ami bármilyen nemű információt kapok. Ha van gyanús dolog, akkor megvizslatom és elteszem. Ha van számítógép, laptop, tablet stb, akkor átnézem azokat is. Miután esetleg végeztem a két jó képességű civilhez megyek és kikérdezem őket. Kik ők, mik ők? Hogy kerültek ide? Hogy jöttek be, miért voltak bent? stb.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Szeptember 28. 19:10:45
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Presidio Drive 12
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: szomszédok

A mérgelődésed a kialakult helyzet miatt lehet, hogy bár jogos, de abban biztos vagy, hogy a központban híre fog menni – van aki jó példának fogja tartani, hogy miért kell bevárni a többieket, s lesz olyan is, aki csak annyit fog kiemelni, hogy mekkora marha vagy. A rendőröket ugyan szűrik fizikai és mentális vizsgálatokon felvételkor – nem úgy a politikusokat – de a közönséges parasztok simán átcsúsznak rajta. Hiszen tapasztaltad, hogy elég sok szolgál belőlük.

A pult mögött megszólító rendőr a válaszodra megnyugtatóan reflektál
-Most már nincs gond uram, már csak nálunk van fegyver – szól, s ahogy előbukkansz, a kezében tartott pisztolyt éppen visszatolja a tokjába. Az utasításodra bólint, és hátrafordul a társaihoz
-Hallottátok a nyomozót! - szól nekik, de feltehetőleg fölöslegesen, mert enélkül is megértették. Ám a gumikesztyűs kérdésre picit tanácstalanul néznek össze
-Sajnálom uram, de nem helyszínelők vagyunk. Nincs nálunk ilyesmi – válaszolja az ajtóban álló kissé köpcös rendőr, aki egy fél literes üdítős flakon tetejéről csavarja le éppen a kupakot. Az oldalára lecsapódott pára lapján nemrég kerülhetett ki a hűtőből.
A konyhában találsz papírtörlőt – ezzel hiba nincs. A lakásban a civil által okozott pusztítást leszámítva semmiféle különös dologra nem bukkansz. De sok pia, se drog, se más egyéb. A laptop ellenben már más tészta – az valóban egy felső kategóriás darab – legalább kétezer dollárt érhet. S nem csak a laptop, hanem a rajta lévő adatok is nagy becsben állhatnak, mert bekapcsoláskor egyből egy fekete képernyő fogad – amelynek a kurzora várakozólag villog. Jelszót kér...

Némi nézelődés után sort kerítesz a civilekre is. Bemutatkoznak – a strandpapucsos, aki majdnem elintézte neked, hogy személyesen is kihallgathasd az áldozatot, Derreck Walton névre hallgat, míg társa Darius Dunn. Derreck elég öntudatos – elárulja, hogy ők a szomszédok. Egy néma riasztó küldött nekik sms-t, hogy betörtek ide a szomszédba. Meg is mutatja neked a telefonján


<<12:14:23
Rendszerüzenet: Illetéktelen behatolás a Presidio Drive 12 szám alatt.
Főbejárat>>

Mivel van írásos engedélye a tulajdonostól, hogy ilyen esetben átjöjjön, és a tulajdonos nevében, helyett minden törvényes eszközzel eljárjon, és megakadályozza a bűncselekményt, így ők fogták magukat, és átjöttek megvédeni Mr. Sferra tulajdonát, miközben az asszony otthon hívta a rendőrséget. Egyébként  Mr. Sferra is rendelkezik hasonló felhatalmazással a másik két ingatlanra. Derreck elmondja, hogy amikor meglátta, hogy az ajtót felfeszítették, már tudta, hogy tényleg rablás történik. Így amikor odabent találkoztatok, teljesen abban a hiszemben tüzelt, hogy illetéktelen behatolás történt – pláne, hogy semmiféle hivatalos szervre utaló ruhadarabot nem viselsz.
Amikor pedig rákérdezel, hogy mivel tengetik munkás napjaikat, kiderül, hogy Derreck Walton egy ügyvédi iroda alkalmazottja, Darius Dunn pedig helikopter pilóta. A kollégáknak közben átadják a fegyvertartási engedélyüket – ami rövid ellenőrzés után kiderül, hogy szintén rendben van – mivel egyik sem automata, és a papírok is stimmelnek. Darius egy kicsit idegesebb a helyzet miatt, de Derreck jól bírja a strapát – ő feltehetőleg jobban képben van a szabályokat és a jogait illetőleg. Azért megemlíti, hogy örül, hogy nem talált el, mert akkor sokkal tovább itt kéne maradnia. Úgy tűnik, hogy még nem tudják - a szomszédjuk nem fog egyhamar hazajönni
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Október 07. 14:25:04
Benito D’angello

<<...Rohadt állatok.... ezek miatt fogok az őrsön szívni.... a büdös qrva életbe....>> - mérgelődök jogosan továbbra is magamban. Közben a rendőrökkel való beszélgetésben ismét rá kellett jönnöm, hogy akármennyire is tetszik nem tetszik ez rohadtul nem az én napom. Ehhez már csak hozzá kell, hogy szokjak, hiszen az ilyen napokon hiába akar az ember változtatni, vagy nem tud, vagy csak rosszabb lesz. A pusztítás közepedte csak a laptopot látom érdemesnek bevinni megvizsgálni az ügy szempontjából és így is fogok tenni, beteszem a kocsimba. Kicsit közelebbről megismerkedve merénylőimmel, már érthetőbbé válik a szituáció számomra. Így elgondolkozok azon, hogy bevitessem őket, de marad az eredeti opció. Ki kell őket kérdezni úgy is. Végül, ha minden papír rendben találtunk ennek nagyon örülök.

- Tisztelt uraim! Mr. Sferra a reggel meghalt. Én nyomozom az ügyben és kérném a segítségüket. A szomszédjukról érdeklődnék, hogyan jellemeznék? Mit tudnak róla, mivel foglalkozik? Kivel élt? Volt-e családja? Legközelebbi hozzátartozó, rokon stb.? - Közben hangfelvételt készítek a telefonommal és miután mindent elmondtak és alaposan kikérdeztem őket a következőket mondom - Kérném ezt a jellemzést papír formában az őrsön is tegyék meg, így kérem fáradjanak be, miután megtették természetesen elhagyhatják az őrsöt.

Ezek után szólók a kolegáknak, ha valamit találnak hívjanak fel bementem a bázisra. Így be is ülök a kocsimba és elindulok a őrs fele. Közben egyet ebédelnék is.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Október 17. 19:42:24
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 44-es
Időpont: Nyár, hétfő dél körül
Esemény: ebédszünet

Útban az őrs fele megállsz a 44-es mexikói étteremnél. Átvitt értelemben a kalibert jelenti, mert a tányérok átmérője ekkora - igaz csak abban a hülye európai méretben - centiben vagy miben, és nem a hagyományos collban. Ettől függetlenül így sem lehet panaszod az étel adagra - ha meg tudod enni a teljes púpozott tányérral - akkor ingyen ettél. Nem olyan puccos hely, de jól főznek a latinók - normális áron. Miközben a tányérodon tornyosuló étellel vívsz harcot, van időd újra átgondolni, hogy is sikerült a két szomszéd előzetes kihallgatása. Láthatólag meglepte őket a halálhír - döbbent csend volt a válasz, melyet végül a most már együttműködőbb hangot megütő Derreck tört meg.
-Ez... ez biztos? - kérdezi, mint aki rossz tréfát sejt. Végül aztán ránéz Dariusra, mintha valamiféle támogatást várna - aki aztán feléd fordul
-Nem is tudom, hogy hol is kellene kezdenünk... ööö... szóval Peter, izé Mr. Sferra foglalkozása építész, és van egy barátnője. Pontosabban volt. Vagyis van, de mivel meghalt, így ööö... már nincs. Mármint hogy Peter halt meg, nem pedig Lucy. Nem tudom, hogy érti? - kérdezi zavartan, s végül Derreck veszi át a szót.
-Jól van, inkább szorítkozzunk a tényekre. Peter foglalkozása építész. Barátnője Lucy. Peter bár magának való, de megbízható rendes pasas. Két éve költözött ide - azóta semmi különös nem történt - nem jártak hozzá fura emberek mielőtt megkérdezné. Se utcai punkok, se fegyveres gengszterek, se prostik. Néha a rokonai - évente talán egyszer - a születésnapján - de ők New Yorkban laknak. Lucyval még nem bútorozott össze - kábé fél éve járnak. Hét közben eljárt dolgozni, a mázlista kilenctől ötig melózott.
Darius ekkor szólt közbe
-Ja, de pénteken csak kettőig. Az volt a rövid napja.
Derreck erre bólogatott, hogy valóban úgy volt.
-Ráadásul elég jól keresett - tellett neki a házra, kocsira, barátnőre, hajókirándulásokra.
-Nagyon jó kis kirándulás volt a legutóbbi is - Santa Catalinára, Avalonba hajóztunk, fürödtünk, búvárkodtunk. Mind a három család együtt, a gyerekekkel.
-Ja, az tényleg jó volt! - erősítette meg Darius.
Derreck folytatta
-De hogy ki vagy miért ölhette meg, azt nem tudom. Tudtommal nem állt perben senkivel, és haragosairól sem tudok.
-Én sem tudok ilyesmiről - tette hozzá Darius.

A kérésedre, hogy az őrsön is tegyék meg ezt a vallomást, Derreck bólintott
-Természetesen. Azt ugye megengedik, hogy saját kocsival menjünk be - hogy a visszaútnál ne kelljen taxiznunk? - kérdezte érdeklődve.

Végül csak kifog rajtad az emberes adag - az étel negyede megmaradt. A pincér udvariasan megkérdezi, hogy elcsomagolja-e a maradékot? Miután fizettél, folytatod az utad a központ fele. A perzselő nap kíméletlenül tűz a szélvédőn keresztül - s a városi tötymörgős forgalomnak hála van lehetőséged végiggondolni, hogy mi mindent tudsz erről az ügyről - de meg kell, hogy állapítsad - még nem sokat.
Beérve a központhoz, a mélygarázsban leparkolsz, és lifttel mész fel a második emeletre. Itt a klímázott irodákban nyugodt irodai munka folyik - a kihallgató szobák és az összes többi zajos tevékenység a földszinten kaptak helyet. A laptopot leadod a technikusoknál, hogy törjék fel - mire azt ígérték, hogy feltehetőleg pár óra múlva készen vannak - majd jelentkeznek. Az asztalodnál csak pár új cetli vár a monitor szélére ragasztva - a kollégák szoktak így tájékoztatni a kevésbé fontos részeredményekről.

"Az áldozat büntetlen előéletű, és soha nem tett feljelentést"
"Nem volt adóssága"
"Derreck Walton és Darius Dunn megérkeztek"
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. Október 19. 12:49:00
Benito D'angello

Miközben falom azt a hatalmas adagot, amit elém tettek, és újra végig pörgetem magamban a válaszokat, amiket a szomszédok adtak a kérdéseimre, nem nagyon jutok előrébb. Hiába keresek, de egyenlőre nem találok kapcsot, összekötő szálakat, vagy megfelelő nyomot, amin elindulhatok.

<<...Ez a Darius... ez nem volt valami önélló, mintha mindig valami önigazolásra várt volna... Derreck... Ő már egy korrekt ember, nem haboz... mint ezt láthattuk is..... Két szülő New Yorkban, egy barátnő... Na s ki fogja őket értesíteni?.... Gazdag, nagy utazások stb. s persze egy ellenség vagy haragos sincs... Ez nem sok....>> - Fejtegetem magamban az ügyet, miközben majd megfulladok, annyira tele ettem magam, de még mindig van. Összeszedem a cuccaim fizetek és elindulok az őrsre. - <<...ezek a latinok még mindig jól főznek.. Egy tequila lecsúszott volna.. vagy kettő... hogy rohadjanak meg...>>

A helyemre érve látom és elolvasom a kollegák által kiragasztott cetlit.

<<... Tehát nincsen semmi adósság, bűnlajstrom... a két csóka megérkezett...>> - olvasom magamban. Majd felhívom az illetékest, hogy mi a helyzet a telefonnal. Utána a két jó képességű szomszédot meginterjúvolom írásba adom a vallomásukat s ha ezzel is megvolnék, a neten böngészgetek, hasonló gyilkosságokat keresek. Időközben pedig jelentést is teszek a főnöknek, a megtudottakról. Jelzem, hogy a szülőknek és élete párjának sem ártana szólni, viszont javaslom, hogy a sajtót és a nyilvánosságot egyenlőre zárjuk ki az ügyből. Akták köz is keresgélek az archívumban, hátha találok valamit.

Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. Október 26. 20:22:06
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Kerületi Rendőrségi központ
Időpont: Nyár, hétfő délután
Esemény: munkahelyi robot

Ebéd közben körvonalazódik az, hogy jelenleg kicsit megfeneklett a nyomozás. Ez most még nem baj - a nagyobb gond abból van, ha pár hét alatt sem sikerül előrébb lépni. Abban az esetben következik be az, amit a főnököd mindennél jobban utál - hogy romlik a statisztika.
A kérdés, hogy ki értesítse a szülőket, valójában csak költői a részedről, hiszen ismered a dolgok menetét. A rendőrség hivatalból értesíteni fogja a közvetlen hozzátartozókat. Ez a kellemetlen feladat csak akkor hárul rád, ha a nyomozás miatt valamiért előbb kapcsolatba akarsz lépni a rokonokkal, mint hogy ez automatikusan megtörtént volna. A helyzet természetesen a szokásos - senki nem tud semmit, legalábbis a szomszédok. Mintha mindig minden olyan idilli volna. Pedig már tudod jól - elég csak egy kicsit mélyebbre ásni, s kiderül, hogy az a csoda - eddig senki nem ölt meg senkit. Az emberek dédelgetik, nevelgetik a vélt és valós sérelmeiket, aztán ha végül elszabadulnak ezek a felhizlalt indulat-szörnyek, akkor meg lemészárolnak mindenkit a környéken. Minél régebb óta végzed ezt a munkát, egyre inkább körvonalazódik - a világ tele van lappangó gyűlölettel és abnormalitással.
Az ebéd végére bár jól esett volna valami, ami segít egy kicsit az emésztésben, de tisztában vagy vele - a kinti dög-meleggel kombinálva utána csak egy kiadós alvás következne, nem pedig munka.


Odabent az irodai cetlik is megerősítik -  látszólag semmi nem indokolta, hogy végezzenek vele. De sajnos nem szimpla rablógyilkosságnak tűnik az ügy, hanem valamiféle módon kötődik Sferrához. A két biztonsági őrnek felcsapott szomszédhoz csak lemész, s miközben külön-külön szobában írják a vallomásukat, újabb kérdéseket teszel fel nekik. Ám még nem sikerül komoly eltérést találnod a történetükben, így miután aláírták a vallomásukat, távoznak is.
A netes böngészés nem hoz túl sok értékelhető találatot. Kidob egy plasztikai sebészt, aki az egyik páciensébe műtét alatt belevágta az aláírását, illetve még néhány - feliratot hagyó esetet. Utóbbiak sajnos az eddigi megérzésedet erősíti meg - vagy személyes bosszúról van szó - s akkor mégis csak van aki kifejezetten gyűlölte, vagy pedig valami eszelős munkájával találkoztál, ami további hullákhoz fog vezetni, ahogy egy sorozatgyilkosnál szokás.

A főnököd, Clark sem boldog - pont a fenti eshetőség miatt. Neki sem hiányzik egy sorozatgyilkos - túl "jó" a sajtójuk. Ezért nem is kell győzködni, hogy a sajtót zárjátok ki, amíg lehet. Rontja a renométokat, és ha tényleg sorozatgyilkosról van szó, ne okozzatok neki örömet, hogy a címlapra kerül a keze munkája.
Az archívumban találsz hasonló ügyeket - a legutolsó tíz évvel ezelőtt volt, de akkor elkapták a tettest. Egy rendőrségi besúgó volt az áldozat - s az olasz alvilághoz volt köthető a megrendelés. Bár a tagot leültették (van még húsz éve), soha nem adott semmiféle terhelő vallomást a feltételezett megrendelőire - pedig ajánlottak vádalkut is számára. Délután hatig semmi érdemlegeset nem  találsz az archívumban - de legalább két infó is becsorog a technikusoktól. Sikerült feloldani a telefont, és megvan a híváslista is. Nincs nagyon kiugró változás - azaz új telefonszám, vagy szokatlanul megnövekedett hívásszám. A szomszédok, a barátnője (Jill), és a munkahelye - a Safe-Home számít a fő kapcsolatainak. A szülőket jó ha havonta egyszer hívta. Rákeresel a Safe-Home-ra. Ez egy építészcég, amely a megrendelőinek bunkereket, bunkerlakásokat készít, hogy ha jönne egy tornádó vagy tűzvész, esetleg háború vagy maga a világvége, legyen hova behúzódnia a túlélésére felkészült közösségnek. Közben az is kiderül, hogy a laptopja is hasonlatos a bunkerekhez - igencsak időrabló és nehézkes feltörni - még nem sikerült.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. November 05. 10:32:21
Benito D'angello

Miután átfutottam a két szomszéd vallomását és megnyugszom, hogy nincs ellentmondás, vélhetőleg minden szavuk igaz. Az sem tölt el megnyugvással, hogy nagyon hasonló esetről sem találtam semmiféle linket, hírt, információt mialatt szörfözök az interneten. A sorozat gyilkosságoktól én is rettegek, nehogy ez legyen belőle, de jó lenne valami megerősítő nyom, vagy valami olyan dolog, amin el lehet indulni, mert ez így karcsú egyenlőre. Az archívumban sem találok egyebet csak egyetlen egy  hasonló esetet, ezen aktát a biztonság kedvéért magammal viszem, hátha későbbiekben mégis ide köthető a dolog. Mikor jön a hír és a telefonon lévő adatokat is át tudom nézni, ennek a cégnek tüzetesebben utána nézek. Referencia, vélemények, elégedettlen ügyfelek, átvágott kliensek stb. Minden eshetőségnek utána nézek hiszen ki tudja, ma már bárkiből lehet gyilkos. Addig ezekkel el leszek, míg a laptopot feltörik, ha a technikusok fel tudják egyáltalán.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. November 14. 19:46:46
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Kerületi Rendőrségi központ
Időpont: Nyár, hétfő délután
Esemény: munkahelyi robot

A  Safe-Home úgy tűnik, hogy jól prosperál - az egyszerű tornádó-biztos modell a legkeresettebb, amely egy 3x6 méter alapterületű vasbeton pince, jól záródó erős acél ajtóval, és extra kilevegőző rendszerrel van ellátva. Kulcsra készen ez is nyolcvanöt ezret  kóstál, de a vevői vélemények szerint tornádókkal megvert helyen ennyit megér a család élete. Plusz pár ezerért berendezés is dukál hozzá - négy ágy - egy beépített apró konyha, mosógép, generátor, tévé, és egy apró zuhanyfülke. Ez ugyan nevetségesnek tűnhet, de aztán rájössz - ha a házat elvitte a vihar, vagy leégett, akkor is van hol lakni valahol, amíg újra felhúzzák a házat.
Aztán vannak az extra igényeket kielégítő menedékek (http://www.risingsbunkers.com/layouts-pricing-bunkers/) - a leghúzósabb az, ahol húsz főre alakítanak ki luxus bunkert. Fitness szoba, lég és levegő szűrő, géptermek, két évnyi élelem és ásványvíz, garázs, egyéni lakrészek, és növénytermesztő termek. Persze ennek az ára is csillagászati - tízmillió alatt ne is nagyon érdeklődj...


Ahogy délután a cég adatait nézegeted - Ben a technikus srác áll meg az asztalod mellett. Harminc alatti, nyüzüge srác, vasággyal együtt nyomhat vagy ötven kilót.  Kék halásznadrágot, fehér szandált, egy DevNull feliratú pólót és kissé zavart arckifejezést visel.  A bal füléből kiszedi a fülhallgatót, amiből felismerhetetlen zajként távozik a zene.
-Hali Benito! - szólít meg - emlékszel még a laptopra, amit adtál? - kérdezi, aztán folytatja
-Megvan, hogy milyen kódolással van titkosítva. A rossz hír az, hogy a rendőrség felszereltsége nem elegendő hozzá - tovább kell küldeni külsős szakértőknek - már ha fel akarod törni - vakargatja a hasát
-Milyen nagykutya megrendelőik lehetnek, ha ilyen durván őrzik a cuccot? - Kérdezi.
-A jó hír az, hogy a megfelelő hardverkulccsal nyitható - feltéve ha megtalálják a kégliben a kollégák. De szerintem a cégnek is meg lehet belőle a saját példánya - akik egy órája feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Ugyanis szerintük valaki ellopta a szóban forgó laptopot, ami ezen a helyen található
- tesz le egy cetlit az asztalra. A cetlin gyöngybetűkkel egy keleti és egy hosszúsági fok szerepel. Látszik, hogy nem Ben írta fel, hanem valamelyik diszpécser. Pár másodpercig kivár, aztán hozzáteszi
-Gondolom felismered - ám sajnos csalódnia kell, mert gőzöd nincs, hogy ennek honnan kellene ismerősnek lennie - Ez ennek az irodának a pontos helye - világosít fel -Ebből adódik, hogy a cég nyomon tudja követni a vasat. Ki tudja, hogy még mit tudnak? - néz rád. Végszóra a rágóját elkezdi  felfújni, majd ha a durranásig nem mondasz semmit, vállon vereget
-Viszlát öreg!- köszön el, és a fülhallgatóját ismét belegyűri a fülébe, és magadra hagy.
A mai napi munka már nem tartogat számodra túl sok újdonságot - az ügy vékony hátterébe ásod bele magad, és próbálod minél jobban megismeri a felbukkant szereplőket.  A délután lassan eltelik, és véget ér a munkaidőd - mehetsz haza, vagy oda ahova akarsz, hogy holnap reggel ott folytasd, ahol abbahagytad.

Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. November 20. 04:50:18
Benito D'angello

Nézelődve a Safe-Home honlapját rá kell, hogy jöjjek, hogy ez nem az én kategóriám és valószínű nem is az enyém lesz, hiszen nem leszek sosem ennyire tehetős, ha csak nem nyerek egy lottót vagy valami ilyesmit, de valljuk be, ennek elég kevés az esélye. Mire a legflancosabbhoz jutok már-már elakad a lélegzetem, hogy mennyi minden van benne, de aztán véget vetek az álmodozásnak és bezárom a honlapot. A figyelmemet Ben a technikus srác vonja el, azzal, hogy megáll az asztalomnál. Örülök, hogy végre valami jó hírrel fog szolgálni. Ám mire a mondandója végére jut nem vagyok elégedett a tőle szerzett információval, de több, mint a semmi.

- Köszönöm Ben. - mondom neki. Majd elgondolkozom az imént hallottakon. Biztos vagyok benne, hogy meglepő információk lehetnek ezen a kis masinán. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy tudniuk kellene, hogy itt van a rendőrségen a laptop, mert akkor hátha valami bizonyítékot tüntet el a cég... Miközben kutakodom, ráeszmélek, hogy letellett ez a nap is. Beszámolok a Főnöknek az eddigiekről, illetve szólok neki, hogy hazafele beugrok még egyszer átnézni a házat, de most már céltudatosan a kódot keresve.

A gyakorlatban így is teszek. Kollegáktól el is köszönök, majd bepattanok a kocsimba, de előtte vételezek pár gumikesztyűt és nejlon tasakot, ne hogy gond legyen megint belőle. Hazafele indulok el, de egy kis kitérővel, az áldozat házához még egyszer körbe nézni. Ha vannak ott rendőrtársaim, akkor jelvény felmutatásával bemegyek, ha nem akkor szólok a szomszédoknak, nehogy megint rám lőjenek. Ha átkutattam a lakást elindulok hazafele, hogy a jól megérdemelt napi folyékony kenyeremet és egyéb alkoholos italomat elfogyasszam a kedvenc báromban.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2016. November 30. 19:29:14
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: pihenés

Úgy tűnik, hogy a mai nap legfeljebb álmodozhatsz. Hol vagyonról, hol pedig arról, hogy Ben jó híreket hoz, vagy hogy varázsütésre megoldod az ügyet. Ám ahogy tegnap, ez ma sem fog megtörténni - minden apró eredményért keményen meg kell dolgozni.
Ben egy biccentéssel nyugtázza, hogy megköszönted a próbálkozását.

-Szívesen, Öreg! - válaszolja, hogy aztán búcsút intve magadra hagyjon a problémáiddal. Melyek egy részét ugyan megosztod a főnököddel - aki érthető okokból nem túl lelkes hallván azt, hogy a nyomozás a szokott módon cammog előre. Az újabb háznézést természetesen engedélyezi, és ígéri, hogy mire odaérsz, az ott éjszakázó rendőrt is értesítik.

No igen - a helyszínt még egy napig elkerítve őrzik, hogy ha valakinek eszébe jutna valami, még legyen esélye a helyszínelőket leszámítva érintetlen helyszínen vizsgálódnia. Ezeknek a helyszíneknek az őrzése az egyik legunalmasabb feladat - Zöldfülűként a mentorod az első héten egy ilyen tetthely őrzésére is benevezett téged, hogy együtt tudj érezni a beosztást végző kollégákkal. A főnököd igazat mondott - mire a házhoz érsz, az ottani, kocsiját támasztó rendőr azzal fogad, hogy már várta az érkezésedet.
Bent a házban találsz mg két pendrive-ot, és negyven DVD lemezt, amelyek bármelyike tartalmazhatja a laptop kulcsát. Már ha az egyik fiókban talált DVD-ken tárolt mozifilm-gyűjteményt nem számítjuk.

Bezacskózva, listára téve a megoldással kecsegető talált tárgyakat végül csak elhagyod a néhai házát, hogy jól megérdemelt italodat elfogyaszd a kedvenc műintézményedben, melyet a Little Italy negyedben, Old Barrel néven jegyzel. Az épület maga pár évtizede modernizáción esett át, így a hetvenes évek hangulatát adja vissza, köszönhetően a berendezésnek, amely ennyi idő alatt patinássá, más szóval viseletessé vált. A hely a fotók alapján már a húszas években is létezett - igaz, akkor még a Nardone család vitte a boltot, de a hatvanas években az idősebb Dupont vette meg. Ezt Bentramtól, a csapostól tudod, akivel ha nincs nagy nyüzsgés néha el tudsz beszélgetni. Amikor belépsz, barátságosan int neked, és már veszi elő a whiskys poharat, és némi jeget morzsolva bele két ujjnyira meg is tölti.

-Üdv, Benito! - tolja eléd a poharat - Láttad, a Chargers délutáni játékát? - kérdez rá a helyi amerikai focicsapatra, amely egész jó közepes eredményt produkál - már amennyire követed
-A Tyrell gyerek megszívta magát, és olyan Touchdownnal nyitott, hogy öröm volt nézni. Aztán persze kiderült, hogy mióta Dan Fouts visszavonult, ezek a srácok a nyomába sem érnek. Majdnem elvesztették a meccset - osztja meg veled a nap hírét, s utána a pult másik végébe siet, hogy utántöltsön egy másik szomjas vendégnek. Ha minden a megszokott módon zajlik, akkor a Barrelben egy nyugodt estének nézhetsz elébe.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2016. December 20. 04:59:20
Benito D'angello

Hiú ábrándokat kergetve, megadva annak a lehetőségét, hogy egy huszár vágással megoldjam az ügyet Ben vet véget. Rögtön újra a Földön vagyok és inkább a tettek mezejére lépek. A háznál feltört emlékek már csak a múlté, de jegyzem meg magamnak, hogy mindenkinek valahonnan el kel kezdenie az életpályáját, még ha csak egy nyamvadt járőr vagy kivezényelt személyzet vagy valami. Nem túlságosan győz meg a talált tárgyak, de mit veszíthetek, belistázva, bezacskózva elraktározom.

Miután ennek a napnak is vége betérek a kedvenc vendéglátói iparegységemben, hogy a kedvenc italomat nyugodtan elfogyasszam. Bentramban nem kell csalódnom, mikor belépve észre vesz már készíti a jól megérdemelt italomat. Miután szóba elegyedtem vele és végig hallgatom a kezdő mondatát válaszolok Neki.


- Hát hallod, ha arra lett volna időm, hogy fingjak, de még arra sem volt egy fél másodpercem, eléggé szar napom volt. Na de legalább jó volt akkor. Aztán mennyit nyertél vele a fogadáson? - kérdezem. Majd leülve a bárszékre a pulthoz el kezdem kortyolgatni a whiskyt. - Kifogtam ma egy nehéz ügyet. Mindig megkapom. Kezdem unni a sok hülyét... - folytatom a beszélgetést, de egyenlőre semleges témáról, majd kérek újabb és még egy újabb pohárral. Közben hátat fordítok és neki támaszkodok a pultnak háttal és körbe kémlelek kik vannak itt, mikor épp nem beszélgetünk. Néha felállok a székről és teszek be egy két Johny Cash számot a zenegépbe. Kémlelem néha a fehérnépet is hátha van olyan, aki elég kedves lesz hozzám az éjjel...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Január 10. 18:46:31
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: pihenés

Bentram együtt érzően grimaszol, amikor mondod neki, hogy húzós napod volt, és együttérzése jeleként még egy ujjnyival megtoldja az italodat. A kérdésre, hogy mennyit nyert, legyint
-Amiből nem gazdagodok meg - húsz ropogós dollárt söpörtem be. Ha jobban hajtottak volna a srácok, akár ötszázat is nyerhettem volna. De a meccs igazi ellensége a bíró volt - ha azt hallod, hogy Doe Johnson vezeti a mérkőzést, akkor a pénzedre nyugodtan keresztet vethetsz. Vagy vak, vagy valaki tömi a zsebét pénzzel, mert magától nem lehet ekkora barom - tételez fel némi korrupciót, ami nem is feltétlen lenne meglepő...

A pultnak támaszkodva felméred a ma esti felhozatalt, és úgy látod, hogy több lehetőséged is van. Ha csak a lényegre koncentrálnál, és nincs kedved fölösleges köröket futni, úgy látod, hogy lehet két-három hölgy is, akik némi anyagi ellenszolgáltatásért biztos, hogy hazakísérnek. Ha viszont inkább próbára tennéd magad, akkor talán az a csinos duó jöhet számításba, amelyik a bárpult másik végében italozik, és a pasikat nézegetik vihorászva. Az egyikhez végül az a frissen érkező sármosabb pasas - akinek beszólnak - odamegy, és rövid beszélgetés után az asztalához invitálja az egyiküket - a lanito lányt. A duó egyedül maradt tagja ázsiai felmenőkkel büszkélkedhet - ő csettint  Bentramnak, és a tequilás poharára mutat enyhén bosszús arccal. Láthatólag kissé sérti az önérzetét, hogy nem őt választották az imént, de azért hamar felderül, ahogy Bentram megindul, hogy utántöltsön.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Január 14. 05:40:34
Benito D'angello

Bentramot hallgatva örülök a sikerének még ha csak pár dolláról van szó, de jobban örülök a dupla italnak. Majd mikor befejezte csak ennyit fűzök hozzá:

- Ohh ne is mond az egy balfék... Még a lóversenyen vagy agárversenyen is nagyobb akkor az esélyed...

Majd végig lesem a fehérnépet mivel is állok ma este szemben. Fizetni nem szeretnék most ezért inkább próbára teszem magamat döntöm el. Annak örülök, hogy a hispán csajt lekopott a másikról, nem szeretem a hispánokat. Mikor látom, hogy mi a helyzet és Bentram megindulna a tequilás üveggel szólok neki.


- Hagyd majd én kiviszem az üveget s írd fel hozzám! - kacsintok a pultosra majd kérek magamnak is egy tiszta poharat és odamegyek az egyedül maradt hölgyhöz.

- Elnézést, ha nem baj leülnék, látom egyedül maradt, gondoltam ne búslakodjon egy magában egy ilyen szépség és élvezné a társaságom. - mondom az ázsiainak. - Benito vagyok. Kit tisztelhetek a nemes hölgy személyében? Kedves barátnője jól magára hagyta...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Január 28. 17:17:35
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: Jamie

Bentram a kérésedre eléd teszi az  üveget.
-Tessék, egy húszas lesz. A lányt ismerem, néha szokott itt lógni. Jamie a neve, és szerintem nem egy magfizikus - tájékoztat, aztán elveszi a pénzt.
A tiszta pohárral és a tequilával felszerelkezve odasétálsz a pult túlsó végéhez. A Jamie melletti bárszék még mindig üresen árválkodik, mióta a barátnője otthagyta. Mielőtt odaérnél, már tudja, hogy oda tartasz - az, hogy nem kapta meg az italát Bentramtól, és az érkezésed nem lehet véletlen.
Érdeklődve figyeli, ahogy közeledsz, és egy egyszerű kézmozdulattal ajánlja fel a mellette tévő helyet. Amikor a nevét kérdezed, mosolyogva válaszol

-Azt hittem, hogy a nyomozók mindent tudnak.

(http://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Jamie.jpg)
Jamie vagyok


Maga aztán állati ismert ám itt - magyarázza, hogy honnan tudja a neved, aztán a tequilás üvegre téved a tekintete - csak nem az utolsó üveget vette meg Bentramtól? Nem javaslom, hogy ezt mind egyedül akarja meginni, hacsak nem akar pokoli másnapot - említi meg, aztán másfele tereli a beszélgetést
- Mondja csak Ben, izgalmas dolog nyomozóak lenni? - kérdezi érdeklődve, s kissé feléd is fordul, hogy jobban tudjatok beszélgetni. Saját tapasztalataid alapján picit be lehet csípve, de a részegségtől még messze van.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Február 07. 05:08:32
Benito D'angello

Mikor Bertram odanyújtja az üveget és mesél a lányról utána átnyújtom a húszast:

- Köszi! Az meg, hogy nem magfizikus igazán nem baj. Terveim szerint nem fizikáról fogunk beszélni! - mondom neki vigyorogva. Majd az üveggel és a poharakkal odaballagok az ázsiai hölgyhöz. Miután a felajánlás megtörtént kényelembe helyezem magam mellette. Majd szóba elegyedek vele.

- Na meséljen, mit mondanak az emberek rólam - kérdezem mintha csodálkoznék. - Feltett szándékom, hogy nem egyedül tequiláznék a továbbiakban, arra gondoltam, hogy velem tarthatna. Nyomozónak lenni elég izgalmas, tényleg olyan mint a filmekben, de néha sokkal félelmetesebb sötétebb is, de nem szeretném untatni Magácskát némi hős történetekkel, amiket elkövettem, vagy olyan horrorisztikus sztorikkal, amiktől megijedne. No meg hát vannak titkos ügyek is, amiket nem árulhatok el ám. - fényezem magam, miközben végig a szemébe nézek és töltök a poharába majd az enyémbe és koccintásra emelem a poharam.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Február 16. 21:00:05
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: Jamie

-Hogy mit mesélnek? - kérdezz vissza ártatlanul - No jó, akkor elárulom a titkot! - enged picit - Azt mondják, hogy sok szarságot látott rendőr, aki kemény mint a szikla, és nem a pénzt hajtja, mint a többség - aztán kicsit elmereng, hogy még mit hallott rólad. Valami az eszébe juthatott, mert felvidult arccal folytatja
-Ja, és hogy Rodyt egyszer már az asztal alá itta - No igen, ez valóban nagy teljesítmény volt, mert Rody hivatásos alkoholista és szeszkazán - ritka módon állja a piát. Ennek ellenére nem verseny volt, hanem egy kis búfelejtés a bárpult mellett - és hát Rody pont ideális partner volt hozzá - a három üveg elfogyasztott whiskey mellé.
-Bertram azóta kínálja az itallistán Angello kiszerelésben is a Jack Danielst - kocogtatja meg a körmével a pulton heverő egyik lapot.
-Node mégis mivel szeretne akkor "untatni", ha nem a hőstetteivel akar elkápráztatni? - ugrat vidáman, hogy aztán a következő óra észrevétlenül röppenjen tova, s csak a kiürülő üveg mutassa a múló időt. Úgy tűnik, hogy jól alakulnak a dolgok - Jamie nem csak a tequillára vevő, hanem a szövegedre is. Az üveg alja fele már az esetleg elkalandozó kezedet sem hárítja, sőt, az utolsó cseppek kitöltése közben közelebb hajol hozzád, s csábító pillantást vetve rád a füledbe súgja
-Mondd csak, nyomozó! Bebizonyítod, hogy nemhiába tartanak téged sziklakeménynek? - simít végig a combodon, és kuncogva hátrébb húzódik, hogy lássa a reakcióidat.
Végül aztán egymásba karolva - vagy inkább kapaszkodva? távoztok a Hordóból, hogy aztán a kocsidba ülve hazainduljatok.


Másnap reggel eltart egy kis ideig, míg összeszeded a tegnap esti eseményeket. A hazaút úgy utólag belegondolva szerencsésen alakult, mert nem történt baleset. Ugyanis a kocsiban ha jól emlékszel, Jamie  már a nyakadat csókolgatta, és folytatta a bárban abbahagyott simogatást, hogy aztán a nadrágon keresztül is megragadja a lényeget. Végül aztán a hálóban fejeztétek be - ahol le "kellett" tartóztatnod Jamiet. Bár az nem rémlik, hogy a bilincset ki is oldottad volna. Egy pislantás elég a melletted szuszogva alvó nőre, hogy lásd - a reggeli fény sem rontott sokat az összképen - s hogy igen, csak a takaró alól kilógó bal bokáját felejtettétek eloldozni, mely még mindig az ágykerethez van bilincselve a tegnapi este beszédes emlékeként.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Március 15. 16:58:59
Benito D'Angello

Egész este végig az ázsiai lányra összpontosítok, bízom benne, hogy össze jön a dolog. Azt veszem észre, hogy minden gördülékenyen megy és órák repültek el, majd a ruhadarabok és a légy ott percei, hogy otthon vagyunk és már mást nem szeretnék csak aludni. Aludni és aludni... Kipihenni ezt a borzalmakkal teli napot hiszen, borzalomból és halálból  volt bőven. Elfáradtam...
Felébredve kicsit zúg a fejem, gondolataim minden fele csak nem a fejemben, így kell kérnem a létezéstől egy kis gondolkodási időt, hogy mi is volt, hogy is volt. Miután meg van, hogy mi is történt, szép lassan lefürdök, rendbe teszem magamat és összepakolom a tegnap éjszakai tettek helyszínét, majd Jamiet kioldozva fel keltem, hogy reggel van. Míg rendbe teszi magát lefőzök egy kávét és azzal kínálom. Közben rá is gyújtok.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Április 03. 20:19:54
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: Nyár, kedd reggel
Esemény: reggeli készülődés

A reggeli fürdő segít visszatalálni a mindennapok rutinjába - és miután összeszedted a gondolataidat, a szerteszét hagyott ruhákra is sort kerítesz. A pakolászásod nem marad észrevétlen, mert Jamie felébredve lustán rád nyitja a szemét, és a reggeltől fátyolos hangon jó reggelt kíván. Kissé csodálkozva veszi tudomásul, hogy a lábát fogva tartja valami, de egy pillantás után halk kuncogással jutnak eszébe a sikamlósabb részletek.
Miután szabadlábra helyezted, a takarót maga köré csavarva indul meg a fürdő fele - a takaró lelógó végét, mint valami királynő az uszályát maga után húzva. Végül az ajtóban ledobja, hogy a kelő nap sugarai és a tekinteted végigsiklik az alakján, mielőtt becsukná maga mögött az ajtót.

Amíg a fürdőben csobog a víz, van időd feltenni és megfőzni a kávét. Jamie bő tíz perc múlva bukkan fel újra, most az egyik törülköződet tekerte maga köré, és egy kisebbet a fejére. Kedves mosollyal fogadja a kávét, kissé pipiskedve futó csókkal jutalmazz érte, majd lecsüccsen az étkezőasztal mellé.

-Örülök, hogy te nem a sztereotípiákból indulsz ki, és teával próbálod megitatni az ázsiai csajokat - a reggeli kávét sokkal többre becsülöm - árulja el, miközben lassan ízlelgeti a bögre tartalmát.
-Te mikor kezdesz? Mert nekem egy óra múlva fellépésem van a világot jelentő deszkákra - Pislant a falra akasztott órádra - Legalábbis a tulaj szerint az a vilg közepe. Ugyanis tíztől hatig egy benzinkúton vagyok eladó, és hogy magasabbnak tűnjek, kaptam egy szolgálati raklapot is a pult mögé - kis szünetet tart, és hogy jelezze, nem kis dologról van szó, feltartja a mutató ujját
-Egy év hűséges robot után érdemeltem meg a megemelt pozíciót - vallja be, és felhajtja a kávéja maradékát, és elindul vissza a szoba fele, hogy felöltözzön.
-Még néhány év, és már nem a pult alól, hanem a pulton állva húzhatom le az ügyfeleket, vagyis a kártyájukat. De gondolom neked sokkal egyszerűbb feltörni a ranglétrán.
Kezdi el ledobálni magáról a törülközőt, és magára kapkodni a ruháit.
-Csak lepuffantod önvédelemből a harapós főnököt, vagy mittudom én, bebizonyítod, hogy ő lőtte le Kennedyt - beszél tovább és hagyja, hogy válaszolj - ha akarsz. Végül aztán felöltözik, és a törülközőket is visszaviszi a fürdőszobába.
-Néha itthon is hobbizhatnál, Beni - mosolyog rád - No nem komoly ügyet, csak valami aprócskát - javasolja elgondolkozva cipőhúzás közben - például valahol elhagytam a lakásodban a telefonszámomat - ha gondolod majd megkereshetnéd, és ha megvan, felhívhatnál, hogy megtaláltad - kacsint rád, majd kilibben a kíséretedben az ajtón. Mivel már amúgy  is negyed órája  elkezdődött a műszakod így döntened kell, hogy Jamiet  a metrónál teszed ki - ami pár percre van autóval, vagy pedig elviszed a benzinkútig, ahol dolgozik - de az fél órát még elvisz. Akárhogy is döntesz, amikor Jamie kiszáll a kocsiból, végigsimít az arcodon, és puhán megcsókol.
-Aztán ha megtaláltad a számot, el ne felejts felhívni! - emlékeztet, majd kiszáll az autóból.

Az őrsre beérve nem fogad túl nagy újdonság - itt semmi nem változik. Ahogy a meló is ugyanúgy maradt, ahogy tegnap itt hagytad - senki nem oldotta meg helyetted. Újabb fárasztó és meleg mókuskerék vár rád, ha jól sejted...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Április 18. 05:17:49
Benito D'Angello

A frissítő zuhany után magamhoz térve végig gondolom a tegnap történteket miközben Jamie lefürdik és én meg elkészítem a kávét. Majd elkezdem tervezni a mai napomat, hogy merre s miként s főleg, hogyan is kezdjek hozzá. A kávéra csak rátrafáltam, de nem árulom el. Figyelmesen végig hallgatom illetve válaszolok röviden. Közlöm vele, hogy viszonylag rugalmas a munkaidőm illetve a ranglétrán mászkálás dolgot is megbeszélem vele, hogy lehet felfele is menni, de lefele könnyebben s hamar lehet valakiből forgalom irányító és az nem minden rendőr álma... A kis rejtélyen mosolygok egyet és nyugtázom. Csak el ne felejtsem a sok tennivaló miatt megkeresnem a számot, de nyomozó vagyok elvégre ehhez értek... Közben bepakolok a kocsiba mindent, majd elviszem a lányt a benzinkútig. Most már mindegy, hogy kések, tudom a főnök reakcióját képben vagyok vele...
Miután beértem az őrsre körbe köszönök és egyből a konyhán kezdek, iszok még egy kávét. Majd leülve a székemre bekapcsolom a gépemet és átnézem a tegnapi dokumentációt és összegzem, hogy eddig mire is jutottam. Majd változtatva a tegnapi hozzáállásomon megkeresem a Safe-Home cég telephelyét illetve kérek előtte engedélyeket a felettesemtől, hogy nyomozhassak ott is illetve végzést a laptop ügyben is hátha találok egy két információ morzsát ami előbbre visz...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Május 02. 19:03:11
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: Nyár, kedd délelött
Esemény: választás

A benzinkút csak egy a sok közül (https://www.google.hu/maps/@32.7289227,-117.2256668,3a,75y,270h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3Op0g7jv7aolEqhmCuYlTQ!2e0!7i13312!8i6656) az öböl északi partján. Beérve az őrsre, a kutya sem szól semmit, hogy késtél - a konyhában lógó Tedet kivéve. Sokat mondóan ránéz a fali órára
-Te, Ben, ez a reggeli, vagy a tízórai kávéd lesz? - kérdezi, de ennél jobban nem csesztet - hiszen nem egyszer volt, hogy kedvetekre maradhattatok tovább egy-egy ügy folyamán.
Most az asztalod mögé ülve utánanézel a Safe-Home
irodájának (https://www.google.hu/maps/@32.7115336,-117.1594947,3a,75y,7.31h,99.65t/data=!3m6!1e1!3m4!1stCxxUpdPl8Ed9sAKYI3d1Q!2e0!7i13312!8i6656) és telephelyének (https://www.google.hu/maps/@32.7191545,-117.1093149,3a,75y,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1stafXtXdHQtJ-nF4Ptb-q3A!2e0!7i13312!8i6656) is. Nem tart túl sokáig kitölteni a hivatalos űrlapot, melyen bejelented a feletteseid fele az igényt, hogy az adott helyszínekre ki szeretnél szállni. Az eljárás nem is tart sokáig - mivel gyilkossági ügyben nyomozol, a főnököd bögyös titkárnője kekeckedés nélkül egy mozdulattal aláhamisítja a főnöke aláírását, és már mehetsz is. Már csak azt kell eldöntened, hogy hova is szállnál ki - az irodában tudsz érdemi tárgyalópartnert találni - az ügyfelek ott érdeklődnek, nézik át a terveket, és a fizetési kondíciókat. A telephelyen lehet megtekinteni két felépített bunkert is - természetesen az alap és a deluxe modellt, valamint ott tárolják a környékbeli építkezésekhez használt anyagokat, gépeket. Ez utóbbi helyen is feltehetőleg beengednek, de az biztos, hogy a megjelenésed után szólnak majd az irodának, ahonnan kb. fél óra alatt kiér majd valaki.

Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Május 14. 19:18:52
Benito D'Angello

Miután kitettem a lányt a kútnál be sietek az rendőrőrsre attól tartva, hátha megrónak a sokadszori késésért. De konstatálva a helyzetet, szerencsém van s nem így van. Tednek a konyhában a megjegyzésére csak ennyit fűzök hozzá :

- Mondja az aki egész nap a konyhában téblából. - Ezzel a kijelentéssel el is hagyom a kávémmal a helységet és elindulok az asztalomhoz. Miután átnyálaztam a hivatalos dokumentációkat és kitöltöttem azokat és még a titkárnő is aláírta nekem főnüki szignóval döntést kell, hoznom hova is megyek ki. Választásom a telephelyre jut. Igaz kb. félórám lesz a kutakodásra, de ha az irodát választanám addig minden gyanúst eltüntethetnek a telephelyről illetve kísérőt kapnék mellém és olyan lenne mintha Észak-Koreában látnám a "valóságos" mintaállamot. Magamhoz szedek mindent, ami kellhet. Fegyvertől a jelvényig a parancsokon át, gumikesztyűig, zacskóig minden ami kellhet. Majd elindulok a telephelyre körbe kutatni, minél gyorsabban és minél alaposabban.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Május 17. 22:33:22
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: megérkezés

Némi készülődés után úgy döntesz, hogy a telephelyet választod. Az út negyven perc, de ebben a fülledt melegben nem egy kéjutazás. A város felkúszott már a közeli dombságra - és te is ide igyekszel. Kiszállva a bő harminc-valahány fokba körülnézel, és megpillantod az óceán felől lustán közeledő sötétfeketés felhőket. Tapasztalataid szerint négy-hat óra múlva ér partot, erős monszunszerűen lezúduló víztömeggel, és némi lehűléssel.
A cég telephelye előtti parkolóban hagyod a kocsidat, és megindulsz a portásfülke fele. Ott az üveg mögött egy talán harmincas, jó kondiban lévő férfi ücsörög, és ráérősen lapozgatja az egyik mai bulvárlapot. Ahogy közeledsz, leteszi az újságot, és immár veled foglalkozik. Ahogy odaérsz, kilép (az egyébként beklímázott) üvegkalitkából, és megszólít

-Segíthetek uram? - érdeklődik enyhe déli akcentussal. A felmutatott jelvényre kissé rácsodálkozik, aztán mondja
-Elnézést, biztos úr, de én nem kísérhetem be - nem hagyhatom itt a kaput. Viszont önt sem hagyhatom, hogy kíséret nélkül bóklásszon a telepen, ha nem vett részt megfelelő balesetvédelmi oktatáson. Tudja - építési terület - grimaszol - Beszólok - int a háta mögött álló épületre - és mindjárt jönnek.
Ezzel leakasztja az övéről az adóvevőt, és megnyomja.
-Üdv, itt a kapu. Valaki jöjjön ki, mert vendég érkezett a főnökséghez.
-Mrs. Alverde az? Délutánra vártuk.
-Nem, nem Mrs. Alverde.
-Ok, két perc és ott vagyok - zárja rövidre a beszélgetőtárs. Valóban, tíz-tizenöt másodperc múlva már egy alak közeledik az udvaron a kapu fele. Közben a kapus egy csíptetős mappát kerít, és a rajta lévő táblázatba beírja az időpontot, a neved, és azt, hogy rendőrség
-Rendben van uram, most már bemehet, és intézkedhet - enged utadra. Az udvaron találkozol össze azzal a férfival, aki eléd sietett. Talán nem ezt vártad volna egy építési területen, de patyolat tiszta munkaruhában feszít a harmincas éveiben járó magabiztos pasas.
-Donald. Donald Mckensey, építésvezető - nyújt kezet -Jöjjön beljebb, és mondja el, hogy miért jött. Mert nem hiszem, hogy érdeklődő lenne. Én vagyok itt a telepvezető egyik jobb keze.
Közben afelé az épület fele vezet, ahonnan érkezett. Belépve kellemes hűvös, sötétkék padlószőnyeg, és kényelmes hófehér bőr ülőgarnitúra fogad.
-Teát, kávét, üdítőt, ásványvizet vagy szendvicset? - kérdezi előzékenyen, és az egyik fotel felé int, hogy ha akarsz foglalj helyet, és érdeklődve várja, hogy mégis mit keresel itt?
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Június 10. 05:19:34
Benito D'Angello

Az utazás alatt rá kellett megint csak jönnöm, hogy nem kedvelem a nyarat... Túlságosan meleg van, hogy kedvem legyen dolgozni, jobb lenne egy hűvös kocsmában hideg italt kortyolgatni, de most egy strandolás is jól esne, pedig nem vagyok egy nagy standolos.. De ez van, marad a munka.... Az utazás alatt is inkább próbálom összeszedni magamat és a feladatomra koncentrálni..

Azt gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a bejutás, de mikor jön az építés vezető és megpróbál beinvitálni az irodájába illetve felkínálja az itt fogyasztható italokat, gyorsan átfut az agyamon, hogy talán valamiféle időhúzás is lehet a dolog mögött így egyből a lényegre térek és próbálok nem időzni sokat az irodában. Megpróbálom rávenni, hogy nézzünk körbe a telephelyen, de arra már esélyem sincs, hogy egyedül menjek és mindent megnézzek, így meg csak azt fogják mutatni, ami tiszta....


- Jó napot! Benito D'Angello vagyok a rendőrségtől. - Mutatom neki is az igazolványomat. - Köszönöm nem kérek semmit, bár jól esne, de nem ezért vagyok itt, hogy hosszasan elcsevegjek. Tegnap történtek miatt nyomozok egy ügyben. Sajnos részleteket egyenlőre nem áll módomban elárulni. Az lenne a kérésem, hogy vezessen körbe mindenhol, pár dolgot megszeretnék nézni. Ha lehet minél előbb, mert sürget az idő. - kezdek bele a mondandómba és jelzem, hogy indulhatnánk is.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Június 11. 18:59:50
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: nézelődés

A pasas futólag megnézi az igazolványodat, aztán a hűtőhöz lép. Kivesz egy félliteres Diamond ásványvizes palackot. Letekeri a kupakot, és beleiszik.
-Jól van, akkor jöjjön. Ne tartsuk fel egymást! - válaszolja arra, hogy nem akarsz hosszan faggatózni, és a kijárati ajtóhoz lép
-Hé, Mag! Körbeviszem az urat a telepen! - szól hátra hangosan, mire csak egy halk
-Ok - a válasz valahonnan bentebbről. Újra kilépve a negyven fokos napsütésre, és a kavicsos-poros udvarra felér egy pofonnal. Donald megindul az udvaron át néhány parkoló teherkocsihoz.
-Gondolom a cégnek már utánanézett, szóval nem untatom a profillal és a cégtörténettel. Azt a neten is elolvashatja. Ez az egyik telephelye a cégnek - van még másik tíz szanaszét az államokban. Vagyis nagyjából öt államra jut egy telephely. Betont meg hasonlókat nem tartunk - azt bárhol beszerezhetjük az alvállalkozóktól. Itt az extrádosabb dolgokat tároljuk. Nehéz gépeket a földmunkákhoz, és azokat a modulokat, amiket nem lehet egy hónap alatt beszerezni.
A placcon mindössze két robosztus markológép áll, és az egyiket éppen ketten szerelik, a másik viszont látszólag egyben van. Hangosan üvölt a country a magnóból, miközben két legalább tízkilós kalapáccsal próbálnak kiütni a lánctalpból egy ujjnyi vastag rögzítőszemet. Ezzel a mérettel már nem lehet közútra menni.
-Trélerrel szállítjuk a munkaterületre őket - erősíti meg a gyanúdat - Rendszeres karbantartást igényelnek, mert a méreteik ellenére kényes berendezések. Pontosabban a súlyok amiket mozgatnak, azok kezdik ki a gépet, meg időnként a szikla kitöri a kanalak fogát - mutat egy jó alkarnyi vastag acéldarabra, ami a foghíjas kanál mellett hever.

-Azok a levegő és vízszűrő berendezések, amelyeket mi használunk, egyedi gyártmányok - pontosabban megfelelnek a katonai szabványnak, de mivel nem veszi őket boldog-boldogtalan, ezért rendelésre gyártják le őket - indul meg az egyik jókora csarnok fele.
-A víztározók hasonlóan néznek ki - bő fél perc alatt sétáltok át a raktárba, ahol a kinti negyven fok kellemes hűvösnek hat - a napon átforrósodott bádog odabent árnyas hatvan fok körüli hőmérsékletet biztosít. Bent mindenféle rozsdamentes tartályok, csövek, és más épületgépészeti elemek várják, hogy beépítsék őket valami gazdag megrendelő bunkerébe. Egyedül egy jókora fürdőkádra hajazó kőteknő, vagy már inkább medence az, ami elüt a környező dolgoktól. Donald megtörölgeti a homlokát, és a hidegtől gyöngyöző ásványvizébe iszik.
-Az az egyik megrendelőnk igénye volt. Tíz tonnát nyom az a fürdőkád - egyetlen bazalttömbből lett kifaragva. Tizenötezer dollárba került - kommentálja a látványt - Itt tároljuk az épületgépészeti dolgokat beépítésig. Van ami már egy éve itt pihen, és van ami egy hete érkezett. A csempéket, padlólapokat, bútorokat általában nem szoktuk itt tárolni, de néha mint látja - van kivétel. No jöjjön, ebből az aszalóból ennyi pont elég volt - javasolja.
 A raktár másik végén  sétáltok ki, és újabb bő száz méter megtétele után egy díszburkolattal ellátott placchoz érkeztek, néhány paddal. Középen viszont egy jókora - másfél méterszer egy méteres acél ajtó van a talajba besüllyesztve. Donald odalép, és rámarkolva a szélére, felnyitja. Az ajtó bár arasznyi vastag, könnyedén adja magát - mint látod hidraulikus rásegítés van a nyitásra.

- Ez az alap kivitelű bunker - mutat Donald a lefele tartó meredek és hűvös lépcsősorra, amely vége legalább öt méterrel lejjebb egy másik ajtóban végződik.
- Megnézi, ha már eljött idáig? - kérdezi, rád hagyva a döntést.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Július 01. 04:50:17
Benito D'Angello

A hőség még mindig nincs ínyemre, mikor kilépünk a hűs irodából, de figyelek az újdonsült idegenvezetőmre, hátha tud valami használhatót mondani. Miközben magyaráz Donald nézem ezeket a hatalmas monstrumokat, ámuldozok magamba, mekkora batár nagy dögök, s hogy el törpülünk mellettük mi emberek. Nem lenne szerencsés ha egy ilyen vas szörnyeteg áthaladna rajtunk, szinte biztos, hogy nem maradna semmi utána belőlünk maximum egy nagydarab palacsinta...

A kinti meleg után a benti hatvan fokos kálvária nem igen tetszik és még jobban elkezdek izzadni, amit amúgy ki nem állhatok, de továbbra is figyelemmel kísérem az útmutatást. Mikor felajánlja a szabadulást a hőségtől szívesen igent mondok. A bemutató bunkerhez érve és az újdonsült felajánlásra nem mondok nemet, de hagyom, hogy Donald előttem menjen, még véletlen sem szeretném azt a hibát elkövetni, hogy, ha van valami simlisség a dologban, hogy bezárjanak ide...

Közben elkezdem faggatózni, hogy mit tud az áldozatról, aki miatt jöttem végülis, megpróbálok minnél több információt kicsikarni belőle, minden apró morzsa fontos lehet, hiszen az egész ügy egy nagy puzzle-hez hasonlít, amit még nem igen látni át.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Július 13. 20:33:12
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: nézelődés

Donald a felnyitott akna szélén állva belátja, hogy nem fogsz előtte lemászni, így ő indul meg lefele a lépcsősoron. Az alsó ajtóhoz lépve manuálisan nyitja ki a legalább negyven centi vastag páncélajtót. Bent egy tiszta, de aprócska és világosra kivilágított garzonba lépsz. Talán ha húsz négyzetméter lehet, és le van kövezve. Egy íróasztal székkel, egy kanapé - vele szemben plazmatévé, egy kis konyhasarok, egy beépített szekrény és egy aprócska leszeparált wc, mosdó, zuhanykabinos vizesblokk az egész.
-Kettő, max. négy személy részére. Pánikszobának javasoljuk földrengés, tornádó, tűzvész, bombázás, zavargások idejére. Az élelmiszer készletek két főre két hétig elegendőek. A vizet saját fúrt kút biztosítja, és szűrőrendszeren át jön fel a víz - szóval az tovább húzza mint az élelmiszer. Az áramot a normál hálózaton át használja, de van egy akkufal, ami a ledes világításnak hála két napig simán ellátja az összes fogyasztót, és van egy dízel áramfejlesztő is. A bejövő levegőt szintén szűrjük, és a klíma szinten tartja a hőfokot. Van egy menekülő kijárat a szekrény mögött, de az elég szűk, és az utolsó pár méternyi talajt irányított robbantással takarítja el - arra az esetre, ha a bejáratot valami eltorlaszolná.
Atomcsapás esetén szintén menedéket adhat, ha negyven mérföldnél messzebb robban a bomba, de a sugárzó anyagokat a bejáraton keresztül elég könnyű behordani. Ilyen esetre javasolt egy mentesítő bejárat megrendelése is - zárja Donald az ismertetőt. Hagyja, hogy egy kicsit körbenézzél, és visszahűljél a légkondinak hála. Közben ő a hűtőhöz lép, és kivesz egy üveg ásványvizet, és a kezedbe nyomja, aztán válaszol a kérdéseidre is
-Peterrel már egy ideje dolgoztam együtt néhány melón - ő álmodta meg a terveket, én meg betonba öntettem. Normális tag volt, bár nagyon vigyázott az egészségére - soha nem ivott sörnél erősebb piát. Azt hiszem mielőtt ide került, volt valami balesete, vagy mi, és utána váltott szakmát, és inkább monitor mögött maradt. Egyébként egyike volt a négy kulcsembernek - a terveket ő látta egyben - ő mondta meg hogy hova mit húznak ki a szakik, de hogy mi mire volt jó, azt csak a másik csapat tudta, akik meg nem tudták, hogy merre mennek a kábelek. Ennek az az értelme, hogy a gazdagok mindig tetetnek be rejtett szobákat, védelmi rendszereket a bunkereikbe - és nem akarják, hogy bárki megtudja, hogy mit hova és hogyan készítettek el nekik. Ha kipihente magát, átsétálhatunk a másik bunkerhez. Az ezeregyszáz négyzetméter. Igaz, a hasznos luxus csak ötszáz négyzetméter. Nos? - kérdezi Donald
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Július 19. 18:32:01
Benito D'Angelo

Miután előre engedem Donaldot kissé izgulok a bezártság érzet végett, de hamar túl teszem magam rajta. Való igaz ez a közel húsz négyzetméter nem igazán nagy, de azért megtenné nekem is ha úgy adódik, de tudom, hogy ebben az életben nekem nem lesz rá pénzem. Figyelmesen hallgatom Donald szavait tovább miután mindent megmutat. Az igazán érdekes dolog számomra a történetben mikor rá tér arra a részre, hogy kivel is dolgozott és mi volt itt a szerepük a csapatban, csapatnak.

- Értem... Megtudná mondani a négy kulcsember nevét és elérhetőségét, illetve, hogy hol találom Őket. Bocsánat, ha jól értelmezem már csak hárman vannak... - Mondom Donaldnak, majd csodálkozva megkérdem - Ötszáz négyzetméterest??
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Július 31. 20:07:12
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: nézelődés


Donald bólint
-Persze, a neveket meg tudom adni, de a tartózkodási helyüket és elérhetőségüket nem. Ugyanis az már olyan információ, amit nem kötöttek az orromra. Jó ez nem teljesen igaz, mert tudom, hogy Virginiában Duncan Sheldon, Észak Dakotában Mirabell Hackney, Floridában Fleming Bake él.
  -Jah, ötszáz négyzetméter. Tudom, hogy kevésnek tűnik annak, aki hozzá van szokva a két-háromezres alapterülethez, de azért minden létfontosságú dolgot sikerült belepasszírozni - még az úszómedencét is. De majd meglátja - ígéri, miközben kifele másztok a létrán.

A kis lekövezett terület elhagyása után bő ötven métert sétálhattok, mire megálltok a poros udvar közepén. Donald elővesz egy autótávirányítóhoz hasonlatos eszközt, és megnyom rajta egy gombot. Némi porfelhő rebben, ahogy a talaj egy része elkezd süllyedni egy rámpát kialakítva, melyen két teherkocsi is elférne egymás mellett.
-Ez a kocsibeálló, de úgy gondoltam, hogy így látványosabb, mint a gyalogos bejárat - magyarázza, és elindul lefelé a rámpán. A felszíni talajréteg alatt egy méterrel már vasbeton látszik, és egy csinos, kivilágított vasbeton folyosóra értek, amely lefele ereszkedik.
-Tíz méter a talajtakaró vastagsága - utána a födém két méter vastag vasbeton. Igény szerint mehet mélyebbre és vastagabb födémmel, de az növeli az árat.
lép a folyosó végén található jókora acél kapuhoz, és mellette a falon található gombra tenyerelve mély döndüléssel kezd bezáródni a felszínre vezető rámpa. Miután az becsukódott, komótosan kinyílik a méter vastag kapu, mögötte egy kb. nyolc méter hosszú üres termet fedve fel. Leginkább egy autómosóra hasonlít a csempézés miatt. Donald belép, majd ismét rátenyerelve a gombra lassan a helyére csúszik az ajtó.
-A kapuszárnyak kilenc tonnát nyomnak, de a mechanikának hála áramszünet esetén is működtethető - egy ember ereje is elég hozzá. Viszont olyankor nyitni csak belülről lehet -magyarázza, miközben felvillan a zöld fény a szemközti ajtó felett.
-Ez a mentesítő terem. Itt fújják, mossák, csírátlanítják a járműveket, ha szükséges, hogy ne hordják be a radioaktív szennyeződést.
Kinyílik a következő ajtó, amely már jóval filigránabb, de még mindig arasznyi vastag. Mögötte egy teremgarázs áll kivilágítva. Bent két katonai hummer, egy egyszemélyes helikopter, négy quad, és egy tízfős kisbusz parkol.
-Ez a garázs. Van egy javító állás, több tartalék alkatrész a mögötte lévő raktárban, és rengeteg üzemanyag.
odalép az egyik oldalajtóhoz, és kinyitja. Innen egy jól kivilágított folyosóra értek - a padlót igényes járólapokkal kövezték le. Jobbra és balra több ajtó nyílik. Ahogy haladtok előre, Donald sorolja, de feleslegesen, mert az ajtók felett tábla is mutatja, hogy mi micsoda.
Raktár, Palántázó. Ide bekukkantva kiderül, hogy növénytermesztésre van berendezve.

-Automata öntöző rendszer, előre beállított infralámpák, és világítási ciklusok, és hőmérséklet biztosítja azt, hogy a növények itt a föld alatt is optimálisan fejlődjenek. A vetőmagot csak bele kell nyomni az előkészített, földdel teli tálcába. Két évre elegendő zöldséget lehet itt megtermelni - meséli Donald.
Tovább haladva orvosi rendelő és műtő, betegszoba, harminc négyzetméteres könyvtár, moziterem, uszoda, kétszáz négyzetméteres közös helyiség, tíz fürdő és hálószoba, játékterem, konditerem és az elmaradhatatlan gépészeti részek. Víz és levegő tisztító berendezések, élelmiszer, ruha és háztartási anyagok raktára, fegyverraktár, rádiós és radar szoba. Úgy tűnik, hogy tizenöt-húsz ember befogadására képes komplexum, ahol a pénz nem számít. Igényes és drága berendezések, kiváló kivitelezés. Ha nem tudnád, hogy a föld alatt vagy, bármelyik luxusházra nyugodtan tippelhetnél. Donald közben tovább magyaráz, hogy a legnagyobb publikus óvóhely egyébként Kansas City alatt található (https://www.youtube.com/watch?v=b1YDufouqbY). Láthatólag büszke a promóciós bunkerre, ami  többszöröse a te lakásodnak, és messze jobban és kényelmesen felszerelt.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Augusztus 26. 05:22:02
Benito

Ha a kisebbik bunkeren csodálkoztam a nagyobbikra nincsenek szavak, hogy mit csinálok, szinte végig tátott szájjal járom be, s alig hiszek a szememnek, hogy ilyen létezik egyáltalán és főleg, hogy van aki ezt megfizeti... Persze van aki megfizeti, mert ha nem akkor nem lenne nyereséges a cég... Mennyi minden van benne, szinte hihetetlen a dolog. Miután Donald mindent megmutatott, elkérem a neveket és felírom magamnak. Adok neki egy elérhetőséget, hátha valamit nem mondott el vagy később eszébe jut és elszeretne mondani... Nincs más mint a megadott személyek utáni kutatás az őrsön. Így eszerint is teszek. Elköszönök Donaldtól és visszaindulok a főhadiszállásra. Közben a látottakon agyalok. Útközben valahol meg is állok enni, mert azért jól eltelt az idő.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Október 08. 16:26:29
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: nézelődés

A látogatás során van lehetőséged megcsodálni, hogy másoknak mennyi "elszórható" pénze van, miközben neked egy-egy rossz hónapban túl sok nap marad a pénzed végére. Donald átveszi a névjegykártyádat, és a szokásos sablon szöveget hallod, hogy persze, ha majd eszébe jut még valami - felhív. Hiszen eddig soha nem volt példa rá, hogy bárki is biztosított volna az ellenkezőjéről. Beülve a kocsiba - ami nagyszerűen átforrósodott a napon és égeti a kezedet műbőr - vissza indulsz az őrs fele, hogy utána nézzél annak a pár embernek, akiknek megkaptad a nevét. Út közben kényelmesen megkajálsz, és utána úgy tervezed, hogy beleveted magad a munka sűrűjébe.
A rendőrőrs akár egy kaptár, folyamatosan zsongó hátteret biztosít neked a munkádhoz. Az asztalodhoz leülve viszont most meglepetéssel szolgál - levelet kaptál egy régebbi kollégádtól. Öt éve lépett le az osztályról, és beállt magánnyomozónak - azóta mint hallottad megfutott neki anyagilag, ahogy a válásokhoz szerzett bizonyítékokat a félrelépésekről. Nem mondhatni, hogy egymás haverjai lettetek volna, de nem is utáltátok nagyon egymást. Ezért is meglepő, hogy ennyi év után levelet küldött.


Szevasz Benito!

Hallom, hogy mostanában mindig te kapod a legtocsogósabb melókat - és általában meg is oldod őket. Nem érdekel, hogy szívatóágon vagy, vagy pedig önként vállalod  őket - én csak az eredményt látom. Azért kerestelek meg, mert belecsaptam egy melóba, és rájöttem, hogy elkélne a segítséged. Van egy gyilkosság ügyem - és a jelek szerint nem tudom megoldani - ezért fordulok hozzád. Most persze egyből azzal fogod hárítani, hogy örülsz, hogy lyuk van a seggeden, és nem vagy magánzsaru - de arra kérlek fontold meg az ajánlatomat:
Segíts elkapni a gyilkost, és ha sikerül, a megbízó által fizetendő pénzből kapsz tízezer dollárt. Ráadásul a gyilkosság miatt feljelentést fognak tenni egy óra múlva - és az ügy is az őrs területéhez tartozik. Plusz amúgy is téged javasoltalak a feljelentésben, mint hozzáértőt. A kérdés már csak az, hogy ingyen segítesz, vagy érdekel a sikerdíj is? Amennyiben érdekel a dolog, a levél alján látható linkre klikkelve jelezheted, és hozzáférsz az eddigi eredményekhez - és egyúttal a úgy veszem, hogy a megállapodásunk érvényes.

http:// cloudstore.bom/jh49cxj.nt/Store/elfogadva

Várom válaszod - és ne tökölj sokat!
Joe

Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. Október 22. 05:19:28
Benito D'Angello

Miután a formaságokat elvégeztem az ominózus cégnél és megebédeltem, jóllakottan térek vissza az őrsre. Mindenre számítottam, de arra nem, hogy Joe keresett... Nagyon meglepődtem. Elolvasva a levelet, hirtelen nem is tudom, hogy mi tévő legyek. Mondjuk az a 10.000 dollár nem kevés pénz. Némi tétovázás után, arra jutok, hogy nem biztos, hogy olyan rosszul jönne az a pénz. Körbe kérdezek, hogy valaki keresett-e Joe-n kívül. Itt mosta feljelentésre gondolok. Miután leülök a géphez a megadott linkre kattintok és megnézem, mit is tartalmaz. Közben foglalkozok, ha van időm a fő nyomozással és utána nézek a délelőtt említetteknek. Hátha van valami összekötő száll vagy valami találat. Némi idő elteltével arra eszmélek fel, hogy még otthon is meg kell keresnem azt a bizonyos telefonszámot, ha akarok valamit éjszaka... No de első most a munka, abból élünk meg...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. Október 22. 18:07:32
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: a megbízatás

A linkre ráklikkelve újabb levél landol a postaládában:

Üdv!

Tudtam, hogy jól fogsz dönteni! No, akinek elakadtam az ügyében az a lentebbi személy. Sajnos hogy mibe halt bele, nem tudom megmondani, de remélem neked egyértelmű lesz. Feltehetőleg a főnököd már tudja - érdeklődj nála! Szóval kapd össze magad, és kerítsd elő a felelősöket!

Ja, ha valami kérdésed van, akkor ne engem keress!

Sok sikert!
Joe


(http://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Arc52.jpg)


Családnév: Morrison
Keresztnév: Joe
Nem: Férfi
Születési dátum: 13/05/1978
Születési hely: Boston
Beszélt nyelvek: Angol, Spanyol
Állampolgárság: USA
Foglalkozása: Magánnyomozó
Lakcím: 2914, J Ave, National City, Kalifornia (https://www.google.hu/maps/@32.6602612,-117.0895008,3a,75y,90h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1suI_QHFK6yFaYKVJmWeMBEg!2e0!7i13312!8i6656)
Riasztó kódja: Törlés, 11873, OK

Kedvelt bárja: Machete Beer House, 2325 Highland Ave, National City, CA 91950
Értéktárgyak: 1db piros chrysler stratus (https://i.ytimg.com/vi/lX24qTCbvXg/maxresdefault.jpg), 1db bérelt lakás
Telefonszám: 37-555-167-164
Családi állapot: nőtlenAz adatlappal egy gond van - hogy ez Joe adatlapja... Nagyon nincs lehetőséged belemerülni a kérdés tisztázásába, mert a terem végén a főnöki iroda ajtaja kivágódik, és Clark egyenesen hozzád siet - kezében pár papírlappal. Ledobja őket az asztalodra, és megkérdezi
-Te, Ben - ez mi a büdös faszom? - érdeklődik tőled. A papírt megnézve egy írásos feljelentést pillantasz meg - Joe Morrison kéri a rendőrséget, hogy vizsgálják ki a halálának a körülményeit. A dátum bár egy éves, de úgy néz ki, hogy most élesedett a dolog. Clark talán azért téged szemelt ki ez ügyben, mert Joe név szerint téged javasol a feljelentésben - hogy te folytasd le a nyomozást. A másik lap egy fénykép - amin Joe van lefotózva. A fotó a digitális dátum alapján egy órája készülhetett egy házban. Joe a fotón már nem tűnik ennyire frissnek, se nem boldognak. Sőt - ha tippelned kéne a holttest állapotból - Joe jó pár napja elhunyhatott - és a látottak alapján igen brutális módon végeztek vele - még a mennyezetre is jutott vér bőségesen.
Clark érdeklődve várja a választ, miközben megjegyzi

-A cím egyébként Joe lakása - a szomszédok a bűz miatt hívtak rendőrt. A cím J Ave 2914...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2017. November 05. 05:17:12
Benito

Egyre érdekesebben alakulnak a dolgok. Sűrűsödnek a problémák és ez annyira nem jó, állapítom meg magamban. Joe halál hírére hirtelen le blokkolok. Erre nem számítottam. Clarknak elsőre nem is tudok nagyon mit válaszolni...

- Átfutom a dolgokat Clark... megoldjuk valahogy. Kinézek Joe lakására megnézem, hogy mi történhetett vele. - ezzel a mondattal egy időben el kezdek készülődni. Átlapozom a feljelentést és átgondolom, mit is tudok Joeról. Lekérem a rendszerben lévő dolgokat, már ha találok valami használhatót vele kapcsolatban. Ha ezzel megvagyok akkor irány Joe lakása és azt is átnézem igaz az eltart egy darabig, mert megpróbálom a legnagyobb alapossággal kivitelezni ezt a dolgot. Közben arra a megállapításra jutok, hogy ma sem fogok korán lefeküdni... Ilyen ez a pop szakma... Bevállaltam, akkor bevállaltam...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2017. November 12. 19:06:12
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 2914, J Ave
Időpont: dél
Esemény: a megbízatás

A pályafutásod talán legfurcsább esete lehet ez a mostani. A halott Joe felkért téged, hogy nyomozd ki a halálának körülményeit. Elég bizarrnak tűnik a dolog, ám egy nyomod máris van! Joe valamiért már egy éve gyanakodhatott, hogy ki akarják filézni, mint egy tonhalat. Már csak az a kérdés, hogy mibe tenyerelhetett bele...
Feltehetőleg Clark is átérzi a dolog pikantériáját, mert most nem veszi el tőled egyből az ügyet - pedig általában rühelli, ha más osztja ki a feladatot az embereinek. Azért Clark most is megtalálja a hangját, amint ismerős vizekre evezel, és elárulod, hogy kiszállsz a helyszínre.

-Reméltem is, hogy nem innen akarod megoldani az ügyet... - válaszolja, és magadra hagy. Legalább nyugodtabban tudsz dolgozni, most hogy nem liheg a nyakadba. Futólag lekéred Joe aktáját, és hát nem túl vastag. Soha nem volt ellene belső vizsgálat, és nem voltak túl nagy szakmai gurításai sem, ahogy elkefélni sem kefélt el semmi fontosabb munkát. Megbízható középszerű nyomozó volt. A lövészeti és orvosi tesztek alapján szintén ez jön le. Se nem kitartó, se nem mesterlövész nem volt. De azért lehet, hogy téged lefutott volna.

Végül autóba szállsz, és bő negyven perc múlva megérkezel Joe házához. Jobb környéknek számít, és Joe itt legalább kitűnt. A háza a szomszédékéhoz képest lepukkadtabbnak hat. Bezzeg ha a te szomszédod lett volna, a kutyának sem tűnik fel. De te nem is laksz ilyen helyen. Most két rendőrautó is parkol az utcán, és a kertben ketten lépésről-lépésre haladva az utolsó csikket is bezacskózzák. Közben néha már meleg szél szalad végig az udvaron, és homokot szór a kollégák arcába, és kezd besötétedni az esőfelhők közeledtével. Egy óra múlva odakint elmossa az eső az összes esetleges nyomot. Már az udvar felében megcsap halványan az édeskés dögszag, ami a házhoz közeledve egyre erősödik. Bent villanyfénynél hárman dolgoznak. Egy fotózza a nappaliban heverő groteszk maradékot, ami valaha Joe Morrison névre hallgatott. Joe látott már szebb napokat is, te pedig szebb Joe-t. Mert a mostani arca elég betegesen felpuffadt, és az ujjai is a meztelen csigákra emlékezetnek, melyek ha nem figyelsz oda elkúsznak egy sötét sarokba, hogy mindenféle elmondhatatlan bizarr dolgot műveljelek egymással. A leglátványosabb mégis a mellkasa, vagyis annak a hiánya.  Az életben nem láttál még ilyen sérülést. A mennyezeten, a falakon, a földön mindenhol sávosan spriccelt vérnyomok száradtak oda, a szőnyegen pedig rengeteg lábnyom, ahogy feltehetőleg a gyilkos össze-vissza járkált a lakásban.
A fotós abbahagyja a dokumentálást, hogy feléd forduljon. Futólag ismered - elég lelkes helyszínelő.

-Helló főnök! - maga kapta ezt a förtelmet? - kérdezi, aztán belefog
-Az áldozatot leütötték, valaki levágta róla az inget, középen, a szegycsontnál egy flex segítségével felvágták - azzal ni! - mutat a sarokban heverő vérmocskos eszközre - és szó szerint kitörték a bordák jó részét. Végül  kivágták a szívét - legalábbis az előzetes véleményem szerint - tudatja veled, hogy mi történhetett.
-Most azon dolgozunk, hogy bevihessük, maga pedig nyugodtan érezze otthon magát! - ad engedélyt arra, hogy felforgasd a helyet.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Január 17. 05:50:35
Benito

Kiszállva a kocsiból, mikor megcsap a bűz, már kezd rossz érzésem lenni, de ez csak egyre erősödik bennem belépve a házba. Nem hazudok, mikor azt mondom, hogy a rosszul lét kerülget és ez már a szag és a látvány együttes hatásának tekinthető. Nem ez lesz életem legmeghittebb pillanata, de egy jó darabig beleégett a retinámba. A lelkes helyszínelő közömbös szavai sem dühít fel, hogy így beszél Joe-ról, jobban leköt a látottak. Nem egy gyakori eset az ilyen.... Ez keményebb, mint a tegnap látottak. Egy nap alatt két bestiális gyilkosság... Kezd kicsit sok lenni. Nincs mese, hozzá kell látni a nyomok begyűjtésének.

- Köszönöm az előzetes ismertetést... - Mondom az ifjú helyszínelőnek.

Neki állok a ház átnézésének. Padlástól az alagsorig ( ha van ilyen). Mindent tüzetesen átvizsgálok, nehogy valami ki maradjon. Különös figyelmet fordítok a jegyzeteknek, naplóknak, számítógépnek, telefonnak vagy rögzítőknek. Átvizsgálom, miken is dolgozhatott. Mire gyanakodott, kik akarják láb alól eltenni. Nem sietek, ráérek.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Január 21. 16:16:51
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 2914, J Ave
Időpont: délután
Esemény: Joe házában

A házat körbejárva megállapítod, hogy Joe nem pakolta tele drága vagy új cuccokkal. A legtöbb bútor átlagos áruházi darab, és még a legújabb bútordarab - egy fotel sem lehetett drágább 200 dollárnál. Vagyis ha megkenték, akkor sem a kéglire költötte a pénzt. Vagy nem erre. A pincével nincs sok dolgod - mivel az nincs, ahogy emelet sem. Padlás ugyan van, de pár láda régi kacaton kívül - törött kerti szék, szétrágott vezetékű fúrógép, ósdi kazettás magnó, nyeletlen sövényvágó olló, no meg némi por az ami várja, hogy megbolygassák. A dolgozószoba már több érdekességet tartalmaz - a sötétvörös padlószőnyeges szoba ablaka előtt mindössze egy íróasztal és egy gurulós irodai szék kapott helyet. Az asztalon egy telefon, egy monitor egér és billentyűzet. Az asztal alatt pedig egy számítógép pihen. A falakon pár oklevél, és fénykép, amely a legnagyobb sikereit örökíti meg. Mint például, amikor a kerületi rendőrfőnöktől veszi át a dicséretet - amire mindössze egyszer volt példa. A kép viszont tartalmaz némi meglepetést - a rendőrfőnök egyenruhájában nem az öreget  látod mosolyogni, hanem egy sokkal személyesebb ismerőst - saját magadat. Márpedig te soha nem adtál át dicséretet Joe-nak, pláne nem rendőrfőnöknek öltözve. Valaki rámontírozta a te fejedet az eredeti képre. A képet leakasztva, és megnézve a hátuljára mindössze egy szép hosszú számsort találsz felírva.

SDPL 9780312932084  PH

A ház többi részét is átnézed, se nem találsz semmi szokatlant. A számítógépet bekapcsolva a dokumentumokat és leveleket is megnézheted. A legutóbbi ügye két hete ért véget - egy válásnál kellett bizonyítékokat találnia, hogy a férj félrelépett. S ahogy elnézed a képeket - ezt alá is tudta támasztani. Érdekes módon egy héttel ezelőtt kapott egy emailt, amiben megfenyegetik.

Te utolsó rohadék!
Miattad tört össze a szívem, ezért én is össze fogom törni a tiédet!


ezen kívül semmi érdemlegeset nem találsz a levelezésében. Nincs utalás gyilkosságra, sem folyamatban lévő nyomozásra. Viszont megtalálod az orvosi dokumentumait - és megtudod, hogy bizony Joe két éve rendszeresen járt kórházba, és bő egy éve átesett egy szívbillentyű-műtéten. Ezen kívül persze előkerül Joe telefonja - amit elsőre azért nem találtak meg, mert lemerült, és mert Joe kicsit ráfolyt a dologra. Így a technikusok  azt is bezacskózzák, hogy majd odabent többet tudjanak meg belőle. Közben odakint is elszabadul a pokol - szinte szürkületi sötétség borul a városra, és kövér, nagy cseppekben kezd el ömleni az eső. A port hamar elveri, és a hőmérséklet is gyorsan zuhan - harminchét fokról jó huszonkilencre - de emiatt igencsak heves szélrohamokkal tarkított a kinti vihar.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Január 24. 05:14:48
Benito

Elkezdem kutatni, hogy mi is van tulajdonképpen a házban, de szembetűnik, hogy eddig amit találtam az semmi egy nagy rakás sz*r. Legalábbis így gondolom, addig a pillanatig, míg a dolgozószobához nem érek. A képen nagyot csodálkozom, amint magammal találkozom szembe, de egyben jót is derülök rajta. Nem pepecselek el is teszem a képet. A  számítógépet átnézése után, kicsit elgondolkodom a történteken. De ez nem tart sokáig, arra a megállapításra jutok, hogy egy próbát megér, ha az üzenet íróját behozatom az őrsre és kikérdezem. Abból baj nem lesz. De valamiért az a megérzésem, hogy nem ez lesz az én irányvonalam.

Miután végeztem a lakással és a telefonra is várni kell, ránézek az órára. Lassan beesteledik és a műszakom is lejár. Kint elkezd tombolni a vihar... Egy darabig elgondolkodom az ablaknál kifele tekintve. Majd neki indulok, vissza az őrsre megírni a jelentést és letenni a lantot. Legalábbis ez a terv, de ki tudja mi jön közbe még...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Február 02. 20:19:47
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont:késő délután
Esemény: Rendőrörs

Hát, azt nem mondhatod, hogy Joe házában túl sok infóval kéne megbirkóznod - de az tény, hogy azért készített elő neked valamit. Már csak értelmezni kéne... Lehet,hogy a levél írója ha nem is közvetlenül - de valami plusz morzsával talán majd tud neked segíteni. De valami azt súgja, hogy ez így azért túl könnyű menet lenne - ám veszteni nem veszítesz vele semmit. Az idő meg közben kérlelhetetlenül telik a falióra szerint - és egyre közelebb van a műszakod vége. A dolgozószoba ablakán kopog, majd ömlik a víz, felismerhetetlen sötét foltokká és fénypacákká változtatva a kinti világot. Jelenleg te is így állsz az üggyel. Egy-két dolog sejthető, de a jó részéről még csak lövésed se nagyon van. Végül egy pici szünetet vélsz felfedezni a felhőszakadásban, így gyorsan kocsiba vágod magad, és elindulsz az őrs fele. A kinti monszun összegyűjtötte, és a te utadba fújta az összes vezetni nem tudó, szerencsétlenkedő embert a városból - így majdnem kétszer annyi ideig tart elvergődni a rendőrség épületééig, mint különben szükséges.
Az őrsön elég nagy tömeg fogad - műszakváltás lévén most bent tobzódik mindenki, aki éppen leadja a szolgálatot, és mindenki más is, aki éppen felveszi. Ebben az órában szinte eltűnnek a rendőrök a városból - nem hiába ilyenkorra időzítik a rutinosabbak a stiklijeiket.
Az eső ellenére mindenki jön-megy és intézkedik vagy csak jópofizik a többiekkel - te pedig kedvedre töltögetheted a papírokat az asztalod mögött. A boncolási és helyszínelési jegyzőkönyvek kis szerencsével talán holnap már elárulnak valamit - de könnyen lehet, hogy holnaputánra csúszik a valóban részletes jelentés. A mai helyszín legalább ilyen szempontból kegyes volt hozzád - nincs sok írnivaló, így viszonylag gyorsan végzel az aktatologatással - és eldöntheted, hogy merre veszed az irányt...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Február 08. 06:52:05
Benito

A kutakodásban, ahogy telik az idő egyre erősebb az elhatározásom, hogy Isten verése ez az ügy.  Eljátszom azon gondolattal, hogy mi lenne, ha minden nagyon egyszerűen menne, ha mindent hamar és könnyen megtalálnék, majd dolgom végeztével jöhet a jól megérdemelt pihenés. Hát igen akkor sztár kopó lennék, de nem kapom a sz*rossabbnal sz*arosabb ügyeket, ahol nincs nyom vagy nagyon minimális, nem halad az ügy a főnök a nyakamon és a kollégák meg rajtam röhögnek. Hát igen itt tartunk jelenleg... Ahogy megy az idő ráeszmélek, hogy lejár mindjárt a munkaidőm és mehetek haza vagy bármerre. Mindegy csak az őrstől jó távol. Már csak ennek a nyavalyának kellene elállnia. És lőn szerencsém most mintha egy kis szünetet tartana az égi háború, elhajtok az őrsre. A hosszú úton már csak az jár a fejemben, hogy mindjárt vége. De mikor beérek a bázisra egyszerű tényként vágódik az arcomba, hogy még a jelentéseket meg kell írni... Sebaj szerencsére nincs sok körmölni való.

Miután vége a napnak legalábbis a macerás felének értem ez alatt a munkát felsóhajtok és "könnyes búcsúval" beszállok a s kocsimba és tovább állok. Nézzük merre. Lehet le kéne ugrani a bárba megint inni párat majd vacsorázni és elfeküdni. De mindenek előtt elugrok tankolni Jamie kútjára. Ha nincs ott akkor beugrok a bárba iszom párat és haza megyek.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Február 16. 20:11:13
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel és otthon
Időpont:kora este
Esemény: Szabadidő

Eljátszol a gondolattal, hogy milyen is lenne, ha könnyedén megoldanád az ügyeidet, ahelyett, hogy itt vergődnél. Csakhogy az egész valahol jó pár éve félresiklott, amikor nem a milliomos zseni karriert választottad, hanem hülye fejjel rendőr akartál lenni. Persze az ember később belátja a tévedését, de ez most nem segít...
Az egész napos majd eredménytelen nap egyetlen előnye, hogy nem kell megszakadnod a mai nap dokumentálásában - legalább ennyi kedvezményed van. Így gyorsan végezvén ismét kocsiba szállsz, és az ömlő esőben elkocsikázol ahhoz a benzinkúthoz, ahol Jamie dolgozik - de hamar megállapítod, ahogy belépsz a boltba, hogy nincs bent. Vagy legalábbis gyorsan magára kapott harminc kilót és pár évet, rövidre vágatva a haját befestette szőkés-barnára, majd pasivá operáltatta magát hogy téged bosszantson, ráadásul a kitűzőjére szerint mostantól Tomnak kell szólítanod...

Talán meg sem álltál az Old Barrelig, ahol Bentram rutinosan tolja eléd a szeszt, ahogy leülsz vele szemben a pulthoz.

- Mondd csak, Benito! Hol hagytad el a kislányt? - kérdezi közben, majd az időjárásra tereli a szót.
-Ez az eső már nagyon hiányzott, de kissé azért túlzásba esik - néz szét a bárban - a vendégek egy része inkább otthon kuksol, mert nem akarnak duplán elázni - panaszkodik kissé a megcsappant vendégforgalomra.

Pár pohár után újra autóba ülve hazakocsikázol. Az ömlő esőben nem sokat látsz, de azért az feltűnik, hogy a szomszéd ház elől, amely egy ideje üresen áll, eltűnt az eladó tábla. Remélhetőleg eladták, és nem a te nappalidba fújta be a szél az ablakodon át. Ahogy körbenézel, láthatod, hogy minden rendben van - se betört ablak, se nem várt látogatód nincsen.  Odabent körülnézve a fürdőszobában vár egy kis változás - a tükörre vörös rúzzsal van felírva:


Ha hiányzom,
     hívj fel!
        555-232-24-71

                                     (https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/tukor.png)
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Február 18. 04:54:51
Benito

Az egész napot hátra hagyva a jó szerencse reményében indulok meg a benzinkút fele. Mikor konstatálom, hogy az akivel az estémet tölteném, nincs ott rögtön sarkon fordulok és irány a kedvenc helyem. Bentram kérdéseike csak valamit vakkantok, inkább csak lazítok és merengek magam elé... Pár ital után hazafelé veszem a menetet. Mikor látom, hogy minden rendben van az elégedetség tölt el. Főleg, mikor a fürdőben nyomra akarok hiszen ez ma az első sikeres esetem. Nem is vagyok rest felhívni Jaemit. A számokat beütöm a telefonban és várom, hogy kicsörögjön. Talán történni fog velem ma még valami jó tűnődök magam elé. Ha felveszi, akkor áthívom, megkérdem nincs-e kedve valami lazulós estéhez. Ha nem veszi fel, akkor fogom a bárszekrényemet és azon fogok dolgozni, hogy kifosszam, majd csak reggel lesz...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Február 25. 18:48:02
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, otthon
Időpont: este
Esemény: Szabadidő

Miután nem sok sikerélményed van a kútnál, és Bentram belső kezelésén túlesel, hazafele veszed az irányt ebben a nyirkos, párás időben. Otthon már szerencsésebb vagy - könnyedén nyomra akadsz, és meg is fejted - így már nincs akadálya annak, hogy felhívd Jamie-t. Aki az ötödik-hatodik csengésre veszi fel.
/Angol/ Száztizenkettő-kilenc - a legújabb slágerek! - hadarja bele, majd megkérdi
/Angol/ Nyertem? - aztán felismeri a hangodat
/Angol/ Oh, szia! Látom, sikerült megszerezned a számomat! Bocs az előbbiért, de most van a New Wave adó egyik játéka, ahol az sms-t küldőket visszahívják, és aki a rádió szlogenjével kezd, az nyer. És tutira veszem, hogy engem majd visszahívnak. A nyeremény egyébként egy DJ válogatás, de a fődíj - az kapaszkodj meg - egy wellness hét bárhol Kaliforniában! Gondolom neked is jólesne egy kis kikapcsolódás valami puccos ötcsillagosban - zúdítja rád a szóáradatot, hogy amikor éppen levegőt vesz, megkérdezd tőle, hogy átruccanna-e hozzád. Ha jól tippelsz, vele nem érdemes telefonon beszélni, mert órákig képes folyamatosan csacsogni.
/Angol/ Oh, persze - jó ötlet - aztán kissé elbizonytalanodik - te, nálad is esik? - kérdezi - Mert itt úgy szakad, mitha muszáj lenne. Van ugyan magassarkú gumicsizmám - Ed csinálta egy szögbelövővel - de ide lassan motorcsónak kéne... kicsit elhallgat, aztán folytatja
/Angol/ Rendelek valamit ami nem süllyed el, aztán egy óra múlva szerintem odaérek - válaszolja.

Nagyjából tényleg majdnem egy óráig tart, amíg megáll egy taxi a házad előtt, és Jamie futva próbálja megtenni azt a tíz métert a házig, hogy minél kevésbé ázzon el. Amikor ajtót nyitsz, egy csokor virágot nyom a kezedbe, az arcodra meg egy puszit.
/Angol/ Tessék, hogy tudd, mennyire hülyén érzi ilyenkor magát az ember! Most mondjál valami frappánsat! - kuncog, miközben belép az ajtón.
Az este további része kellemesen telik - s mire reggel felébredsz, már a konyhából némi tevékenykedés hangja szűrődik ki. amikor belépsz, látod, hogy reggeli fogad

(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/congee.JPG)
Valami szarrá főtt rizs, sárgarépával, céklával és a fene tudja még, hogy mivel tálalva.
/Angol/ Tádáám! - mosolyog Jamie - egy könnyű reggeli - adja a kezedbe a kanalat. Halvány fogalmad sincs róla, hol talált céklát a hűtődben, a többi izéről nem is beszélve.
/Angol/ Baromi egészséges, és úgy gondoltam, ez talán ízleni fog. Tudom, hogy kényes a pocid, ezért kutyát most nem tettem bele - magyarázza, és közben majdnem elneveti magát. /Angol/ Mielőtt megkérdezed, szójaszósszal és balzsamecettel pirított céklával, sárgarépával és tormával van ízesítve - árulja el.

A reggeli után újra kezdődik a napi mókuskerék - mind Jamie, mid a te  számodra. Csak amíg ő az élő vevőkkel küzdhet, neked a hullák jutnak, akik legalább olyan titkolódzóak tudnak lenni, mit egy jól képzett CIA ügynök. A kapitányságra beérve tegnap óta nem sok minden változott - így a legjobb és legfontosabb nyomod jelenleg továbbra is a fotó hátulján olvasható kódsor.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Március 30. 05:03:12
Benito

Eljött végre a várva várt este, eljött a nyugalom. Az a baj az ilyen időtöltésekkel és pihenéssel töltött idővel, hogy az egész egy szempillantás alatt megtörténik. Erre kell ráébredjek, mikor reggel magamhoz térek. Ekkor tudatosul bennem, hogy egy újabb szerencsétlen nap, amit munkával kell tölteni és újra belassul az idő és az egész egy életen át tartó kűzködésnek tűnik. Egy soha véget nem érő szélmalomharc. Egy hatalmas elemi erővel való csatározás, ami ellen csak veszíteni lehet.... Ehhez és hasonló gondolatokkal ébredek fel... Mintha a tegnapi kellemes estének nyoma veszett volna. Egyetlen apróság, ami visszavezet erre a kellemes érzés a sok depressziós gondolat közepedte az az, hogy amit meglátok a konyhában.
A reggeli látványa felüdít és nem vagyok rest megköszönni. Megpróbálom a reggeli időt kihúzni hosszasabb beszélgetéssel, de csak perceket nyerek vele, hiszen lassan indulni kell s jöhet a napi rutin.
A reggeli végeztével összekapom magam és Jamiet elviszem dolgozni közben megbeszélem, hogy mi legyen a továbbiakban a mai napot illetően. Az őrsre beérve átnézem a tegnapi és tegnap előtti dolgaimat még egyszer. Megnézem, hátha találok új nyomot illetve, hogy minden megvan, amit kértem, hogy nézzék meg. A kódsoron töröm a fejem, mi is lehet ez. Végig gondolom, hogy lehetett-e neki postafiókja, rejtett széfe valahol, vagy valami letét bármi....
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Április 02. 18:27:36
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, út közben
Időpont: reggel
Esemény: munkába menet

Minden nap ugyanaz a rutin - felkelsz, bemész dolgozni, és a nyakadba szakadó mocsok eltakarításával foglalkozol. S minden nap több és több, újabb és újabb mocsok bugyog a felszínre, szinte semmivé téve az eddigi eredményeidet. S ha innen nézed, valóban reménytelen és kilátástalan a küzdelem. S a kollégáid közül többen feladták már a harcot - van aki kilépett, van aki öngyilkos lett, és van akit a mocsok temetett maga alá, és vagy a börtönbe, vagy a temetőbe vezetett az útjuk. Kevesen vannak akik végig tudták csinálni, és nyugdíjba mehettek - s még kevesebben azok, akiket nem tört meg a szolgálat.
Egyre többször érzed te is, hogy a múló évek nem teltek el nyom nélkül. Hogy az, ami esténként segít tompítani a munka közben látott borzalmakat, az lassan fölébed fog kerekedni, s a segítségéért cserébe kinyírja a májadat, és a karrieredet. De most új szövetségest kaptál a mindennapok elviseléséhez, aki jelenleg is a konyhádban tüsténkedik!


Az indulás előtti lopott perceket a fali óra kérlelhetetlenül könyveli, és falja az indulásig hátralevő időt - ami nem nehéz, mert Jamie közben vidáman fecserészik. Ma odakint sokkal frissebb a levegő - végre nem gatyarothasztó melegre kell készülni, hanem kellemes 28-30 fokra. Út közben gyorsan megbeszéled Jamie-vel, hogy a ő délután hatkor végez, majd utána be kell vásárolnia Su nénikének, és csak utána ér rá - azaz este nyolc után. Ezután nem sokra rá megcsörren a telefonja. Előássa a zsebéből, és a tőle megszokott vidámsággal beleszól
Hāi! Zěnmeliǎo?
....
vesz elő egy tollat
OK! Tīngxiě!
....
kezd el a kezére írni, de egy ponton megakad
Děng děng, děng děng! Sìbǎi duō shǎo?
...
végül befejezi az írást, ami a következő: 9780552145428
Yǒu! Bié dānxīn, qǐng dìnggòu! Nàme wǒ huì gěi nǐ dǎ diànhuà!
Teszi le, s rövid magyarázattal szolgál
/Angol/ Az unokaöcsém volt. Nagy kópé, egyszer majd bemutatlak neki! - ígéri, miközben zsebrevágja a telefonját.

Beérve a rendőrségre nem sok újdonsággal kecsegtetnek - Joe boncolási jegyzőkönyve sem dob fel új lehetőségeket. Mindössze egyetlen dolog van, amit kiemeltek a jegyzőkönyvben - azt, hogy különös kegyetlenséggel és barbár módon végezték a felnyitását - de ennek ellenére a belső szerveket nem különösebben érte károsodás. Azaz valamennyire hozzáértő lehetett az elkövető. Orvostanhallgató, vagy hentes...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Május 09. 05:28:42
Benito

Mi tagadás a belefásulás jelei rajtam is mutatkoznak, már és a legrosszabb, hogy ebbe kezdek is belenyugodni... Reggelit elfogyasztva Jamievel való beszélgetés és a telefonos műsor után megegyezve a nyolc utáni találkozóba, beülünk az autómba és elviszem dolgozni, majd irány az örs. A boncolási jegyzőkönyv nem sok új információval kecsegtet. Az, hogy orvostan hallgató vagy hentes az elkövető, nem nagyon szűkíti a kört ebben a hatalmas városban. Darabig lövésem sincs, hogy mi legyen vagy mihez kezdjek az ügyek kapcsán... Egy két óra után szöget üt a gondolat a fejemben... Mi lenne, ha az alvilági kapcsolatokon keresztül kezdene el nyomozni. Ott hátha kiderül az egyik vagy másik eset ügyében valami. Nem is tökölök többet, felveszem a telefonkagylót és elkezdek tárcsázni, de persze ezt már nem az örsön, hanem beülök előtte a kocsiba és elindulok valamerre, nincs szükségem arra, hogy egy harmadik személy is hallja, miben mesterkedek....
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Május 21. 18:59:15
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, India Street 1743
Időpont: dél előtt nem sokkal
Esemény: Luigi

A jegyzőkönyv hófehér, hideg papírja ridegen közli veled a tényeket, de segíteni? Arra nem hajlandó. Elég hamar felismered a helyzetet, mert nem először találkozol vele - elakadtál! Most várhatsz a következő hulla felbukkanásáig - amit nem fognak megköszönni neked - vagy - vagy pedig olyan erőforrásokat is bevonsz a nyomozásba, ami lehet, hogy előrébb lendíti az ügyet. Igaz, ha kiderülne - ezt sem köszönnék meg.

Így hát az irodát magad mögött hagyva felhívod az egyik ismerősödet - Luigit. Luigi működési területe nem meglepő módon a Little Italyban van, és azon belül is a dokkoknál. Tisztességes családapa, és üzletember. No meg a dokkmunkások szakszervezetének az egyik alelnöke. Ő felel a zökkenőmentes együttműködésért a szakszervezet és a hivatalos szervek között. Bár nem az a tipikus gengszteralkat, azért nem kell félteni - megvannak a kapcsolatai, és kiváló ügyvédei vannak. Ahogy felhívod, talán a negyedik csengésre felveszi. A háttérben ütemes dudaszó hallatszik, ahogy valami munkagép tolat éppen.
/Angol/ No mi újság Benito? Csak nem támadt gusztusod egy jó kis pasta-ra? - érdeklődik, mert ha meglátogattad, eddig majdnem mindig az egyik olasz étterembe hívott meg téged.
/Angol/ Figyelj, fél óra múlva ebédszünetet tartok - Ne, ne oda, hanem a másik kocsira tegyétek!... Igen, arra! - hallatszódik be, ahogy rendezkedik - Szóval csatlakozhatnál, ha gondolod a cím még mindig 1743, India Street. (https://www.google.hu/maps/place/Mimmo's+Italian+Village/@32.7236054,-117.168405,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipM7N_9xQQGm9Cnn8K6Dxlz6gMDU_9gK3orAHdkC!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipM7N_9xQQGm9Cnn8K6Dxlz6gMDU_9gK3orAHdkC%3Dw112-h86-k-no!7i4452!8i3414!4m13!1m7!3m6!1s0x80d9530fad921e4b:0xd3a21fdfd15df79!2sSan+Diego,+Kalifornia,+Egyes%C3%BClt+%C3%81llamok!3b1!8m2!3d32.715738!4d-117.1610838!3m4!1s0x0:0xbb34af82bce8fba0!8m2!3d32.7236411!4d-117.1681179)

Voltál már ott - nem egy rongyrázós hely, de legalább jól főznek. Neked sem okoz gondot odaautózni fél óra alatt. Mire megérkezel, már látod Luigi autóját is a parkolóban - szóval várnod sem kell rá. Belépve az

(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Luigi.jpg)
egyik asztalnál megpillantod

- épp az étlapot tanulmányozta. Amit félre is tesz, és int neked, hogy menjél csak bátran. Kettő asztallal odébb ülnek az emberei, és épp a rendelést adják le az egyik pincérnek.
Leülsz Luigival szemben, aki egy étlapot csúsztat eléd, hogy válasszál.

/Angol/ Rég ebédeltünk együtt - kezd bele - Azóta eljegyeztél végre valakit? - érdeklődik, mivel tudod, hogy ez az egyik vesszőparipája. Házasodj meg, és legyen sok kis bambinód!
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Május 25. 05:05:49
Benito

Miután letárgyaltam Luigival a találka helyszínét és időpontját, nem is tökölök sokat. Odamegyek a megadott helyre és időpontra. Mikor már látom az autóját megnyugodok, hogy nem kell várni rá... Kiszállok az enyéméből és besétálok az étterembe. Gyors köszönés majd leülök. Tüzetesen átvizsgálom az étlapot, de maradok a spaghetti di carbonaranál. Ezt jól megszoktam, nagy csalódás nem érhet.

/angol/ - Áhh nincs nekem erre időm... semmi komoly nincs, bár most fut egy project... No de nem is ezért kerestelek meg... hanem.. - mondom neki. /olasz/ - Két ügyben elakadtam, de némi hasonlóság van köztük. Nem hallottatok mostanában elkövetett bestiális gyilkosságokról? - Faggatom Luigit és részletesebben mesélek az eddigi ügyről és nyomozásról. Nem titkolódzom, hisz nekem már nincs mit veszítenem...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Június 11. 19:26:51
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Kikötői hűtőház
Időpont: dél
Esemény: találkozás Costanzo Torre-vel

/Angol/ Benito, Benito! Ez a válasz nem elfogadható! - ingatja a fejét - De ha nagyon nem megy, az egyik unokatestvérem barátjának a nővére épp most özvegyült meg. S ott egyből két aranyos gyerkőccel is gazdagodhatnál ha már úgysem érsz rá. Talán találkozhatnátok egyszer... - veti fel, de aztán már hajlandó az üggyel is foglalkozni - miután leadtad a rendelést. Evés közben ráérősen meghallgat, s elöljáróban csak annyit mond
/Angol/ Ronda ügybe csaptál bele - érez együtt veled valamennyire - de van egy ötletem, ami talán segíthet! - teszi hozzá - Előbb ebédeljünk meg, aztán utána járunk a dolognak! - javasolja, és onnantól már az olasz konyhaművészetről kezd el cseverészni - azon belül is a különféle öntetekről. Az ebéd után még egy adag olasz fagylalttal és espresso kávéval kényeztetnek, aztán Luigi végre indulásra szánja el magát.
/Angol/ Gyere utánam! - javasolja, és beszállva a jókora lesötétített, de kissé viseltes ford terepjárójába,  és elindul a közeli kikötő fele. Nyomodban pedig egy másik autó csorog ráérősen a forgalomban - Luigi embereivel. Öt percnyi kocsikázás után megálltok az egyik kikötői hűtőháznál, ahol nagy sürgés-forgás közepette pakolják fel az egyik kamiont fagyasztott zöldbabbal és zöldborsóval. Luigi megvárja az ajtóban, hogy kiszálljál
/Angol/ Az ügyről amin dolgozol, lehet hogy Costanzo tud további információkkal szolgálni. Gyere, ismerkedj meg vele! - indul meg befele, ahol egy jókora terem van visszahűtve fagypont alá. A terem tele van raklapszámra fagyasztott zöldségekkel, amiket targoncával pakolnak helyükre kesztyűbe és nagykabátba öltözött munkások.
/Angol/ Kérsz egy kabátot? - kérdezi Luigi előzékenyen, miközben haladtok befelé. Az egyik hátsó ajtóhoz vezet, amire "irodák" felirat díszeleg. Belépve ismét kellemes idő fogad, és elhaladtok egy wc, étkező, öltöző feliratú ajtó mellett, míg végül a gépház feliratú helyen megálltok. Luigi benyit. Bent ismét hűvös, de nem hideg levegő fogad a klímának hála. Luigi felkapcsolja a villanyt, és a jókora tartályok és csövek mellett elhaladva a hátsó ajtóhoz vezet - amire az üzemen kívül tábla van kiakasztva. Luigi elővesz egy kulcsot, és kinyitja. Ez egy kisebb méretű fagyasztó, talán két méterszer két méteres lehet, és a kiáradó hideg nem épp üzemzavarról árulkodik. Belépve egy hullazsák árválkodik csak az egyik sarokban.
/Angol/ Ő itt Costanzo. Costanzo Torre. Azt hittük, hogy a mexikóiakkal futott össze, és keménykedni akartak, de most hogy jöttél... Constanzo egy utcai strici volt, azért is volt kissé furcsa, ahogy elbántak vele. De szerintem nézd meg magad! - javasolja, és kissé kioldalog a hűtőből.
A zsák zizegve fedi fel a tartalmát. Torres fején egy NY baseball sapka van - amit az ellenző felett egy fém pöttyel díszítettek. Jobban megnézve a sapkát a homlokához szögeztek egy gonoszul csillanó ipari szöggel. Az eleinte csak a sűrűsödő alvadt vérpöttyök utalnak arra, hogy lentebb lesz az, amit valójában keresel. Amit meg is pillantasz Torre derekánál. Valaki felvágta az oldalát, és kilátszik a vérmaszatosan sárgálló medencecsont - amin rovátkolt sérülések láthatóak. Feltehetőleg valamilyen szerszám okozhatta.

/Angol/ A lakása mögötti sikátorban találták meg tegnap előtt egy gyűjtő kukában. A kukára írták fel azt: Nulla poena sine lege - nyújt át egy polaroid fotót, amin a helyszín van megörökítve.
/Angol/ Azt hittük, hogy csinált valamit, amivel magára haragította a többieket, de így... - tárja szét a kezét - Ellenben ha gondolod, körbe érdeklődhetsz a lakásánál. Pepe elkísérhet, így nem fognak véletlenül sem cseszegetni - javasolja Luigi.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Június 18. 06:09:43
Benito

A kerítő dumának nagyon nem örülök, ezért megpróbálom rövidre zárni, válaszul csak annyit mondok rá:
/angol/ - Talán majd egyszer Luigi, talán majd egyszer... - Majd megebédelünk és végre el is tudunk indulni... Kíváncsian várom, hogy mit fog mutatni, hogy tud segíteni... Követem Őket, de kissé furcsának találom, amikor is megállunk egy hűtőháznál... Mindegy végre van egy új nyom hátha segít ez a Costanzo... Mikor meglátom a hullazsákot, kissé elönt az ideg, de nem mutatom ki az érzelmeimet. Hát nem épp így gondoltam... Tüzetesebben megvizsgálva a tetemet felfedezvén a  Nulla poena sine lege "feliratot" 100%ig megbizonyosodom, hogy ez egy sorozatgyilkos műve, nem csak egy egyszeri bestiális gyilkosság...Tudjuk, most már, hogy egy strici volt, de mi köze a legelső gyilkossághoz és hullához, aki teljesen más életvitelt élt. Lakás szemlére igényt tartok és igenlően bólintok Luiginak.
/angol/ - Rendben van. Megnézném a házat is, hátha találok valamit. De annyit mondok, hogy kezd nem tetszeni az ügy... - Majd megvárom Pepe-t és indulhatunk a házhoz. Luigitól elköszönök és megköszönöm a segítségét.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Június 29. 19:25:22
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Luigi nem feszegeti tovább a nőügyeket, amikor látja, hogy nem csapsz le az ajánlatra. Ismered már - pár hónapig biztos nem fogja újra felmelegíteni a témát, még ha találkoztok is. De tudod, hogy véglegesen csak akkor fog felhagyni a "kerítéssel" ha fel tudsz mutatni egy feleséget.

Luigi nem teljesen úgy segít neked, mint ahogy remélted. Mindössze a puzzle egy újabb darabját kapod meg tőle - de hogy hogy illik a képbe, az még nem világos. Az sem lepi meg, hogy nem igazán örülsz a látottaknak
/Angol/ Ha neked nem tetszik, képzeld mi lehet a véleménye Costanzónak! - világít rá, hogy te még a boldogabbik felén vagy az ügynek. Luigi nyomában kisétálsz a ragyogó napfényre, amely továbbra is olyan vidáman süt, mintha minden a legnagyobb rendben volna - és nem egy sorozatgyilkost próbálnál meg elkapni. Luigi odakint elköszön tőled, és mosolyogva indul meg a kapu fele, ahol egy szemrevaló - talán olasz származású - nő és egy kisfiú száll ki egy szedánból. Luigi felesége és a középső gyerek. Közben odalép hozzád egy negyvenes éveiben járó kissé túlsúlyos férfi. Vászonnadrág, vasalt ing, barátságosan csúnya arc jellemzi.
/Angol/ No menjünk, szimatkám - paskolja meg barátságosan a válladat amikor melléd ér.
/Angol/ Ha akar, hívhat Pepének - tudatja veled - A mexikóiaknak nagy szerencséjük van,  hogy maga felbukkant. Eddig azt hittük, hogy ők vágták fel szegény Torrest mint egy tortát - árulja el a kocsid fele sétálva. Igazából azt  nem értettük, hogy miért pont őt. Nem azt mondom, hogy rendes ember, mert egy utolsó szarházi volt. De nem sok vizet zavart. A három barátnője tartotta el, és hát nagyjából ennyi. Kártya, játékgépek, part, szórakozóhelyek, nők és autók. Ez volt az érdeklődési köre - áll meg a kocsid mellett, és megvárja, hogy beenged. A kocsiban az iránymutatásait követve hamar egy szebb napokat is látott apartman előtt álltok meg. Pepe kiszáll, és elindul az épület mellett hátra, a sikátorba.
/Angol/ Torres három nője Angela, Eva és Emily - áll meg egy nagy méretű gyűjtő kuka mellett.
/Angol/ Itt volt kidobva - mutat a kukára, ami mellett valaki újra meszelte a fal egy darabját, a földet és a fakerítést is. Sötétedés után erre nem sokan járhatnak, és ahogy elnézed, fényforrás sem nagyon van a közelben. Pepe megvárja, hogy a lenullázott helyszínt leírd magadban, aztán int.
/Angol/ Menjünk fel a kecóba! - javasolja, és ráérősen elindul a hátsó ajtó fele, ami a lépcsőházba vezet. Közben futólag érdeklődik tőled
/Angol/ Mondja csak szimatkám! Mi készteti az ember arra, hogy ilyen gyilkossági nyomozónak álljon? Mert biztos nem a fizetés volt amire ráharapott...
Felértek a harmadik emeletre, és a 34-es számú ajtó előtt megállva a zsebéből előkotor egy kulcscsomót, és a harmadik próbálkozásra kinyitja az ajtót. Belépve egy nemrég felújított, tipp-topp lakásban találod magad. Rendszeretetről és jó ízlésről árulkodik a hely, no meg vaskosabb pénztárcáról. Pepe beslattyog a konyhába, kinyitja a hűtőt
/Angol/ Kér valamit inni? Van ásványvíz, tea, kóla, és bor.
Majd egy üveg ásványvízzel leül a nappali egyik foteljébe, és türelmesen várja, hogy kedvedre nézelődjél. Aztán az bejárati ajtón át belép egy jó karban lévő negyvenes nő - és szemet igéző fekete matt krómozású zsebpisztolyt fog rád.
/Angol/ Hogy kerül ide? - szegezik neked a kérdést is. Pepe a fotelből felé fordul
/Angol/ Szia Emily! Én engedtem be! - tudatja, mire a nő ránéz, de nem sok öröm suhan át az arcán amikor meglátja. Ennek ellenére ez elég volt ahhoz, hogy leengedje a fegyvert és a retiküljébe rejtse.
/Angol/ S mégis minek? - tudakolja, immár tőled.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Július 28. 04:59:15
Benito

Pepével jól elbeszélgetek az úton, megpróbálok minél többet kihúzni az áldozatról. Kérdésére, hogy mi vitt rá, hogy gyilkossági nyomozó legyek, röviden, de velősen válaszolok. Nem mesélem el az élettörténetem és a maffiával való viszonyomat se részletezem. Mikor említi, hogy Torresnek három nője is van kifaggatom, hogy mifélék. Amikor felérünk a lakásra egy vizet kérek én is, majd átkutatom a lakást. Nem leplezem meglepődésemet, mikor hirtelen az ajtón belépve egy nő  pisztolyt szegez felém. Nem rejtem véka alá azt sem, hogy kiderült, hogy Ő Emily az egyik nője az áldozatnak...

- Nos, nézze Emily. Benito vagyok. Kérem foglaljon helyet. - Majd egy palack vizet készítek elő és adom Neki... - Torres miatt vagyok itt... - elmesélem, hogy mi is történt. Miután elmesélte a történteket, kifaggatom Torresről és tovább folytatom a lakás átkutatását. Könyvektől az elektromos kütyükig mindent. Pepét félrehívom és megkérdem, hogy hol találhatjuk meg Evát és Angelát.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Augusztus 13. 17:59:14
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Pepe arra a kérdésre, hogy milyen női is vannak - pontosabban voltak Torresnek, egyszerű jellemzést ad
/Angol/ Pénzért bármire kaphatóak - árulja el, s kissé tűnődve hozzáteszi - Most, hogy Torres nem szedi el a pénzüket, nem kizárt, hogy adnak kedvezményt... Node Emily a legidősebb, ő már bőven több mint tíz éve dolgozik Torresnek. Az összes hibája ellenére szerintem szerette. Evát a latinóktól vette át. Leszoktatta a piáról, majd befejeztette vele estin a gimnáziumot. Angela pedig illegális bevándorló volt Kolumbiából - Torres szerzett neki állampolgárságot - ha szereted az egzotikumot, akkor nem is kell tovább keresned! - fejti ki kissé jobban Pepe az épületben lépcsőzve.

Miután Pepe már elsimította az apró félreértést közted és Emily között, Emily óvatosan leül veled szemben az ülőgarnitúrára.


(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Emily.jpg)
Az látszik rajta, hogy sokat ad a megjelenésére

- amiben talán még te sem találsz így elsőre hibát. S talán megérted Pepe álláspontját is, amikor az árengedmény lehetősége felcsigázta a fantáziáját. Emily átveszi a palackot, és egy meleg mosollyal jutalmaz meg érte. Amikor kiejted a szádon Torres nevét, picit felsóhajt, és nem kizárt, hogy ez bizony egy kis időre a dekoltázs fele vonja el a figyelmedet. Miközben mesélsz, látod rajta hogy több részlet hallatán és kissé rosszul van - úgy tűnik, mintha Pepéék elhallgatták volna a feltrancsírozásos részt... De ennek ellenére azért végighallgat, bár a smink alatt feltehetőleg belesápadhatott itt-ott a történetbe. Végül aztán nem a vízért nyúl, hanem a retiküljét, és egy doboz cigit előhúzva kissé remegő kézzel rágyújt. Picit ellazulva hátradől
/Angol/ Pepéék valahogy elfelejtették megemlíteni, hogy nem csak megkéselték C-t - reagál kissé elcsukló hangon a beszámolódra.
/Angol/ Mert azon kívül hogy megijedtek, nem lett volna sok értelme. Nem rátok vadásznak - jegyzi meg Pepe, aztán inkább kisétál a lépcsőházba. Ezek után megkérheted, hogy meséljen Torresről, de csak annyit tudsz meg, hogy amikor épp nem jött rá az öt perc, vagy épp minden jól ment, akkor nagyon rendes, aranyos törődő és szerető férfi volt. De ha épp elgurult a gyógyszere, vagy nem jött össze elég pénz, akkor egy kibírhatatlan seggfej volt. Azt látod, hogy igencsak tart attól, hogy esetleg visszajön a gyilkos, és hogy velük is végezni fog - akármit is mond Pepe. Sajnos ő nem tud mit mondani az esetről - épp dolgozott az éjjel a lányokkal együtt. C-t Pepéék találták meg reggel a kuka mellett, de mire hazaért, addigra már nagyjából feltakarítottak, csak a vért látta - de az is elég felkavaró volt számára. S nem tud róla, hogy C-t megfenyegették volna, vagy nagyobb tartozást halmozott volna fel.
 
Miközben a lakást kutatod át, Emily továbbra is a kanapén ücsörög, és elég elveszetten figyeli, hogy mit csinálsz. Találsz több közös fotót is a jobb sorsa érdemes Torresről és a barátnőiről. Emellett egy fióknyi felnőtt játékszert is találsz, rengeteg izgató női fehérnemű társaságában.
/Angol/ Az a fekete csipkés az enyém - búgja kissé halkabban a kanapéról Emily, amikor arrafelé nézelődsz, de egyébként nem nagyon szól bele, hogy mit vagy hogy nézel meg.
/Angol/ Ez egyébként C lakása - az enyém és a lányoké pedig eggyel feljebb. Valamint még bérlünk egy harmadik lakást is, ahol az ügyfeleket fogadjuk. Ha alapos akar lenni, akkor azt is meg kell nézni, ugye Benito?
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Szeptember 05. 05:15:02
Benito

Figyelemmel hallgatom végig Pepe és Emily közös társalgását, illetve a lány elmondását, hogy milyen is volt Torres azaz C... Miközben kutatom a lakást a tovább jutáson gondolkodom az ügyben... Sehogy nem akar előjönni a következő kapocs... A fekete fehérneműhöz jutva oda nyújtom az Emilynek, hisz nekem nincs rá szükségem, sem Torresnek véleményem szerint... Mikor végeztem az átkutatással elfogadom az imént felajánlott lakások átnézését, hátha többet tudok meg vagy talán nyugalomban tudok beszélni Emilyvel. Közben megadom Emilynek az elérhetőségemet, hátha későbbiekben eszébe jut bármi... Illetve terveimben szerepel az is, hogy négyszemközt beszélhessek vele, hisz nem kizárt, hogy Pepe miatt nem mond el valamit. Miközben felkísér a lakásokra a kuncsaftokról kérdezek, főleg az utóbbiak miatt, próbálom összekötni ezt a gyilkosságot az elsővel... De erre még nem derítek fényt.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Szeptember 09. 18:00:01
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Azon kapod magad, hogy bár hallgatod Emily beszámolóját, a közös pontra még mindig nem sikerült rábukkannod. Merta abban szinte biztos lehetsz, hogy van valamiféle logika az áldozatok kiválsztásában. Ahogy abban is, hogy ha tartja ezt az ütemet a gyilkos - márpedig a statisztikák alapján még csak most fog belelendülni - akkor holnap jó eséllyel újabb hulla fog előkerülni. A fehérneműt nyújtva Emily megrázza a fejét
/Angol/ Ugyan! Ha akarja, nyugodtan tartsa meg ha tetszik! - válaszolja. A névjegyedet kissé előre hajolva átveszi, miközben a mozdulat az eddigieknél is nagyobb betekintést enged a dekoltázsába mint eddig. A kártyát átvéve megnézi, hogy milyen szám is szerepel rajta
/Angol/ Mondja csak Benito, ezen csak munkaidőben hívhatom? - tudakolja, hogy mikor és hogy érhet el téged.
A lakás átnézése után Pepe és Emily kíséretében feljebb sétáltok egy szintet. Emily kulcsot kerít, és beenged titeket. Ez a lakás is jó állapotban van, és tisztaság és rend fogad. Bentebbről tévé zaja szűrődik ki.


(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Eva.jpg)
A nappaliba érve megpillantod Torres másik nőjét.

A tévében valamiféle aerobik edzés megy, a tévé előtti szabad helyen pedig egy polifoam van kiterítve, és azon áll egy bővebb szabadidő nadrágban és szűk topban. Ahogy beléptek, azonnal a távirányító fele nyúl, és kikapcsolja a tévét. Emily nem is húzza tovább a bemutatást
/Angol/ Benito, ő itt Eva! Eva, ő pedig Benito! - Eva közelebb sétál hozzád, miközben alaposan szemügyre vesz.
/Angol/ Új fiú? - kérdi Pepétől, mire Pepe csak megrázza a fejét.
/Angol/ C miatt van itt. Nyomozó! - tudatja Emily a helyzetet. Errre Eva pár centire eléd áll
/Angol/ S mondd csak, az a fajta rendőr vagy, aki miután itt körülnézett, visszamegy az őrsre, és délután megírja a jelentést, hogy Torres az a fajta fickó volt, akinél az ilyen fajta haláleset az életviteléből adódik, és az a csoda hogy nem előbb végeztek vele? Majd lezárod az ügyet gyanúsított hiányában? Hmm? - kérdezi, és látszik a tekintetén, hogy nem tartja sokra a rendőrséget. Emily segít a segítségedre
/Angol/ Hagyd Eva! Luigi küldte! - Ez úgy tűnik hogy segített, mert Eva hátrébb lép.
/Angol/ Igen? Valóban a gyilkost keresed? - tudakolja, és érzed, hogy sokat javult az ázsiód pár másodperc alatt - Akkor keresd meg, kapd el, és öld meg! - szinte kézzel fogható az a heves harag, ami Evából árad a gyilkos irányába. Úgy tűnik, hogy ő sokkal lobbanékonyabb természet mint Emily
/Angol/ Cserébe kérhetsz bármit! - izzik a tekintete. Ekkor látod, hogy belép egy harmadik nő is a nappaliba. Egy krémszín hálóköntös van rajta, no meg egy fehér nyuszis mamusz.

(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Angela.jpg)
Kissé álmosan pislog az ajtóban

/Angol/ Mi ez a felfordulás? Nem lehetne halkabban? - tudakolja tőletek. Úgy tűnik, hogy ő lehet Angela. Ezek szerint mindhárman itt vannak, ha ki akarod kérdezni őket. Pepe végignéz rajtatok, aztán megszólal
/Angol/ Inkább a lépcsőházban várlak meg szimatkám! - fordul meg, és távozik. Úgy tűnik, hogy most van lehetőséged elbeszélgetni bármelyikükkel.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Szeptember 13. 22:51:40
Benito

A gyilkos feltételezett üteme eléggé aggasztó, ezért is próbálok minden szálat megmozdítani, hogy haladhasson az ügy... A fehérneműt fogva meglepődök a válaszon, oly annyira, hogy véletlenül a kezemben is marad. A további történéseket sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen felhívás keringőre...

- /angol/ Természetesen bármikor hívhat, ha valami eszébe jut, állok rendelkezésére. - válaszolom neki helyeslően. Kissé eljátszva a gondolataimmal, ami röpke pár másodpercre feledteti ezt a borzalmas tényt, hogy miért is vagyok tulajdonképpen itt, odaérve az ajtóhoz, megvárom míg kinyitja az ajtót és beenged a lakásba.

Kissé zavarodottan nézem végig az előttem zajló közjátékot... Egyértelmű, hogy a három lányból a legszimpatikusabb Emily. Eva tipikus latinos temperamentummal rendelkezik, ezt elsőre simán le lehet szűrni. Angelaról nem tudok még véleményt alkotni.

Pepe adta lehetőséggel természetesen élek. Szép sorjában kikérdezem a lányokat, milyen ember volt C, merre jártak a napokban, nem tapasztaltak semmilyen furcsaságot, stb. Közben végigjárom a lakást, megnézem, mit is rejt magában ez a lak. Közben észreveszem, hogy még mindig kezemben van a fehérnemű... Gyorsan zsebre teszem, persze úgy, hogy Emily ezt lássa, de a többieknek ne tűnjön fel.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Szeptember 23. 16:12:12
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Emily úgy tűnik, hogy kicsit kacérkodik veled - még ha ez a körülményeket figyelembe véve egy picit morbidnak is tűnik. De talán nem is bánod annyira, különben nem játszottál volna el a gondolattal, hogy is állhatnál másképp is a rendelkezésére. A lakásba lépve lehet hogy voltak elképzeléseid arról, hogy mi is fogad majd - de úgy tűnik, hogy Evára nem készültél fel. Miközben Pepe kioldalog a lakásból, Emily a konyhapulthoz megy
/Angol/ Benito, maga is iszik kávét? - tudakolja, miközben egy nagyobb  bögrébe jókora adag amerikai kévét tölt. De közben a másik kezével a kapszulás gép fele int - jelezvén, hogy tudja - te, mint olasz felmenőkkel rendelkező - feltehetőleg nem érnéd be olyan panccsal, mint amit most tölt a bögrébe. Amit Angela kezébe nyom, aki egy hálás félmosollyal köszöni meg, és utána a bögrével a kézében elcsoszog a kanapéig, és lecsüccsen. Emily pedig ha kértél kávét, egy csészét tesz a kávéfőző alá, és megnyomja a gombot - hogy aztán neked is a kezedbe nyomja a csészét.

A kikérdezés alatt van lehetőséged jobban megismerni C-t, valamint a lányokat is. Angela a kávé hatására már mosolyogni is tud, sőt fel is élénkül valamennyire. Amikor Emily leül mellé a kanapéra, Angela a bögréjét szorongatva kedvesen hozzá bújik mint valami kiscica - és a úgy pillog rád. Ellenben Eva jóval magabiztosabbnak, függetlenebbnek tűnik - ő az egyik fotelba foglal helyet, és onnan válaszolgat a kérdéseidre a többiekkel együtt. Egy-egy felette kérdésedre ugyanis egymás mondatait tovább fűzve, kiegészítve válaszolnak.
Hamar megtudod, hogy ő is elég temperamentumos pasas volt. S ahogy ez sejthető volt, Eve-el igencsak heves veszekedéseket tudtak rendezni. De ha eltekintenek ettől, no meg a néha elcsattanó nevelő célzatú pofonoktól - egész jól megvoltak vele. Pláne az elmúlt fél évben - mert úgy tűnt, hogy végre teljesen felépült a leukémiájából.
Megadják az autómosó, a supermarket és egy bár címét - ahol az utóbbi napokban megfordult C. Ám ki is ábrándítanak - nem tapasztaltak furcsaságot - csak a szokásos, munkával járóakat. Ahogy körbejárod a lakást, meg kell hogy állapítsad - egész jól élnek - sőt, jobban mint te. Ez egy négy szobás lakás, szépen berendezve - igaz, az ízlésedhez képest talán túlságosan is nőies szín és formavilággal. De ebben talán nincs is semmi meglepő, hiszen három nő lakik itt. A három háló viszont három letérő személyiséget mutat. Emily szobája világos, elegáns, letisztult. Eve szobájában az erős meleg színek dominálnak, de amin feltehetőleg megakad a szemed, az a latex macskanő-jelmez... Angelánál pedig rattan bútorok és trópusokat idéző dísztárgyak, valamint kissé otthonos összevisszaság fogad. Az biztos, hogy jövedelmező a tevékenységük - két lakást is fenntartanak, és bérelnek egy harmadikat is. Torres és a lányok ruhái sem két fillérbe kerültek, ahogy a kocsi is a drágább járgányok közül való. S mindezt úgy, hogy Torres csak lógatta a lábát egész nap...

Ahogy végül zsebbe csúsztatod az Emilytől kapott apróságot, a tükörből látod hogy Emily egy elismerő pillantással jutalmazza a mozdulatot. Talán a többség nem elég tökös ahhoz, hogy éljen a lehetőséggel.
Miután átnézted a lakást - ami különösebb extrát  nem tartogatott számodra, Emily megkérdezi tőled

/Angol/ Nos, Benito, van még valami, amit meg szeretne nézni? - érdeklődik picit domborítva. Igaz Pepe első kérdése is pont ugyanez volt, amikor kiléptél az ajtón - de nem hinnéd, hogy ugyanarra gondolt, mint Emily...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. Szeptember 24. 16:04:06
Benito

Miután Pepe kiment a szobából Emily kávé ajánlatát nem utasítom vissza és megjegyzem milyen figyelmes. Végig hallgatva a történeteket Torresről nincs semmi olyan, amin igazán el lehetne indulni. Elteszem a címeket. Bár a bárt lehet érdemes lenne megnézni, hátha onnan bűzlik a hal. Irigylésre méltó a hely, ahol laknak az egyszer biztos. El tudnám magamat ilyen körülmények közt képzelni.
Emily kérdésére a válaszom: - Ahogy mondta elég alapos szoktam lenni, így megnézném a harmadik lakást is. - Pepének mondom, hogy még a harmadik lakást is megnézem, hátha van valami nyom, de nem élem bele magam, de egy próbát megér.

Ha felmegyünk a harmadik lakásba közben próbálok összefüggéseket keresni az áldozatok közt, de még eléggé sötétben tapogatózom. Viszont Emily se hagy nyugodni, látomást nem nagyon törte meg C halála. Ezen se tudok dűlőre jutni.

Ha nem mennénk fel a harmadikra vagy nem történik semmi extra, akkor elköszönök és irányba veszem azt a bárt ahol Torres járt, hátha tudok valami információt szerezni onnan.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. Október 11. 19:14:53
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: délután
Esemény: "munkahely"

Torres nőit hallgatva ugyan az lehet az érzésed, hogy teljesen hétköznapinak emberek. S talán igazad is van ,de azt sem szabad elfelejtened, hogy kell lennie valamilyen közös vonásnak az összes áldozatban - csak még nem bukkantál rá. Talán eljátszottál a lehetőséggel, hogy esetleg Emilyék tették el láb alól Torrest, és rákenték a mostani hullagyárosra. De figyelembe véve a tényt, hogy csak páran tudnak a sorozatgyilkosról és a mottójáról - elég valószínűtlenné teszi ezt a lehetőséget. A harmadik lakás megnézésének tervére Emily futólag eltöpreng.
/Angol/ Akkor elkísérem, hogy beengedjem - jelenti ki - és körbenéz, hogy van-e bárkinek hozzáfűzni valója
/Angol/ Beengedjed? - kérdezi Eva olyan hangsúllyal, amiből tudod, hogy neki nem a lakás jutott eszébe, de Emily csak legyint.

Miután elhatároztad hogy itt már végeztél, és szólsz Pepének - Emily is csatlakozik hozzátok. Lesétáltok Pepe kocsijához hogy azzal menjetek át a harmadik helyszínre. Ez is az olasz negyedben van, de jóval közelebb az éttermek, mozik és szállodák uralta helyi kis központhoz. Út közben van lehetőséged elkapni néhány pillanatot, amikor Emily úgy gondolja, hogy senki nem figyel rá - és olyankor azért el-el tűnik a derű a szemeiből.
Egy teljességgel átlagos négy emeletes bérház előtt parkoltok le, és Emily vezetésével, no meg a kulcsa segítségével bejuttat titeket a kapun belülre. Itt már látszik, hogy felújításra érett a hely - az átlagos homlokzat lehasználtabb belsőt takar - de a csöves tanyától még igencsak messze van. A másodikra lift hiányában gyalog mentek fel, ahol Emily kinyitja a 211-es ajtót. Ami mögött egy rövid, üres és jellegtelen folyosó fogad - három ajtóval. Egy jobbra, egy balra és egy szemben található.

/Angol/ Hol a konyha? - tudakolja Pepe, mire Emily rámutat a veletek szemben lévő ajtóra.
/Angol/ Az ott! - válaszolja, és utána feléd fordul
/Angol/ A másik kettő az vendégszoba - tudatja veled. Pepe közben elindul a konyha fele, és a hűtőt kinyitva kivesz egy palack vizet magának, és leül az asztal mellé. Így van lehetőséged szabadon bejárni a lakást Emilyvel a nyomodban. Aki csak csendben kísérget, és csak akkor kezd el beszélni, ha kérdezel valamit. A lakás kiosztása faék egyszerűségű. A folyosóról jobbra és balra két egyforma, talán tizenöt négyzetméteres méretű szoba nyílik, és onnan egy-egy apró fürdőszoba. A konyhából pedig még egy nagyobb wc/mosókonyha érhető el, de ezzel ki is merült a felfedezendő helyiségek száma. Magában a konyhában az egyik fiókban találsz egy sokkolót, mint oda nem illő eszközt, de Pepe csak megvonja vállát
/Angol/ Ez még mindig humánusabb, mintha lelőnék a balhés vendégeket...
 A szobák berendezése is egységes. Vastag, puha szőnyeg, több fogas  és egy tv a falon, egy kisebb komód, egy éjjeli szekrény lámpával és digitális órával. A falakat valaki a lemenő nap narancsával festette ki, és a levegőt női parfüm kellemes illata uralja. A szoba legnagyobb részét pedig a méretes, frissen húzott ágyneművel hívogató franciaágy foglalja el. A komódot kinyitva felnőtt játékszerek és segédeszközök közt válogathatsz, minden takaros rendben várja, hogy bevessék őket. Az alsó fiókban pedig iskolai és matróz egyenruhát fedezel fel a superman felső és más, elsőre meghatározhatatlan jelmez és plüssel bélelt bilincsek között.
Az éjjeli szekrényen egy levél viagra, és tucatnyi gumi is helyet kapott az óra mögötti tálkában, de ettől, és az aljában pihenő fél literes vizes palackokon kívül üres. Az ablakon súlyos sötétítő függöny, ami kitakarja az utca látványát. Igazából ebben a lakásban Torresről nem sokat tudtál meg, de egy kicsit árnyaltabb képet kaphattál Emilyék munkakörülményeiről.

Végül Pepe visszafuvaroz titeket először Emilyékhez - ahol Emily elköszön tőletek - aztán pedig a kocsidhoz visz. Onnan már magad is eltalálsz a Bodegához (https://www.google.hu/maps/place/Bar+Bodega/@32.7248223,-117.1697045,3a,75.4y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMAuhPVEQ6W_MJIcF8G7ofMvNGNwOOoqVWiunYa!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMAuhPVEQ6W_MJIcF8G7ofMvNGNwOOoqVWiunYa%3Dw170-h86-k-no!7i1125!8i569!4m8!1m2!2m1!1ssan+diego+map!3m4!1s0x0:0x913a1b99bc95148b!8m2!3d32.7247484!4d-117.1699328), ami Torres törzshelye volt.
Már délután jár és lefutott a déli roham - így elég kevés vendég van, úgyhogy talán kissé ráérősebb a személyzet is.

Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2018. November 16. 05:11:16
Benito


Körbenézve a harmadik lakást is, ahol maga az üzlet "megköttetik", nem találok semmi nyomot. Sajnos vagy nem sajnos ez van. Még mindig nincs a kezemben semmi olyan dolog, amivel előbbre jutnék ebben a zűrös és sötét ügyben. Nem is tartom fel Emilyt és Pepét. Miután itt végeztünk és mindenki külön vált, nincs jobb dolgom, mint, hogy ellátogassak Torres bárjába. Belépve látom, hogy jelenleg nincsenek sokan. Nem egy nagyon puccos helynek néz ki, de nem is az a lebúj. Semmi extra. Nem is tökölök sokat, irány a pult. Ott rendelek valamit és szóba elegyedek a csapossal, majd ha nem kapok elég információt tőle a többi alkalmazottal próbálok. Érdeklődésem középpontja Torres és az itteni viselkedése. Nem-e viselkedett furán, agresszívan, veszekedések, viták stb. Esetleg kikkel jelent meg itt.
Miután ezzel végeztem fizetek és vissza lécelek az Őrsre napi papírmunkát elvégezni. Ha ott se történik semmi, megvárom a műszak végét és leteszem a lantot. Ismét egy esemény teli napot tudhatok magamévá, ahol nem történt nagyobb előre lépés...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2018. December 02. 15:54:18
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Bodega bár
Időpont: délután
Esemény: Bodega bár

Látszólag hiába nézed meg a harmadik lakást is - mert bár ezzel többet megtudtál Emilyékről, de az ügyben nem segített előrébb lépned. Ezért inkább a megmaradt lehetőségre összpontosítasz - a bárra.
A pultnál egy negyvenes barna hajú nő épp márványsajtot kockáz, mikor odalépsz. Láthatólag kissé unja a feladatot, de kitartóan készíti a darabokat. A kitűzőjén a Caren név áll. Felpillant, és egy kedves mosollyal kérdez

/Angol/ Helló, mit parancsol? - érdeklődik - Javaslom a tacot, mert most egészen este hatig egyet fizet, ekettőt kap akció van! - mutat a válla felett a háta mögött látható táblára, amely megerősíti a szavait.
A rendelésed leadása után rákérdezel Torresre, mire láthatólag némi hezitálás után megszólal

/Angol/ Mindig itt lógott a barátaival - tudatja, aztán az egyik sarokasztalnál ülő két férfihoz szól
/Angol/ Hé, David! Hozzátok jöttek! - mutat rád, aztán magyarázólag hozzá teszi
/Angol/ Ők ott a barátai. David és Jack. Valószínűleg többet tudnak róla, mint én.
Az említett két férfi közben még az asztaluknál ülve méricskél téged. Mindkettő harmincas pasas, akik láthatólag napi szinten ingáznak a szolárium és az edzőterem között. Jól fésültek, márkás ruhákban feszítenek, és egyértelmű, hogy egyikük sem dolgozott soha öt percnél többet. Az a típus, akinek nagy pofája, rengeteg készpénze és szabadideje, és nekik csak a külsőségek, státuszszimbólumok számítanak.
Láthatólag azt várják hogy odajárulj a színük elé és eláruld, hogy mit is keresel itt.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Január 28. 05:49:46
Benito

Belépve a Bodega bárba körbenézek, majd egyből a pulthoz lépek. Végig hallgatva Caren ajánlatát rendelek is magamnak, majd a két figurának meg némi italt és odaülök hozzájuk.
/Angol/ - Üdv Jack és David. Benito vagyok és nem is rabolnám a drága idejüket. Torres érdekelne, gondolom hallották mi történt... Meséljenek egy kicsit nekem Róla... - Ha akadékoskodnának, Luigira hivatkozok, hogy az Ő embere vagyok... Közben elkezdem majszolni a tacot és szürcsölni az üdítőt.

Ha nem jutok forró nyomra már egész későre jár így visszamegyek az őrsre a napi rutint és a lezárást elvégezni. Bízom benne, hogy erre most kivételesen később kerül sor.... Nem lenne rossz egy olyan nyomra találni, ami felgyorsítaná a nyomozási folyamatot... De majd az égiek eldöntik, hogy mit szeretnének vagy mit nem....
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Február 09. 19:28:13
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Bodega bár
Időpont: délután
Esemény: Bodega bár

Caren felveszi a rendelést, és egy kedves mosollyal tálalja
/Angol/ Jó étvágyat!

Az asztalhoz lépve két kissé tanácstalan arcú férfival szemben ülsz le. Közben Caren is kirakja az italokat - egy zöld színű turmixot, amire Caren csak annyit mond Davidnek
/Angol/ A brokkolis zöldségturmixodat mos az úr fizette - ellenben Jack elé egy üveg ásványvizet tesz. David egy hálás pillantást vet Carenre, aztán inkább veled kezd el foglalkozni. Amint érzed, hogy már tiéd a figyelme s nem Caren hátsójáé, gyorsan bele is kezdesz.

Jack töprengve néz téged, aztán csak rákérdez.
/Angol/ Nem titok, hogy Torres a haverunk volt. De miért is kéne neked ennél többet tudni? - érdeklődik. Luigi említésére David felsóhajt.
/Angol/ S mégis mire vagy kíváncsi Torresről? Valami olyasmi, amit kevesen tudtak róla? - kérdezi - Node milyen téren? Tudtad,hogy Carent egyszer meghúzta a raktárban? Egyáltalán miért érdekel? A mexikóiak csinálták ki, nem?
/Angol/ Vagy arra vagy kíváncsi, hogy utálta a közlekedésiket, mert mindig megbírságolták? Esetleg arra, hogy a kedvenc színe a királykék volt és rühellte a zöldségturmixot?
/Angol/ Vagy hogy rendszeresen balhézott a szomszédjával, mert az minden szarságért feljelentette?
/Angol/ Ahogy az is érdekes lehet, hogy neki sem volt könnyű élete - három nő hisztijeit kellett elviselnie. Igaz, amikor terápiára járt, akkor mindig volt aki ápolgassa. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy bár nem volt kiugró kártyában - soha nem volt nagyobb adóssága vagy követelése - mert pénzügyekben korrekt pasas volt - Dobálják fel egymás után véletlenszerűen a témákat.
Első hallásra bizony semmiben nem különbözött más átlag halandótól az élete. Voltak akik kedvelték, másokkal viszont nem tudott felhőtlenül kijönni. Ez akár eredményezhette volna azt is, hogy a kekec szomszédnál telt be a pohár, vagy Dave és Jack akarta megszerezni az üzletét. Csakhogy ez most nem  egy szimpla gyilkosság - így a megfejtésnek a többi esetre is érvényesnek kell lennie...

A beszélgetés után - ami lehet, hogy kissé csalódást okozó, hiszen sem Jack, sem Dave nem mondott semmi olyasmit, amire vártál - visszamész az őrsre, hogy lezárd a mai napodat. Mivel egy kicsit később érsz vissza, így a váltás nagy felfordulásának java már lefutott - és ismét "nyugodt" körülmények közt lehet dolgozni. Azaz csak dolgoznál, mert Clark lép oda az asztalodhoz nem sokkal, hogy leültél. Kissé morcosan fityeg a szája sarkában a meggyújtatlan cigaretta miközben beszél, és az asztalodra tesz egy papírlapot.

/Angol/ Ma volt itt az FBI egyik embere. Felhívták a figyelmemet, hogy az eltűnt laptop a rajta lévő titkosított és minősített dokumentációk miatt az ő elemző csoportjukhoz kell hogy kerüljön. Gondolom a cég a kormányzat számára is tervezett vagy épített valamit, és arra vigyáznak ennyire. A lényeg az, hogy a nyomkövetővel elég hamar megtalálták, és elvitték a vasat, és csak annyit ígértek, hogy ha találnak valamit, akkor értesítenek - osztja meg veled a mai fejleményt, majd magadra is hagy, hogy be tudd fejezni az adminisztrációt.


Spoiler: megjelenítés
dobj egy érzék+nyomozást 8-as célszámra, hogy találsz-e bármiféle nyomot! (pontosabban kapsz-e tőlem spoilert :) )

(-.(-.(-.(-.-).-).-).-)
A kép címe: a kínai maffia figyel téged
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Február 28. 06:05:05
Benito

Figyelmesen végig hallgatva Jacket és Davidet nem nagyon jutok dűlőre... Kicsit olyan érzésem van, mintha palira akarnának venni. Kissé elmerengek, de érdemben nem igen tudtam meg semmit. Próbálom a beszélgetést úgy terelni, hogy hátha kiböknek valami információ morzsát, amin elindulhatok, de aztán leteszek róla, mert csak süketelésnek hangzik, mit mondanak... Nem is rabolom tovább a drága idejüket, végeztem velük.. Lelépek.

Úton az őrs fele átgondolom a mai napomat, hátha valami felett elsiklottam... Mikor visszaérek az irodába látom, hogy kissé megcsúsztam az idővel.. Sietek lezárni a mai napot, ami menne is, ha nem szólítana meg Clark. Talán még örülnék is, ha valami jó hírt hozna, de, amit mond az nincs ínyemre. Miután ott hagy hosszas szitkozódás után befejezem a mai napot és ha nincs más akkor elindulok hazafele.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Március 15. 19:06:07
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, rendőrőrs parkolója
Időpont: este fele
Esemény: a hívás

Jack és David csak beszél, de hiába hallgatod őket, olyan érzésed van, hogy csak mozog a szájuk, de semmit nem mondanak. Így inkább ott is hagyod őket - van elég dolgod ahelyett, hogy őket hallgassad.

Ez az őrsön be is bizonyosodik - a papírmunka rád vár. Egyetlen előnye a mai eredménytelen napnak, hogy nem kell hosszan ecsetelni a fejleményeket. Helyette Clark teszi meg, de abban sincs sok köszönet. De végre elérkezik az a pillanat, amire vártál - s kiléphetsz a rendőrség ajtaján, hogy magad mögött hagyjad az ügyet holnapig.

Beülsz a kocsidba, hogy elinduljál, amikor megcsörren a telefonod. Elég rápillantani a kijelzőre, hogy lásd - a megjelenő számhoz nincs név rendelve. A készülék kitartóan csörög, de amikor felveszed, ezt nem veszik zokon

/Angol/ Ne haragudjon Benito, hogy ilyen későn zavarom - kezd el mentegetőzni egy ismerős női hang - Emily vagyok! - tudatja picit talán idegesen - Képzelje, itt állok a Mission Valleynál, a Hunter Steak House parkolójában,  és valaki végigkarcolta a kocsim oldalát valamivel a parkolóban! Csak szeretném, ha megnyugtatna, hogy ennek biztos, hogy nincs köze az ügyhöz! - kéri tőled. Bár a Hunter Steak House eddig nem érdekelt - abban biztos vagy, hogy az első hullát alig pár száz méterrel arrébb volt szerencséd megtekinteni. S ezt az információt érthető okokból Emilyvel nem is osztottad meg...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Március 17. 17:25:59
Benito

Ilyenkor szeretem a papírmunkát, ha nem kell gépelnem oldalakat és órákat tölteni ezáltal a papírok felett.. - nyugtatom magamat az ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal, több kevesebb sikerrel, de tény, hogy relatív ma korán sikerült végeznem. Munka gondolatát hátrahagyva beülök az autómba, amikor is megcsörren a telefon...
[angolul] - Ki a büdös franc lehet az! - nézem a készüléket és a számomra ismeretlen számot - Remélem, hogy nem meló...
Miután felveszem a telefont igen csak meglepődök, hiszen nem várt alak van a telefon másik végén... Ó hát ez Emily tudatosul bennem... Végighallgatva mondandóját némi aggodalomra ad okot, de lehet csak túl gondolja az egész történetet... De jobb lesz a végére járni a dolognak.
[angolul] - Nyugodjon meg Kedves! Odagurulok és megnézem mit tehetek az ügyben. Addig üljön be a Steak House-ba és várjon ott. - nyugtatom meg, legalábbis megpróbálom. - Rendeljen addig valamit magának és nekem nyugodtan. Nem sokára ott vagyok. - s ha nincs nagyon más akkor el is indulok Emilyhez kideríteni, mi is áll a dolog hátterében. Út közben azon töprengek, hogy ez most a játék része a dolognak, vagy tényleg baj van... De jobb úgy venni, mintha baj van és különben is némi aggodalomra ad okot az első hulla esete is...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Április 03. 19:12:34
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: étterem

Amint felvetted a telefont, egyből eldőlt, hogy ma sem fogsz korábban hazaérni. De a kellemetlen hívások közül ez talán még a kellemesebbek közül való. Kissé ideges hangja még ott búg a füledben, amikor a Mission Valley felé veszed az irányt. Szerencsére Emily nem ellenkezett, csak egy megkönnyebbült
/Angol/ Rendben -re futja tőle. Te pedig út közben eltöprenghetsz azon, hogy most csak "véletlen" áldozata vagy - vagy pedig valóban beleillik-e a képbe egy meghúzott stukkójú kocsi. Erre nem is tudod a választ - mert eddig a kutya sem nézte meg az autók fényezését az áldozatoknál. Mert mi van ha ez valóban mintaszerűen ismétlődik? Vagy csak Emily akar egy kicsivel több figyelmet a részedről? Minderre csak a helyszínen fog fény derülni.

A parkolóba begurulva ennek már egy kicsit kevesebb esélyét látod - mert van ugyan világítás - de inkább csak sárgás félhomályt biztosítanak a dizájnos hangulatfények. Az étterem előtt több középkategóriás kocsi áll, és mindössze három drágább autó. Az egyik egy tengerentúli mercedes sport cabrio, a másik egy pár éves ford mustang, és egy nagydarab fekete GMC Suv bújkál a sötétben. Kiszállva a kocsiból a parkoló viszonylag nyugodt - csak pár punk röhögcsél kb. tíz méterrel odébb a korlátnak támaszkodva és egy papírzacskóból meg-meg húzva egy üveget. Téged csak jól megnéznek maguknak, de más inzultus nem ér. Talán ha jobb lábaid és miniszoknyád lenne, jobban megbámultak volna.


Belépve az étterembe kellemes zene szól, ami fenséges illatokkal keveredik a levegőben - és ehhez a kintihez hasonlatos hangulatvilágítás jár. A szőnyeg, a párnázott székek és a terítékek egyértelművé teszik, hogy nem a legolcsóbb - igaz, nem is a legdrágább helyre tévedtél be. Úgy havi egy-két alkalmat te is megengedhetsz magadnak. A terem finom zsongása és az evőeszközök zörgése közt átvágva hamar odaérsz Emily asztalához. Amíg oda nem értél, láthatólag nem érezte magát túl jól, de az érkezésedet egy meleg mosollyal jutalmazza. Egy fagylaltos desszertet kanalazott
/Angol/ Örülök, hogy eljött Benito! Gondolom nagyobb gondja is van annál, mint hogy átrángassák a városon - így bátorkodtam rendelni magának vacsorát! Kicsit szégyenlem magam, mert innen bentről nézve annyira nevetségesnek tűnik ez a dolog! - mentegetőzik
Amikor leülsz, a pincér máris ott terem
/Angol/ Még öt perc türelmet kérünk a tálalásig! - tudatja veled, aztán megkérdezi - Addig óhajt fogyasztani valamit? - csúsztatja eléd az étlapot, és lecövekel melletted, hogy felvegye az esetleges rendelést.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Április 06. 17:48:05
Benito

Meg sem fordult egészen eddig a pillanatig, hogy az áldozatok kocsijával mi is lehet... Érdemes ezt a gondolatot elraktározni az agyamban, holnap utána is nézek. Punk suhancokat észlelve, vegzálhatnám őket, de nem akarok feltűnést kelteni, sőt lehet láttak is valamit. Nem árt megkérdezni, ha igaz a sztori. Most nem kérdezem meg, mert mi van ha beégek, s úgy sem tudom, hogy Emily mivel jött. Na, mindegy, fókuszáljunk a lényegre.
Nem épp ilyenre helyre gondoltam, kissé drága ez az én pénztárcámnak, de megnyugtat a látvány, ami fogad. Helyet foglalok az asztalnál és végig hallgatom Emilyt.

/angol/ - Kérem Emily nyugodjon meg, most már itt vagyok s nincs mitől tartania. - nyugtatom meg. - Köszönöm szépen a vacsorát. - számolok azzal, hogy én fogok fizetni, még is csak úri ember lennék.
Mikor a pincér felteszi a kérdését én egy whiskey mellett döntök, majd megkérdezem Emilyt, hogy mit inna, majd mikor elmegy beszédbe elegyedek vele. Érdeklődésem első fele az ügyre irányul, de némi infó gyűjtés után Emily személyiségére, magánéletére terelem a szót, hogy minél jobban megismerhessem.
Miután jól kibeszéltük magunkat megköszönöm a vacsorát és fizetek.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Április 13. 21:35:02
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: étterem

A parkolóhoz menet, és még a parkolóban is mérlegeled a lehetőségeidet. Amik ennek a kirándulásnak hála most úgy tűnik, hogy megszaporodtak. A punkok kifaggatása is járható út - de talán mert attól tartasz, hogy Emily esetleg rájuk lát valahonnan - és az esetleges nem annyira sikeres információgyűjtést - ezért úgy döntesz, hogy inkább halasztod a dolgot.
De legalább a hely nem egy késdobáló, ahol azt kell nézned, hogy melyik ittas, drogos vadbarom akar beléd kötni. Itt is kirabolnak, de legalább pincérnek öltözve - udvariasan mosolyogva, és számlával felszerelkezve.

Most még csak a rendelést veszi fel, és távozik is - biztosítva arról, hogy máris hozza.
Emily egy hálás mosollyal fogadja a bátorítást, és látod is rajta, hogy már nem annyira ideges, mint az érkezésed előtt volt.

/Angol/ Köszönöm, már van - mutat a poharára, amikor megérdeklődöd, hogy mit is inna. A pohárban aranysárga folyadék pihen - feltehetőleg bor. Míg várod a whiskeyt, Emily beszél:
/Angol/ A vacsora végén kimentem a mustanghoz, és ott láttam, hogy valaki meghúzta az oldalát. Ráadásul a sofőroldalt a kulcslyukat rágóval vagy mivel betömték - meg sem néztem jobban, hanem egyből visszaszaladtam ide. Lehet, hogy butaság, de igencsak megijedtem! - tudatja veled a fontosabb részleteket. Aztán megérkezik a picér is, és az itallal együtt leteszi eléd a vacsorádat is. Steak - közepesen átsütve, krumplival és zöldbors mártással. Míg az ízlelőbimbóidat kényezteted, addig Emily is mesél pár dolgot magáról, ha már megkérted.
/Angol/ Talán nem olvasta még az aktámat, de elárulom, hogy réges-régen ügyvédgyakornok voltam! - tudod meg, hogy elvileg lehetett piacképes szakmája - de aztán történt némi kellemetlenség - húzza el egy pillanatra a száját, amitől kétséged sincs afelől, hogy nem lehetett olyan aprócska
/Angol/ Amíg az ember fiatal és ostoba, azt hiszi hogy a világ a lábai előtt hever. De aztán a pechesebbeket arcon csapja a valóság... - vezeti fel - Nagy bulit szerveztem, mikor úgy tűnt, hogy vége a gyakornokoskodásnak, és végre jó pénzért felvesz az egyik ügyvédi iroda. Harminckét meghívott, pia és drog. Gondolom mondanom sem kell, hogy hazafele menet megbuktam ezer dollárnyi anyaggal... - hagyja függőben a mondatot, hogy belássad - az ilyesmi nem túl szerencsés
/Angol/ A bíróság két és fél év letöltendővel honorálta, mert ha valakinek, akkor nekem tisztában kellett lennem azzal, hogy ez büntetendő. Úgyhogy az RJDCF vendége voltam két és fél hosszú évig - Amivel feltételezésed szerint nem járt túl jól, mert a Richard J. Donovan Correctional Facility San Diego közepes-magas biztonsági besorolású állami börtöne - de a nála talált drog mennyisége már túlmutatott a saját használaton. Egyébként a RJDCF-ban tölti büntetését például Sirhan Sirhan is, aki Kennedyt lőtte le.
/Angol/ Az ügyvédi iroda elállt a szerződtetésemtől, mert nem akarnak egy priuszos ügyvédet maguknak. Elvégre rontja a cég megítélését. S azaz ügyvéd, aki saját magát sem tudta megmenteni a börtöntől szintén nem túl biztató. Csakhogy a két és fél év után kiszabadulva nem sokan akartak normális munkát adni - de nekem fizetni kellett a tanulmányi hitelemet, ami kissé megugrott, mert pár évig nem törlesztettem. A dolog úgy nézett ki, hogy kerestem kb. ezer dollárt, és a törlesztőm ezerötszáz volt. Persze két pocsék munkahelyen már kétezret is össze lehetett szedni, de az minden nap tizenkét óra munka árán sikerült. Ötszázból meg oldd meg a szoba bérlést, kajálást, öltözködést és bérletet. Nyomor a köbön, és örültél, ha kifizettek. Egyszerűen nem tudsz annyit letenni az asztalra, hogy szerényen megéljél. Igaz, ez a hitel minimum 2500 dolláros kezdő ügyvédi fizetésre volt kalibrálva, amit úgy öt év alatt fel lehet tolni 3500 dollárra is, ha elég jó vagy. Aztán rájöttem, hogy van valami, ami sokkal jobban hoz a konyhára, mint a mosogatás és szemétválogatás - és még azt sem nézik, hogy van-e priuszod. Csakhogy amint kezdett felfutni az üzlet - kiderült, hogy a város fel van osztva - és nem nézik jó szemmel a versenytársakat. S ha nem vagy elég erős ahhoz, hogy megvédd magad - akkor előbb-utóbb kicsinálnak. A sok seggfej közül én végül Constanzot választottam - és elmondhatom, hogy egész jól jártam vele. Megvédett, sármos volt, anyagilag azóta nem is volt gondom. Igaz, ha nem lett volna, talán még több pénzem volna... - tűnődik el egy pillanatra - és a maga módján még szeretett is - zárja le a mesének ezt a részét. Utána még mesél neked egy-két jelentéktelen, de mókásabb történetet az elmúlt évekből. Egy fanyar humorú, intelligens és megértő nőt ismersz meg - akinek ha picit szerencsésebben alakul a pályafutása - nem szívesen fizetnéd meg az óradíját.
A kellemes vacsora után kiderül, hogy Emily már érkezésed előtt rendezte a számlát - így a pénzügyek miatt úgy tűnik, hogy nem kell hogy fájjon a fejed.

/Angol/ Hagyja csak Benito! Ez nálam hagyomány! A vacsorákat mindig az én keresetemből fizették a pasik! - jegyzi meg vidáman, amikor látja rajtad a szándékot, hogy fizetni szeretnél. S most következik az a rész, hogy Emily biztonságban hazaérjen!
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Április 14. 13:36:56
Benito

Emily nagyon figyelmes azt veszem észre már a beszélgetés elején. Beszélgetésünk közben végig hallgatom a mondandóját, jól elraktározom az agytekervényeimben minden egyes információt, mind az üggyel kapcsolatos dolgokat, mind a szerencsétlenül alakult múltbélieket. Szegénynek hányadtatot sorsa lehetett, ami semmiképpen sem nevezhetek irigylésre méltónak. Valahol meg is értem vagy sajnálom? nem tudom... Egyenlőre csak figyelek a történésekre. Figyelem minden apró részletét a történetnek, igyekszek hozzászólni, de igazából nem nagyon tudok sajnálkozáson kívül, mit tenni, amiből már tuti elege van, inkább csak hallgatok. Mindenesetre oldódni látszódik a helyzet, mikor kevésbé szomorúbb más típusú történetek vizeire evezünk. Itt már labdába tudok rúgni. Mikor végeztünk a vacsorával szeretnék fizetni, de ekkor tudatosul bennem, hogy nem tehetem, mert már rég ki lett fizetve... kicsit kellemetlennek érzem a szituációt, de mindegy... Miután kiérünk az étteremből felajánlom, hogy hazaviszem az én kocsimmal, ami célszerűbb, de előtte szemügyre venném az Ő kocsiját, hátha van valami, remélhetőleg semmi olyan, amit most rögtön kellene megoldani. Ha úgy van akár a helyszínelőket is ide lehet hívni, míg én haza taxiztatom.... játszok el a gondolattal.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Április 29. 20:00:27
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: étterem

Emily elbeszélése rámutat, hogy ő sem erre a karrierre készült eredetileg. Láthatólag nem hiányolja a sajnálkozást - az inkább jól esik neki, hogy emberszámba van véve. Ami neked nem is esik nehezedre, mivel szakmai ártalomként általában nem mintapolgárokkal van dolgod - s tudod jól - minden mocskos ügy mögött rengeteg nehéz sors bújik meg.
Azért a vacsora vége sokkal vidámabban ér véget, mint ahogy elkezdődött - igaz, a pénz kérdés téged egy pillanatra megakasztott. Nem úgy Emilyt, aki hálás mosollyal jutalmaz a felajánlásért.

/Angol/ Köszönöm! - érinti meg a válladat - Bár nem szerettem volna visszaélni a jóindulatával, de lehet, hogy most kivételt teszek! - fogadja el a lehetőséget, hogy aztán az oldaladon elsétáljatok a kocsiszemlére.

(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/ford-mustang-gt.jpg)
A mustang mély vörös fényezése most inkább feketébe hajlik a hangulatos félhomályban, melynek redszáma Torres1. Az este maga kellemesen langyos, a dizájnolt lámpák teremtette miliő, az étteremből kiszűrődő zene, a jó vacsora és Emily társasága kellemes kombinációnak mondható. S ezt a futó idillt egy harsányabb hang teszi tönkre, ahogy a kocsi oldalán látható mély karcot és a beragasztott zárat veszed szemügyre

/Angol/ Hé, köcsög! - szólítanak meg társalgási hangnemben, amiből egyből tudod, hogy valamiért neheztelnek rád. Felnézve az eddig ráérősen iszogató punkok közelednek - mind a négyen. A hangadónak a papírzacskós üveg van a kezében, de még nem fenyegetően.
(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/punks.jpg)
Mögötte az egyik fehér pólós spanja viszont valódi sportember - még aluminium baseball ütő is van nála! De ő is csak unottan húzza maga után a betonon, aminek a hangja már nem olyan megnyugtató. A másik kettő fegyvertelennek tűnik.

/Angol/ Ezt a placcot Ramirez felügyeli! - tudatja veletek. No igen, a mexikóiak, akikkel kissé feszült Luigi viszonya - pláne mostanában - Úgyhogy fogd a ribidet, és futtasd máshol Torres! - aztán int a baseball-ütősnek
/Spanyol/ Confirmación? (megerősítés) - kérdezi, mire a szóvivő bólintására a megindul felétek, hogy nyomatékosítsa az üzenetet...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Április 30. 13:06:34
Benito

A sanyarú sors nehéz ügy, de nagyon nem lehet mit tenni, ha ezt dobta a gép. Kitörési lehetőség meg aztán nincsen, ha az ember tiszteséges úton próbálkozna… Jól lakva elindulunk megvizuálni Emily gépjárművét, kiváncsi vagyok rá, mi is történt valójában. Szép autó azt meg kell hagyni, s el is fogadnám. Igaz karc és rágó mentesen jobb lenne… Ezt az idilikus képet viszont hamar tönkre teszi a hang, amire felfigyelek. Fenyegetést jelentő társaság nem épp úriemberek díszes kompániája. A társadalom legalja, suhancok, utcagyerekek, akik piti bajkeverőként gengsztereknek gondolják magukat. Igazi ágyútöltelékek…

Végighallgatva a mondandójukat, Emilyt mögém tolom fedezékbe. Közben beüt a Ramirez név hallatára, hogy Luigi valamit magyarázott a hispánokról…

/spanyol/ - Hijo de puta!
/angol/ - Na ide fegyelj hülye gyerek! Leszarom Ramirezt! Ha nem akartok nagyobb bajt, huzzatok el a jó büdös picsába! Anyáddal szórakozzatok! - Mondom nekik, míg szép lassan a pisztolyomért nyúlok.

Ha közelebb jönnek a fegyveresre fogom coltomat, s felszólítom őket a távozásra.
/angol/ - Jelzem, most nagyon rossz lóra tettetek! Közelebb jöttök lövök! Gondolom nem szeretnétek egy rendőrrel ujjat húzni! - világosítom fel őket.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Május 06. 18:57:37
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Emilyt magad mögé tolva felveszed a beszélgetés fonalát és stílusát. Nem is rezzen az arcuk a megszólításra - ahhoz annál sokkal durvább belépő kéne. Láthatólag az sem rázza meg őket, ahogy Ramirezről beszélsz. Feltehetőleg nem a spanjuk - és amilyen híre van, nem valószínű, hogy kedvelnék. Amikor a fegyverért nyúlsz, a kvartett három tagja egymásra néz, hogy most mi is legyen. A negyedik - a fehér pólós, baseball ütős csak rád ölti a piercinges nyelvét, majd a fenyegetésedre felvihog
/Angol/ hihihi! Még hogy rendőrt hívsz!
/Angol/ Csak egy tetű strici vagy Torres! Hozzád csak akkor csipkedik magukat, ha le kell csukni! - világosítanak fel a tényállásról. Úgy fest, hogy a rendszám alapján azonosítottak be, nem pedig pofára...
/Angol/ Ő itt nem Torres! Torres meghalt, seggfej! - szól bele a hátad mögül Emily
/Angol/ Szóval ő az új stricid - vonják le a szóvivő az ésszerű következtetést
/Angol/ Nem a stricim, baromarcú! - próbálja meg Emily rávezetni őket
/Angol/ Pedig pont úgy viselkedik! - érkezik a válasz, és a felületes szemlélőnek akár igaza is lehet, mert épp erősen véded Emily érdekeit. Igaz, ezek jó része talán nem hallott még az önzetlen segítségnyújtásról. Közben a fehér pólós figura heherészve közelít, fogalmad sincs, hogy mit szívhatott. De te is fogsz, ha halomra lövöd őket. Egyrészt a papírmunkával, másrészt mert a határozott fellépésedet biztosan megjegyeznék. Közben az aluminium ütő idegborzolóan fémes hangon súrlódik a flaszteron, ahogy beszámíthatatlan tulajdonosa húzza maga után.


/még van 4m, hogy odaérjen/
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Május 07. 16:42:29
Benito


Mégy hogy én vagyok Torres?! Ezek mi a jó Istent kevertek a piájukba? Elment az eszük az egyszer biztos. Utálom az ilyen senkiházi lelenceket. De igazán nem jó lóra tettek. Most már végig csinálom, mit elkezdtek, leszarom a papírmunkát, most az életem a tét... - Járnak az agyamban az öncélú okfejtések, de az egyszer biztos, hogy tennem kell valamit, mert az időm mindjárt lejár, ha nem lépek. Emilyt egy picivel jobban hátrább tolom, hogy ne legyen a frontvonalban.

/angol/ - Bogárkám, nagyon rácsesztél. Én magam vagyok rendős s magam vagyok a törvény! - majd előveszem a pisztolyom és ha egy lépést lő a rendőrségi protokoll szerint járok el. Ha közelebb jön lábon és karon vagy karon lövöm. Nem tökölök. Ha ezek után a többiek is jönnek nem szarozok szintén így járok el. Ha ennek vége beszólok az örsre rádión vagy telefonon, hogy mi történt. De addig is meglátom mit csinál a négy huligán.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Május 21. 18:37:05
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Úgy tűnik, hogy el vannak tájolva, de erősen. Viszont kellőképp egybitesek ahhoz, hogy ez igazán ne zavarja őket, miközben a földön rugdosnak. A fegyvert előhúzva némi aggodalom villan meg a punkok szemében - kivéve a fehér pólós ütődöttet.
/Angol/ A saját területeden seriffkedj, pubi! - jön a válasz arra, hogy rendőr lennél. A figyelmeztető lövés dörrenése után az égboltra mutató csőből lustán kacskaringózó füst most már szó szerint puskaporossá tette a levegőt. Ellenben megtorpan a fehér pólós, eldönteni, hogy a füle cseng, vagy tényleg jól hallotta-e? A másik három haverja eddig ugyan nem nem lépett közelebb, de míg az aki eredetileg megszólított felemeli a mutatóujját, hogy mondjon valamit, addig az egyik két lépésre mögötte álló vörös tarajos srác a háta mögé nyúl. A fehér pólós srác hátra fordul, hogy némi támogatást szerezzen a többiektől - mi is legyen. A szemed sarkából látod, hogy Emily pedig az apró táskájában kotorászik, és biztos vagy benne, hogy nem a csekkfüzetét, hanem azt a zsebpisztolyt keresi, amit már volt szerencséd közelről megszemlélni...


Ha lőni szeretnél, akkor az alap célszám 6, hogy eltaláld őket. Végtagra +1 módosítód van, azaz 7-es célszámmal kell kalkulálnod. Kézfej, stb. tenyérnyi felület esetén +2 lenne a módosító.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Május 26. 17:18:50
Benito

Nem túl jó a helyzet s elég kétes az eset kimenetele is. Arra számítottam, hogy megtorpannak s visszavonulót fújnak a srácok, de nem így van. Ezek tényleg nem normálisak, viszont nem vagyok egyedül itt van Emily is, s hát ő sem fegyvertelen. Viszont ebből marha nagy cirkusz lesz, ha csak nem történik valami. S gondolom a két punk sem azért nyúl hátra a gatyájába, hogy megnézze, összecsinálták-e magukat vagy sem. Kénytelen vagyok cselekedni. Első kettő lövést az említett két suhancra adom s ha tovább jönne a többi akkor, mint jogos önvédelemként elkönyvelve a többi. Az a verzió is felmerül bennem, hogy Emily mielőtt beléjük eresztené a tárat megállítom, mert nem hinném, hogy lenne fegyvertartásija. De erre nincs jelenleg időm, hogy minden részletet átgondoljak, cselekednem kell... Lövök...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Június 08. 18:29:15
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Abban biztos vagy, hogy hamarosan eldurvul a helyzet. S a túlélési esélyeidet jelentősen javítja, ha nem vagy olyan udvarias, mint az a francia nemes, aki anno átengedte a csatamezőn az ellenfélnek az első sortűz jogát. Így inkább preventív megelőzési módszerként rálősz a háta mögött nyúlkáló srácra. Ismét fülsiketítően hangos dörrenés töri meg a csendet ahogy meghúzod a ravaszt. Bár hallani nem hallod a gellert kapó vagy becsapódó lövedék hangját - de az egyértelmű számodra, hogy a nagy kapkodásnak és idegeskedésnek hála  az első lövés nem találta el. Nem úgy a második, aminek hatására vérvirág bontja kis szirmait a dereka bal oldalán. Ez már elég volt ahhoz, hogy elengedje a háta mögül előkerülő fegyvert - egy mobiltelefont - ami ártalmatlanul pattan egyet az aszfalton, és becsúszik az egyik parkoló kocsi alá. A három spanja ledermedve figyeli a jelenetet - ahogy a kezével odakap a derekához,  rámered a kezeit beborító vérre, és
/Angol/ Picsába... - nyekegi, és utána eldől, mint egy krumplis zsák.
/Angol/ Baszki, ez a fasz kinyírta Kennyt! - állítja fel csodálkozva az orrát a kezében megtörölve a diagnózist a baseball ütős, fehér pólós srác. A másik két haverja inkább nem csodálkozik, hanem két irányba próbálnak meg a parkoló autók közt fedezéket találni. A hátad mögött pedig Emily is megtalálhatta azt, amit keresett, mert egy halk, vészjósló kattanást hallasz. Ezt a hangot bármikor megismered - a kibiztosított fegyver, és a veszély hangja...


Spoiler: megjelenítés
Sikeresen megzavartad őket. Így a körben az ütős még ácsorog, a másik kettő pedig fedezékbe akar majd ugrani. Azaz van még egy "szabad" köröd. Emily pedig ebben a körben megtalálta a pisztolyt - amit a következőkben tud használni. Ha lőni akarsz, akkor ne csak írd, hanem légyszíves dobjál is rá - no meg a sebzésre - ha talált ;)
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Június 17. 17:36:31
Benito

Nem árt megelőzni a problémát s ezáltal valóban én kezdeményeztem a tűzpárbajt, viszont úgy vélem jogosan s mindent megtettem az elkerülése végett. Nem én döntöttem, így ők akarták, nyugtatom magam.  Sajnos az első leadott lövés nem ért célt, csak a második, így a legnagyobb hatás váratott magára. Szerencsétlenségére nem fegyver volt a tárgy, mit annak feltételeztem, de ez van, nem fogok egy ilyen jöttment miatt könnyeket hullajtani. Reakciójuk a szokásosnak mondanám. Igazi szájkaratésok, kik valódi veszélyben fülüket farkukat behúzzák.
Emily azért viszont elég tökös csajszi, viszont félő, hogy ő nem rendőr s nem tudja hirtelen szolgálatba helyezni magát
.

/angol/ - Emily, ne lőjj! Fedezékbe! - csak ennyit tudok tenni, majd a baseball ütősre leadok egy lövést s fedezékbe rángatom Emilyt.

//off: Ha nem talál az egyik, akkor leadom a másik lövést is!
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Július 06. 20:52:09
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

A legfontosabb célt elérted ez alatt a pár másodperc alatt - életben maradtál! De azt egyből felismered, hogy ha kemény csávóként nem keresel magadnak fedezéket, akkor elég hamar megváltozhat ez az állapot! De azt sem illik, hogy elugorj Emily elől - így az ösztöneidet követve inkább megragadod, és a kocsi motorháza mögé rántod. Ennek eredményeként valóban nem tud lőni - de szerencsére véletlenül sem süti el a pisztolyát a nagy izgalomban. Te viszont igen - és míg Emilyt egyik kezeddel a kocsi takarásába nyomod, addig a másikkal rálősz a baseball ütős hibbantra. Kiváló találat - ahogy vállon lövöd, felkiált, és egyből elejti az ütőt - majd kissé csodálkozva tekint le a pólóján növekvő vérfoltra. Úgy tűnik, hogy eszébe nem jut támadni vagy menekülni - egyszerűen csak meredten bámulja a találat helyét.
A másik kettőt nem látod sehol, csak hallod, ahogy a kocsik közt-mögött mozgolódnak...
Emily pedig a pisztolyt szorongatva, hullámzó keblekkel, szaporán kapkodva a levegőt az ijedtségtől - fülel, hogy vajon mi történik - és kész arra, hogy rálőjön bármire, ami megijeszti... Abban biztos lehetsz, hogy az étteremből már elkezdtek telefonálni a rendőrségre.


/off: nagy mákod van, hogy a második lövést nem adtad le automatikusan  ;) /
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Július 14. 06:12:14
Benito

Minden olyan gyorsan történik, viszont jelenleg biztonságban vagyunk és kedvező a helyzet. Viszont aggódásom nem kicsi avégett, hogy ha kijönnek Emilynél pisztolyt találnak, akkor könnyen megüthetjük a bokánkat. Gondolom nem bejegyzett fegyverről van szó. Szegény leány reszket, mint egy kocsonya, nem épp ilyen estéről álmodozott... A következőket teszem. Elkérem Emilytől a fegyvert, ha illegális fegyverről van szó. Felhívom a punkok figyelmét, hogy adják meg magukat, illetve forródróton közvetlenül beszólok az örsre, hogy egy rendőrt megtámadtak, mentőt is kérek. Abban nyugodt vagyok, hogy mindent jól csináltam, s törvényszerűen, így megütni a bokámat nem tudom.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Augusztus 07. 18:43:06
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

A kocsi mögött guggolva úgy tűnik, hogy biztonságban vagytok - egyenlőre. A maradék két punk valahol a kocsik takarásában próbálnak meg titeket bekeríteni, vagy eliszkolni - még nem derült ki számodra, hogy melyik fog megtörténni. Az étteremben viszont nagy felfordulást okoztatok - az ablakokon át lehet látni, hogy a vendégek a hátsó kijárat felé menekülnek - félbe és hátra hagyva a vacsorájukat. A két szem előtt maradt suhanc közül az egyik egyre hízó vértócsában fekszik mozdulatlanul a földön, pár lépésnyire az elejtett mobiltelefonjától. A másik, fehér pólós hitetlenkedve érinti meg a terjedő vörös foltot a vállán, és csodálkozva veszi szemügyre, hogy mi is tapadt a kezéhez. Végül lassan lehajol, hogy az ép kezével felvegye az ütőt a földről.
Emily szemmel láthatólag szintén nem érzi jól magát - és elsőre a kérdést sem értette. Úgyhogy ha le akarod fegyverezni, akkor el venni tőle a pisztolyt, mert csak zavartan nézelődik, hogy honnan ugranak majd rátok - de a kérdést és kérést szerinted meg sem hallotta.
A szavaidnak a punkok sem tulajdonítanak nagy jelentőséget - mert semmiféle válasz nem érkezik, csak az egyik kocsi mögül hallasz valami üveget a betonhoz koccanni. Ha szerencséd van, nem most készítik nektek a molotov koktélt...
Közben a mobilodról felhívod az őrsöt - és választ nem igazán várva bedarálod a címet és az esetszámot, illetve mentőt is kérsz. Az viszont biztos, hogy az erősítés szinte biztos, hogy késve fog megérkezni. A másik két punkot jelenleg nem látod.


áttekintés:
Spoiler: megjelenítés
(http://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/parkolo.jpg)
- a Piros sportkocsi (musztáng) mögött lapultok Emilyvel, ahol a fehér ruhás alak van.
- a másik piros kocsi a tiéd a túloldalt a bejárat felé.
- a letakart alak az, akit lelőttél.
- az ácsorgó punk, az, akit vállon találtál, és keresi az ütőjét.
- a Bár feliratú rész a Steakhouse bejárata.
- a sárga és kék autó között tűnt el a két punk. A túloldali kék autó mögül hallottál üvegcsörömpölést.
-a fényviszonyok gyatrák - a parkolóban csak hangulatfények vannak - a földbe süllyesztett lámpák (kb. 40w-al világítanak) azok a fehér vonalak a parkoló két oldalán.

Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Augusztus 13. 09:58:23
Benito

Nem igen így képzeltem el a mai estémet az egyszer biztos. De most már meg kell enni, amit főztünk... Nem hagyom, hogy a félelem úrrá legyen rajtam, ha már látom, Emily kissé sokkos állapotban van. Egy óvatlan pillanatban kiveszem a kezéből a pisztolyt s megfogom a kezét és húzom elfele. Új célunk a parkoló széle ahol a kisbusz áll, minél távolabb ezektől az őrült fajankóktól, de lehetőleg védve. Nem nagyon akarnak választást hagyni, főleg nem a baseball játékosnak képzelt. Tőle nem árt tisztes távolba lenni, míg talán a másik kettő elég messze van ahhoz, hogy ha valóban valami koktélt készítene nekünk a dobótávból kikerüljünk. Az erősítést hiába várom, nem tudom, hogy tudom-e addig húzni az időt. Ha kell lövök, de most már célzottan...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Szeptember 04. 18:54:34
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Lehet, hogy az az érzésed, hogy szar napod van, de akinek igazán el van cseszve az estéje, az a parkoló közepén a mobilja mellett vértócsában fekvő punk. De most nem igazán ezen agyalsz, hanem a elveszed Emilytől a pisztolyát, mielőtt még téged, vagy mást merő véletlenségből lepuffant. Nem nagyon ellenkezik, így komolyabb ellenállás nélkül engedi el az ujjaival a fegyvert. Körbenézve szemet szúr az a furgon, amelyik a parkoló bejárata felé parkol alig néhány méternyire. Bár a betonhoz koccanó üveg hangja nem túl bizalomgerjesztő, azért reménykedsz, hogy egyik sem artistaképzőben nevelkedett. A hang forrásával ellentétes irányba indulsz meg Emilyt magad mellett-mögött rángatva a biztonságosnak gondolt furgon felé. Mivel egész jó állapotban van a furgon, és nincs kidekorálva - joggal remélheted, hogy nem ezek a srácok érkeztek vele.  Emilyt átrángatod egy fekete szedán előtt, majd végre a furgon takarásába értek. Innen már csak az út vezet ki, az autópálya felhajtóhoz, illetve egy sötét, fás-bokros terület húzódik egészen az autópálya kerítéséig - ami úgy 30-50m-re lehet. Az autópálya forgalma még ebben az órában is nagy - egymást érik az autólámpák pászmái, a fényük át-át szűrődve a növényzeten. A kocsik mit sem sejtve suhannak tovább, míg ti itt a sötétben bujkáltok fegyvert szorongatva.
Közben egyre nagyobb zajt csapnak az étterem hátsó? bejárata felől, ahogy a vendégek feltehetőleg azon keresztül menekülnek el. A távolban egy rendőrautó szirénája vijjog reménykeltőn - de még több perc, míg ideér. Már ha ez tart ide. A furgon mögül kilesve látod, hogy az ütős srác felvette az ép kezével az ütőt, és lassan, bizonytalan léptekkel megindul a mustang felé. A másik két bajkeverőt sehol nem látod. Végül a vállon lőtt ütős punk eléri Emily kocsiját, és a kocsi oldalának támaszkodva sérült kezével lassan kotorászik a zsebében.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Szeptember 17. 10:07:40
Benito

Még mindig nem olyan jó a helyzet, de a távolból jövő szirénázó autó biztató jele annak, hogy már közel a segítség... Remélhetőleg... Viszont aggodalomra ad okot, hogy nem látom  a többieket, s hogy mit csinálnak az is rejtély. De legalább odaérünk a biztonságosnak vélt furgonnak. Remélhetőleg valahogy sakkban tudjuk tartani Őket, míg nem jön a segítség.

/angol/ - Emily, van valami a kocsidban, amiről tudnom kéne? Mert lehet arra pályáznak most, ahogy az imént láttam. - kérdezem partneremet. Közben figyelek a válaszára, de lehasalok a földre, hátha látom a lábakat, melyekből ki tudom silabizálni, hogy merre is lehetnek. Az a baj, hogy pont rossz oldalon vagyunk, de ha minden kötél szakad futunk a rémült vendégsereg fele, megpróbálunk elvegyülni. Lgalábbis ez lesz a terv.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Október 06. 17:40:10
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok


A helyzet szar, de nem reménytelen! Elvégre sértetlenül elértek a furgonig - ami akár bizakodásra is adhat okot! Igaz, ennek a pozíciónak az az ára, hogy nem csak ti vagytok takarásban, hanem a punkok is. De figyelembe véve, hogy az idő múlása inkább nektek dolgozik - talán ez volt a legjobb megoldás. A távolból hallható sziréna hangja is ezt támasztja alá - remélhetőleg nem a közeli autópályán fog tovább száguldani ki tudja milyen távoli célja felé...
Emily a kérdésedre most értetlenkedő tekintettel válaszol - pedig általában nem lassú észjárású nőnek ismerted meg.

/Angol/ A kocsiban..?
Aztán végül látod rajta, hogy csak megérti, hogy mit is kérdezel
/Angol/ Azt hiszem csak olyasmi van benne, ami bármelyik kocsiban szokott lenni - válaszolja kissé bizonytalanul. A földre feküdve átnézel a kocsik alatt, hogy lássad, van-e értelmezhető mozgás? Nos, az ütős srác tétova csoszogása az, ami egyből szemet szúr. Nem jutott messzire - talán két lépést tehetett meg, mióta legutoljára láttad. A távolabbi részeknél ellenben  nem hogy mozgást, lábakat sem nagyon látsz - vagy legalábbis nem tudod elsőre megkülönböztetni a sziluetteket a kerekektől. Végül ami ismét magára vonja a figyelmedet, az egy koppanás - ahogy az ütő újra a földre kerül, és elgurul a flaszteron. Majd az ütőt a hordozója is követi, ahogy végigzuhan az aszfalton, és nem mozdul. Mindössze az étterem távolabbi oldalán kiáramló tömeg, és a nem messzi autópályán száguldó járművek fénycsóvái jelentik a fő látnivalókat. A szirénaszó közben egyre közelebbről szól - és az utca végén - 3-400m-re megpillantod a közeledő rendőrségi villogót.

Ha maradsz a helyeteken, akkor bő fél perc múlva egy járőrkocsi lassít az étterem másik oldalán - ahol a civilek próbálnak meg minél messzebb kerülni - és lassan gurul a parkoló felé. Az anyósüléről egy kézi reflektorral pásztázzák a környéket - és nincs kétséged afelől, hogy a vakító fényforrás mögött csőre töltött pisztoly is lapul.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Október 17. 09:19:05
Benito

A helyzet valóban szar, de ahogy telik az idő és az események sorozata nem is reménytelen. Ezt a következőben lehet lemérni, a baseball ütős srác már nem játszik, vannak ketten még és a rendőrség is mindjárt itt van. Remélem, hogy Emily kocsijában valóban nincs semmi érdekes, mert innentől nyert ügyünk van. Csak már lenne vége ennek az egész kálváriának. Emilynek mondom maradjon nyugton, ha itt vannak a rendőrök én majd beszélek, Ő csak helyeseljen. Közben Emily pisztolyát szépen letörlöm, nehogy új lenyomatos legyen, majd a furgon kerekénél elrejtem. Fél perc s itt vannak ennyit kell kibírni. Ez menni is fog.

Szándékom, hogy megvárom mire ideérnek és leteszem a fegyvert, mielőtt még lőnének rám, s elmondom ki vagyok s mi vagyok s hogy én voltam, aki hívta őket. Ha kell jelvényt is mutatok. Valószínűleg kelleni is fog.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. Október 26. 14:26:33
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: este
Esemény: jegyzőkönyvek

Kis szerencsével Emily autójában valóban nincs semmi - már ha Torres volt olyan rendes, hogy maradt a futtatásnál - és nem kezdett profilbővítésbe mondjuk drogvonalon. Mert azért hallottál már hasonlóan kellemetlen meglepetésről. Emilyt nem kell nagyon győzködnöd, hogy nyugton maradjon, mert még mindig levegőért kapkodva lapul a furgon oldalához - eszében nincs elszaladni mellőled. A pisztolyát letörölgeted, és eldugod - szerencsére közben nem történik semmi, csak a rendőrautó gurul közelebb. A kézi reflektor pászmája éles fényben fürdeti meg mindazt, amire vetül. Az éttermet, a menekülő vendégeket - akiket a fénypászma oda-vissza mozogva ellenőriz, hogy kinél lát esetleg fegyvert. Mivel ilyesmit nem láttak, amiért megérte volna megállni, így a kocsi is továbbgördül a parkoló felé - és így felétek. Az éles fény végigvág a parkoló kocsikon - erős fényben fürösztve a részleteket, és mély sötétségbe taszítva minden mást. Végül a keresőfény megállapodik rajtatok - ha van nálad fegyver, akkor egyből felszólítanak, hogy szépen tedd is le a földre, majd mivel látják a jelvényt a kezedben, megkérnek, hogy diktáld be a számát. Szinte látod magad előtt, hogy ilyenkor továbbítják a központ fele az információt, amely hamarosan meg is erősíti a személyazonosságodat. Ezt abból is leszűrheted, hogy a fénypászma hamarosan tovarebben rólatok, és inkább a környező autókat és a földön heverő testeket pásztázza.

Ahogy kiszállnak a kollégák is, látod, hogy a reflektor mögött nem pisztoly, hanem sörétes puska lapult. Szépen biztosítják a helyszínt - és megvárják a többi egységet - és csak utána indulnak meg felderíteni a környéket. Közben felveszik az adataitokat, és jegyzőkönyve kerül a beszámolód, hogy mi is történt itt. A kollégák nem túl irigyek rád - mert pontosan tudják, hogy most egy ideig a belső ellenőrzés is a nyakadra fog járni - mivel több embert is eltaláltál. Emily kezd megnyugodni - bár a múltjára való tekintettel tőle a kiérkező mentő vért is vesz drogteszt elvégzéséhez - míg neked csak egy alkoholszondát kell megfújni. A két punkot mentő viszi el - véleményük szerint az ütős egész szerencsésen megúszta - míg a telefont elejtő srác kritikus állapotban indult meg a kórház fele.
Mivel a parkolót lezárták, ezért az egyik rendőrkocsiban utazhattok be a kerületi kapitányságra - hogy felvegyék tőletek a részletes vallomást. Tudod, hogy ez a rutin eljárás - felveszik a jegyzőkönyvet, elszedik a fegyveredet, Emily kezén is lőpor-vizsgálatot végeznek, és órákig nézhetitek majd a rossz fiúk fényképeit - hátha láttok egyezést a támadókkal. Kb. 3 órás unalmas és fárasztó aktatologatás vár még rátok - hogy aztán holnap reggel te is újra kezdhesd egy részét a kapitányságodon...
Az egyedüli különbség most köztetek és egy átlagos polgár között csak annyi, hogy a kollégák kávéval is kínálnak titeket - illetve amikor végeztek, akkor ismét egy rendőrkocsi hátsó ülésén elfuvaroznak titeket a kért címekre hajnali fél kettő körül...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. Október 29. 14:16:36
Benito

Most már csak abban bízhatunk az autóval kapcsolatosan, hogy nincs benne semmi illegális... 50-50... Kicsit megnyugszok, ahogy kiérnek a kollegák és bízva abban, hogy minden okés lesz s gyorsan lezárhatjuk ezt a kis incidenst. Bárrr tudatosul közben bennem, hogy lehet ez egy fajta kanosszajárás leszr, ahogy egyre több a kérdés a tesztek, belső ellenőrzés miegymás. Az alkoholtól nem tartok, mert egy pohárka whiskeyt fogyasztottam az meg nem lehet sok... Emily drogtesztje aggaszó inkább, de csak nem tolt semmit szegény pára. Viszont hova tűnt a többi suhanc? Vetődik fel bennem a kérdés... Mert nem ketten voltak... Ezt talán a kamerák is tudják igazolni márha voltak.  Abban természetesen nyugodt vagyok, hogy én mindent, helyesen s törvényszerűen csináltam. Eléggé lefárasztott ez a hajcihő s nem így terveztem a napom befejezését sem. Mire vége mindennek, megkérdem Emylit, hogy minden oké-e? Maradjak vagy ne a történtek után? Válaszától függ, a cím kérés.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. November 20. 19:47:55
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: este
Esemény: levezetés

A kollégák szépen felszalagozzák a helyet - és közben a mentő is befut. Elsőnek a lőtt sérülteket szedik össze, és szállítják el. Az ütős srác sérülései súlyosak, de nem maradandóak. A másik punk sérülései is súlyosak, de ha nincs szerencséje, maradandó károsodást szenvedett a mentősök szerint. Ezután ti következtek. Bár látszólag nincs semmi bajotok, de kaptok egy-egy sokk elleni injekciót, és ha már úgy is szúrnak, egy kevéske vért is levesznek tőletek.
Közben a kollégák próbálnak az étteremből szemtanúkat találni, illetve a nyomára bukkanni a többi punknak. A kordonon belülre pedig megérkeznek a helyszínelők is - fegyvereket, töltényhüvelyt, ujjlenyomatot és egyebeket keresni. Ezen már csak hab a tortán, hogy az első riporterek, újságírók és médiadögök is befutnak, hogy a kordonon kívülről méregdrága objektíveket használva mindent és mindenkit lefotózzanak és megpróbáljanak mikrofonvégre kapni. Persze lehetőleg az ügy főszereplőit - azaz jelen esetben téged és Emilyt.
Akinek a kocsija az első vizsgálatokat kiállta. Vagyis nem találtak benne lőfegyvert vagy drogot - csak néhány tasak gyanús port - amiről hamar kiderül, hogy szárított, porrá tört zöldségpor vegán turmixhoz. Közben megérkezik az üggyel foglalkozó nyomozó is, hogy felvegye a jegyzőkönyvet tőled és Emilytől. Ez afféle udvariasság volt a részéről, mert simán bevitethetett volna a kapitányságára, hogy ott kérdezzen ki titeket - de inkább ő szállt ki hozzátok, hogy előbb végezhessetek.

/Angol/ Üdv, én McKriger vagyok - nyújt kezet a kissé menyétképű, talán harminc éves férfi - és egy-egy meleg kávét, majd a furgonnak támaszkodva felemeli az irattartó mappáját.
/Angol/ Kezdjük is el! Szóval mi is történt, és hogyan  durvult lövöldözésig a helyzet? - teszi fel a kérdést. Emily rád néz, és hagyja, hogy te mondd el a kollégádnak az esetet, és csak bólogatással, meg igen, úgy volt! - hozzászólásokkal erősíti meg a mondandódat. Közben megtalálják Emily pisztolyát is a kerék mögött - ami kisebb kavarodást okoz a helyszínelők körében, ahogy próbálják logikusan beilleszteni az események vázlatába. Közben szónak a nyomozónak is, hogy mit találtak. Aki elég egyszerűen megoldja a kérdést, mert megkérdezi, hogy ti mit tudtok arról a pisztolyról. Bő harminc perc után végül elengednek titeket - de McKriger azért rákérdez, hogy az autó tulajdonosa - Costanzo Torres vajon be tud-e menni az őrsre majd valamelyik nap - hogy a két suhancot megnézze - ismerősek-e neki. Hiába, no - valamiért a rendőrség még nem értesült róla, hogy Costanzo valamiért Luigi hűtőjében várja a feltámadást.
/Angol/ Majd szólok neki, de nem hiszem, hogy be fog menni - válaszolja Emily, mire a nyomozó bólint
/Angol/ Pedig most azonnal szabadon távozhatna - válaszolja McKriger, amivel egyértelművé válik, hogy Torrest is vegzálta a rendőrség, mint kisstílű bűnözőt - Továbbá az ő éreke is az lenne egyébként, hogy megtaláljuk a többi suhancot is, nem? - vonja meg a vállát a nyomozó.

Ezek után már saját kocsival mehettek tovább, de Emily előtte megköszöni, hogy eljöttél segíteni. Valóban hálásak tűnik, és megemlíti, hogy valahogy majd kárpótol a kellemetlenségekért - igaz, nem érzékien búgva, hanem úgy, mint aki kicsit szét van szórva. Továbbá nem is kell vele maradnod, mert mint mondja - otthon úgyis ott vannak a többiek, akik figyelnek rá, ha kell.

Igy aztán megvacsorázva, egyedül indulsz el hazafelé, hacsak nem tervezel másfelé is kiruccanni. Bárhogy is döntsél, azt látod, hogy a telefonodon egy sms várakozik elolvasásra


Úgy látom, nem vagy itthon! Akkor majd holnap! J

Ahol is a holnapi nap az őrsön eleve a főnököddel kezdődik. Épp hogy csak belépsz az ajtón, és máris összefutsz vele. Épp azon zsörtölődik, hogy kifogyott a tej, és feketén rühelli a kávét. De amikor meglát téged, elfelejti minden baját.
/Angol/ Hé, Benito! Olyan vagy, mint pattanás a seggemen! Kurva idegesítő! - támad le egyből - Gondolom tudod, hogy mire jöttem be! Hogy megint veled vannak elfoglalva, és nem a jó értelembe véve! Kezdték azzal, hogy értesítettek, hogy lelőttél két fiatalkorút. Aztán jött a telefon a Diego Suntól, hogy nyilatkozzak - milyen súlyos bűncselekmény volt az, ami miatt le lettek lőve a hátrányos helyzetű fiatalok. Erre csak azt tudtam mondani, hogy bizonyára megvolt az oka, és hogy az egyik legjobb nyomozónk volt ott. De mivel az ügy feltárása még folyamatban van, nem adhatok ki információt. Utána rákérdeztek, hogy a nyomozó úr mennyire tud pontosan lőni. Aztán átszóltak a belső ügyosztályról, hogy holnap ha megfelel neked, ők is felveszik a jegyzőkönyvet, és lezárják az ügyet. Szóval nem örülök neki,  hogy az érdemi munka helyett a sajtóval kell iszapbirkóznom! - csesz le, aztán dühösen a kávés poharára néz - No, ennyi volt a szentbeszéd - most húzzál dolgozni, és ma próbálj meg nem lelőni senkit! - ereszt utadra, és besattyog az irodájába, és becsapja maga mögött az ajtót.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2019. December 23. 11:13:40
Benito

Eléggé érdekes helyzet alakult ki legalábbis erre gondolok. Szerencsére a két srác túléli legalábbis ebben bízom, túl fiatalok még, hogy meghaljanak, de talán ez jó lecke volt nekik. Elkezdődik a szokásos procedúra gondolok itt a sokk elleni vakcinára a vérvételre s a kikérdezésre, bár utóbbinak örülök, hogy nem kell bemenni az őrsre.  Elkezdem mondani neki a sztorit, hogy s mint volt, miközben sajnos megtalálják Emily pisztolyát aminek nem nagyon örülök, még jó, hogy letöröltük. Aztán jön a kérdés Torresről, ami szintén kellemetlen, hiszen Ő már rég nincs köztünk...   Miután elköszöntem Emilytől, ránézek a telefonra. Még ez is... Jó sűrű lett a nap... Megírok neki "ezer" bocsánatot is, hogy megnyugodjon a lelke, legalábbis így nyugtázom, mert most sokkal több fontosabb dolgom van. Hazaérve letusolok, majd lefekszem, de még kicsit jár az agyam az egész történeten s, hogy mi lesz ennek az egész hajcihőnek a kimenetele.

Másnap reggel bent az irodában a kihagyhatatlan főnöki szentbeszéd vár, de jó hír, hogy úgy néz ki lezárják az ügyet s nem lesz belőle semmi.
Leülök az asztalomhoz, majd elkezdem átolvasni a jegyzeteimet az utóbbi ügyekről, hátha valami mellett elsiklottam volna. Az egész délelőttöt bent töltöm szinte, ha nem történik semmi érdemleges. Próbálok közömbös lenni a kollégákkal szemben, akik úgy se fognak hagyni dolgozni. Néha néha kimegyek levegőzni. Az egyik ilyen alkalomkor írok Emilynek, hogy minden rendben van-e?
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2019. December 29. 14:10:36
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: délelőtt
Esemény: friss nyomon

A nyomozó nem jegyzetel - hanem elegánsan diktafonra veszi a beszámolódat - és csak a feltétlenül szükséges kulcsrészeket veti papírra. Így van energiája olyan  kellemetlen témákra is ráterelni a szót, mint Emily pasija és pisztolya... Mivel nem gyanakszik, egész könnyen átsiklik a dolgok felett, és elenged titeket.
A mai nap valóban sokat kivett belőled - így egy bocsánat kérő üzenettel gazdagítod Jamie telefonját - amire csak egy
"Pihend ki magad holnapra!" - válasz érkezik. Ami nem is olyan könnyű, mert ha a sorozatgyilkosod nem lenne elég, most még a punkok körüli felhajtás is foglalkoztat. Altató nélkül éjfél körül tudsz csak elaludni, hogy reggel egy újabb kemény nappal vehesd fel a küzdelmet.

Ami a lecseszés után egy picit könnyebbnek tűnik azon információ fényében, hogy hamar lezárják majd az ügyet. Legalább egy gonddal kevesebb. Írsz Emilynek, amire a válasz negyed óra múlva érkezik: "Köszönöm, a lehetőségekhez képest jól vagyok"


(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/San-Diego-Morton.jpg)
Talán kilenc óra lehet, amikor Morton lép oda az asztalodhoz, és ledob egy vékony aktát. Morton nem épp az eszéről híres, de erőszakos kitartása meg szokta hozni az eredményt.
/Angol/ A kockák küldik. Állítólag nem találtak semmi gyanúsat eddig a bunkeres céged és hullád pénzügyeiben - Aztán az előtted heverő papírokra néz, s megjegyzi
/Angol/ Vigyázz ezekkel a perverz bibliofilekkel! - mutat az SDPL 9780312932084  PH számsorra - Az enyém két éve hullákat lopott a temetkezési vállalkozóktól, hogy bőrbe kösse a könyveit! -figyelmeztet - Ezeknél a drogosok is jobbak! - véli, és abbahagyván a bájcsevejt, folytatja az útját az asztaláig, ahol négy-öt vaskos ügyirat aktája tornyosul. Aztán bevillan, hogy Jamie is hasonló számokat írogatott fel pár napja melletted a kocsiban...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Február 11. 08:00:36
Benito

Örülök nagyon annak, hogy hamar véget ért ez a tortúra és nincs tovább vége az ügynek s nem vesznek elő holmi hülyeségért. Viszont most bele kell vetnem magam a munkába, ami nem lesz egyszerű, mert a tegnapi naptól nem vagyok túl fitt. Mindenesetre leülök az asztalomhoz átnyálazni a dolgokat. Az egész procedúrát Morton zavarja meg, mikor oda hozza az IT-sek általá készített aktát, mikor már épp akarnám megköszönni a dolgot, folytatja azzal, hogy felhívja a figyelmemet erre  a bizonyos számsorra. Majd elfelejtettem megköszönni. Aztán eszembe jut Jamie száma, amit felírt a kocsiban. Kezd egyre érdekesebbé válni a történet. Először meggooglezzuk a számot majd ha alaposabb kutatás után megkérdezem Mortont, hogy mit is tud ezekről a számokról. Majd Jamiet felhívom, hogy nincs kedve együtt ebédelni velem, hogy legyen alkalmam személyesen megkérdezni, mi volt az a bizonyos szám, amit felírt. Nagyjából ebbe az irányban próbálok elindulni, aztán lesz ahogy lesz s az események engedik a dolgot. 
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2020. Március 03. 18:49:26
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: délelőtt
Esemény: friss nyomon

A Morton által a figyelmedbe ajánlott számot beütöd a google-ban, és érdekes eredményt (https://www.powells.com/book/enders-game-9780312932084) kapsz. Úgy tűnik, hogy egy bizonyos könyvre utal a számsor - a Végjátékra - de az SDPL számsor még egy kis fejtörésre ad okot. Amíg be nem ütöd azt is a keresőbe (https://www.google.com/search?q=sdpl&source=lmns&bih=663&biw=1360&hl=hu&ved=2ahUKEwjpvLK96_7nAhVRtKQKHbCvB_EQ_AUoAHoECAEQAA)...
Mert mi más is lehetne, mint a San Diegói könyvtár? Még szerencse, hogy csak 30 helyszín tartozik hozzá - de a PH kezdőbetűkre csak egy illik. Paradise Hill! (https://www.sandiego.gov/public-library/locations/paradise-hills-library) Ezen rejtvény utolsó darabja is a helyére került végre! Úgy tűnik, hogy a kereső a barátod - csak nem élsz vele minden esetben. Talán joggal feltételezed, hogy új nyomot találtál - méghozzá olyat, amilyet Joe hagyott neked. Az eddigiek alapján szinte biztosra veszed, hogy Jamie a minap melletted a kocsiban egy könyv azonosító számát írhatta fel. Továbbá nem kizárt, hogy Jamie szívesen ebédelne veled - igaz, feltehetőleg ehhez neked kell a benzinkúthoz menned, mert neki eléggé időhöz és helyhez van kötve a munkahelye... Így máris két újabb helyszín érhető el számodra - a benzinkút Jamie-vel és a Paradise Hilli közkönyvtár...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Március 11. 11:45:31
Benito

Igen valóban jó, ha a google a barátom. Most kifejezetten az, hiszen Morton egy értékelhető kombinációt hozott nekem. Nem olvastam ezt a könyvet, így gyorsan utánanézek s rákeresek a könyvre, miről is szól. Miután megnéztem miről szól, dönthetek, hogy Jamie-zek vagy könyvtárazok. Utóbbira teszem a voksom s elindulok a könyvtárba, kifejezetten ezt a könyvet keresve, érdeklődve, kik vették ki a könyvet s mikor, még ha több példányos, akkor is utána nézve mindegyiknek. Illetve én is kikölcsönzöm, ha megvan. Majd ha még ebédidő van akkor Jamiehez is belesek, meglepem. Legalábbis ez a tervem, de hát ember tervez Isten végez, mint azt ahogy tudjuk most már...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2020. Április 08. 20:21:10
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Paradise Hill, Közkönyvtár
Időpont: délelőtt
Esemény: friss nyomon

A könyvre rákeresel, majd a úgy döntesz, hogy itt az ideje belelapozni a könyvtári példány(ok)ba. Így hát kocsiba ülve jó negyven percnyi autózás után kiszállhatsz a földszintes téglaépület parkolójában. (https://www.google.com/maps/@32.6724314,-117.0611837,3a,75y,331.58h,87.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1sqEti_E3LuXSBwAeCGy1vig!2e0!7i16384!8i8192)
Ahhoz képest, hogy mennyire jelentős nyomot tartalmazhat - elég kicsi és jellegtelen az épület. Még te is ennél nagyobb boltokban intézed általában a heti nagy bevásárlást. A kinti meleg után pár fokkal hűvösebb fogad - de még mindig gatyarohasztóan izzadságfoltos légkör uralkodik bent - amit néhány kihelyezett ventilátor próbál meg zümmögve elviselhetőbbé tenni. Ezt a programot nem is sokan választják, mert a meleg, por és száraz papír szagú, világoskék padlószőnyeges intézményben csak egy könyvtáros található, aki a kihelyezett hideg vizes ballont fosztogatva próbálja meg túlélni a mai napot. A negyvenes, kissé alaktalanra gömbölyödött afroamerikai nő fehér klumpát, hasonlóan fehér és szerencsére hosszú szoknyát, valamint egy sajnos kissé átizzadt, fehér felsőt visel, amire egy kis táblácska van kitűzve: Helló! Janett vagyok! felirattal. Kritikusan végigmér, hogy lássa - ki tért be szenvedései színhelyére - de nem tehettél rá túl jó benyomást, mert megjegyzi:
/Angol/ A bár egy sarokkal odébb van!
Feltehetőleg azt feltételezi, hogy azt az intézménytípust sűrűbben vagy szívesebben látogatod. Ám amikor elárulod, hogy te könyvért tértél be ide, egyből sokat nő az ázsiód.
/Angol/ Mucika, hát miért nem ezzel kezdted? - kérdezi tőled, és elnavigál - pontosabban méretei okán elhajózik előtted mutatván az utat az áhított könyvig. A sötétlila műkörmével rámutat a kötetre, és magadra hagy vele. Leemeled a polcról, és belelapozol. Nincs semmi sem beletéve, de az utolsó, üres oldalra valaki felírt egy listát.

Costanzo Torre
Joe Morrison
Alvino Marlon Limcuando Dimayuga
Peter Sferra


végignézve rajta nem mondhatni, hogy megnyugtató - a négy névből három már biztosan felvette a néhai előnevet. De ez nem minden, mert valamiért van még egy cím is felírva:
200 W Arbor Dr, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok Már csak az a kérdés, hogy kié...

Újabb negyven percet bevállalva - még fél egyre oda is érsz Jamie benzinkútjához... Ahol mit sem törődve a problémáiddal, meg azzal, hogy szabadon mászkál egy sorozatgyilkos - a déli ebédszünetet kihasználandó felfutott a benzinkút forgalma - és épp tankolnak, illetve a déli híg kávéjukat vásárolják meg a shopban. Bár nagy a nyüzsgés - de amikor Jamie meglát téged, odaszól a kollégájának - aki felnéz rád, és átveszi Jamie-től a kasszát. Jamie megkerüli a pultot - összébb menve pár centit - mivel a pult mögötti dobogót maga mögött hagyta. Odalibben hozzád.

/Angol/ Egy potyakávét? - teszi fel vidáman a kérdést, s válaszra sem várva hozzád simul, és futó csókot lehel az ajkaidra. Aztán nevetve kibontakozik az ölelésedből, és visszatérve a pult mögé elkezd két kávét készíteni, amihez hozzácsap még egy-egy fánkot.
/Angol/ A rendőrök esszenciális ebéde, nem igaz? - kérdezi - No és tegnap mi volt az a halaszthatatlan, hogy nem értél haza időben? - tudakolja azt, ami a leginkább érdekli, miközben nyújtja feléd a kávét és a fánkot. Aztán a saját fánkjába nagyot harapva ismét megkerüli a pultot, és beléd karolva elvezet néhány fehér asztalig és műanyag székig.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Május 19. 15:38:15
Benito


Nincs nagy ínyemre a negyven percnyi kocsikázás, ebben a rothasztó melegben, de az ügy előremenetele most fontosabb a saját komfortérzetem miatti nyavalygásnál... Szemügyre veszem az épületet, miután odaértem s valóban meg kell állapítanom, nem túl nagy... Belépve ezt megkoronázza a fekete amorf alakú "nő" stílusos bemutatkozása, de ezen sem kell meglepődni, mit vár az ember tőlük... Gyorsan átlapozom a megmutatott példányt és már mikor kezdi az ember feladni egy igen érdekes lista válik a szemnek láthatóvá az utolsó lapocskán. Ez sem kecsegtet túl sok bizalommal, hiszen ezen nevek ismerősek, csak már igen csak a "halakkal alszanak"... Viszont ez a cím ez vajon kié lehet? Gyorsan le is fotózom.

Mielőtt Jamiehez mennék, megkérdem, hogy van-e ebből a könyvből több példány, mert azokat is átnézném. Ennek végeztével irány a benzinkút. Itt Jamie igen csak ki tett magáért, a fánkkal s kávéval, de igen csak kellemetlen kérdést tesz fel s mivel nem szándékozom bevezetni a részletekbe, de hazudni se kelljen a munkára fogom, ami való igaz. Ezzel gyorsan hárítok, majd kicsit beszélgetek vele s valahogy belecsúsztatom azt az aprócska kérdést, mely megválaszolásáért jöttem.  Valahogy arra az irányba terelem a szót ügyeskedések közepette.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2020. Június 21. 16:05:01
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: friss nyomon

A könyvtárban lefotózod a listát, no meg a címet - aztán megkérdezed a látványosan szenvedő könyvtárost, hogy vannak-e további példányok ebből a kötetből. Kissé csodálkozva fogadja a kérdést - még a haldoklást is abbahagyja egy pillanatra - aztán sóhajtva válaszol
/Angol/ Sajnos csak egy példány van belőle mucikám! De emiatt ne bánkódj, mert a többiben is pont ugyanazt olvashatnád! - aztán picit elkalandozik a tekintete - Jut eszembe! Volt egyébként egy másik kötet is, de azt két éve nem hozták vissza. Talán még a címet is meg tudom adni! - aztán szemmel láthatólag eszébe jut valami, mert kicsit bizalmasabban közelebb hajol - De ha érdekel, a Zabhegyezőből van nyolc kötetünk... - pillog, és lesi a hatást. Úgy néz ki, hogy ő is látta az Összeesküvés c. filmet.
Ezután úgy döntöttél, hogy nem itt akarod beteljesíteni a társaság iránti vágyaidat - ezért inkább újfent autóba ülsz, és elindulsz Jamie benzinkútja felé. Út közben van lehetőséged eltöprengeni, hogy ki is lehet az utolsó név - de nem tűnik ismerősnek a neve. A feladatod  egyszerű - el kell érned azt, hogy az illető neve a következő pár napban ne kerüljön fel egy patológiai zárójelentésre.  A cím ugyanúgy nem mond semmit - de szerencsére sokkal könnyebb lesz lenyomozni, mint a nevet.

Amikor a munkára fogod a tegnapi túlórát, Jamie együtt-érző pillantással jutalmaz érte, és egy

/Angol/ Szegénykém! -et fűz még hozzá, aztán már nem is foglalkozik vele tovább. A fánk friss és finom - a kávé híg és jellegtelen az olasz espressohoz képest. Közben van lehetőséged kérdezni is Jamie-től aki közben elcsacsogja, hogy gondolkozik valami önvédelmi fegyver beszerzésén - valami félautomata sörétes puskán - mert azzal nem kell annyira jól célozni...
Mindenesetre emellett kiderül az is, hogy az a szám amit legutóbb felírt - egy könyv azonosítószáma - amit szeretne az unokaöccse elolvasni. A Hogfather című könyvet Terry Pratchettől. A jövő héten ki is szállítja a posta. Neked is kell egy példány? - érdeklődik.

Jamie meglátogatása után visszatérsz az őrsre, és elég hamar a végére jársz a címnek. A Hillcresti UC San Diego Orvosi Központé. Szép nagy kórházépület, rengeteg dolgozóval és pácienssel. A név tulajdonosa viszont nem ott dolgozik. De amikor rákeresel, szerencsére van találat! Egyszerre három is csak itt San Diegoban, és van egy negyedik találat is New Yorkban. Az egészségbiztosítási szám alapján feltehetőleg csak egy találatod lehetne - de így a bőség zavarával kell megküzdened.

- Logan Heights, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - konyhai kisegítő - 25 éves
- 1510 Dale St, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - ingatlanközvetítő - 45 éves
- 1880 Titus StSan Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - könyvelő - 32 éves
- 904 Lorimer St, Brooklyn, NY 11222, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - rendőr - 55 éves
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Augusztus 07. 08:39:43
Benito

A könyvtárban a hölgyet viszonylag gyorsan le akarom rázni, főleg mikor a Zabhegyezőről kezd el beszélni. Onnantól még jobban felgyorsítom a dolgokat. Szép gyorsan illedelmesen távozom, mely okát a munkámra fogom. Útközben jár az agyam, hogy tovább, majd Jamienél kicsit megállva elbeszélgetek vele miközben falom a potya piát és kaját. A könyv vonal itt nem annyira jön be, de kicsit meghőkölök az önvédelmi fegyver hallatán főleg a típus hallatán. Próbálnám lebeszélni, de az idő sürget. Inkább nyugtázom, hogy majd még visszatérünk rá. Majd "könnyes" búcsút veszek tőle s megköszönöm az ebédet.

Visszafele az őrsre még mindig töprengek, s mikor meglátom a találatok listáját, elfog az érzés, hogy el fogok késni. A négy találat közül, véleményem szerint kettő nem illik bele a képbe. New Yorkot és a konyhai kisegítőt teszem utoljára. Ingatlanos vagy a könyvelő? Ez a nagy kérdés. Gyorsan e kettő háttér információját lekérem, mit találni róluk a rendszerben. Ennek függvényében döntök, de ha semmi érdekes nem lesz akkor a nyomozást az ingatlanossal kezdem.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2020. Augusztus 12. 15:38:36
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Yazhi

A könyvtárat hamar magad mögött hagyod - nem úgy az érzést, hogy késésben vagy! Talán ezért is falod olyan gyorsan a potya ebédet, amit Jamie biztosított. Aki elég hamar tisztázza, hogy az ő könyv beszerzése nem függ össze az ügyeddel. Igaz, ha kicsit hamarabb kapcsolsz, akkor egy nappal beljebb lehetnél.
Jamie sörétes ötlete ellen elsőre azt tudtad felhozni, hogy nehezen fér el a retikülben - de csak annyit érsz el, hogy Jamie egy majd még meggondolom-ot válaszol a felvetésedre. A személyes, és szenvedélyes búcsú csókja még az őrs folyosóján befelé is izzik az ajkaidon, de mégis inkább a munkára próbálsz koncentrálni. Elsőre próbálod csökkenteni a lehetséges áldozatok számát. New York mesze van, így azt élből valószínűtlennek tarthatod. A konyhai kisegítő esetében is úgy érzed, hogy nem pont őt keresed. Így a figyelmedet a maradék két jelöltre áldozhatod.
(https://vignette.wikia.nocookie.net/amazing-everything/images/9/9b/Mooby%27s_fictional_restaurant_set.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/340?cb=20170304221716)
A könyvelő a Mooby gyorsétterem láncnak dolgozik.
Két gyorshajtás - 12 és 21 mérföld/órával lépte át a megengedett sebességet, illetve három tilos helyen megállás miatt volt eddig ügye a rendőrséggel az elmúlt hat év alatt. Az ingatlan közvetítő pedig a Realtor (https://www.realtor.com/realestateandhomes-search/San-Diego_CA)-nak dolgozik:
Róla is találsz feljegyzést - egy esetben nyilvános helyen alkohol fogyasztás, négy parkolási bírság mellett tavaly betörés áldozata is lett. Vittek tőle 534 dollár készpénzt, egy laptopot, két karórát, egy pár mandzsettát és egy parker tollat további 1773 dollár értékben.
Végül az ingatlan közvetítő mellett teszed le elsőre a voksodat. A rendszerben megvan a címe, telefonszáma is. Amit felhívva akár időpontot is tudsz vele egyeztetni. Csak az a kérdés, hogy mint rendőr, vagy mint potenciális vevő beszéled le vele a találkozót. De amíg ezek végiggondolásával foglalkozol, azt veszed észre, hogy

(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Yazhi.jpg)
Yazhi az asztalodhoz lép. Ő az őrs egyik jogi képviselője - és addig jó, amíg nincs közös ügyetek.
/Angol/ Helló Benito! - köszönt dallamos hanglejtéssel. Ha jól tudod, navajo felmenőkkel büszkélkedhet - Találkoztál az anyósoddal? - kérdi
/Angol/ Tudod, hogy mi történt? - kérdezi, s tarthatsz tőle, hogy úgyis megtudod.
/Angol/ Hallottál már a Defender alapítványról? Ez a civilek jogi képviseletét látja el túlkapás gyanús esetekben a San Diegói hatóságokkal szemben. Ők fogják a mobilos punkot képviselni, mert nem volt nála fegyver - és az őt leterítő lövéstől tolókocsiba került - tudatja veled a kellemetlen hírt. Ami azt jelenti, hogy a belső ügyosztály nem csak meghallgat, hanem rád is fog szállni, nehogy azzal vádolják meg a testületet, hogy megpróbálják elkenni egy esetleges túlkapás következményeit.
/Angol/ A srác gyógykezelését és rehabilitációját akarják kifizettetni a rendőrséggel, vagy veled. Mivel nem volt biztosítása - így az életmentő műtét számlája a kórházi kezeléssel együtt jelenleg 212 441 dollár, és napi 3700 dollárral nő, amíg ki nem tehetik a kórházból. Az orvosok szerint a számla feltehetőleg picivel fél milla felett fog megállni. Nem lesz egyszerű a dolog, mert várhatólag összeszedik az összes ismerősüket, hogy ellened valljanak, hogy lelőtted a szegény beteg nagymamájához igyekvő telefonáló srácot. A pénzt az adófizetők  már biztos, hogy bukták. Mert vagy a rendőrség nyeli be - amit az adófizetők tartanak fent, vagy pedig a kórház - amit szintén az adófizetők pénzelnek. A srác pedig nem tűnik olyannak, mint aki meg tud fizetni fél millió dollárt - sorolja a tényeket, melyből kezd kirajzolódni, hogy legjobb esetben is kellemetlen napok várnak rád - még ha a végén tisztázni is tudnak.
/Angol/ Szívás, mi? Gondold át a dolgot, mert majd le kell ülnünk, hogy megbeszéljük - kik támaszthatják alá az állításaidat, és hogy mi is történt! Addig is kitartást! - veregeti meg bátorítólag a vállad, és távozik.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Augusztus 26. 09:14:29
Benito

A potya ebéd után s Jamievel való találkozás után minden jónak tűnik, míg vissza nem térek az őrsre. Lekérve a keresett személyek adatait s a találatokat vizsgálva az ingatlanos mellett döntök. Mindez rendben is van, míg Yazhi meg nem jelenik. Igazából szívesebben képzelném el vele magamat egy jobb s kellemesebb szituációban, mint a mostani. Végig hallgatva nem kecsegtet túl sok jóval a jövőbeli kapcsolatunk körül kialakult bonyodalom. Mikor mondja, hogy beszéljünk össze egy időpontot nem vagyok rest s nem habozok, azonnal lecsapok a lehetőségre s  kérem, hogy jelöljön ki egy időpontot, addig átgondolom a dolgokat.

Visszatérve ezek után az ingatlanoshoz, kicsit gondolkodóba ejt, hogy mit és hogyan kellene kezdenem a vele való történetet. Végül arra a megoldásra jutottam, hogy felkeresem a címen, ami megvan adva, de valószínűleg dolgozik, így csak munka után tudom felkeresni.

Ezek után felhívom Emilyt, hogy rám érne-e mostanában, hiszen van egy kis megbeszélni valónk. /utóbbit persze már nem mondom telefonba/
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2020. Szeptember 14. 18:04:50
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Ingatlanközvetítő

Yazhi csak egy pillanatig gondolkozik az időponton.
/Angol/ Rendben főnök! Akkor legyen holnap délelőtt kilenckor a Fánkoldában! - javasolja az őrssel szembenlévő aprócska pékséget, amit a kollégák előszeretettel látogatnak - Nem kell hoznod semmit, ez egy barátságos helyzetelemzés és válságtanács lesz! - magyarázza, hogy miért nem az egyik rideg rendőrségi tárgyalóban kívánja megejteni a beszélgetést.
/Angol/ Addig is vigyázz magadra, mert a srác bandája nem kizárt, hogy megpróbál megtalálni! - hívja fel a figyelmedet a lehetséges bonyodalmakra, majd szépen távozik is. Nincs kétségem afelől hogy az elhangzottakat szóról-szóra képes volt megjegyezni. Talán még egy ideig követed is tekinteteddel farmernadrágba rejtett formás alakját.

Aztán felhívod Emilyt, aki a a negyedik-ötödik csengésre fel is veszi

/Angol/ Nyomozó? - búgja úgy, hogy nem épp az ügy jut eszedbe elsőre. Végighallgat, aztán két lehetőséget ajánl fel neked
/Angol/ Három és öt között ráérek, vagy pedig este hét után bármikor! - árulja el, hogy miből választhatsz - Szóval hol és mikor találkozzunk? - szegezi neked a kérdést.
Az ingatlanközvetítő feltehetőleg valóban dolgozik, De mivel pontosan tudod hol, és melyik cégnél - így nem okoz gondot a telefonszáma megszerzése. Ennek birtokában felhívva az ingatlanközvetítőt - meg tudtál beszélni vele egy találkozót. Telefonon keresztül egy vidám és energikus férfit ismertél meg, akinek lelkes lendülete akkor sem tört meg, amikor elárulod, hogy ki vagy, és miért keresed. Megegyeztetek egy találkozóban másfél óra múlva Grant Hill kertvárosi részében, Lucy pékségénél. (https://www.google.com/maps/place/Lucy's+Bakery/@32.7059852,-117.127379,17z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x0:0xb3ff488f548dfd17!2sEl+Salvadoreno!8m2!3d32.706238!4d-117.132946!3m4!1s0x80d95375ee071acf:0x989c113722a2356b!8m2!3d32.7059827!4d-117.1272223) A pékségben elsősorban fánkokat és hamburgereket, szendvicseket, valamint sós és édes süteményeket árusítanak.Az aprócska, frissen sült tészták illatától súlyos boltban csak vásárolni tudsz - s ha enni is akarsz -  azt a bolt előtti műanyag asztaloknál és székeknél tudod megtenni. Mivel te érkeztél előbb oda - a megbeszélthez képest tíz perccel - így kénytelen vagy várakozni. Csak rajtad áll, hogyan töltöd el az időt. Végül a megbeszélt időpont előtt öt perccel befut Alvino is, aki egyből odalép hozzád.
(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/Alvino-Marlon-Limcuando-Dimayuga-ingatlankozvetito.jpeg)
Élénk, fiatalos viselkedésű ázsiai férfi - barátságosan kezet nyújt.

/Angol/ Nyomozó? - kérdezi, és joggal, mert több vendég jelenleg nincs rajtatok kívül. Határozottan megszorítja a kezed
/Angol/ Ne haragudjon, még veszek egy szendvicset, mert ma még nem sikerült ebédhez jutnom! - mondja, aztán besiet a boltba, ahonnan kisvártatva visszatér, és némi szemrevételezése után helyet foglal az egyik székben.
/Angol/ Nos, miben segíthetek? Mert gondolom nem lakást szeretne venni, eladni vagy bérelni - vonja le a konzekvenciákat arról, hogy hivatalos közegként mutatkoztál be neki. Közben nagyot harap a jókora méretű szendvicsébe, és jó étvággyal kezdi el rágni, és kíváncsian várja, hogy előrukkolj valamivel. Amikor a Hillcresti Orvosi Központot említed meg neki, kissé elcsodálkozik.
/Angol/ Igen, jártam ott - ismeri be - Sőt, a számlát is kifizettem - teszi hozzá mentegetőzve - Tavaly voltam bent, úgy fél éve. Otthon éppen átalakítottam a konyhát, és sajnos eldőlt a létra, amin álltam. Bár időben leléptem róla, de rosszul, és bokánál ínszalag szakadás miatt vittek be. Az önrész ötszáz dollár volt, a többit a biztosító fizette. Pár  hét betegszabadság, utána meg bicegve kergettem az ügyfeleket. De most már kutya bajom! - zárja le vidáman, aztán megkérdezi - De miért is került elő ez az eset? Csak nem biztosítási csalás miatt nyomoz? Még a leleteim is megvannak, ha kell! - nyugtat meg, aztán újra beleharap a szendvicsébe.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. Október 14. 11:19:10
Benito

Már csak ez kellett nekem, hogy ez a Yazhi is bekavarjon. Eléggé úgy érzem, mintha a fellegek összecsaptak volna a fejem felett vagy, mintha egy bödön ürülék a fejemre zuhant volna. Helyeslően bólintok a megbeszélt találkozóra a lánnyal, majd miután elment s elindulok az ingatlanoshoz, felhívom Emilyt. Közben Yazhi utolsó mondatára gondolok, hogy kellett-e ez nekem? Miután Emilyvel beszéltem megeggyezek vele 3-5 közötti intervallumban s, hogy oda megyek hozzá.

Nem sokkal később az ingatlanossal megbeszélt helyhez érek, s be is megyek rendelek egy innivalót. Kis késéssel, de meg is jelenik az ipse, majd belekezd a mondandójába, de még véletlenül sem érzi a helyzet súlyosságát. Megvárom, míg a szendvicsét megeszi, nem akarom, hogy félre nyeljen s én legyek a hibás, hogy megfulladt, vagy hogy lehánnyon. Miután végzett az evéssel körvonalazom neki a történteket, s a halott személyekről érdeklődöm, mit tud, vagy azon személyek munkájáról, esetleg közös kapocsról, könyvről, egyszerűen mindenről áttekintően, körülményesen végig kérdezem.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2020. November 16. 19:55:00
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Ingatlanközvetítő

Lehet, hogy Yazhi nem épp egy örömteli munkakapcsolat kezdetét lebegtette meg előtted, de legalább segíteni akar neked, és nem még mélyebbre nyomni a nevezett matériában. Nem kizárt, hogy utána a telefonos beszélgetés Emilyvel kissé jobb kedvre derít - noha vele sem épp eseménytelen a kapcsolatod.
/Angol/ Ha így szeretné, akkor nekem is megfelel Benito! - válaszolja lágyan Emily - Várni fogom! - búgja búcsúzóul, s óhatatlanul felötlik benned a kérdés, hogy biztos, hogy csak egy beszélgetést fixáltál-e le?

Elsőre az a benyomásod, hogy az ingatlanos azt hiszi, hogy a megkeresésedet valamilyen távoli, számára jelentéktelen ügyben ejted meg. Ebben valójában nincs semmi meglepő, hiszen átlagos polgári életmódjával eléggé elszeparált, eseménytelen és talán unalmas, de feltehetőleg kellemes mindennapokat tudhat magáénak. Azaz nyomózót látva nem brutális sorozatgyilkosra és utcai bandákra, hanem legfeljebb adócsalásra asszociál. Talán még egy kicsit irigyelni is lehet a naivságáért - hiszen neked évek óta nem adatott meg ilyesmi.
Amikor elkezded finoman ismertetni a helyzet rá vonatkozó részét, látszik a meglepetés és hitetlenkedés az arcán.

/Angol/ Na nem, ezt nem hiszem el! - néz körbe, és láthatóan keres valamit - Ha ez nem valami átverős műsor, akkor mutassa a jelvényét még egyszer! Szeretném jobban megnézni! - ellenkezik kissé, de mikor megtapogathatja a jelvényt, sóhajtva adja vissza.
/Angol/ Kár, hogy nem hamisítvány - jegyzi meg kissé letörten. A kérdéseidre viszont viszonylag kevés sallanggal válaszol - mert amikor felsorolod neki a neveket, egyszerűen csak megrázza a fejét.
/Angol/ Egy kivételével egyik név sem ismerős. Csak az a Peter Sferra nevű alak. Lehet, hogy ügyfél volt - de van esetleg fotó róla? - kérdezi, s közben előveszi a telefonját, és elkezdi böngészni - nem, a kontakt-listában nincs... - aztán előhúz egy zsebnaptárat, s elkezdi végigpörgetni. Két-három percig keresgél, aztán rábök az egyik napra.
/Angol/ Megvan! Peter Ferro! - potenciális vevő volt. Megmutattam neki öt lakást is az egyetem környékén, de végül inkább csak a bérlésnél maradt. Fiatal, egyetemről  nemrég kikerült kissé  túlsúlyos srác - valami távközlési cégnél talált munkát, ha jól emlékszem. De azt mondta, hogy majd pár év múlva ismét megpróbálkozik velem a lakásvásárlással... - meséli, és feléd fordítja a naptárát. Úgy tűnik, hogy csak a névhasonlóság vezette meg az emlékezetét elsőre. Utána a többi kérdésed is látszólag vakvágányra fut, mert sem munkában, sem hobbiban, sem könyvben, sőt, még látogatott vendéglátó helyekben sem látsz átfedést. Egyedül a kórház tűnik kapcsolódási pontnak - de még csak az sem az igazi, mert nem emlékszik, hogy ott bármelyikükkel is találkozott volna. Mondjuk ezzel kapcsolatban kezd motoszkálni valami neked. Joe rendszeresen járt kórházba. S ha ez nem lenne elég, még az építésvezető a Safe Home-nál - Donald említett valami olyasmit, hogy Peternek korábban balesete volt. Torresnak meg leukémiája... Viszont hogy a képbe hogyan illeszkedik a veled szemben ülő ingatlanos - arról most fogalmad nincs...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2020. December 22. 15:33:45
Benito

Tipikusan az az érzés fog el, hogy jó nyomon vagyok, de valamiért nem találok nyomot. Tudom, hogy jó az irány, de nem áll össze rendesen a kép. Mindenesetre nagyon laza kapcsolat megvan az ingatlanos fickónál, de ez nagyon kevés. Utána kellene járni a többinek is. Megköszönöm az Alvinonak a segítséget. Felírom neki a telefonszámomat, hátha eszébe jut valami, vagy bármi van akkor csörögjön rám feltétlenül s vigyázzon magára. Folyamatosan jár az agyam, elindulok háromra a megbeszélt találkozóra Emilyvel, hátha ismerősek lesznek nekik ezek a nevek, vagy tud valamit erről a kórházról.

Beszállok az autóba s tervezem a napokat, még a kórházba is be kellene nézni, a másik három fickót is le kellene csekkolni, mert nem hagy nyugodni a dolog, félő, hogy az idő ellenem dolgozik. Nem szeretném, ha lenne egy következő, negyedik áldozat, ebben a szörnyű gyilkosság sorozatban.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2021. Január 25. 20:06:19
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Emilyéknél
Időpont: 15:13
Esemény: forró nyomon

Van az úgy, hogy nem látod a fától az erdőt. S most pont ilyen érzésed van. A gondolat, hogy meg tudnád oldani, csak valami elkerülte a figyelmedet úgy szaladgál a fejedben, mint fél tucat hangya. Nyugtalanító és zavaró érzés. Ám az már kezd világossá válni, hogy a kórház lesz a közös pont. Talán egy dolgozó lesz a gyilkos? Vagy más magyarázat van? Alvino nem elteszi, hanem beírja a telefonszámodat a telefonjába, és cserébe átnyújt neked két névjegykártyát, melyeken a neve és elérhetőségei közt még a fotója is szerepel.
/Angol/ Tessék, nyomozó! Tegye el őket. Egyet tehet az aktába, egyet meg félrerakhat magának arra az időre, ha egyszer ingatlan eladáson vagy vásárláson töri a fejét! - szól barátságosan. Látod, hogy ahogy távozik, alaposabban körülnéz az utcán - mintha keresne valakit, aztán telefonra kap, és elsétál
/Spanyol/ Helló szépségem! Most találkoztam a nyomozóval, és kiderült, hogy egy elég durva ügyben  keresett...

Te is elindulsz a kocsid felé, majd pedig Emilyékhez. Kis szerencsével talán tud valamit, ami korábban nem tűnt fontosnak, de most már a konkrétabb kérdések segítségével rábukkanhatsz. Az órára pillantva látod, hogy van még bő másfél órád, hogy odaérj háromig - és az út csak húsz perc. Azaz van egy órányi szabadidőd, amit vagy a kocsiban, vagy valami vendéglátó helyen vagy máshol tölthetsz el a megszerzett információkat rendszerezve.

Emilyék címéhez érve látod - pontosabban elöször hallod, hogy zajlik az élet.
/Spanyol/ Hogy rohadna le a keze az összes kisköcsögnek! Csak találjam meg, és úgy szétütöm a hülye fejét, hogy az anyja sem fog ráismerni! - hallod már a lépcsőházból Eva közeledő hangját, hogy a lépcsőház aljában találkozzatok. Ő a ház hátsó része felől érkezett, kezében egy kerékkulccsal. Kissé izzadtan, porosan lép be az ajtón. Egy sarun, szűk fehér  toppon, és egy némi jóindulattal egy zsebkendőnél valamivel nagyobb anyagból készült fehér miniszoknyán, és az alóla ki-ki villanó vörös alsóneműn kívül mindössze egy strasszos köldökpiercinget visel. Ez, és temperamentumos fellépése, dühtől szikrázó sötét szemei nem kizárt, hogy a te fantáziádat is beindítja.  Ahogy meglát téged, a kezében tartott kerékkulccsal int neked, és melléd sétál, hogy megnyomja a lift hívógombját.
/Angol/ Helló, nyomozó! - köszönt közben lehiggadófélben - Szakmai vagy privát látogatásra jöttél? - tudakolja - Csak  mert mostanában Emily nagyon a szájára vett téged! - érint meg ujjheggyel öltájon. Aztán megérkezik a lift
/Angol/ Azért az becsülendő, hogy még nem álltál le az üggyel! - jegyzi meg Eva beszállás közben, hiszen ő nem feltétlen tudja, hogy ez nem önálló eset. Felérve az emeletre két suhanc száll be helyettetek a liftbe, és Eva villámló tekintetétől kísérve csak egy bátortalan helló!-ra futja tőlük. Viszont amikor csukódik az ajtó, az egyiknek végül megjön a hangja, és feltehetőleg egy félbeszakadt beszélgetést kezdenek el folytatni
/Angol/ Szóval a tévében láttam, hogy Alulsztráliából, ahol a kloakamackók élnek...
sajnos a többit nem sikerül megtudnod, mert az ajtó becsukódik, és a lift elindul lefelé. Eva picit elhúzza a száját.
/Angol/ Van ám itt színvonal, mi? - kérdezi tőled cinikusan, aztán betessékel a lakásba. Ahol Emily a nappaliban éppen hivatalosnak tűnő iratokat rendezget az asztalon. Emily jelenleg egy frissen vasalt, mély dekoltázsú halványkék blúzt, és egy lazább, de bokánál tenyérnyi szélesen szorosan a lábra tapadó sötét nadrágot visel, szépen kiemelve nőies domborulatait.
/Angol/ Helló Benito! - búgja neked, és Evára pillant, aki ezt kihasználva belekezd
/Angol/ Valami barom kiszúrta a mustang két kerekét! - int a kerékkulccsal az ajtó felé - és nem tudom, hogy a rágós hülyegyerekek, Luigi vagy valami más fasz szórakozik velünk! - Magyarázza, aztán rád néz
/Angol/ Ha most nem kellek, megyek és lezuhanyzok! teszi le a kerékkulcsot az egyik szekrényre, aztán a fürdőszoba felé menet odaszól Emilyhez
/Olasz/ Van negyed órád rosszalkodni! - nevet rá, és eltűnik az ajtó mögött. Úgy tűnik, hogy Eva nem tudja, hogy érted az olaszt is. Emily feléd fordul
/Angol/ Nos, Ben, most hogy így együtt vagyunk, mit is szeretne? - kérdez tőled érdeklődve, és kissé előrébb dől, hogy jobban hallja a válaszodat - vagy hogy egy kissé elvonja a figyelmedet a dekoltázsa.
Emilyt végül kifaggatod, hogy ismeri-e az ügy többi áldozatának nevét - de egyikük sem tűnik neki ismerősnek. Megpróbálkozol még a könyv azonosítóval, de igazából csak azt sejti, hogy valamilyen azonosítószámot lát, de hogy mit, azt nem tudja. Miután elárulod neki, utána sem ugrik be neki semmi a könyvről vagy a címéről. De amikor a kórház kerül szóba, ott a felismerés szikrája csillan a szemében.
/Angol/ Persze, hogy ismerős! Constanzo korábban leukémiás volt, és ott kapott sugárkezelést, majd csontvelő átültetést. Miután felépült, oda járt rehabra is, majd utána kontrollra. Nem rég épült fel. Itt vannak az orvosi papírjai is! - odalép az egyik szekrényhez, és lehajolva kiemel onnan egy igencsak vaskos irattartót.
/Angol/ Tessék! - nyújtja át - De majd kérem vissza, mert mg szükség lehet rájuk! - köti a lelkedre - De ez mégis hogyan illik a képbe? - kérdezi Emily, s közben megcsörren a mobilod. Alvio az. Ahogy felveszed, egyből beleszól - kissé idegesen hadarja
/Angol/ Helló nyomozó, Én vagyok az, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga, az ingatlanos. Azt mondta, hogy hívjam, ha valami eszembe jut, vagy furcsa dolgot tapasztalok! Ööö... nem tudom, az mennyire furcsa, hogy betörték a kocsim ablakát, és elvitték a kesztyűtartóból a bankkártyáimat? - kérdezi ideges hangsúllyal.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2021. Február 06. 15:51:43
Benito

A kórház!!! Valóban ez lehet a kapocs, csak mindez valami oknál folyvást elkerülhette a figyelmemet... Nem érdemes azon viszont bosszankodnom, hogy mi lett volna, ha vagy mennyi időt pazaroltam el... Átveszem az ingatlanközvetitőtől a névjegykártyákat s miután elköszöntünk egymástól, a fenmaradó időmben elrendezem saját gondolataimat, hogy s miként tovább. Majd mikor indulnom kell elindulok Emilyék cimére.

A lépcsőházban feltűnik Eva hangja, s hangja után ő maga is a latin temperamentumával. Hát igen, nincs mit tagadni, ő is elég rendben van. Liftben egy kis bájcsevegésre adjuk fejünket mig fel nem érünk. Igyekszem kimeritő válaszokat adni számára.  Viszont meglepődöm, azon amit mond. Épp érdeklődni akarnék, hogy hogy is érti a dolgot, de a helyzet adja magát nem igen lehet félre érteni. Szó szót követ Eva és Emily között. Majd tekintetem ingencsak vonzó Emilyre vált, ahogy közelebb hajol felpezsdül a vérem, nehéz a koncentráció. Végül csak kitudok csikarni némi infót belőle, de az is az ingatlanos hivása zavarja meg. Gyorsan megnyugtatom, hogy nem sokára ott leszek, elkérem a cimet ahol van és kérem várjon meg ott ahol van s ne nyúljon semmihez.

Ismételten Emilyhez fordulok. Elteszem Constanzo orvosi paprjait.
/angol/ - Igérem visszafogom hozni mielőbb. - mondom neki, majd olaszra váltva kicsit huncutan - /olasz/ - Mennyi időnk is maradt? Tiz perc?

Majd várom Emily reakcióját. Annak fejében cselekszem.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2021. Február 24. 19:41:27
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Emilyéknél
Időpont: 15:18
Esemény: forró nyomon

Lehet, hogy eddig elkerülte a figyelmedet a kórház - de most már pontosan tudod, hogy merről kell felgöngyölítened az ügyet. S ha bele gondolsz, nem is rossz a teljesítményed - alig pár nap kellett, hogy össze tudd kötni az ügyeket.
Talán Emilyéknél felmerült benned a gondolat, hogy esetleg félreérted Evát, de a latin leányzó nem sok kétséget hagy, miután alátámasztotta a mondandóját... is. Ebbe a képbe pontosan illik az az olasz mondat is. Hogy Emily mozdulata mennyire volt kiszámított, azt viszont nem tudnád megmondani. Lehetett szándékos, vagy csupán egy, az évek alatt berögzült szokás, mellyel fel tudja hívni magára a figyelmet. Ki tudja? De a figyelmedet mindenképp magára tudta vonni - pontosabban el a munkádról. Ennek ellenére azért további információkat tudsz megszerezni, mely egy másik fontos kérdést próbál megválaszolni - hogy milyen kapcsolat lehet a gyilkos és az áldozatai között. A válasz immár itt is szép alakot vesz fel, mint E... Szóval szépen beleillik a képbe a kórház, mint közös helyszín. Ráadásul legalább száz oldalnyi orvosi papírral lettél gazdagabb - amelyből ki tudja, hogy még milyen további közös pontokat lehet majd kiszűrni? A beszélgetést aztán Alvino zavarja meg, újabb lehetséges nyommal, vagy épp vakvágánnyal. Emily a kérdésedre szándékosan tettetett meglepetéssel kérdez vissza

/Olasz/ Oh, Ben, maga is az ötpercesek közé tartozik? - aztán kacéran megkérdezi - esetleg Mr. Hurrikán a beceneve? - teszi fel a kérdést, hogyan is állsz a témával...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2021. Március 23. 16:45:49
Benito

Elég jól összejöttek az információ morzsák, hogy valami most már kialakuljon, mely igen csak csábitóan, hat arra, hogy az ügy mielőbb véget érjen, ehhez az orvosi jelentések is hozzátesznek egy adagal. Viszont, ami nem hagyja lankadni a figyelmemet Emily viselkedése. Viselkedése, mely elég kihivó és egyben igéző. Hamar ki tudja zökkenteni az embert a dolgából, s most, hogy elkinálkozik a lehetőség egy légy ottra, most is jön az összezavarás. Nem várt bekérdezésre, nincs idő hezitálni a válasszal.

/olasz/ - Lehetek akár hurrikán, de ugyanakkor vagyok hosszantartó záporeső, mikor mit kiván a helyzet. - próbálok frappáns válasszal előrukkolni, aztán meglátjuk, mi is sül ki belőle. Igy vagy úgy, egy biztos, hogy dolgom végeztével úticélom Alvino lesz.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2021. Április 17. 20:30:39
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Alvio ügyfelénél
Időpont: 16:12
Esemény: kártyák

Elégedett lehetsz magaddal. Nem elég, hogy az ügy feltehetőleg végre sínen van, de talán még Emilynél is célegyenesben lennél? Az biztos, hogy a figyelmedet (is) kellőképpen felkeltette. Talán a visszakérdezése egy kicsit meglep, de látod, hogy aztán Emily elégedetten bólint
/Olasz/ Azt már látom, hogy az esze gyorsan jár - mosolyodik rád - derítsük ki, hogy mi a helyzet a többi fronton - búgja neked, aztán felállva a kanapéról odalép hozzád,  határozottan megragadja a szövetnadrágod övét, és elkezdi kicsatolni.
/Olasz/ Kissé szűkös a hely, nem igaz? - kérdi huncutul - Sajnálatos, hogy  siet Ben - így csak egy gyors franciára lesz idő, hogy másokkal ne akarjon keménykedni - húzza le a slicced, hogy utána beváltsa az ígéretét. Amiből aztán sok mindent megtudsz - egyrészt azt, hogy természetes adottságai vannak, mind fizikailag, mind pedig szakmailag. Valamint hogy Torres mit is kedvelhetett annyira ebben a szőke ciklonban. Harmadrészt pedig azt, hogy olyan vagy, mint az M&M-s, és Emily kezelésében nem sokáig húzod...
Szerencsére? Eva nem kerül elő ez idő alatt, és nem is toppan be más hívatlan látogató. Végül Emily még elkísér a bejárati ajtóig, aztán búcsút int neked

/Angol/ Viszlát Ben! Az iratok megvannak? Elnézést, de most azt hiszem felsőt kell cserélnem! - int hátra a lakás fele, aztán utadra enged.

Autóba ülve elindulsz Alvino által megadott címre. Bő háromnegyed órás furikázás után érsz oda az öböl feletti negyedbe. Ez már nem az a kimondott csóró környék, de néhány milliomos bizony félve szállna ki a negyed félreeső utcájában. Pedig alapvetően kellemes hely - messze kellemesebb, mint ahol te is laksz. Rendezett házak, takaros kertek - de ennek ellenére te is elhaladsz egy pár helyi dísz-vagány mellett. Az egyik ház előtt az utcán parkol két új típusú lesötétített SUV, és a járdán hat - az autóhoz hasonlóan lesötétített intelligenciájú fiatal srác társalog. Frissen jöhettek a partról, vagy a konditeremből, esetleg a kocsmai kidobók diegoi versenyéről. Nagydarabok, kigyúrtak, és a ruházatuk alapján módosak is - jó ízlés nélkül. Pont az a kategória, akiket az utcai punkok a város rosszabbik felén keresztbe megesznek, mire rájönnek, hogy nem ők az igazán kemény arcok.

Alvino az egyik ház  előtt parkol, melynél az eladó tábla is ki van téve. Egy kerti pavilonban ücsörög az árnyékban, egy behűtött koktél, és egy ázsiai származású fiatal férfi társaságában.

(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/LuPeng.jpg)

Alvino int neked, amikor kiszállsz a kocsiból, a másik pasas csak érdeklődve figyeli, hogy ki is vagy te. Odaérve hozzájuk Alvino megszólal
/Angol/ Örülök, hogy ideért nyomozó! Ő itt Lu Peng, az egyik ügyfelem, aki el akarja adni ezt a házát - mutat be téged.
/Angol/ Nyomozó! - köszönt téged Peng, aztán megkérdi - Egy pohár jeges Atomic Cat jöhet? - kérdezi a kancsóra mutatva. Ismered - tonik és narancsos dzsúsz egy kevés koktélcseresznyével díszítve. Miután túlestél a nehéz választáson, Alvino megszólal
/Angol/ A kocsim ott van! - mutat a beállóra, melynél valóban a felvázolt eset forog fent. Az anyósülés tele van szórva az oldalablak üvegtörmelékével, és nyitva van a kesztyűtartó, melyből pár apróság, mint elemlámpa, és pár blokk kiszóródott. Nem sokkal odébb a fűre van dobva egy üres bőr pénztárca.
/Angol/ Nos? - kérdi, tőled nem messze topogva Alvino - A kártyákat már letiltattam. De amiatt aggódom, hogy tudja a címemet aki elvitte a pénztárcám tartalmát. Pedig csak kétszáz dollár volt benne, és ennyiért képes volt beverni az ablakot? Ha meg nincs szerencsém, akkor meg a belezős-szemezős engem akar kicsinálni, és valamelyik éjjel engem fog kicsontozni, mert rájött, hogy Alvino steaket akar enni nyersen? - kérdezi idegesen a lehetőségtől. Körbejárod a kocsit, meg a kertet, valamint az utcán is pár háznyi részt, de semmi gyanúsat nem találsz elsőre.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2021. Július 29. 10:45:41
Benito


Nagy elégedettséggel tölt el, hogy sikerült Emilyt is befűzni, igaz nem feltétlen úgy ahogy szerettem volna, de félsikert is sikernek könyvelem el. Miután megtörténtek a dolgok, nincs más, mint előre. Elköszönök Emilytől majd autóba szállva elindulok Alvinotól kapott cimre. Közben kémlelem a táj "szépségeit", elgondolkodva, most, hogy is tovább. A házhoz érve megejtjük a bemutatkozást Liu Penggel, de nem élek a lehetőséggel nem kérek semmiféle frissitő koktélt, udvariassan visszautasitom. Körbejárom a környéket, de miután semmi gyanúsat nem észlelek elteszem zacskóba a pénztárcát, hátha találnak majd rajta ujjlenyomatot, ami alapján el tudok indulni. Alvinoval közlöm, hogy lehet itt az ideje egy zárcserének a lakásán, illetve nem árt, ha meghúzza magát máshol egy pár napig. Esetleg van-e ilyen hely, megkérdem tőle. Majd kérem, hogy várjon kicsit. Beszállok az autóba és átfutom az orvosi kartonokat, hátha találok benne valamit. Közben jár az agyam.... Megkérdem, merre lakik, megpróbálok éjjelre valakit odaállitani, ha más nem akkor én leszek ott egy darabig...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2021. Augusztus 24. 18:26:08
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Alvio ügyfelénél
Időpont: 16:40
Esemény: kártyák

Útban Alvino felé az autóút igencsak kellemesnek hat. Egyrészt van lehetőséged azon tűnődni, hogy ha nem kellett volna ennyire sietni, mi mindenre lehetett volna kapható Emily - amit később feltehetőleg még pótolhatsz. Másrészt végre úgy tűnik, hogy nyomon vagy - és ez az érzés a legtöbbször nem is hagyott eddig cserben. Ráadásul az idő is kegyes - azaz kissé felhős, és így a szűrt napfény nem próbál meg mindenáron élve megsütni az üvegen keresztül.

Pengnél az idő álmos eseménytelenségbe kezd el süppedni - péntek délutáni rutin egy olyan  rókának, mint te. Láthatóan nem sértődik meg, hogy visszautasítottad a kínálást, de ezzel a maga részéről jórészt letudta az udvarias vendéglátás rá eső részét. Azért még hozzáteszi

/Angol/ Nagyra értékelem a tapintatot, hogy jelzés nélküli kocsival szállt ki - így nem kell magyarázkodnom a leendő vevőknek - köszöni meg burkoltan azt, hogy nem valamely kollégádat küldted ki ide. A pénztárcát az eljárásnak megfelelően begyűjtöd, és beszélsz Alvinoval. A zárcserén elsőre picit meghökken, de aztán hamar belátja, hogy igazad lehet
/Angol/ Erre nem is gondoltam, de teljesen logikus! Mindenképp leszervezem még ma! - ígérte, hogy aztán amikor tartalék lakásról kérdezd, elmosolyodjon
/Angol/ Nyomozó, ingatlanos vagyok. Legalább egy tucat ingatlanra van szabad bejárásom - nyugtat meg, hogy ezzel a résszel nem lesz gond. Aztán még elárulja, hogy a Front street 799-en van egy apartman, és akkor oda átköltöznek a nejével. Az a belvárosban van, a csődbíróság, a (kb. 20 emeletes) városi fogda és a Meridian hotel melletti épület, önálló portaszolgálattal. Mivel a fenti helyeket alapesetben is jól őrzik, így nem nehéz olyan embert találnod, akit ki lehet egy sarokkal odébb helyezned az elkövetkezendő három napra. Alvio állandó lakcíme egy kicsit nehezebb dió, mivel ő is a kertvárosra esküszik, de pár perc múlva  visszaszólnak, hogy két rendőrt - azaz egy jelzés nélküli rendőrautót két napra minden nehézség nélkül ki tudnak helyezni a kérésednek megfelelően.
Közben még átnézed az orvosi kartonokat, de jelenleg nem akad meg semmin a szemed. Addig Alvino telefonál, és a foszlányokból hallod, hogy épp zárcserét rendel ma délutánra. Így az a szokatlan eset állt elő, hogy elvileg nem kell többfelé szakadnod - sőt, te döntheted el, hogy hol és mivel töltsed el az idődet holnapig...
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2022. Július 07. 13:52:46
Benito


Elég húzós egy nap volt az biztos. Volt itt minden sex drog rock and roll. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy miért törték be Alvino kocsijának ablakát. Kicsit amolyan áll rablásnak tűnhet, mert nem sok minden tűnt el.

/angol/ - Te Alvino! Nem lenne gond, ha körbenéznék a lakásán? - választol függően folytatom a tevékenységem. Ha megengedi akkor körbe nézek, majd vissza megek az örsre befejezni a mai papirmunkát. Az orvosi kartonokat jobban átnézem, illetve a könyvelő dolgait is átfutom még egyszer. Ha nem engedi, akkor nem nézem meg a lakást, de a többivel folytatom. Zavar, hogy olyan vagyok, mintha vak lennék, pedg biztos, hogy valahol itt van a kulcs a szemem előtt....

Miután végeztem a napi munkával, felhivom Jamie-t, hogy nem ugrunk le a bárba, majd haza megvacsorázni, lazulós esti programot csinálni. Szükségem is van rá az egész napos hajtás végett. Érzem a vállaim súlyát, jó lenne azokat is kiropogtatni, kipihenni magam.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2022. Július 15. 20:53:23
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Alvinónál és az örsön
Időpont: 18:25
Esemény: leletek

Alvino a kérdésedre megrázza a fejét
/Angol/ Semmi akadálya, nyomozó - válaszolja - a címem 1510 Dale Street. Talán nem is baj ha elkísér, mert így nyugodtabban megyek haza, hogy összepakoljak pár apróságot, és lerendezzem a zárcserét!
Aztán elköszön Pengtől, és a betört ablakú kocsijába szállva kényelmes tempóban átvezet a házához. (https://www.google.com/maps/place/1510+Dale+St,+San+Diego,+CA+92102,+Egyes%C3%BClt+%C3%81llamok/@32.7216303,-117.1311616,3a,75y,275.29h,74.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWF18ixcWfMpyq_PnJA6JdA!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x80d95481e1a2b4bd:0x42fcd1c06a0f2b46!8m2!3d32.7215975!4d-117.1314128)
Nos, ez a környék már inkább közelebb áll a te jövedelmi viszonyaidhoz - a feltörekvőben és a lecsúszóban lévő lakosok gyűjtőhelye. A ház a szomszédaihoz képest ugyan kicsi, de jó állapotban van. Az egyedüli bosszúságot az okozza, hogy a szemetet ugyan elszállították, de a kukákat össze-vissza borogatva otthagyták az úttest szélén - elfoglalva a közvetlen parkolóhelyeket. Alvino kikászálódik a kocsiból, és gyorsan a helyére rángatja az üres kukákat. Aztán int neked
/Angol/ Jöjjön, nyomozó! - invitál, és elindul a ház felé. Elsőre nem is látsz semmit, ami betörésre utalna - az ajtó és az ajtózár is ép, akárcsak az ablakok - amiken lehúzott sötétítők próbálják meg kint tartani a meleget - ahogy az eléjük szerelt rácsok a betörőket. Ha akarnál törni, a szomszéd házak kevésbé tűnnek védettnek, és a nagyobb alapterületek ugye több pénzt is sugallnak. Alvino kinyitja a bejárati ajtót, és a lakás hűvös félhomálya, és példás tisztaság fogad. A három szobás házzal gyorsan végzel - semmi különös nem üti meg a szemedet - talán csak a házi oltár a füstölőkkel tűnik kissé szokatlannak a nyugati szemnek. Kifelé menet még épp látod, ahogy megérkezik egy fehér pickup - Zár-vár felirattal. Az autó elején masszív fekete vadrács díszeleg, de a feliraton és ezen kívül teljesen hétköznapi jármű.

(https://images.customwheeloffset.com/thumb/955382-1-2000-ram-2500-dodge-top-gun-customz-suspension-lift-8in-fuel-hostage-black.jpg)

Akárcsak a vezetőülés magasságából kiugró fehér pasas. Láthatólag jó súlyban van, és vagy szereti a sört, vagy már pár hónapos terhes -  és a domborodó pocakját egy lazább fehér pólóval próbálja meg valamennyire leplezni. A hátsó ajtónál kivesz egy szerszámos táskát, és elindul a ház felé. Biccent neked, aztán megszólítja Alvinót
/Angol/ Mr. Alvino? Jöttem kicserélni a zárat! - vezeti fel, hogy mit is keres itt...

Visszatérve az őrsre talán kissé megkönnyebbülve veszed tudomásul, hogy semmilyen újabb csomag vagy rossz hír nem vár az asztalodnál. Így van rá esély, hogy nem cseszik el a hétvégédet. Persze ha a gyilkosod úgy dönt, hogy nem pihen a hétvégén, még lehet kellemetlen fejlemény. Ezért inkább előveszed az eredménnyel kecsegtető orvosi aktákat, és jobban átnézed, hogy az áldozatok milyen kezelésekre jártak, és mikor - illetve, hogy az Alvinók közül ki illeszkedhet leginkább a sorba. S a következő eredményre jutsz:


Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2022. Szeptember 21. 15:54:32
Benito

Az út egyhangúan tellik, Alvino nem épp a legjobb társaság, de ezt dobta a gép. A környök nem jó, de nem is tragikus, klasszikusokat idézve. A kukák helyzetén hamar túl teszem rajta magamat. Az valóban feltűnik, hogy Alvino háza a környékhez képest, de legalábbis a két szomszédjához képest elég kicsi, igazából nem értem ezt a betörést. Amikor megérkeztünk gyorsan körbenézek, de az oltáron kivül semmi figyelemre méltó nincs. Azon is csak a fejemet csóválom. Az egész műveletet a zárcserés fickó zavarja meg, de hagyom, hogy lejátszák a történetet egymás között. Elköszönök tőlük, s azon tűnődök egészen az őrsig, hogy a hétvége milyen lesz. Konstatálva, hogy nincs semmi újdonság, ami várna kicsit megnyugodtam. Közben eszembe jut valami s felhivom Alvinot.

/angol/ - Elnézést Benito vagyok a nyomozó, akivel ma beszélt. Esetleg eszébe jutott valami, hogy nem hiányzik valami vagy haragosa aki tehette? - kérdezem ismét tőle. Arra gondolok, hogy ha ez egy szokványos betörés lenne, akkor nem ilyen állapotok uralkodnának a lakásban és nyoma lenne annak.

Miután lebeszétük, megnézem az aktákat. Sorra lekérem a rendszerből az aktákat amik az orvosi papirok között állnak, hátha találok valamit.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2022. Szeptember 24. 20:03:25
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Alvinónál és az őrsön
Időpont: 18:25
Esemény: leletek

Alvino háza valóban nem a legnagyobb. Mivel ingatlanos, ezért biztos lehetsz benne, hogy ha akarná - találhatna nagyobbat is, amit hajlandóak lennének neki kiadni. Vagy szimplán megszokásból spórol, esetleg saját ingatlanra. De valóban - a szomszédos házakba történő betörés nagyobb zsákmánnyal kecsegtetne.

A visszaúton számba veszed, hogy milyen kötelező programjaid vannak - és mivel a munkaidődön túl te döntesz, és nem a főnököd, így szabadon eldöntheted, hogy kivel vagy mivel és hol töltöd. Ezt egyedül a péntek délután gyakorta beeső sürgős és halaszthatatlan ügyek szokták felrúgni - így elégedett lehetsz azzal, hogy most nem vár semmi ilyesmi. Az aktákat átnézve felsejlik a rendszer. Azt már eddig is tudtad, hogy az eddigi összes áldozat egy egészségügyi intézménybe járt. S mindegyikük életét transzplantációval hosszabbították meg. Sőt, mindegyikük elég mocskos módon távozott az élők sorából - mégpedig ha jól olvasod,
- Peter Sferra elvesztette a veséjét, amit beültettek.
- Joe Morrisonnak a szívét vágták ki - és ő szívtranszplantáció miatt került a kórházba.
- Costanzo Torre csontvelő átültetése eleinte ugyan kakukktojás, de aztán némi keresgélés árán rájössz, hogy a csonton látott nyomok arra utalhattak, hogy lecsapolhatták a csontvelőt a medencecsontjából.
A fentieket figyelembe véve a konyhai kisegítő lehet a következő potenciális áldozat, mert a májbeültetés beleillik a profilba - de az ínszalag szakadás és a váll-lövés nem annyira. A felébredt gyanúd nyomába indulva utána nézel még egy apróságnak, és ráadásként az összes áldozat vércsoportja B-s. Jobban belemerülve a nyúl üregébe, kikéred azt is, hogy mégis kik voltak a donorok - és bár jelenleg csak azonosítószámot kapsz - az is mindenhol ugyanaz. Mindenki a D18345692-as donortól kapták az életmentő szerveket...
A gyilkosságok ütemét elnézve hamarosan sor kerülhet a konyhai kisegítőre. Csak ugye ott van a veszély, hogy ha odaküldesz megfigyelésre embereket, vajon azt a gyilkos kiszúrja-e? Elvégre nagyon valószínű, hogy ő már jóval korábban kinézte az áldozatot - és ki tudja, hogy mióta figyeli a környéket? S ha sikerül elriasztanod, oda az előnyöd - és talán nem is lesz meg többet. Ha viszont túl messziről figyelteted, az akár a célpont életébe is kerülhet...


Lehet, hogy tisztázandó, de Alvinóhoz nem törtek be. Alvinónak a kocsijából vitték a tárcáját - a lakása sértetlen. De mivel javasoltad neki, lecseréltette az ajtózárakat a lakásánál.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Con Angilo Guerdo - 2023. Augusztus 21. 10:05:16
Benito

Alvinoval valóban csak rossz nyomon jártam? Végig megvezettek? Ennyire balfék lennék? Teszem fel a kérdéseimet, mialatt újra s újra átnézem az aktákat. Igen az utolsó élő donor kapocs a konyhai kisegítő. A donor szám pedig a központi szál. Végig itt volt az orrom előtt és nem tűnt fel. Bosszankodok magamban. Szívem szerint mára már eleget dolgoztam, de a józan ész azt diktálja, hogy ha ma este nem kapom el a gyilkost megszűnik egy élet és egy nyom.

Nincs más hátra, mint előre. Felkapom a telefont és felhívom a kórházat a donor szám bemondása után lekérném az adatokat róla. Ha ezt nem adják meg személyesen kell bemennem. A rendszerben a konyhai kisegítő adatait átfuttatom, hátha megtudom, hogy hol is dolgozik, bár a lakcíme megvan. Úgy gondolom a gyilkos vagy otthon támad vagy útközben, a munkahelyén nagyon kicsi az esély. Miután megvan elfurikázok a kórház előtt vagy után a kisegítő házánál és munkahelyénél, ha nincs épp otthon. Aztán meglátjuk mi történik, egyenlőre figyelek minden gyanúsat.
Cím: Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
Írta: Dierol - 2023. Augusztus 29. 17:08:28
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, kórházban és a másik Alvinónál
Időpont: 19:25
Esemény: kötelező körök

Lehet bosszankodni, hogy nem a megfelelő áldozatot választottad ki - de hát egy konyhai kisegítő is lehet életveszélyben. Ám a jó hír az, hogy elvileg még időben rábukkantál! Hacsak nincs Luiginak egy másik hűtője is, halott konyhai kisegítőkkel teletömve...
Tovább már nem mered húzni az időt - hogy majd vársz hétfőig - hiszen a sorozatgyilkosod lehet, hogy nem követi az ötnapos munkahetet. Ezért inkább már most telefonálsz a kórháznak, ahol több percnyi kapcsolgatás után végre bediktálhatod a donorszámot. Ám hamar lehűtik a lelkesedésedet - telefonon ilyen adatokat nem adnak ki - csak annyit közölnek, hogy ez a donorszám valódi, és hozzájuk tartozik. Személyesen, jelvény felmutatása után, és megfelelő felhatalmazással a kezedben adnak csak ki adatokat. Még a felhatalmazás sem gond, mert azt a nyomozás elején már kiállította számodra a főnök titkárnője.
A rendőrségi rendszerben rákeresel a pasasra, és hamar kiderül, hogy nincs priusza, de mint bevándorló - nem csak a lakcímét találod meg
( 2170 Harrison Ave-el párhuzamos sikátor (https://www.google.com/maps/@32.7030043,-117.1376026,3a,75y,229.03h,84.27t/data=!3m9!1e1!3m7!1sONKR5xP0_tjiGIMJejeSNA!2e0!7i16384!8i8192!9m2!1b1!2i52?entry=ttu)), de munkavállalói engedélyét is. Ami alapján ha minden igaz, most a La Fachada  (https://www.google.com/maps/place/La+Fachada/@32.7056053,-117.1420966,17z/data=!4m6!3m5!1s0x80d9536e4f72ffc3:0x11263902434c6e2f!8m2!3d32.7056055!4d-117.1405658!16s%2Fg%2F1tzzvsy0?entry=ttu) kifőzdében dolgozik. Elindulsz a kórházhoz - és a portáján bár feltartóztatnak - de amikor mondod, hogy miért is jöttél, a portás nem akadékoskodik tovább
/Angol/ Már szóltak, hogy érkezik. 4. emelet, 423-as szoba. Liftből kiszállva balra. A kartonozó és adminisztráción keresse dr. Lexie Cox-ot! - igazít el, hogy hova is kell menned. Dr. Cox neve ismerős - vele beszéltél telefonon.
A negyedikre felliftezve könnyedén megtalálod a meglepően igényes állapotban lévő folyosón a 423-as szobát, ahova belépve egy kis irodába jutsz, ahol mindössze egy íróasztal fogad, ami előtt két kényelmes szék kapott helyett, míg az asztalon egy jókora számítógép monitor,  billentyűzet és egér. Az asztal mögött egy szék van, ami jelenleg foglalt, s az asztalon látható névjegytábla szerint dr. Cox-al nézel farkasszemet.
 
(https://rpgenerations.hu/Zen/albums/Dierol-K-pei/Wod/Vampire/dr.-Lexie-Cox.png)

A kis iroda mögött viszont egy hosszú terem kezdődik, ami mint irattár, zsúfolásig van mozgatható, egymásra tolható polcos szekrényekkel.  A nő felpillant a monitorából a szemüvege felett
/Angol/ Mr. D’angello, ha nem tévedek! - szólít meg, ahogy belépsz - A kért adatokat kikerestem, és lemásoltam amíg ideért. De csak abban az esetben adhatom át, ha lefénymásolhatom a felhatalmazását! - jelenti ki határozottan, és nyújtja a kezét a papírért.
Amit aztán a sarokban pihenő fénymásolón lefénymásol, majd az eredetit visszaadva átadja a betegkartont is.

A kórházból távozva a betegkarton másolatával - ami neked nem sokat mond, mert röntgenfelvételek, orvosi leletek, zárónyiltkozat, és több jegyzőkönyv az előztetes vizsgálatokról, valamint a felírt gyógyszerek, kezelések leírásai vannak összegyűjtve egy vaskosabb mappába.

Ezek után elindulsz Alvino háza felé - mely egy csinos sikátorra nyílik - egy kukásautó végig tud menni rajta - ha nincs a sikátorban másik kocsi, mert kettő nem fér el egymás mellett. Ellenben van egy belső udvar, ami a környező apró könnyűszerkezetes földszintes "házak" bérlőinek van fenntartva. Jelenleg egy autó parkol ott, kettő hely szabad. De azt tudod, hogy Alvinonak nincs kocsija - de nem is kell neki, mert gyalog is negyed óra alatt odaér a munkahelyére. A háza ablakán a sötétítő függönyök behúzva - de ez teljesen normális, mert senki nem szereti beengedni a kinti 30 fok körüli meleget, meg a napfényt, hogy felfűtse a lakást. Igaz, mostanra már délután van, de még mindig 26-27 fok lehet. Nyugodt környék - senki és semmi nem mozdul. Még ha ki is szállsz a kocsiból, és bekopogsz - akkor sem érkezik válasz...